parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#27 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 11 – 17.04.

on April 10, 2019

sibiu-3642749_1920Dacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna  11– 17.04., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru și din împrejurimi. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare, la Yoga sau la un spectacol. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc :). Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 11 aprilie

1. Parenting pentru Nespuse – de la provocari la solutii – “Suntem bombardati tot mai mult de cursuri de parenting care inoculeaza aceasi idee de a le fi bine copiilor. Cum sa faci ca parinte sa-i fie bine copilului tau. Astfel, sfaturile si tehnicile incep sa curga. Insa toate aceste sfaturi vin din afara fara sa fie personalizate iar in unele cazuri au roade in unele nu. Nu exista retete universale dupa care sa le fie bine copiilor. Ce inseamna acest bine? Unde isi are izvoarele acest bine al copiilor?
Oare, ca parinti, va dati timp sa va uitati la voi si sa va intrebati daca voua va este bine? Cum traiti si manifestati binele vostru personal si cum il transferi copiilor? Care sunt nevoile nespuse care mocnesc in fiecare doar pentru a trai iluzia ”sa-i fie bine copilului”. V-ati gandit ca felul vostru de a fi, a gandi, a va comporta imprima ceea ce urmeaza a fi binele copiilor? Pentru a le fi bine copiilor este nevoie sa va fie voua bine, altfel nicio tehnica de parenting nu va da roade.
Va invit la workshop pentru:
– a pune focusul pe proprile nevoi nespuse si a le creea o strategie de implinire prin tehnica Masa mentorilor
– a reflecta in mod constient la binele tau din punct de vedere cognitiv-emotional-fizic

Facilitator
CRISTIANA VULCU – Personal Coach
Cu un background in pedagogie, psihologie si experienta corporate in domeniul HR, practic meseria de coach din 2014.
Sunt co-fondator Concordis (training.coaching.wellbeing) si facilitez ateliere de coaching in cadrul proiectului ‘’La o ceasca de Introspectie’’ in Sibiu. In prezent fac coaching individual, de grup si de echipa.
Sunt coach acreditat ICI (International Institute of Coaching) & ANC.

Mai multe despre activitatea mea puteti afla si aici: www.concordis.ro

Cost atelier: 50 lei.
Daca veniti insotit de cineva, pentru a doua persoana participarea este gratuita!
Disponibilitate locuri: 10

Inscrierile se fac la:
0751 33 99 99
sau la
info@studyinno.ro”

https://www.facebook.com/events/2286143564962444/

2. Atelier dezvoltare personala – acceptarea neconditionata de sine – “Atelier reprogramat
Vom aborda segmentul emotional, intr-o maniera terapeutica vorbind cine suntem noi, cat de minunati suntem fiecare in parte si cum acceptarea de sine ne este cel mai bun aliat.Vom avea parte de o minunata poveste terapeutrica-”Duck ,bobocul de rata”, apoi purcedem la joc. Jocuri de dezvoltare personala: Eu in oglinda, Se cauta un copil ca mine, Daca as fi…..atunci….. , Mini sceneta “Eu actorul principal”
Varsta recomanadata:4 ani -7 ani
Cost / atelier: 25 lei/copil
Cand ?Joi 11 aprilie . ora 18:30- 19:30 , la Family Place Caffe in Selimbar, Str. Mihai Viteazu, nr. 260A, etaj. Întrucât numărul de locuri este limitat , înscrierea se face pe bază de rezervare. Inscrieri prin mesaj la numarul de telefon: 0771.029.650 cu numele si prenumele copilului si varsta acestuia”

https://www.facebook.com/events/867509583587165/

3. Painting classes for kids and adults – “Serie de ateliere de relaxare prin pictură pentru copii și adulți

Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare. Aceste întâlniri au menirea de conduce participanții într-un univers creativ, unde se pot relaxa prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor și construiesc lumi și personaje.
În cadrul acestor ateliere, participanții beneficiază de o atenție deosebită, punându-se accentul pe caracteristicile și aptitudinile fiecăruia în parte. Totul se desfășoară într-o atmosferă de bucurie, sub îndrumarea blândă a trainerului.

MATERIALE SPECIFICE

Creioane, hârtie pentru desen, culori tempera și guașe, creioane colorate, hârtie pentru desen, carton pânzat, pensule.
CEI CARE PARTICIPĂ LA ACEST CURS VOR ÎNVĂȚA:
– să se exprime liber prin artă
– să se auto-observe și să devină mai conștienți de sine
– să își petreacă timpul într-un mod creativ și plăcut (departe de stresul cotidian:))
– să aibă răbdare și să îi respecte pe ceilalți
– noțiuni de pictură și desen: tipuri de linie și hașură, redarea luminii și a umbrei, redarea perspectivei, redarea proporției, schițe rapide și crochiuri, obținerea contrastului prin culoare, teoria culorii, etc.
(noțiunile de desen și pictură vor fi adaptate vârstelor participanților)

Grupe

Copii (cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani)
Durata: 90 minute, joia de la 16.30 (începând cu 14 martie)
INVESTIȚIE: 400 lei/curs de 10 ședințe

Adulti si copii mari (peste 10 ani)
Durata: 120 minute, în fiecare luni de la ora 18.00 (începând cu 11 martie)
INVESTIȚIE: 600 lei/curs de 10 ședințe (pentru adulti) si 400 lei (pentru copii)

Informații și înscrieri la tel. 0746 641 575, Zuzana

ADRESA
Art&Fun STUDIO, Club Pamira Tenis, Calea Șurii Mici, nr 39, Sibiu.”

https://www.facebook.com/events/352329112157833/

4. Atelier de pictura pe sticla – “Alungă astenia de primăvară pictând în culori vesele un mesaj motivaţional, apoi pune tabloul într-un loc cât mai vizibil, pe birou ori la intrarea în casă 🙂
…sau dăruieşte-l unei persoane care trece printr-o perioadă mai dificilă şi are nevoie de susţinere 🙂

Înscrieri: WhatsApp: 0723909374, e-mail: info@patricias.ro sau click pe butonul Going/Participă şi rezervă-ţi locul instant
Data: 11 Aprilie, 18.30 – 20.00
Investiţie: 45 lei
Locuri disponibile: 10″

https://www.facebook.com/events/281282119431558/

5. Painting Parties – “Nu mai avem rabdare pana in mai. Am declarat luna aprilie luna florilor si te invitam la atelierul nostru de pictura.

N-ai mai pictat pana acum? Nu-i nimic! Specialistul nostru te va ghida pas cu pas si te va ajuta sa transformi panza alba intr-o frumoasa pictura semnata cu numele tau! La sfarsit, pleci cu pictura acasa!

Totul este pus la dispozitia ta: sevalet‎, panza, vopsele, pensule, sort… pentru calatoria ta in lumea culorilor.

Cand?
Joia, orele 18.30 – 20.30

Unde?
La Art & Fun Studio, Club Pamira, Str Surii Mici nr 39, Sibiu

Pret atelier: 75 lei/adult, 50 lei/copil.

Informatii suplimentare si inscrieri la tel: 0746 641 575, Zuzana.”

https://www.facebook.com/events/615010978971460/

6. Sibiu. Conferinta EFT cu Oana Sorescu – “Conferinta EFT – Tehnici Eliberare Emotonala cu Oana Sorescu
Sibiu – 11 aprilie 2019
18.30-20.30
Pret: 30 lei – se achita la intrare
Inscrieri si detalii complete aici: https://alexaevent.ro/2019/01/17/eftoanasorescu-2/

https://www.facebook.com/events/1465370333594763/

Vineri, 12 aprilie

1. Yoga, boluri tibetane si mindfulness pentru copii – “Namaste! Va astept cu drag la joaca!

Structura acestui atelier cuprinde:
• Posturi yoga de relaxare fizica si mentala;
• Tehnici de respiratie pentru eliminarea stresului si calmare mentala;
• Jocuri interactive pentru dezvoltarea personala a copilului;
• Meditatie mindfulness;
• Relaxare cu sunetele bolurilor tibetane;
• Muzica.

Cui se adreseaza? Copiiilor cu varste cuprinse intre 5 -13 ani.

Schimbul energetic: 40 lei/ 1 copil.

Rezervari prin sms la: 0752 309 537!

Cu cine?
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), consilier pentru dezvoltare personala, Practician de Gong, boluri tibetane si terapii complementare.

Imbracaminte: cat mai lejera/ sportiva, sosetute anti-alunecare.”

https://www.facebook.com/events/1050348295165233/

2. Farbenlicht arta si art-terapie – Saptamana 08-14.04. – “Cursurile lunii aprilie pentru adulti si copii / saptamana 08- 14.04

#arta #artterapie #artacontemporana #art #arttherapy #contemporaryart

1.Curs de arta si art terapie pentru adulti. Subiecte individuale de studiu.
Varsta : incepand cu varsta de 16 ani
Vineri 12.04
Ora: 10:00 – 12:30

2.Curs de arta contemporana. Creatia si personalitatea artistului Giuseppe Penone ca reper de inspiratie. Despre urme si memorie.
Varsta: 8 – 15 ani
Vineri 12.04
Ora: 15:00 – 17:00

3.Curs de arta contemporana. Creatia si personalitatea artistului Giuseppe Penone ca reper de inspiratie. Despre urme si memorie.
Varsta: 8 – 15 ani
Sambata 13.04
Ora: 10:00 – 12:00

4.Atelier verde. Curs de art terapie. Povestea terapeutica.
Varsta: 4 – 8 ani
Sambata 13.04
Ora: 12:30 – 14:30
.
.
.
Tipul cursurilor: practic
Nr. participanti curs adulti: max 6
Nr. participanti curs copii: max. 10
Pret: 45 ron curs copii; 100 ron curs adulti
Locatia : Atelierul Farbenlicht arta si art terapie, Cisnadioara, in apropiere de Apfelhaus
Prof: Kristina Ratiu Demuth, artist vizual si art terapeut M.A. acreditat (Bonn, DE)
Pentru detalii si inscrieri: prin mesaj privat pe pg. de facebook a atelierului sau la tel. 0743 653 632
Alte info despre atelier: www.farbenlicht.ro
*apa si fructe se ofera la atelier
Participarea se face doar pe baza inscrierii.”

https://www.facebook.com/events/506212779913506/

3. Birthday Party – Sarbatorim 1 an de Family Place Caffee – La multi ani, Family Place 🙂

“Fiecare poveste are un început. Primii pasi, primele reusite, primele obiective atinse cu success le impartasimcu voi . Insa povestea Family Place este mult mai complexa.Acum un an ne-am propus sa va cunoastem in numar cat mai mare ,v-am cunoscut si multi ne-ati devenit prieteni de suflet .Am organizat numeroase petreceri tematice, ateliere pentru copii ,zile de nastere, evenimente caritabile, intalniri si multe ore petrecute impreuna. Pentru asta va multumim!
Pregatim o seara plina de surprize, pictura pe fata,jocuri şi concursuri tematice, baloane de sapun, baloane modelabile, baloane uriase de sapun ,muzica, dans, moment special TORT SI SAMPANIE PENTRU COPII SI NU IN ULTIMUL RAND NE BUCURAM DE TIMPUL PETRECUT IMPREUNA!
Cost 30 lei/copil
Cand : Vineri 12 aprilie de la ora 18:30
Adresa :Selimbar, Str. Mihai Viteazu, nr. 260A, etaj .
Fiecare pas a necesitat determinare, resurse si multa motivatie. Daca am reusit sa depasim cu succes provocarile aparute de-a lungul timpului, acest lucru s-a datorat faptului ca ati fost partenerii nostrii de drum. Zambetele si bucuria copiilor ne dau energie si ne imping mai departe sa ne depasim limitele si sa ne punem imaginiatia la treaba pentru a aduce in fata lor cele mai minunate provocari.
Întrucât numărul de locuri este limitat , înscrierea se face pe bază de rezervare. Inscrieri prin mesaj la numarul de telefon: 0771.029.650 cu numele si prenumele copilului si varsta acestuia+ numele evenimentului. Copiii sunt insotiti de adulti
Vârsta recomandată: 3-8 ani, dornici de distractie”

https://www.facebook.com/events/653207448482917/

Sambata, 13 aprilie

1. Atelier de mesteRILIT// Alte frumoase si alte bestii – “categoria de vârsta: 4-6 ani – ora 10:00
categoria de vârsta: 7-10 ani – ora 12:00

durata: 1h 30 min.

**
Credeți că la un concurs de frumusețe ar putea participa alături de frumoase și niște bestii simpatice? Haideți să descoperim împreună cât de creativi putem fi în realizarea unor păpuși muppets, pe care le creăm dintr-un ciorăpel decorat în frumoasă sau bestie. Cu ajutorul unui mecanism simplu, vom putea antrena păpușile noastre într-o discuție aprinsă, ca aceea dinaintea unui concurs de frumusețe…sau oare totuși de urâciune?

ATELIERELE DE MEȘTERILIT cu AuRILĂ și IepuRILĂ își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, menită să dezvolte imaginația copiilor, care au șansa să învețe lucruri noi din domeniu, într-un anturaj prietenos. Copiii fac cunoștință cu noțiuni noi precum teatrul de umbre sau marioneta, interacționează cu mai multe tipologii de păpuși de teatru, creează accesorii pentru costume și decor prin mijloace adecvate vârstei lor. Totodată cei mici vor deprinde tehnici de mânuire și animație, prin care vor însufleți obiectele construite de ei.
Scopul unui astfel de atelier este de a dezvolta creativitatea copiilor prin deprinderea unor operațiuni manuale de tăiere-decupare-asamblare și folosirea unor materiale diverse și tehnici de construcție specifice artei teatrale.

**
Preț bilet: 14 lei
Bilete online: https://bit.ly/2UeHdWD
Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.
La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Agenția de Bilete (str. Alexandru Odobescu nr. 4)
miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00
sâmbătă 10:00 – 18:00
duminică 10:00 – 14:00.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/1219472994894896/

2. Bazar Sus Inima #2 – “Dragii nostri, va multumim din suflet tuturor, pentru sprijinul cu care ati sustinut activitatile noastre si pentru participarea la bazarul nostru din luna martie.

Am primit atatea mesaje frumoase prin care ne-ati rugat sa reluam evenimentul, incat ne-am gandit sa va mai propunem o intalnire. Si pe langa asta, oameni cu inima mare, ne-au contactat ieri si azi si ne-au umplut masinile cu lucruri frumoase, jucarii si carti incat am luat-o ca pe un semn si am hotarat sa mai facem un eveniment, inainte de Pasti.

In 13 aprilie, la Scoala Finlandeza din Sibiu, va asteptam de dimineata de la 9:30. Cu mic, cu mare, cu patru picioare. Vom avea dinou nenumarate obiecte frumoase si va asteptam cu mare drag la o poveste cu cafea, suc, prajituri si voie buna garantata!

#susinima #seintamplainSibiu #comunitateputernica

https://www.facebook.com/events/1093294867535554/

3. Retro Parada Primaverii – 2019, Sibiu – “Evenimentul traditional de deschidere a sezonului de plimbari cu vehicule istorice are loc si in acest an la Sibiu. De data aceasta in Piata Mare din Sibiu incepand cu ora 10.00.”

https://www.facebook.com/events/415788202539551/

4. Garden Spring Sale – “ Întâmpinam primăvara și venirea iepurașului cu prima ediție GARDEN SALE ! 🛍🌷#gardenspringsale
Ne dăm întâlnire într-un loc cu multă verdeața, cu teren de joacă pentru copilul tău și multă veselie, sâmbătă și duminică 13 și 14 Aprilie 2019, în intervalul orar 11.00-18.00, în cartierul Valea Aurie pe terenul de fotbal din spatele bisericii, să dăm o nouă șansă lucrurilor tale!
Dacă ai piese de imbrăcăminte care nu iți mai vin, de care te-ai plictisit sau pur și simplu nu ai avut ocazia sa le porți, acum ai sansa sa le găsești un nou proprietar care le va indrăgi și le va purta cu drag.

Trimite-ne o solicitare de înscriere la adresa gardensale@yahoo.com sau intr-un mesaj privat și ai ocazia să faci parte din proiectul nostru.

Noi suntem Roxi, Irina și Roxi, și vă invităm cu mic, cu mare să ne urmați în povestea noastră , la cel mai mare eveniment YardSale organizat vreodată în Sibiu 🛍GARDEN SpringSALE !

‼️Intrarea este liberă pentru vizitatori‼️

👍🏻Un share la aceasta postare ne-ar ajuta să răspândim vestea!

https://goo.gl/maps/JW6k6YeCHvB2

https://www.facebook.com/events/813927152297541/

5. Urme pe play – Alergare montana (Semimaraton, cross, copii) – “Vino la jumătatea lunii aprilie la poalele munților Cindrel sa pășești pe cărările păstorilor sibieni. Te invităm să te încarci cu energia pădurilor, a pajiștilor încă adormite si a peisajelor înrâmate de munții Făgăraș. Te invităm să alergi pe colinele ce străjuiesc satul Rășinari la inceput de munte si de calendar, în vremea când primavara împinge la deal iarna și unde oierii încep un nou ciclu al vieții. Hai pe-un picior de plai cu tradiție și suflet, într-un colț de natură încremenită în timp ca într-un muzeu viu dintr-un alt tărâm.Aleargă cu sufletul și ochii deschiși, încarcă-te cu magia a ceva ce nu poate fi povestit ci trebuie trăit. Poftește la Rășinari pe 13 Aprilie, să lăsăm împreună Urme pe PLAY într-un concurs de alergare montană. Îi așteptăm pe alergătorii cu experiență pentru care pregătim un traseu de semimaraton, pe cei care vor să-și încerce limitele într-un cros de alergare montană, copii care vor să descopere în alergare alături de adulți o zonă de poveste, dar și pe gurmanzii pentru care pregătim specialități cu gust local. Mai multe detalii puteti afla pe pagina de internet dedicata evenimentului http://www.urmepeplay.ro

https://www.facebook.com/events/534113647101965/

6. Curs Comunicare (pe intelesul tuturor) – “Indiferent ce job sau statut ai, e esențial să știi CUM SĂ COMUNICI pentru a te face înțeles, pentru a înțelege și pentru a răspunde.

Comunicarea eficientă este ingredientul de bază care conduce la consolidarea relaţiilor puternice şi de durată, pe când o comunicare proastă sau deficitară atrage sentimente negative (supărare, frustrare, furie) și de foarte multe ori conflicte.

Pentru că suntem cu toții diferiți (de aici și farmecul vieții) e nevoie să învățăm cum să comunicăm cu toate tipologiile de oameni, cum să ascultăm ca să înțelegem și cum să răspundem fără a răni.

Ce contează cel mai mult în relațiile personale? Comunicarea eficientă.
Ce primează în relația cu clienții /oaspeții / pacienții? Comunicarea eficientă

Cum ajungem să comunicăm cu adevărat eficient și la ce anume să fim atenți? Urmând acest Curs de Comunicare!

Ce vei învăța dacă participi la acest curs:
➤ Comunicarea asertivă
➤ Comunicarea non-verbală
➤ Comportamentul emoțional
➤ Cum să fii un bun interlocutor
➤ Cu să vorbești convingător, nu aspru și fără să rănești
➤ Cum să rămâi în dialog când ești supărat, speriat sau rănit
➤ Cum să asculți când celălalt izbucnește sau se închide în sine
➤ Cum să te comporți cu personalități dificile
➤ Conflicte de limbaj la locul de muncă
➤ Citirea și interpretarea gesturilor
➤ Ascultarea activă și oferirea de feedback
➤ Comunicarea față în față, la telefon și în scris
➤ Bariere în comunicare

Participând la acest curs îți dezvolți:
➥ abilitatea de a asculta și de a te face ascultat
➥ abilitatea de a spune lucrurile în așa fel încât să nu lași loc de ambiguități și confuzii
➥ abilități excelente de comunicare și relaționare, atât în plan profesional cât și în plan personal.

Trainer – Alina Nitu – Spa Consultant & Trainer, cu o experiență de peste 10 ani în industria Spa & HoReCa, a coordonant și pregătit diverse echipe și tipologii de oameni, în calitate de consultant, trainer sau manager

Proiecte: The Spa Hilton Sibiu, Orhideea Spa București, Ozone Tușnad, Eden Spa Sibiu, Sun Garden Resort & Spa Cluj, Aria Spa Sibiu, Jad Spa Sibiu, Unique Smile Sibiu, Hotel Snagov București.
www.spaplus.ro

Cursul este dedicat tuturor persoanelor a căror activitate se desfășoară în proporție de 90% în relație directă cu clientul (hoteluri, restaurante, centre spa & beauty, cabinete medicale etc.)

Durată curs: 7h (inclusă pauza de 45 min și coffee break)
Locuri disponibile: 20
Tarif: 350 lei/pers.

Locația va fi anunțată participanților.

Înscrierea se face numai prin completarea acestui formular
https://goo.gl/forms/CkAt36tLC5bII4Ol2

Plata se face în avans cu cel mult 7 zile înainte de ziua cursului. Detaliile de plata le vei primi pe e-mail.

Cei care doresc să participe cu un prieten / coleg/ șef primesc un discount de 30%

Pentru companiile care își doresc acest curs la locația proprie pentru echipele lor => e-mail: contact@spaplus.ro sau tel: 0743564796

Hai să învățăm să comunicăm!”

https://www.facebook.com/events/2220320281567205/

Duminica, 14 aprilie

1. Rawdia Kids – Ingrediente si povesti – “Rawdia Kids revine cu un nou atelier de ingrediente si povesti 🙂

De data aceasta vom explora impreuna preparatele vegane si fara gluten si vom gati o pizza delicioasa si sanatoasa 🙂

Vom povesti despre gluten si vom prepara impreuna blatul si topping-ul iar in timp ce pizza noastra se coace in cuptor ne vom intalni cu papuselele noastre vorbitoare Mark si Susie pentru povestea mult apreciata de copii 🙂

Daca mai ramane, va trimitem degustarea si reteta la pachet pentru a continua aventura culinara si acasa 😁

Cand? 14 Aprilie
Ora? 12-13:20
Varsta? 5-9 ani
Locuri disponibile: 8
Pret? 50 Ron
Inscrieri la: 0770 261 302 pana pe data de 11 Aprilie.”

https://www.facebook.com/events/2266873743634566/

2. Targul Cartilor la 1 leu – editia de Paste – “Mii de cărţi vă aşteaptă în curtea depozitului nostru. Toate la 1 leu fie ele mai noi sau mai vechi. În 14 aprilie orele 10-14 vă faceţi aprovizionarea cu porţia de cultură în Sibiu pe strada Teliuc nr. 8! Vă aşteptăm cu drag!”

https://www.facebook.com/events/795115410844251/

3. Picnic in Cindrel – “14.04.2019 (Duminică) – Sibiel, Str. Unghiului 195
“Descoperă cultura gastronomică din sudul Transilvaniei”

11:00 Bufet pentru picnic în curtea unei gospodării traiționale
11:30 Drumeție ușoară prin livezile din jurul satului
12:30 Picnic în natură
13:30 Vizită muzeul icoanelor pe sticlă
14:00 Masă – partea a doua, fel principal la familia Constandel
15:00 Pictură pe sticlă – atelier pentru copii și adulți

Experiența noastra incepe la ora 11:00, cu un bufet de produse si specialitati locale si sezoniere intr-o curte traditionala din Sibiel, un mic sat la poalele Muntilor Cindrel. Fiecare isi face propriul pachet de picnic pe care il va lua in rucsac. Nu uitați să vă aduceți și o păturică. În timpul unei drumetii de 1,5 ore vă vom insoți prin livezile și pajiștile din împrejurimile Sibielului și vom lua masa ca picnic într-un loc cu o vedere frumoasă asupra satului. La sfârșitul traseului nostru, ne adunăm într-o altă curte, pentru a ne bucura de un fel principal tradițional, servit cald.

EN:
Our picnic experience starts at 11:00 hours with a buffet of local and seasonal local products and specialties in a traditional courtyard of Sibiel, a small village at the foothill of Cindrel Mountains.During a 1,5 hour hike we take you to the orchards and meadows of Sibiel surroundings and take the picnic with a nice view on the village. At the end of our route we gather in another courtyard to enjoy a traditional, warm main course.”

https://www.facebook.com/events/2125218580859287/

4. Intalnire Vegan in Sibiu – “Întâlnirea va avea loc Duminica, 14 Aprilie la ora 16.00
Locație: Podul Minciunilor

Întâlnirile au scopul de a crea o comunitate vegană puternică și solidară. În cadrul acestor întâlniri veți cunoaste alți vegani și veți avea ocazia să vă faceți noi prieteni. Sunt bineveniți atât veganii, vegetarienii, cât și persoanele interesate de acest stil de viață.
Vă așteptăm!”

https://www.facebook.com/events/320677361981713/

5. Gala de Balet – “Un spectacol dedicat tuturor iubitorilor dansului, care reunește momente din balete celebre mult îndrăgite de public, precum Corsarul, Baiadera sau Lacul lebedelor, dar și din spectacole de dans contemporan.”

https://www.facebook.com/events/277531186474001/

Luni, 15 aprilie

1. Doneaza sange, fii erou – “La ora actuală, atât la nivel local, cât și la nivel național ne confruntă cu un deficit considerabil al rezervei de sânge, existând persoane al căror vieți depind de acesta.
De aceea, noi, voluntarii Societății Studenților Mediciniști Hipocrates din Sibiu (SSMHS) ai facultății de Medicină Lucian Blaga, dorim să sensibilizăm și să informăm cetățenii cu privire la avantajele de care beneficiază atât donatorii, cât și societatea în care trăim, printr-un simplu gest, cel de a dona sânge! De asemenea vrem să promovăm spiritul civic, o singură donare salvează 3 vieți!!!
Ce condiții trebuie să indeplinească donatorul? Orice poate dona sânge, dar din motive care privesc atât sănătatea donatorului, cât și cea a primitorului, persoana care donează trebuie să aibă în vedere:

– trebuie să aibă la ea actul de indentitate;
– să mănânce dimineața un mic dejun ușor, fără grăsimi;
– vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani;
– greutate corespunzătoare: peste 50 de kg;
– să nu fi avut hepatită sau TBC;
– să nu fie racită;
– să nu fie sub tratament medicamentos;
– să nu aibă tensiunea arterială peste 180/100 mmHg;
– să nu fie în perioada ciclului menstrual sau la mai puțin de 5 zile după;
– să nu fie în perioada sarcinii sau la mai puțin de un an după și nici în perioada alaptării;
– să nu fi survenit intervenții chirurgicale, tratemente stomatologice sau tatuaje în ultimele 6 luni;
– să fie odihnită;
– să nu fi consumat alcool în ultimele 72 de ore;
– să nu fi consumat multe grăsimi în ultimele 24 de ore;
– să nu fie vaccinată în ultimele 2 săptămâni.

Facilitățile donatorului sunt următoarele:

– primește 7 bonuri de masă în valoare toata de aproximativ 70 de RON, cu care va putea face cumpărături în orice magazin care acceptă bonuri de masă.
– analize de sânge gratuite:
* Hepatită B și C;
* HIV (SIDR);
* Sifilis;
* HTLV (Leucemie);
* Hemoleucograma;
* Glicemie
* Grup (A, B, O, AB), Rh (D);
* Anticorpii antieritrocitari (pentru fetele cu Rh-).
– primește o adeverință pentru:
* Reducere de 50% pentru transportul în comun pentru o lună;
* o zi liberă.

Sângele se reface ca volum în 24 de ore, iar din punct de vedere celular în maxim 2 saptămani.
Salvează o viață! Donează sânge, fii erou!”

https://www.facebook.com/events/2267824413464504/

2. Atelier de public speaking si gestionare a emotiilor – “categoria de vârstă: 16-18 ani
durata: 1h30min/ sesiune

**
Alexandra Șerban și Paul Bondane, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu, te invită să explorați împreună nesiguranțele artei oratorice într-un context prietenos, în care nu doar că ai voie să greșești, dar ești premiat pentru asta, nu primești note, dar ești aclamat dacă ai păreri și îți poți exprima creativitatea, pentru ca la final să știi cum să speculezi nota autentică și umorul din fiecare discurs.
În perioada 15 – 19 aprilie, de la orele 17:00, teatrul Gong organizează un modul de cinci ateliere de public speaking și gestionare a emoțiilor. Acest modul este creat exclusiv pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a.

Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea adolescenților la toate cele 5 sesiuni este esențială. Participarea la acest program se face prin achitarea unui bilet în valoare de 14 lei. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată. Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior. Biletele la acest atelier vor fi puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

**
Preț bilet: 14 lei/ modul cu 5 sesiuni
Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

Agenția de Bilete (str. Alexandru Odobescu nr. 4)
miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00
sâmbătă 10:00 – 18:00
duminică 10:00 – 14:00.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/624516498009334/

3. Painting classes for kids and adults – “Serie de ateliere de relaxare prin pictură pentru copii și adulți

Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare. Aceste întâlniri au menirea de conduce participanții într-un univers creativ, unde se pot relaxa prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor și construiesc lumi și personaje.
În cadrul acestor ateliere, participanții beneficiază de o atenție deosebită, punându-se accentul pe caracteristicile și aptitudinile fiecăruia în parte. Totul se desfășoară într-o atmosferă de bucurie, sub îndrumarea blândă a trainerului.

MATERIALE SPECIFICE

Creioane, hârtie pentru desen, culori tempera și guașe, creioane colorate, hârtie pentru desen, carton pânzat, pensule.
CEI CARE PARTICIPĂ LA ACEST CURS VOR ÎNVĂȚA:
– să se exprime liber prin artă
– să se auto-observe și să devină mai conștienți de sine
– să își petreacă timpul într-un mod creativ și plăcut (departe de stresul cotidian:))
– să aibă răbdare și să îi respecte pe ceilalți
– noțiuni de pictură și desen: tipuri de linie și hașură, redarea luminii și a umbrei, redarea perspectivei, redarea proporției, schițe rapide și crochiuri, obținerea contrastului prin culoare, teoria culorii, etc.
(noțiunile de desen și pictură vor fi adaptate vârstelor participanților)

Grupe

Copii (cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani)
Durata: 90 minute, joia de la 16.30 (începând cu 14 martie)
INVESTIȚIE: 400 lei/curs de 10 ședințe

Adulti si copii mari (peste 10 ani)
Durata: 120 minute, în fiecare luni de la ora 18.00 (începând cu 11 martie)
INVESTIȚIE: 600 lei/curs de 10 ședințe (pentru adulti) si 400 lei (pentru copii)

Informații și înscrieri la tel. 0746 641 575, Zuzana

ADRESA
Art&Fun STUDIO, Club Pamira Tenis, Calea Șurii Mici, nr 39, Sibiu.”

https://www.facebook.com/events/352329112157833/

Marti, 16 aprilie

1. Femeie de succes – “Un eveniment creat pentru a putea cunoaște femei de succes, femei puternice si femei care merita toată admirația.

Pentru ca femeile vor sa fie motivate si susținute, am pregătit pentru ele un super eveniment, cu invitați de valoare care prin povestea lor de succes sa inspire si sa motiveze cat mai multe dintre noi sa devenim o “ femeie de succes” oricare ar fi acesta in acceptiunea fiecareia dintre noi!

Marti, 16 aorilie , ora 18:30, te invitam sa petreci cu noi o dupa-amiaza speciala, presarata cu multe sfaturi despre cum sa arati si sa te simti bine in propria piele.

Moto-ul ediţiei este “Trăieşte viața după regulile tale”.

Este un eveniment dedicat unui stil de viata sanatos si echilibrat, care prezinta strategii potrivite femeilor de cariera si nu numai, de a imbina succesul profesional si in afaceri cu un zambet larg!

Alături de noi vom avea ca invitat special pe Andreea Jianu, fondatoarea Unique Smile si ne va povesti de drumul ei, de provocarile ei in cariera si cum le-a depasit, ce planuri mai are pentru viitor.

Un eveniment destinat doamnelor si domnisoarelor care vor sa ramana tinere si frumoase.

La finalul serii veti putea pune toate intrebarile pe care le aveti pentru invitatele evenimentului si veti putea socializa cu alte Femei de Succes participante la aceast eveniment.

Locurile sunt limitate, grabeste-te pentru a-ti rezerva unul!
Participare doar pe baza de invitatie.”

https://www.facebook.com/events/2267884700089927/

2. Sanatatea in farfuria ta: Intrebari si raspunsuri – “Răspunsuri la întrebări de genul:
Când, cum și cu ce ne hrănim? De unde începem? Ce este alimentația inteligentă? Ce e dietoterapia? Ce este detoxifierea? Ce trebuie să fac mai exact? Cum poate alimentația să mă vindece?

Înscrie-te aici:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-gqDIh9-tseBBkzvSK8iOVJjqnDqrAkfZh10IBvx3aBQCwQ/viewform?vc=0&c=0&w=1

Care este legătura dintre alimentație și un stil de viață sănătos? Ce este un stil de viață sănătos? și la alte întrebări legate de sănătate, alimentație și stil de viață.

Credem că e momentul pentru evoluție și sănătate, iar nutriția și schimbarea stilului de viață pot fi pașii determinanți în această direcție.

Cunoșterea ne poate salva pe noi și pe cei apropiați nouă.

Cu cine?
Cu Mihai-Victor Zerbes și Vasilica Neamu – tehnicieni nutriționiști pasionați și preocupați de toate aspectele nutriției și de impactul acesteia asupra vieții. Dornici să împărtășească cu voi pasiunea și cunoștințele lor.

Cu ce?
Cu curiozitate şi dorința de schimbare, de evoluție, cu pix și caiet și cu toate simțurile active (în special cu ochii și urechile mari) !

Când?
16 aprilie

Unde?
She’s green

Cum?
Înscrie-te aici:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-gqDIh9-tseBBkzvSK8iOVJjqnDqrAkfZh10IBvx3aBQCwQ/viewform?vc=0&c=0&w=1
Contribuția ta pentru participare este o donație minimă de 20 lei
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu.ro”

https://www.facebook.com/events/301378463862728/

Miercuri, 17 aprilie

1. Atelier  – Terapie prin ras – “Ce plăcere mai mare decât să râzi? Râsul e sănătate curată, dar parcă nu mai reușim atât de des….

Râsul activează aprox. 400 de mușchi în corp, reduce cortizolul și adrenalina din corp, echilibrează fluidele și eliberează endorfine.

Un seminar de terapie prin râs de obicei durează între 1h-1h ½ și niciodată unul nu se aseamănă altuia. Oamenii prezenți îi dau farmecul și culoarea.

Ce vom face în cadrul acestui atelier, pe lângă râsul din suflet și cu gura până la urechi:

>> Activități de început pentru ancorarea în dinamica de grup
>> Pregătire ludică pentru starea de râs din inimă. Jocuri pentru a trezi copilul interior și ușurința din noi.
>> Final: râdem împreună în grup fără motiv și ne dăm voie să fim neobișnuiți prin asta!

Cu cine?
Cu Mihaela Huluță, mai vorbăreață decât o lebădă 🙂
De fapt, Mihaela de mică vorbește cu lumea, fie prin intermediul graiului, prin cuvinte, fie prin gânduri si emoții. Dar cel mai des se găsește vorbind cu ea însăși. Deseori a trebuit să constate că nu îi plăcea felul în care internalizase vocea lumii din afară că fiind doar un mare “TREBUIE!” Așa că, timid a început să se întrebe dacă gândurile proprii, nu trebuie să fie doar niște ultimatum-uri ci își poate și da voie să se bucure de ele, să se joace cu ele, și în final să se surprindă cum ele o fac să râdă. De atunci a început un nou drum alături de ființa ei, în care gândurile, emoțiile și faptele ei îi sunt altfel armonizate.

Motive bune să ne fii alături la o seară în care nu trebuie să fii nicicum. O seară în care nu discutăm despre instrumente serioase de evoluție spirituală și noi concepte. O seară doar pentru a te simți bine și în prezent.

Căci ce mod mai bun de a planta o nouă sămânță pentru viitor decât prin mica bucurie de a fi acum! 🙂

Te invităm să îți rezervi locul prin SMS la 0742206872
Contribuție: 30 lei/pers.

Te așteptăm cu zâmbetul pe buze :)”

https://www.facebook.com/events/1083958591787289/

2. Atelier de creatie // Crenguta ornamentala de Paste – “categoria de vârstă: 6-10 ani
durata: 1 h 30 min.

**
Cu toții știm că în curând va veni Iepurașul cel darnic și cum altfel l-am putea aștepta decât decorându-ne casa în cel mai primăvăratic și mai vesel mod posibil. Crenguțe înflorite vor fi împodobite cu oușoare sau puișori decorativi, care vor însufleți aceast minunat ornament de Paște. Credeți că Iepurașul va rezista unei astfel de tentații?

În cadrul atelierelor de creație din fiecare miercuri, de la ora 18:00, descoasem misterele din lumea teatrală. Pâsla, paspoalul, brocardul, minimatul, șnururile și împletiturile sunt doar câteva dintre noțiunile ce nu vor mai constitui un mister pentru copii. Ne familiarizăm cu tipologiile firului textil, cu diversitatea materialelor și a croielilor și învățăm tehnici simple de a recicla creativ orice material, în personaje sau accesorii utile fiecărui copil. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.

**
Preț bilet: 14 lei
Bilete online: https://bit.ly/2TPlgZa & https://bit.ly/2Uh5go8
Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.
La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Agenția de Bilete (str. Alexandru Odobescu nr. 4)
miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00
sâmbătă 10:00 – 18:00
duminică 10:00 – 14:00.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/306692579977759/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: