parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#26 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 04 – 10.04.

on April 3, 2019

sibiu-3642749_1920Dacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna  04 – 10.04., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru și din împrejurimi. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare, la Yoga sau la un spectacol. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc :). Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 04 aprilie

1. Mama si copilul: mindfulness in echipa, 3 ani+ – “Mama și copilul: mindfulness în echipă – seminar dedicat echipei mama și copilul (copii cu vârste între 3 și 6 ani)
*6-10 ani vezi seminarul Mindfulness pentru copii
*10-12 ani urmează anunțarea seminarului

Care e ACTIVITATEA seminarului?
Lucrăm în echipă – perechi de mămici cu copii – mindfulness, conectare, încredere și iubire

Mindfulness clipă de clipă prin explorarea și învățarea de tehnici specifice stării mindful – respirația prezentă, mișcarea conștientă , relaxarea corporală cu poveste terapeutică – toate prin joc, joacă, ghicitori și explozie de zâmbete

Înscrie copilul tău aici: https://goo.gl/forms/xZetEn72JoyUiQXm2

Care sunt BENEFICIILE activității?
• conectare mamă-copil
• timp de calitate împreună cu activități distractive și experiențiale
• bucurie de moment cu sufletul, mintea și trupul
• antrenarea momentelor speciale
• emoții în echipă
• explorarea unor comori necunoscute în echipa mama și copilul

Cum se DERULEAZĂ seminarul?
• acomodare și cunoaștere
• antrenarea minții și a trupului pentru activarea resurselor din suflet
• experimentare tehnici mindfulness
• provocarea pentru acasă!
*se lucrează la sol pe salteluțe și perne, motiv pentru care se recomandă hainele lejere și o pereche de șosete pufoase
• muzica de relaxare și voia bună sunt din partea casei

Înscrie copilul tău aici: https://goo.gl/forms/xZetEn72JoyUiQXm2

După cum știm, copiii învață cel mai bine prin joc și joacă, metafore și povești. Așadar, tehnicile mindfulness vor fi adaptate vârstei prin povești terapeutice și instrumente de lucru care să antreneze copiii în activitate alături de mămici.

Durata: 60 minute
Locația: Codruța Răbăgel Psihoterapeut
Cost: 50 lei/ședință
*50 lei mama cu un copil, 75 lei mama cu doi copii
**înscrierea se face în prealabil și e necesară confirmarea participării prin achitarea costului prin transfer bancar/OP
Număr limitat de locuri

Eveniment organizat de Codruța Răbăgel Psihoterapeut
Ești părinte și ai întrebări? Vrei să participi la un seminar de mindfulness pentru adulți? Contactează-mă prin email la psihoterapeut@codrutarabagel.ro sau la telefon 0741188196. Lunar, organizez seminarii de mindfulness pentru adulți și copii.”

https://www.facebook.com/events/350070092515865/

2. Painting Parties – “Nu mai avem rabdare pana in mai. Am declarat luna aprilie luna florilor si te invitam la atelierul nostru de pictura.

N-ai mai pictat pana acum? Nu-i nimic! Specialistul nostru te va ghida pas cu pas si te va ajuta sa transformi panza alba intr-o frumoasa pictura semnata cu numele tau! La sfarsit, pleci cu pictura acasa!

Totul este pus la dispozitia ta: sevalet‎, panza, vopsele, pensule, sort… pentru calatoria ta in lumea culorilor.

Cand?
Joia, orele 18.30 – 20.30

Unde?
La Art & Fun Studio, Club Pamira, Str Surii Mici nr 39, Sibiu

Pret atelier: 75 lei/adult, 50 lei/copil.

Informatii suplimentare si inscrieri la tel: 0746 641 575, Zuzana.”

https://www.facebook.com/events/615010978971460/

3. Conferinta “Linistea intreioara si zgomotul lumii exterioare” – “Dincolo de suma ofertelor și a tuturor posibilităților expuse de societatea contemporană, în mijlocul unei lumi îmbietoare, care freamătă sub o mască de fericire promițătoare, se află Sufletul ființei umane, dornic să descopere propria Liniște interioară, aflată mai presus de orice Zgomot de cuvinte. O liniște în care sufletul se identifică pe sine și își cunoaște frumusețea lăuntrică, simțind nevoia imperioasă de a crede în acel “Ceva”, în Dumnezeul care i-a dăruit miracolul existenței.

Te invităm joi, 4 aprilie, ora 18:00, la Casa Armatei din Sibiu, la conferința „Liniștea interioară și zgomotul lumii exterioare”, susținută de diac. lect. dr. Adrian Sorin Mihalache, pentru a descoperi mai multe împreună!”

https://www.facebook.com/events/2117103098325104/

Vineri, 05 aprilie

1. Spring New Moon Gong Bath – “Namaste! Va astept cu drag la o relaxare profunda pe sunete sacre de Gonguri si boluri tibetane de Luna Noua!

Participantii vor sta intinsi la sol in timpul concertului si se vor relaxa. Pentru inceput vom face o meditatie prin respiratie, urmata de sunetele sacre ale Gongurilor si bolurilor tibetane.
Hidratarea inainte si dupa baia de Gong ajuta la functionarea sistemului nervos si curatarea corpului.
Incercati sa mancati foarte usor inainte de baia de Gong, cu 1-2 ore inainte, astfel energia corpului nu se va focusa pe digestie.

Schimbul energetic al serii: 50 lei.

Numarul de locuri este limitat, de aceea va rog sa va anuntati si confirmati prezenta prin sms la nr. de mobil: 0752.309.537.

Gongul este un instrument sacru și antic de vindecare, întinerire și transformare.
Gongul produce un puternic val de sunet, aproape tangibil la atingere, care stimulează corpul fizic prin influențarea suprafeței pielii și a fiecărei celule.
La nivel fizic, gongul eliberează tensiunea și blocajele din organism, stimulează o funcționare mai mare a sistemului glandular și nervos, crește prana, forța vitală a vieții noastre și îmbunătățește circulația.
Sunetul Gongului stimulează circulația în timp ce gama sa largă de frecvențe stimulează terminațiile nervoase și se poate aduce vindecare în recuperarea leziunilor în care au survenit deteriorarea nervilor.
Gongul lucrează profund pe corpurile mentale, emoționale și spirituale.
Gongul purifică și liniștește mintea, curăță tot ceea ce nu mai este necesar din mintea subconștientă pentru a dezvălui un Sine radiant si autentic. Sunetele si vibratiile Gongurilor au capacitatea de a ne aduce la starea de minte neutră si non-judecata, o stare de liniște în care înțelepciunea înnăscută poate fi accesata.

“Gongul este primul și ultimul instrument pentru mintea umană, există doar un singur lucru care poate înlocui și comanda mintea umană, sunetul Gongului. Este primul sunet din Univers, sunetul care a creat acest Univers. Este sunetul creativ de bază. În minte, sunetul Gongului este ca o mamă și un tată care i-a dat naștere.” Yogi Bhajan

Gazda serii:
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), consilier pentru dezvoltare personala, Practician de Gong, boluri tibetane si terapii complementare (Cranio-Sacrala – metoda Upledger, Access Bars, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecari si regresii, Quantum Touch).”

https://www.facebook.com/events/2624849920922107/

2. Constantin Chiriac in dialog cu Andrei Plesu – “Conferința specială FITS și TNRS din luna aprilie îi aduce împreună, într-un dialog despre viziune, construcție și verticalitate pe Constantin Chiriac și Andrei Pleșu.
Evenimentul, cu acces gratuit ca de fiecare dată, va avea loc vineri, 5 aprilie 2019, de la ora 18:00, la Librăria Habitus Sibiu.

Conferințele speciale sunt organizate de Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, FITS și Departamentul de Artă Teatrală Sibiu din cadrul #ULBS.”

https://www.facebook.com/events/2620267054713798/

Sambata, 06 aprilie

1. Atelier de creat povesti// Pernuta cu vise –categoria de vârstă: 6-10 ani
durata: 1h 30min.

**
Zâna nopții ne invită la un somn dulce, pe care-l putem întâmpina cu pernuțe vesele cu fețele personajelor preferate. Tehnica decupajului și a lipirii ne vor ajuta să realizăm aceste minunate elemente decorative și să înțelegem importanța somnului de după-amiază, care ne poate deschide porțile către cele mai îndrăgite povești.

În cadrul ATELIERELOR DE CREAT POVEȘTI acordăm atenție educației estetice și stimulării multilaterale a copiilor. Ne propunem să formăm și să dezvoltăm spiritul de observație, atenția, imaginația creatoare, interesul și plăcerea de a colora, de a picta, de a modela și aranja după cerințele frumosului, și de a povesti. Prin contactul direct cu materialele și ustensilele folosite, atelierele de creație oferă copiilor o imagine mai clară a ceea ce se poate realiza în lumea teatrală şi reprezintă un bun prilej de a înţelege provocările acestei arte. Discuțiile și poveștile care au loc pe baza a ceea ce creăm împreună sunt prilej pentru dezvoltarea limbajului, a fanteziei și a creativității.

**
Preț bilet: 14 lei
Bilete online: https://bit.ly/2JYfOU4
Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.
La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Agenția de Bilete (str. Alexandru Odobescu nr. 4)
miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00
sâmbătă 10:00 – 18:00
duminică 10:00 – 14:00.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro”

https://www.facebook.com/events/287997935471448/

2. Povestea celor 3 purcelusi, care sunt patru// aprilie 2019 – “

Sâmbătă, 6 aprilie, ora 11:00
Duminică, 7 aprilie, ora 11:00
sala Etaj, Teatrul GONG
———————————————
POVESTEA CELOR TREI PURCELUŞI…CARE SUNT PATRU
poveste reinventată de Éva Lábadi-MegyesREGIA: Éva Lábadi-Megyes; SCENOGRAFIA: Dio Zoltán; MUZICA: Cári Tibor; EFECTE SPECIALE: Mircea Chiu; în DISTRIBUȚIE: Hansel Andrei, Jenö Major, Páskuy Angela, Prohaska Adrian, Claudia Stühler, Daniel Neagu;

categorie de vârstă: 3+
durata: 50 min.

**
În clasa purceluşilor constructori, Ginger, Edgar, Bruno şi Candid se remarcă ca fiind cei mai mândri absolvenţi la festivitatea de înmânare a diplomelor. Singura lor preocupare este să construiască case din materiale naturale şi parcuri pentru copii, în locul marilor construcţii profitabile precum Cazinoul lupului cel rău, Mr. Wolf.
Harnici şi puşi pe treabă, cei trei purceluşi (Edgar, Bruno şi Candid), care de fapt sunt patru (împreună cu purceluşa Ginger) încep construcţiile caselor, numai bune pe timp de iarnă, când lupul va fi de 1000 de ori mai puternic, mai bogat şi mai înfometat.
În zadar dărâmă lupul casele purceluşilor construite din paie sau lemn, că în cele din urmă sfârşeşte împietrit de răutate, iar purceluşii îşi găsesc salvarea în casa construită de Edgar, din cărămidă, cu acoperiş din ţiglă.

**
Preţ bilet: 9 lei/ tarif unic
Bilete online: https://bit.ly/2VaV9xv
Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului conform programului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) și online, din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online NU se percepe comision.

✘ Rugăm spectatorii adulţi să verifice, înainte de cumpărarea biletelor, dacă spectacolele pe care doresc să le vizioneze sunt potrivite pentru copiii pe care îi însoţesc.

✘ După începerea spectacolului, accesul în sală NU mai este posibil.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/435359137276697/

3. Atelier de creatie pentru copii la Shopping City Sibiu – “Atelierele de creație pentru copii continuă la Shopping City Sibiu și în 2019 cu activități distractive și interesante pentru cei mici!

Vino la atelierele pe care le pregătim în fiecare lună, între orele 11:00-14:00, pe Galeria Carrefour!

📌 23.02: Atelier Vestitorii Primăverii
📌 02.02: Atelier de Mărțișor
📌 06.04: Atelier de grădinărit – Ziua Verde
📌 04.05: Atelier de Mărgelit
📌 15.06: Atelier de reciclat – Ziua Mediului
📌 06.07: Ziua Animalelor
📌 03.08: Ziua Soarelui
📌 07.09: Back to School
📌 05.10: Fructe zâmbărețe
📌 02.11: Atelier de Halloween
📌 01.12: Atelier de țesut – Ziua Națională a României

Accesul este gratuit!”

https://www.facebook.com/events/664572353958437/

4. Super concert Gasca Zurli la Shopping City Sibiu – “Ești pregătit pentru un nou spectacol de neuitat Gasca Zurli?

Simpaticele personaje “zurli” te așteaptă la Shopping City Sibiu, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 17:00, cu muzică, dans, povești și distracție pentru toată lumea!

Spectacolul va avea loc în parcarea Shopping City Sibiu, iar intrarea este liberă.

Nu rata super distracția! Pe 6 aprilie, doar la Shopping City Sibiu!”

https://www.facebook.com/events/1431027530372517/

5. Redu Refoloseste Recicleaza Repara – “In economia consumerista pe care o traim, suntem tentati sa acumulam obiecte, mai mult sau mai putin necesare. Unele din ele ajung uitate prin sertare si parca nu ne incumetam sa le aruncam.
Iti propunem o abordare alternativa, care nu e deloc noua: alaturam trio-ului binecunoscut, “RRR”, inca o dimensiune, aceea de “a repara”. Astfel, obiecte vechi, pot capata o viata noua si o infatiasre artistica, iar daca tu nu le mai folosesti, le poti face cadou altcuiva, care sa se bucure de ele.

Aducem o masina de cusut, pe care o poti folosi sub indrumarea Dianei, pentru a scurta, stramta sau face reparatii minore la haine.
Pirogravorul iti sta la dispozitie pentru infrumusetarea hainelor, gentilor sau ghetelor de piele care s-au ponosit si vei fi indrumat de Anca pentru a crea designul dorit.
Culorile acrilice sunt foarte potrivite pentru a inveseli un tricou, o pereche de blugi, o camasa sau o rama de oglinda trista si chiar pentru a acoperi vreo pata de pe bluza preferata.
Avem margele, felii de lemn, accesorii pentru bijuterii si uneltele necesare pentru a re-crea cerceii, medalioanele sau brosele pe care le-ai cumparat de mult si parca nu se mai asorteaza stilului tau actual.
Daca ai alte obiecte si idei despre cum le putem da o viata noua, te incurajam sa ne scrii dinainte, ca sa pregatim logistica.

O sa pregatim un ceai aromat si gustari, iar pentru inspiratie ascultam jazz si savuram un pahar de absint.

Primim cu bucurie donatii:)

Persoana de contact: Anca 0763658432″

https://www.facebook.com/events/331725850817558/

6. Sibiu *Curs Caligrafie incepatori MagInk Letters – “Cursul MagInk Letters este o călătorie prin arta caligrafiei ce ne va iniția în tainele unei îndeletniciri pe care tot mai puțini o cunosc: scrierea de mână cu toc, peniță, cerneala, răbdare și emoție.

Gadget-urile ne înlesnesc o comunicare tot mai prescurtată și presărată cu emoji, însă uităm că scrierea nu este doar o înșiruire de simboluri, ci un mesaj ce pleacă spre destinatar cu un bagaj imens de semnificații, energii și trăiri.

MagInk Letters este un curs intensiv, în cadrul căruia învățăm concret tehnici pentru însușirea stilului caligrafic Cursiv Englez – tușe de bază, legături, construcție de litere minuscule și majuscule. Vom invata tehnici de infrumusetare si ornamentare a scrierii caligrafice, astfel, fiecare cursant isi va putea crea un stil propriu. Ne vom cunoaște, ne vom distra și vom râde, vom descoperi contururi noi și litere îndrăznețe, vom reinterpreta scrierea de zi cu zi. Ne vom pregati pentru lucrarea finala – o felicitare sau un citat ce poate fi inramat – la alegerea fiecaruia.

BENEFICII:
– scrierea caligrafică este o tehnică excelentă de concentrare, ancorare în prezent și deconectare a minții de la fluxul gândurilor zilnice năvalnice;
– însușirea disciplinei prin practica sa regulată;
– învățarea răbdării și focusării pe obiectivele propuse, întrucât presupune o acțiune repetitivă până la atingerea rezultatului dorit;
– devenim conștienți de creativitatea noastră;
– căpătăm încredere pentru a ne expima liber și prin alte căi, de a ne exterioriza creativitatea;

CUI SE ADRESEAZĂ?
Adulților care:
– vor să-și descopere latura creativă
– vor să își dezvolte o deprindere artistică
– vor să vadă că se poate scrie și altfel
– vor să treacă de limitele contururilor și să iasă din zona de confort
– vor să devină mai constienți de acțiunile pe care le întreprind
– vor să cunoască o tehnică de concentrare și deconectare

Cursul totalizeaza 7 ore si are structura prezentata mai jos:
1. Prezentare curs si cursanti. Prezentare si testare instrumente de scris.
2. Scriere libera. Exercitii de ritm si formare tuse cu toc si penita.
3. Principii caligrafie in stil cursiv englez. Constructie de litere minuscule si majuscule in stilul cursiv englez.
4. Inflorituri si infrumusatare scriere. Scriere artistica si insusire stil personal.
7. Pregatire lucrare finala .

Toate materialele de lucru sunt incluse si vor putea fi luate acasa pentru continuarea perfectionarii.

Cost curs: 450 de lei – cu toate materialele incluse!.
Pentru rezervarea locului este necesara plata unui avans de 100 de lei (ce se deduce din taxa totala). Pentru confirmare, va rugam ca pe langa “Particip” sa trimiteti si un mesaj privat la Amalia Calligraphy, pentru a putea fi contactati in vederea transmiterii detaliilor necesare. In localul ce ne gazduieste putem comanda bauturi si mancare, astfel incat sa nu fim nevoiti sa cautam variante pentru pranz in preajma. Consumatia nu este inclusa in taxa de curs.

Trainer : Amalia Bucur – Artist caligraf cu antecedente creative si antreprenoriale, cu inclinatii spre muzica si frumos. A cochetat cu industria modei, cu managementul , cu pianul, vioara si acordeonul. O caracterizeaza vointa puternica si disciplina, optimismul si tenacitatea. E mamica a doua minuni nazdravane ce ii sunt zilnic formatori intr-ale pedagogiei si rabdarii. Acum impartaseste din cunostinetele dobandite in ultimii ani in tainele caligrafiei cu toti cei care vor sa vada ca se poate scrie si altfel, ca literele nu exprima doar un mesaj, ci si multa emotie, cu cei care vor sa treaca de limitele contururilor si sa iasa din zonna de confort si, de ce nu, cu aceia care vor sa-si descopere latura creativa si sa isi dezvolte o noua abilitate creativa.
Workshop-urile Amaliei se desfasoara in Romania si in Anglia.”

https://www.facebook.com/events/2256637087726251/

7. Change your Body – Change your Life – “WorkShop STIL DE VIATA SANATOS

Programul:
Change your Body – Change your Life by Paraschiv Vio

Prezint un CONCEPT NOU – CONCEPTUL PRACTIC prin:
– Pasii esentiali in miscare
– Pasii esentiali in nutritie
– Prepararea unui produs culinar
– Pachet Personalizat:
Change your Body – Change your Life
– Susținere campanie:
“Donează SÂNGE – Fii Erou”
– Degustare produse sanatoase

Invitati:

Elena Stanciu – reprezentant Restaurant Rawdia Sibiu

Cosmin-Andrei Radu – reprezentat SSMHS(societatea studenților medicinisti Hypocrares din Sibiu- Facultatea de Medicină, Lucian Blaga)

https://www.facebook.com/events/2267824413464504/?ti=cl

Pret participare: 18lei

Puteti plati la receptie in ziua evenimentului sau la IBAN:
RO06INGB0000999902680816.

INFO: Clientii salii Star Sport si ai restaurantului Rawdia au intrarea gratis.

Va astept cu drag 😁”

https://www.facebook.com/events/2292049811077102/

Duminica, 07 aprilie

1. Strangere de Fonduri Palatul Copiilor – “OUTLAW CUISINE te invita duminica 7 aprilie dupa ora 10.00, la Habermann Markt pentru un bazar caritabil, in sprijinul Palatului Copiilor.Vei gasi diferite workshopuri,ateliere de creatie (Ceramica de Nochrich-atelier de modelat și de pictura și Braid Trend-atelier de pictura și handmade)iar invitati vor fi Radu Nechifor,Sebastian Stan,Teodora Pop,DreamCatchers Band si Junii Sibiului.

Te asteptam cu mic,cu mare, sa sustinem impreuna reabilitarea Palatului Copiilor.

Înscrierile la workshopuri se pot face pe pagina de facebook Palatul Copiilor Sibiu dar și la fața locului.

Evenimentul este sustinut de Outlaw Cuisine, Arhiva de Ceai si Cafea si Haberman Markt,Unimat .

Recomandat de Kiss FM.
#outlawcuisine, #arhivadeceaisicafea,#habermannmarkt, #unimat, #1717, #proseco, #ceramicanocrich,#manufacturadebranza,#braidtrends,#kissfm,#zilesinopti,#sibiu100%,#greenarium,#ecozenboutique,#gossiptree,#1001craftings,#zamacbiju #asociatiavreausafiumoscraciuninfiecarezi,#RaduNechifor,#SebastianStan,#TeodoraPop,#DreamCatchersBand,#CeataJuniiSibiului,#PalatulCopiilorSibiu

https://www.facebook.com/events/317277135626535/

2. Atelier de creatie – “După iarna rece și monotonă, iată că a sosit primăvara cu explozia ei de culori. A venit vremea să ne decorăm ferestrele și ușile cu figurine colorate din hârtie și să ne pregătim pentru sărbătoarea Paștelui.
Așadar, toți copilașii creativi sunt bineveniți în fiecare duminică la atelierele dedicate lunii aprilie.

Vârsta copii: 4+ ( pot participa copiii de toate vârstele care sunt pasionați de craft și handmade )
* copiii sub 4 ani pot participa la ateliere doar însoțiți de părinți
Durata atelier : 1h30min
Ora: 11:00
Preț : 25 lei/ copil
Abonament: 60 lei / 3 zile de atelier
Coordonator artistic : Larisa Runceanu

Înscrieri se fac până vineri dimineața cel târziu prin sms/whastapp la nr de tel: 0743 27 00 02 .”

https://www.facebook.com/events/2367029676851303/

3. Turneul Adunare pentru Miscare/ Sibiu – “Ești gata?
Adunare pentru Mișcare pleacă in turneu! 🚙🌎
Madalina Predoi și Flavius Predoi, cei doi antrenori de la HomeTraining.Tv, vin pe 7 aprilie în Sibiu, pentru două sesiuni gratuite de cardio training.

Hai să ardem împreună peste 4️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ de calorii și să redescoperim bucuria de a face sport!
Participă gratuit la sesiunile de antrenament și vino să redescoperim bucuria de a face sport! 💪

🔝 În fiecare oraș vom avea cel puțin un invitat special dintre: Anca Mihailescu, Cristi Geaman, Monica Rosu, Cristina Nedelcu, Feurcio, Mirel Dragan, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Cristi Pulhac, Yamato.

👇 Pentru a vedea când ajungem în celelalte magazine și pentru înscrieri intră pe:
https://sfaturi.decathlon.ro/adunare-pentru-miscare

https://www.facebook.com/events/766629230359335/

4. Povesti de duminica la Shopping City Sibiu – “Începând cu luna februarie, poveștile prind viață la Shopping City Sibiu! Cei mici sunt așteptați în câte o duminică din fiecare lună la Atelierul de spus povești, unde vor avea ocazia să-și exerseze imaginația și creativitatea, învătând de la actorii Hocus Pocus Trulala cum să creeze povești interesante și cum să le prezinte.

Serile de povești interactive vor avea loc în zona Noriel/ Smyk, între orele 18:00-19:00, și vor fi de neuitat pentru toată lumea. Părinții se vor regăsi în poveștile copilăriei lor, iar cei mici vor descoperi noi învățături educative.

Atmosfera serii va fi animată de o păpușă ventriloc, care va fi prezentă la fiecare eveniment cu întrebări și comentarii savuroase.

Totul se va sfârși cu super surprize pentru copii, care cu siguranță vor pleca acasă cu zâmbetul pe buze!

Iată poveștile care îi vor fermeca pe cei mici:

📌 24.02.2019: Hänsel și Gretel, de Frații Grimm

📌 03.03.2019: Croitorașul cel viteaz, de Frații Grimm

📌 07.04.2019: Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, de Petre Ispirescu

📌 05.05.2019: Mica sirenă, de Hans Christian Andersen

📌16.06.2019: Gâsca de aur, de Frații Grimm

📌07.07.2019: Prâslea cel voinic și merele de aur, de Petre Ispirescu

📌04.08.2019: Pinocchio, de Carlo Collodi

📌08.09.2019: Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, de Fraților Grimm

📌 06.10.2019: Jack și vrejul de fasole (basm)

📌 03.11.2019: Degețica, de Hans Christian Andersen

📌 01.12.2019: Marea Unire (texte culese)

Vârste recomandate: 3-12 ani.

Accesul este liber!”

https://www.facebook.com/events/2477248635679092/

5. Storytelling – Tinerete fara batranete si viata fara de moarte – Este vorba de acelasi eveniment cu cel de mai sus, doar ca in event-ul Povesti de duminica puteti vedea toate evenimentele ce vor urma.

“📢Se apropie duminica poveștilor la Shopping City Sibiu.📌
👩‍👩‍👧‍👦Copii vor avea ocazia să-și exerseze imaginația și creativitatea, învățând de la actorii HOCUS POCUS TRULALA cum să creeze povești interesante și cum să le prezinte.

Duminică 🔜 7 aprilie ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”👵👴

📌Serile de povești interactive vor avea loc în zona Noriel/ Smyk, între orele 18:00-19:00, și vor fi de neuitat pentru toată lumea.
👩‍👩‍👦‍👦Părinții se vor regăsi în poveștile copilăriei lor, iar cei mici vor descoperi noi învățături educative.

🎉Totul se va sfârși cu super surprize pentru copii, care cu siguranță vor pleca acasă cu zâmbetul pe buze!

https://www.facebook.com/events/270444197192401/

Luni, 08 aprilie

1. Mindfulness – iubirea de sine. Seminar experiential – “Descoperă conceptul de mindfulness, conectează-te cu prezentul, oferă atenție gândurilor și trăirilor, acceptă-le și descoperă iubirea de sine!

• Ce înseamnă mindfulness – trăiești în aici și acum?
• Cum trăiești iubirea de sine?
• Te influențează călătoria în trecut și scrierea scenariilor din viitor?

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/NHZsEmh8QE0XJqTS2
*locuri limitate, confirmarea participării se face prin achitarea în prealabil a taxei de 50 lei.

Stres și stare de bine, conștient și inconștient, alb și negru, culoare și desen, conectare cu sinele, conectare cu exteriorul, acum și aici.
Vino să descoperim beneficiile stării de prezență în relația ta cu sinele prin tehnici mindfulness:
• respirație prezentă
• meditație ghidată
• mișcare conștientă
• conectare cu sinele
• relaxare a corpului
• activare a resurselor interioare.

Seminar susținut de Codruta Rabagel – psihoterapeut integrativ, trainer și practician mindfulness – „viața ta o schimbi chiar tu, atunci când descoperi cum și de ce să te iubești pe tine; totodată, când vei învăța să te bucuri de fiecare clipă vei pornit într-o călătorie colorată!”

Călătoria vieții în aici și acum cu destinații în suflet și cu popasuri prețioase, și-o scrie fiecare, într-o stare de prezență și mai puțin în rememorarea trecutului ori în scrierea viitorului. Psihoterapia te aduce în contact cu tine și cu libertatea de explorare și alegere!

Codruța Răbăgel Psihoterapeut – este psihoterapeut atestat de Colegiul Psihologilor din România și Asociația Română de Psihoterapie Integrativă, membru în echipa de specialiști Gineko Pro Medical, coordonator Incubator107 Sibiu

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/NHZsEmh8QE0XJqTS2
*locuri limitate, confirmarea participării se face prin achitarea în prealabil a taxei de 50 lei. Achitarea taxei se face pentru participarea la acest seminar, reprogramarea sesiunii nu este posibilă.

Înscrie-te și vei fi contactată prin e-mail pentru informații suplimentare! Eveniment dedicat femeilor.

Seria seminariilor Mindfulness se derulează în perioada 2018-2019, evenimente organizate de Codruta Rabagel – Codruța Răbăgel Psihoterapeut. Această serie include seminarii mixte de teorie și practică și seminarii experiențiale-practice.”

https://www.facebook.com/events/619019911853302/

2. Sala de antrenament Speakers Club Sibiu editia #10 – “Hey Tuu!

Vrei să te dezvolți pe tine și în același timp vrei să îți dezvolți și cariera sau afacerea?

Vrei să ai o viață de familie împlinită și totodată să ai timp pentru tinE?

Vrei să ai grijă de sănătatea ta și în același timp să te bucuri de viață?

Deși toate cele mai sus par contradictorii, le poți avea pe toate.

Poți avea o carieră de succes…

Poți avea sănătate deplină…

Poți avea o viață împlinită…

Si stii care aspectul comun între toate cele de mai sus?

Știi care este elementul de legătură?

Este un cuvânt pe care l-ai auzit destul de des și anume:

COMUNICARE

Te invit cu drag Luni 25.03.2019 la Hotel Ramada sa vezi ceea ce facem si cine stie poate iti va placea si tie si te vei alatura comunitatii noastre!

Te asteptam in sala!”

https://www.facebook.com/events/1468049259998381/

3. Painting classes for kids and adults – “Serie de ateliere de relaxare prin pictură pentru copii și adulți

Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare. Aceste întâlniri au menirea de conduce participanții într-un univers creativ, unde se pot relaxa prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor și construiesc lumi și personaje.
În cadrul acestor ateliere, participanții beneficiază de o atenție deosebită, punându-se accentul pe caracteristicile și aptitudinile fiecăruia în parte. Totul se desfășoară într-o atmosferă de bucurie, sub îndrumarea blândă a trainerului.

MATERIALE SPECIFICE

Creioane, hârtie pentru desen, culori tempera și guașe, creioane colorate, hârtie pentru desen, carton pânzat, pensule.
CEI CARE PARTICIPĂ LA ACEST CURS VOR ÎNVĂȚA:
– să se exprime liber prin artă
– să se auto-observe și să devină mai conștienți de sine
– să își petreacă timpul într-un mod creativ și plăcut (departe de stresul cotidian:))
– să aibă răbdare și să îi respecte pe ceilalți
– noțiuni de pictură și desen: tipuri de linie și hașură, redarea luminii și a umbrei, redarea perspectivei, redarea proporției, schițe rapide și crochiuri, obținerea contrastului prin culoare, teoria culorii, etc.
(noțiunile de desen și pictură vor fi adaptate vârstelor participanților)

Grupe

Copii (cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani)
Durata: 90 minute, joia de la 16.30 (începând cu 14 martie)
INVESTIȚIE: 400 lei/curs de 10 ședințe

Adulti si copii mari (peste 10 ani)
Durata: 120 minute, în fiecare luni de la ora 18.00 (începând cu 11 martie)
INVESTIȚIE: 600 lei/curs de 10 ședințe (pentru adulti) si 400 lei (pentru copii)

Informații și înscrieri la tel. 0746 641 575, Zuzana

ADRESA
Art&Fun STUDIO, Club Pamira Tenis, Calea Șurii Mici, nr 39, Sibiu.”

https://www.facebook.com/events/352329112157833/

Marti, 09 aprilie

Linisteste mintea cu Yoga Nidra – “Namaste! Va astept cu drag la o relaxare altfel!
Participantii vor sta intinsi la sol pe tot parcursul orei si se vor relaxa.

Yoga Nidra este o tehnica profunda de meditatie care induce corpul intr-o relaxare profunda, completa si constiinta meditativa profunda.
30 -40 minute de Yoga Nidra este echivalentul a 3-4 ore de somn.

Schimbul energetic al atelierului: 40 lei

Numarul de locuri este limitat, de aceea va rog sa va anuntati si confirmati prezenta prin sms la nr. de mobil: 0752 309 537.

Practicarea Yoga Nidra ne aduce:
• relaxare mentala si odihna profunda
• reducerea stresului si anxietatii
• calmarea si echilibrarea sistemului nervos
• imbunatatirea starii de sanatate
• un spatiu pentru a explora ceea ce avem nevoie in momentul prezent
• oportunitatea de a elibera emotiile de care nu mai avem nevoie
• revitalizarea corpului si mintii
• tratarea insomniilor
• echilibrearea organismul din punct de vedere hormonal
• detoxificarea corpului si purificarea mintii

Va astept cu drag,
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), consilier pentru dezvoltare personala, Practician de Gong, boluri tibetane si terapii complementare (Cranio-Sacrala – metoda Upledger, Access Bars, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecari si regresii, Quantum Touch).”

https://www.facebook.com/events/616411988819548/

Miercuri, 10 aprilie

1. Atelier de creatie //Marioneta Purcelus – “categoria de vârsta: 6-10 ani
durata: 1 h 30 min.

**
Cunoașteți povestea celor trei purceluși, care mai de care mai harnic și mai încrezător în sine? Haideți să îi aducem la viață cu ajutorul unor materiale precum: vatelină, pluș sau polar și prin tehnici simple de tăiere, lipire și decorare. Astfel vom putea realiza niște marionete, care ne vor îmbrăca mâinile și pe care le putem antrena în cele mai roz și mai simpatice aventuri.

În cadrul atelierelor de creație din fiecare miercuri, de la ora 18:00, descoasem misterele din lumea teatrală. Pâsla, paspoalul, brocardul, minimatul, șnururile și împletiturile sunt doar câteva dintre noțiunile ce nu vor mai constitui un mister pentru copii. Ne familiarizăm cu tipologiile firului textil, cu diversitatea materialelor și a croielilor și învățăm tehnici simple de a recicla creativ orice material, în personaje sau accesorii utile fiecărui copil. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.

**
Preț bilet: 14 lei
Bilete online: https://bit.ly/2FQDhma & https://bit.ly/2UjtKw4
Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.
La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Agenția de Bilete (str. Alexandru Odobescu nr. 4)
miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00
sâmbătă 10:00 – 18:00
duminică 10:00 – 14:00.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/365763950699003/

2. Coronita de Paste – “Vreți să vă bată Iepurașul de Paște la ușă și în acest an?
Îi poftim pe copiii mici și veseli la Kids Events and Fun să îmbine imaginație, îndemânare și distracție într-un maraton de activități creative. Vă propunem realizarea unei coronițe minunate, cu care copiii își vor uimi întreaga familie, desăvârșind astfel spiritul sărbătorilor pascale.
🔶️Atelier :1ora
🔷️Joaca: 1ora
❗Cost: 30 lei/copil
⚠️Grupa de varsta: 3-5 ani
📳Locuri limitate.Inscrieri la tel: 0744374435.”

https://www.facebook.com/events/2294592280798240/

3. Eveniment caritabil Universul Simturilor – “Eveniment Caritabil cu momente prezentate de elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr 2 Sibiu și cu bazar și tombola.
Li se vor alatura și elevi din unitățile de învățământ partenere.
Scopul evenimentului reprezintă strângere de fonduri pentru Camera senzorială Universul Simțurilor!

Copiii speciali de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr 2 Sibiu au nevoie de această cameră unde pot desfășura terapii de recuperare!
Vă așteptăm!”

https://www.facebook.com/events/267934547253964/

4. Slime lipicios si sclipicios la Disney Arena – “Lipicios, pufos, colorat, cu sclipici sau fără, SLIME-ul este clar, în trend!

Folosind ingrediente secrete și combinații interesante, vom realiza slime-uri pentru toate gusturile! Rețetele vor fi descifrate, iar slime-urile vor căpăta forme și texturi diverse, purtând, în final, amprenta creatorului.

Vă așteptăm la Disney Arena, să ne distrăm, să ne jucăm și să experimentăm!

⏰ Durata evenimentului: 17:30 – 20:00

✅ Vârsta recomandată: 4+
Tarif: 35 lei copil (incluse in pret: materialele necesare pentru Slime)

❗LOCURI LIMITATE
Pentru detalii și rezervări nu ezitați să ne contactați:
📱 0745 854 754

www.disneyarena.ro

https://www.facebook.com/events/720972044966946/

5. Pune banii sa lucreze pentru tine – “Inveti cum sa-ti pui banii la treaba
Cum sa-ti maresti veniturile
Ințelegi modul în care funcționeaza piețele financiare
Vei învăța termeni de specialitate care nu ar trebui sa fie de specialitate!
Vei învăța cum să-ți evaluezi și să-ți administrezi corect riscurile în piețele de capital

Educatia si dezvoltarea personala determinante in succesul financiar

Cu cine?
Cu Tiepac Mihai – trader si investitor

Când?
10 aprilie, 19:00-20:30
Inscrie-te aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfL40EM4hBNgoPcPFpOlN4GjXgs_xDFbPGotR6Wv0iwfweQdA/viewform?vc=0&c=0&w=1
Contributia ta pentru participare e o donatie minima de 20 lei.
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu.ro”

https://www.facebook.com/events/565545220603434/

6. Femeia, al cincilea anotimp – “O nouă premieră Tudor Gheorghe, un concert dedicat femeii, cel de al cincilea anotimp al vieții.”

https://www.facebook.com/events/349375069012155/

7. Seminar gratuit “Atrage abundenta in viata ta” -Florin Pasat – “Detalii si inscrieri aici: https://alexaevent.ro/2019/01/03/seminargratuitatrageabundenta/

Imaginează-ți cum ar fi să nu mai cauţi prin zeci de cărţi şi cursuri răspunsuri la întrebările care te frământă. Informaţii simple şi practice îți sunt prezentate clar și concis în doar 3 ore. Economiseşti ani de stres şi bani.

Acest seminar e pentru tine doar dacă te afli într-una din următoarele categorii:

Dorești să rămâi în echilibru și armonie indiferent de cum evoluează mediul exterior (economia, relațiile cu ceilalți, provocările care apar)
Dorești să depășești cu bine momente cu impact emoțional negativ mare (un eșec în afacere sau pe plan personal)
Dorești să elimini încărcătura emoțională negativă a unor amintiri din trecut
Dorești să-ți îmbunătățești situația financiară
Dorești să-ți îmbunătățești relația de cuplu
Dorești să-ți îmbunătățești sănătatea
Dorești un nivel de energie ridicat pe parcursul zilei
Dorești o imagine de sine mai bună

Pe parcursul a 3 ore vei afla:
Care sunt etapele dezvoltării personale de la „VICTIMĂ” la „STĂPÂNUL PROPRIEI VIEŢI” şi vei identifica în ce etapă te afli
Care sunt cele 3 manifestări ale comportamentului de „victimă” şi cum să le eviți
Cum funcţioneaza mecanismul minte-corp şi cum să folosești acest mecanism în folosul tău
Cum funcționează SUBCONȘTIENTUL.
Ce sunt CONVINGERILE şi în ce fel îți influenţează viaţa. Ce sunt convingerile suportive și ce sunt convingerile ne-suportive (limitative).
Care sunt sursele convingerilor.
Care sunt modalitățile prin care poți să-ți schimbi convingerile cu scopul de a-ți îmbunătăți viața.
Cum te auto-sabotezi în drumul spre success şi cum poți evita acest auto-sabotaj.
De ce nu au efect metodele și tehnicile care te învaţă cum să acţionezi în domeniile importante ale vieţii tale (carieră, bani, sănătate, relaţii) și ce trebuie schimbat.
Ce este „termostatul financiar” si cum poate fi setat pentru prosperitate.
Care e factorul mai important decât ereditatea în dezvoltarea personală.
În ce fel ești afectat în viaţă de nevoia de siguranţă
Seminar Atrage Abundenta in Viata Ta!, cine ar trebui să participe :

Cei care vor o îmbunătățire a finanțelor personale
Cei care vor o îmbunătățire a relației de cuplu
Cei care vor o îmbunătățire a stării de sănătate
Cei care au pornit pe drumul re-descoperiri personale
Cei care au ajuns într-un blocaj al vieții personale pe care vor să-l depășească”

https://www.facebook.com/events/593699707738615/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: