parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#25 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 28.03 – 03.04.

on March 27, 2019

sibiu-3642749_1920Dacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 28.03 – 03.04., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru și din împrejurimi. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare, la Yoga sau la un spectacol. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc :). Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 28 martie

1. Mindfulness pentru copii: echilibrul psiho-emotional – “Mindfulness pentru copii: echilibru psiho-emoțional într-un trup sănătos – seminar dedicat copiilor cu vârste între 6 și 10 ani
*3-6 ani vezi seminarul Mama și copilul: mindfulness, conectare
*10-12 ani urmează anunțarea seminarului

Care e ACTIVITATEA seminarului?
Mindfulness clipă de clipă prin explorarea și învățarea de tehnici specifice stării mindful:
• respirația prezentă
• mișcarea conștientă
• relaxarea corporală
• antrenarea atenției
• meditația prin poveste terapeutică

Înscrie copilul tău aici: https://goo.gl/forms/rk8g7hLQ8VUyc47f2

Care sunt BENEFICIILE activității?
• Claritate mentală, creșterea productivității în activitățile întreprinse, creșterea creativității, îmbunătățirea relației cu ceilalți – copii și adulți, încredere în sine și în propriile decizii
• Gestionarea eficientă a trăirilor și emoțiilor în viața de zi cu zi
• Eliberarea fricilor și a stresului
• Antrenarea atenției
• Integrarea de abilități sociale (non-judecată, acceptarea necondiționată a celorlalți, iubirea de sine etc.)
• Schimbarea perspectivei pentru a activa resurse în relația cu sinele și cu ceilalți
• Stabilirea unei setări mentale pozitive vis-a-vis de provocările pe care le întâmpină

Cum se DERULEAZĂ seminarul?
• acomodare și cunoaștere
• antrenarea minții și a trupului pentru activarea resurselor din suflet
• experimentare tehnici mindfulness
• eu și ceilalți
• provocarea pentru acasă!
*se lucrează la sol pe salteluțe și perne, motiv pentru care se recomandă hainele lejere și o pereche de șosete pufoase

Înscrie copilul tău aici: https://goo.gl/forms/rk8g7hLQ8VUyc47f2

După cum știm, copiii învață cel mai bine prin joc și joacă, metafore și povești. Așadar, tehnicile mindfulness vor fi adaptate vârstei prin povești terapeutice și instrumente de lucru care să antreneze copiii în activitate.

Copiii vor fi capabili să gestioneze eficient emoții, să integreze experiențele vieții ca lecții, nu ca eșec, vor putea să accepte cu mai mare ușurință ceea ce se petrece în jurul lor, își vor antrena atenția și vor învăța cum să se exprime pentru a expune ceea ce simt, însă fără a-i răni pe ceilalți folosind comunicarea asertivă.

Durata: 60 minute
Locația: Codruța Răbăgel Psihoterapeut
Cost: 50 lei/ședință
*înscrierea se face în prealabil și e necesară confirmarea participării prin achitarea costului prin transfer bancar/OP
Număr limitat de locuri: 8 participanți

Eveniment organizat de Codruța Răbăgel Psihoterapeut
Ești părinte și ai întrebări? Vrei să participi la un seminar de mindfulness pentru adulți? Contactează-mă prin email la psihoterapeut@codrutarabagel.ro sau la telefon 0741188196. Lunar, organizez seminarii de mindfulness pentru adulți și copii.

Codruța Răbăgel Psihoterapeut – este psihoterapeut integrativ, practician mindfulness antrenat în cursuri internaționale Mindfulness Practitioner Master Class, New Skills Mindfulness Certification. A dezvoltat și facilitat cursuri de dezvoltare personală pentru copii din 2013, lucrează în cabinetul de psihoterapie cu copiii și adulți. Este implicată în numeroase proiecte comunitare și coordonează de cinci ani proiectul sibian Incubator107 Sibiu.”

https://www.facebook.com/events/2151315614960558/

2. De ce plangem? Atelier de dezvoltare personala -“Vom aborda segmentul emotional, intr-o maniera terapeutica vorbind despre sentimente, cum se manifesta ele si de ce ne schimba, de ce exista si cum iau nastere, cum ar trebui sa ne comportam cand traversam o situatie cu o incarcatura emotionala care uneori ne poate speria.
Ce este plânsul? Ce sunt lacrimile? Ce se întâmplă în corpul meu când plâng? Ce sunt sentimentele? Dar oamenii mari plâng și ei? Ce să fac atunci când plânge un prieten?Plânsul este o nevoie — ca foamea sau somnul. Așa cum ai nevoie de somn atunci când ești foarte obosit, la fel ai uneori nevoie să plângi când ești foarte supărat. E normal și sănătos să plângi câteodată, chiar dacă nu e tocmai plăcut. Și nu-ți face griji, plânsul nu îți face rău! Chiar dacă ți se pare greu, nu plânsul este ceea ce te supără, ci sentimentele puternice pe care ai nevoie să le scoți afară prin plâns. Creativitatea ne va insoti si ea la atelier pentru ca vom mesteri propria umbreluta sub care ne vom adaposti de lacrimile ce vor veni, acum ca stim mai bine povestea plansului.
Varsta recomanadata:3 ani +
Cost / atelier: 25 lei/copil
Cand ?Joi 28 martie . ora 18:30- 19:30 , la Family Place Caffe in Selimbar, Str. Mihai Viteazu, nr. 260A, etaj. Întrucât numărul de locuri este limitat , înscrierea se face pe bază de rezervare. Inscrieri prin mesaj la numarul de telefon: 0771.029.650 cu numele si prenumele copilului si varsta acestuia/”

https://www.facebook.com/events/2221138674881877/

3. Povestea numelui meu – Atelier de scriere creativa – “Atunci cand vrei sa scrii o poveste, orice poate devein pretext pentru a o scrie, oricine si orice iti poate starni imaginatia. Un simplu cuvant este suficient pentu ca in mintea ta sa inceapa sa se faca fel de fel de conexiuni, sa se nasca idei, sa se iveasca o lume. Intr-un fel, este, cum spune Gianni Rodari, ca atunci cand, aruncand o piatra in lac, apa se increteste in zeci, poate sute de cercuri concentrice, mai mici sau mai largi, care unesc in vibratia lor elemente de la suprafata si din adancul apei.
Nici nu banuim cate idei si conexiuni poate genera un singur cuvant!
Pentru editia urmatoare a Atelierelor de Scriere Creativa, pretextul povestii va fi numele fiecarui copil. Asa cum spun spiridusii povestilor din Taramul Albastru, numele fiecaruia este un lucru foarte serios, spune multe despre noi, iar daca noi credem ca nu exista nicio legatura intre noi si numele pe care le purtam, ne inselam.
In lumea spiridusilor povestilor chiar se spune ca “ Ce ti-e scris in nume ti-e pus!” si de aceea ei isi aleg cu foarte mare atentie numele.

Ce povesti ascund numele noastre vom vedea la urmatoarea intalnire de pe Taramul lui Barba-Cot!

Atelierul se adreseaza copiilor de 7-11 ani

Data: 28 martie 2019

Ora: 17- 18:40

Loc de desfasurare: Strada General Aviator Gheorghe Banciulescu nr. 15 Sibiu

Numar de participanti: 6

Cost atelier: 30 lei

Inscrieri: prin mesaj,, pe pagina de facebook Taramul lui Barba Cot, sau la numarul de telefon 0721883780

Indrumatorul copiilor: Raluca Ardelean- profesor de limba si literatura romana”

https://www.facebook.com/events/1443808475760183/

4. Painting classes for kids and adults – “Serie de ateliere de relaxare prin pictură pentru copii și adulți

Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare. Aceste întâlniri au menirea de conduce participanții într-un univers creativ, unde se pot relaxa prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor și construiesc lumi și personaje.
În cadrul acestor ateliere, participanții beneficiază de o atenție deosebită, punându-se accentul pe caracteristicile și aptitudinile fiecăruia în parte. Totul se desfășoară într-o atmosferă de bucurie, sub îndrumarea blândă a trainerului.

MATERIALE SPECIFICE

Creioane, hârtie pentru desen, culori tempera și guașe, creioane colorate, hârtie pentru desen, carton pânzat, pensule.
CEI CARE PARTICIPĂ LA ACEST CURS VOR ÎNVĂȚA:
– să se exprime liber prin artă
– să se auto-observe și să devină mai conștienți de sine
– să își petreacă timpul într-un mod creativ și plăcut (departe de stresul cotidian:))
– să aibă răbdare și să îi respecte pe ceilalți
– noțiuni de pictură și desen: tipuri de linie și hașură, redarea luminii și a umbrei, redarea perspectivei, redarea proporției, schițe rapide și crochiuri, obținerea contrastului prin culoare, teoria culorii, etc.
(noțiunile de desen și pictură vor fi adaptate vârstelor participanților)

Grupe

Copii (cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani)
Durata: 90 minute, joia de la 16.30 (începând cu 14 martie)
INVESTIȚIE: 400 lei/curs de 10 ședințe

Adulti si copii mari (peste 10 ani)
Durata: 120 minute, în fiecare luni de la ora 18.00 (începând cu 11 martie)
INVESTIȚIE: 600 lei/curs de 10 ședințe (pentru adulti) si 400 lei (pentru copii)

Informații și înscrieri la tel. 0746 641 575, Zuzana

ADRESA
Art&Fun STUDIO, Club Pamira Tenis, Calea Șurii Mici, nr 39, Sibiu.”

https://www.facebook.com/events/352329112157833/

Vineri, 29 martie

1. Yoga in cuplu – “Namaste! Acest atelier se adreseaza celor care deja formeaza un cuplu si ne va ajuta sa ne conectam cu partenerul nostru in spiritul relaxarii, libertatii, iubirii, increderii, echilibrului si sprijinului care cresc in timpul practicii yoga si apoi, dincolo de aceasta.
Micile succese din practica yoga in cuplu sunt diferite, minunate si ele creeaza o legatura speciala.

Posturile yoga se lucreaza individual sau doar cu partenerul de cuplu. Nu este nevoie sa fi avut o practica anterioara.

Din programul atelierului:
✅ Practicarea asanelor (posturi yoga) de Core Flow Yoga si Yin Yoga, individual sau in cuplu;
✅ Meditatie si respiratie;
✅ Distractie si armonie;
✅ Sunete Sacre de Gonguri pentru o relaxare profunda.

Posturile in cuplu intotdeauna aduc veselie, zambete si bucurie, iar intreg procesul face ca la sfarsitul atelierului, participantii sa se simta relaxati si revigorati.
Vom comunica cu sau fara sa folosim cuvinte, vom invata sa avem incredere, sa oferim suport si siguranta partenerului nostru.
Prin liniste si respiratie, prin sunete sacre de Gonguri vom manifesta o stare de profunda relaxare, implinire, pace interioara.

Schimbul energetic: 100 lei/cuplu

Numarul de locuri este limitat, de aceea va rog sa va anuntati si confirmati prezenta prin sms la nr. de mobil: 0752309537.

Gazda serii:
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), consilier pentru dezvoltare personala, Practician de Gong, boluri tibetane si terapii complementare (Cranio-Sacrala – metoda Upledger, Access Bars, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecari si regresii, Quantum Touch).”

https://www.facebook.com/events/298951530786151/

2. Lansare “Terapie pentru minte si suflet” -vol 3 – “Terapie pentru minte şi suflet este visul neştiut al vieţii mele, este rezultatul neliniştii şi al gălăgiei sufletului meu. Este rezumatul tuturor trăirilor mele din viaţa asta şi din toate vieţile de dinainte. Adun în vorbe toate sentimentele şi emoţiile care ne încearcă pe noi toţi de-a lungul timpului, de-a lungul experienţelor noastre. Expun în vorbe toate problemele care ne pun piedică tuturor… într-un mod general, dar care permite fiecăruia să regăsească propriile particularităţi şi să le înţeleagă, să vadă dincolo de ele, să audă vocea propriei minţi dictând soluţiile. Depun în cuvinte ideea că “Da, există viaţă după suferinţă!” şi că tocmai aceste suferinţe sunt binecuvântările cele mai mari, pentru că ele ne cresc, ele ne formează şi ele ne conduc înspre fericire. Totul are sens… dacă învăţăm să ne cunoaştem şi să ne ascultăm sufletul!

Vă aștept cu drag!
Cătălina

https://www.facebook.com/events/403679920182859/

Sambata, 30 martie

1. Atelier de mesterilit//papusi de manusi – “durata: 1h 30 min.

⏰ recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani de la ora 10:00
⏰ recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani de la ora 12:00

**
În cadrul atelierului de meșterilit ne vom juca de-a șoarecele și pisica cu ajutorul mâinilor noastre pe post de suport pentru păpuși pe mănuși. Globurile de polistiren pictate și decorate după bunul plac vor forma niște căpșoare de șoricei și pisici, gata oricând de o încăierare.

ATELIERELE DE MEȘTERILIT cu AuRILĂ și IepuRILĂ își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, menită să dezvolte imaginația copiilor, care au șansa să învețe lucruri noi din domeniu, într-un anturaj prietenos. Copiii fac cunoștință cu noțiuni noi precum teatrul de umbre sau marioneta, interacționează cu mai multe tipologii de păpuși de teatru, creează accesorii pentru costume și decor prin mijloace adecvate vârstei lor. Totodată cei mici vor deprinde tehnici de mânuire și animație, prin care vor însufleți obiectele construite de ei. Scopul unui astfel de atelier este de a dezvolta creativitatea copiilor prin deprinderea unor operațiuni manuale de tăiere-decupare-asamblare și folosirea unor materiale diverse și tehnici de construcție specifice artei teatrale.

**
Bilete online: https://bit.ly/2tDDD90 & https://bit.ly/2U4RbWr

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/358654588314248/?event_time_id=358654594980914

2. Castelul Zanei Noptii //martie 2019 – “Sâmbătă, 30 martie, ora 18
Duminică, 31 martie, ora 11
sala Etaj, Teatrul GONG
————————————-
CASTELUL ZÂNEI NOPŢII
după Gerdt von Basewitz

CONCEPT ARTISTIC: Claudia Stühler; SCENOGRAFIA: Roua Vasilescu; MUZICA: Florin Grigoraş; în DISTRIBUŢIE: Daniela Dragomir, Páskuy Angela, Claudia Stühler, Mihaela Grigoraş (voce), Horaţiu Dancu (voce), Jenö Major (voce), Prohaska Adrian (voce).

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani
durata: 45 min.

**
„Castelul Zânei Nopţii” este un spectacol unic, realizat în maniera teatrului de animaţie, în care cei mici sunt invitaţi să descopere aventura unei fetiţe într-un tărâm magic, cu personaje fantastice. Acţiunea se petrece în castelul Zânei Nopţii, unde fenomenele naturii, personaje alegorice personificate, sunt invitate la bal.
Zâna Nopţii are rolul de povestitor, fiind cea care prezintă copiilor fenomenele naturii prin ilustraţia muzicală specifică, dând naştere la un dialog interactiv cu micuţii spectatori, menit să le înlăture frica faţă de acestea.

**
Preţ bilet: 9 lei/ tarif unic
Bilete online: https://bit.ly/2Ecf1Jn

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului conform programului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) și online, din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online NU se percepe comision.

✘ Rugăm spectatorii adulţi să verifice, înainte de cumpărarea biletelor, dacă spectacolele pe care doresc să le vizioneze sunt potrivite pentru copiii pe care îi însoţesc.

✘ După începerea spectacolului, accesul în sală NU mai este posibil.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/2352968894933369/

3. Mickey si Magicianul – “Mickey si Magicianul
(adaptare dupa Clubul lui Mickey @Disney)
Spectacol Muzical de Mascote si Personaje)

Distributia:
Prezentator, Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Pluto, Magician
Scenariul: Ionela Petri
Regie si scenografie: Diana Bathory
Coregrafie: Oana Nemeth
Decoruri : Florin Suciu
Producator: Golden Party

Mickey este cel mai indragit personaj al copiilor, asa ca aduna in jurul lui o gasca pusa pe distractie. Mickey si Magicianul este un elogiu adus copilariei, o evadare din cotidian si o invitatie spre o lume plina de zambete.

Prietenii lui Mickey (Minnie, Donald, Daisy, Goofy si Pluto) vin la tine in oras pentru a se imprieteni cu toti copiii dornici de Aventura si pentru a serba ziua prietenului lor Mickey. Clubul veseliei se intruneste cu scop educativ dar nici distractia nu e pusa pe plan secundar.

In cadrul spectacolului muzical, copiii vor invata cum sa faca un tort, vor afla secretele unor trucuri de magie, vor canta si dansa fara inhibitii si vor crea muzica alaturi de un DJ in devenire.

Spectacolul se anunta unul plin de surprize, in cadrul caruia copiii au ocazia sa devina magicieni in miniatura, experiementand trucuri nastrusnice alaturi de invitatul surpriza al gastii: super Magicianul care vine la petrecere cu un invitat surpriza …oare cine o fi ?

Durata spectacolului: 60 minute
Spectacol pentru audienta: prescolari (2-7 ani) si scolari (8-12 ani)
Locatia : Centrul Cultural Ion Besoiu Sibiu

Biletele se gasesc online pe site-ul Eventbook.ro, Libraria Humanitas Sibiu, Oficiile postale, sau se pot procura zilnic de la sala de spectacol Centrul Cultural Ion Besoiu Sibiu.

PRET BILETE:
Categoria VIP – 70 lei (copiii cu bilet la aceasta categorie vor urca pe scena pentru poze cu personajele la sfarsitul spectacolului)
Categoria I – 49 lei
Categoria II – 30 lei
Categoria III – 20 lei

IMPORTANT:
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta.
Accesul minorilor (0-18 ani) in locatia evenimentului se face doar insotiti de minim un adult (parinte sau tutore legal).
Accesul in locatia evenimentului se face cu aproximativ cu 50 de minute inainte de inceperea spectacolului. Va rugam nu intarziati!
Persoanele care ajung dupa inceperea spectacolului, au acces in sala, dar isi pierd locurile si vor putea ocupa loc, dar in limita scaunelor ramase libere.
Atentie, se filmeaza!
Prin cumpararea unui bilet, Participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, reguli disponibile in REGULAMENT⬇
www.goldenparty.ro/regulament-spectacole-copii

https://www.facebook.com/events/2303427399978821/

4. Atelier origami si rabdare – “Origami este o artă care permite oricui să realizeze obiecte din hârtie, activitate care facilitează dezvoltarea creativității și creșterea încrederii în propriile abilități.
Pentru copii, practicarea acestei arte este o oportunitate excelentă pentru exersarea abilităților motrice, atenției, dezvoltării răbdări, a gândirii logice și dezvoltarea memoriei.

Atelierul de origami si rabdare, constă în introducerea în arta plierii hârtiei, întelegerea tehnicii plierii, urmată de activități ghidate prin care copiii vor creea obiecte.

Beneficiile atelierului:
– exprimarea personalității creative prin realizarea unor forme ce se susțin singure, ca obiecte independente, ușor de replicat și de înțeles;
– dezvoltarea răbdării, a memoriei și a concentrării;
– exersarea abilităților motrice;
– bucurie și satisfacție, ca rezultat al lucrurilor făcute cu propriile mâini;
– încurajarea copiilor să interacționeze cu ceilalti prin această formă de artă care unește.

Obiective:
Vor dezvolta abilități motrice și li se va deschide apetitul pentru realizarea manuală a unor obiecte creative.
Vor învăța să aprecieze arta origami și vor fi mai deschiși la cunoașterea unor modalități noi de exprimare artistică.
Vor descoperi o activitate pe care o pot face în timpul liber.

Investitie:
35 RON; include toate materialele necesare realizării activităţilor. Obiectele realizate vor fi luate acasa.
Durata 1h-1h30
Data: 30.03.2019
Ora: 10:30-12:00
Varsta recomandata 5-12 ani
Atelierul se desfasoara fara prezenta parintilor
Maxim 8 locuri

Pentru rezervare, va rog sa trimiteti sms la numarul 0728935542 cu:
Nume copil:
Varsta:
Nume parinte si numar de contact:”

https://www.facebook.com/events/1196393257188883/

5. Cursuri pluridisciplinare la Scoala de Circ Alandala – “Primul curs este gratuit! 🙂

Vă invităm să încercați o activitate inedită într-un cadru dinamic!
Acrobație, Jonglerie, Echilibru, Ritm, Teatru și multe altele vă așteaptă în fiecare Sâmbătă în zona Terezian.

Program:
10:30 – 11:15 Baby Circ (3-5 ani)
13:00 – 14:15 6-8 ani
14:30 – 16:00 9-12 ani
16:00 – 17:00 Circ în Familie (5ani+)
17:15 – 18:45 13-16 ani
19:00 – 20:00 Adulți (18+)
20:00 – 21:00 Antrenament Liber (16+)

Participarea se face doar be bază de înscrieri!
Vă puteți înscrie de Luni până Vineri, 10:00 -16:00 la alandalacircusproject@gmail.com sau 0734-368-819.

Vă invităm pe site-ul nostru pentru mai multe informații legate de cursuri/orar/tarife/activități
http://alandalacircus.ro/cursuri-orar-tarife-inscrieri/
http://alandalacircus.ro/ce-fel-de-cursuri/
Pentru orice nelămuriri, nu ezitați a ne contacta.”

https://www.facebook.com/events/2274438436159202/

6. Bazar Sus Inima – “Va multumim pentru tot sprijinul pe care ni l-ati aratat pana acum. Ne-am gandit ca a venit timpul sa ne cunoasteam si cum am putea face asta mai bine, decat printr-un eveniment deschis intregii comunitati?

Va invitam sa spuneti SUS INIMA alaturi de noi, sambata, 30 martie, la BAZARul caritabil care va fi insotit de bunatati si cafea pe cinste.

Evenimentul e pentru intreaga familie. Ne-am gandit la un concept care sa cuprinda cate ceva pentru fiecare, inclusiv pentru cei mici, carora le-am pregatit cateva activitati surpriza.

Banutii adunati de pe produsele vandute vor merge inspre scopul nostru principal pentru anul 2019, anume deschiderea primului centru de suport pentru pacienti oncologici si apartinatorii lor din Sibiu.

Daca doriti sa participati sau sa donati produse de orice fel, ne bucuram si va stam la dispozitie, si va rugam sa ne lasati un mesaj privat pe pagina SUSINIMA.
———
#susinima #comunitateputernica #suntemaproape #bazarSibiu

https://www.facebook.com/events/768677983500545/

7. Bazar pentru copii str. Calea Turnisorului, nr.132 -“Bună ziua mămici, tătici și pitici,

Vă anunțăm cu drag că sâmbătă,30.03.2019, între orele 10:00-14.00 se va organiza primul Garage Sale din acest an în curte pe Str. Calea Turnișorului nr. 132, unde sperăm că veți găsi îmbrăcăminte pentru copii, jucării,carti și multe altele!REGULI DE RESPECTAT pentru o bună organizare a bazarului:
Bazarul este dedicat vânzării produselor pentru copii!

-numărul de locuri ca și vânzător este de 40 (regula de înscriere este primul venit, primul servit). Accesul în curte ca vânzător se face începând cu ora 09:30.
-locurile se confirmă pana la data de 27.03.2019 ora 21. Pe măsură ce se renunță la un loc de vânzător, lista se reactualizează și următorul înscris de la rezerve poate ocupa un loc. Avem .rugămintea să anunțați înainte că renunțați pe pagina evenimentului sau prin mesaj privat, pentru a ceda locul următorului înscris în timp util.
-fiecare vânzător are spațiu limitat, aproximativ dimensiunile unei pături, un loc e aproximativ de 2m/1,5 m, suprafața integrală fiind pe ciment.
-taxa de participare ca și vânzător este de 15 lei și se achită la intrare.
-fiecare vânzător are obligația să își aducă masă, scaun sau orice consideră că are nevoie pentru a prezenta produsele (măsuțe, pături, cutii, trole cu umerașe, etc.)Cafeaua si un ceai cald din partea casei.
-după terminarea târgului fiecare vânzător are obligația să strângă totul în urma sa, inclusiv eventualul gunoi, care se poate arunca la containerul amenajat în curte.
-rugaminte : nu parcati automobilele in fata portilor.

ATENȚIE! În caz de vreme nefavorabilă, adică ploaie, evenimentul se va anula, acest lucru urmând a fi anunțat pe pagina evenimentului cel târziu în dimineața respectivă, în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm urmariți deci pagina evenimentului !

Va multumim si va asteptam cu mult drag!

INSCRIERILE SE POT FACE ACCESAND LINKUL:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1b3n_ErQuPtb0IWJve1LDn56lItAyacQgCq-EO1NyAV0/edit?usp=sharing”

https://www.facebook.com/events/417720265631022/

8. “De prin veacuri” de Carmen Sylva – lansare de carte – “Humanitas Junior și Librăria Humanitas „Constantin Noica“ vă invită sâmbătă, 30 martie, de la ora 11, la lansarea volumului „De prin veacuri. Povestiri istorice și legende populare pentru copii“ de Regina Elisabeta a României (Carmen Sylva).
Vor vorbi: prof. univ. dr. Maria Sass, dr. Silviu Borș și dr. Silvia Irina Zimmermann.
Lectură: Lerida Buchholtzer, Geraldina Basarab

„Pornind de la dragostea Reginei Elisabeta pentru cultura populară românească, pe care a demonstrat-o din belşug atât prin activitatea literară şi de traducere, cât şi prin prezenţa ei, îmbrăcând portul naţional la Curtea Regală, în călătoriile prin ţară şi în străinătate, volumul de faţă se doreşte a fi o mică antologie a istoriei României repovestită pentru copii, unind povestea luptelor ţării cu legendele româneşti îndrăgite deopotrivă de regină şi de poporul român, de prin veacuri şi până în zilele noastre.“ – Silvia Irina Zimmermann

https://www.facebook.com/events/340601516662749/

9. Cantus Mundi – Ora Pamantului Sibiu – “Hai să cântăm împreună pentru “Ora Pământului” în județul Sibiu!

Pe 30 martie, te invităm să te alături sutelor de copii din corurile #CantusMundi și să cântăm împreună pentru „Ora Pământului”.

Unde în județul Sibiu?

Sibiu: Piata Mare Sibiu
Agnita: Colegiul Tehnic Agnita

Vom cânta atât cântece cunoscute de către coriștii de toate vârstele, piese internaționale, cât și melodii folk, apreciate de publicul larg.

“Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. “Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins peste 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.

Parteneri eveniment: Digi24, Digi World Romania, Digi Animal World Ro, Digi Life Romania, WWF-Romania.

Parteneri media locali: stiridesibiu.ro, Mesagerul de Sibiu

https://www.facebook.com/events/2249710785285516/

10. Sa crestem o padure episodul IX – Plantarea de primavara – “Dacă vrei să te dezmorţeşti şi să ieşi din iarnă cu energie pozitivă, hai alături de noi la Arpaşu, pentru o nouă plantare la poalele munţilor Făgăraş!

În 30 martie 2019, în ziua în care cu toţii ne oprim ca să celebrăm Ora Pământului, adunăm rândurile pentru acţiunea cu numărul IX a proiectului #sacrestemopadure: plantarea de primăvară şi înlocuirea puieţilor care nu au supravieţuit iernii.

► ► Start înscrierilor aici: http://verdelesus.ro/

▬ Când? 30 martie 2019.
▬ Câți? Căutăm 150 voluntari harnici. Înscrierile se fac pe principiul primul înscris, primul servit.
▬ Plecăm la ora 08:00 din parcarea Sălii Thalia, Sibiu, cu autocarul. Ne dăm jos, după o oră, la Arpașu și luăm drumul la picior pentru încă 20 de minute.
▬ Ce presupune acțiunea de îngrijire? Plantarea a 2000 de puieți de stejar, frasin și paltin. Veți primi informații complete despre cum se plantează corect la fața locului de la șefii de trib CVIS.
▬ Ce asigură Cu verdele-n SUS?
✔ Transport
✔ Unelte
✔ Apă / Ceai
✔ O masă caldă și gustări
✔ Surpriză muzicală, post plantare
✔ Voie bună & instrucţiuni de muncă

Vă sfătuim să veniţi echipaţi pentru eventualele capricii ale vremii de primăvară: luaţi cu voi pelerină de ploaie, cizme de cauciuc şi haine groase.

Acţiunea de plantare din 30 martie 2019 reprezintă etapa cu numărul IX a proiectului “Să creştem o pădure”, prin care ne propunem să transformăm un teren de 2 hectare de păşune neutilizabilă din comuna Arpaşu de Jos într-o tânără pădure de foioase cu 10 000 de copăcei.

Pentru implementarea proiectului, ne bucurăm de sprijinul Primăriei Comunei Arpaşu de Jos, autoritatea locală fiind şi proprietarul terenului care găzduiește plantarea.”

https://www.facebook.com/events/642969076140502/

11. Spectacol interactiv cu tobe africane – “Tobele africane, un element relativ nou în România, reprezintă încă din cele mai vechi timpuri, instrumentul de bază în Africa, fiind folosite pentru comunicarea între satele vecine, crearea sentimentului de apartenență și comunitate între triburi și ca instrument de bază la petreceri.

Unul dintre secretele percuției este efectul instant asupra minții și corpului, două ore fiind suficiente pentru a obține relaxare, chef de viață și de dans.

Nu vă îngrijorați dacă nu ați mai participat niciodată la un workshop de percuție, vom învăța împreună ritumurile de bază, iar apoi vom cânta atât la tobe, cât și la alte instrumente de percuție.

Mihai Axinte este owner si director de programe artistice la Interstellar Events, actor și percuționist de 15 ani.
De 10 ani organizează evenimente cu tobe africane și alte elemente de percuție.
În decursul timpului a fost toboșar, coordonator de festivaluri, trainer, project manager, a studiat pedagogia muzicală și a urmat un masterat de prezentator Radio – TV.”

https://www.facebook.com/events/2590507324354791/

Duminica, 31 martie

1. From Zero to Hero – workshop de antreprenoriat – ““Mamprenoriatul” sau antreprenoriatul mamelor este un fenomen care este intr-o crestere exponentiala in ultimii ani in Romania pentru ca pare solutia perfecta pentru a avea un echilibru intre viata de familie si viata profesionala.

Mamprenoarele sunt acele femei pentru care aparitia copilului nu inseamna sfarsitul carierei ci dimpotriva, inseamna o inflorire pe toate planurile, atat personal, cat si profesional.

In Comunitatea Mamprenoare avem sute de exemple ca se poate sa ai si o familie frumoasa, cu 1, 2, 3 sau chiar 4 copii, in paralel cu o afacere proprie pe care au dezvoltat-o de la zero si a crescut frumos, odata cu copiii.

Care este secretul lor?

Cum pornesti o afacere atunci cand nu ai cunostine antreprenoriale, ai copii mici care iti ocupa tot timpul, nu ai bani de investit si poate nici sprijin din partea celor din jur?

Solutia este simpla:
1. urmezi modelul de business in 10 pasi pe care l-au urmat sute de mamprenoare din toata tara si care le-a ghidat catre succes
2. te alaturi unei comunitati in care vei gasi toate resursele si suportul de care ai nevoie ca sa cresti si care iti vor fi sprijin in momentele grele.

In acest workshop vom discuta in detaliu despre cei 10 pasi care te ajuta sa pornesti in afaceri de la zero, fara investitii financiare si fara risc si despre avantajele unei comunitati de antreprenori.

FACILITATORI:
Alina Bota – Economist, Business Consultant, Creatoarea modelului de business in 10 pasi si Fondator Comunitatea Mamprenoare
Cristiana Vulcu – Business Coach si Manager Comunitatea Mamprenoare Sibiu

PRET:
50 lei/persoana

Inscrieri si detalii pe:
https://goo.gl/forms/OpXN48sTX4FzSAG33

https://www.facebook.com/events/613205802462389/

2. Castelul Zanei Noptii //Martie 2019 – Sâmbătă, 30 martie, ora 18
Duminică, 31 martie, ora 11
sala Etaj, Teatrul GONG
————————————-
CASTELUL ZÂNEI NOPŢII
după Gerdt von Basewitz

CONCEPT ARTISTIC: Claudia Stühler; SCENOGRAFIA: Roua Vasilescu; MUZICA: Florin Grigoraş; în DISTRIBUŢIE: Daniela Dragomir, Páskuy Angela, Claudia Stühler, Mihaela Grigoraş (voce), Horaţiu Dancu (voce), Jenö Major (voce), Prohaska Adrian (voce).

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani
durata: 45 min.

**
„Castelul Zânei Nopţii” este un spectacol unic, realizat în maniera teatrului de animaţie, în care cei mici sunt invitaţi să descopere aventura unei fetiţe într-un tărâm magic, cu personaje fantastice. Acţiunea se petrece în castelul Zânei Nopţii, unde fenomenele naturii, personaje alegorice personificate, sunt invitate la bal.
Zâna Nopţii are rolul de povestitor, fiind cea care prezintă copiilor fenomenele naturii prin ilustraţia muzicală specifică, dând naştere la un dialog interactiv cu micuţii spectatori, menit să le înlăture frica faţă de acestea.

**
Preţ bilet: 9 lei/ tarif unic
Bilete online: https://bit.ly/2Ecf1Jn

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului conform programului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) și online, din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online NU se percepe comision.

✘ Rugăm spectatorii adulţi să verifice, înainte de cumpărarea biletelor, dacă spectacolele pe care doresc să le vizioneze sunt potrivite pentru copiii pe care îi însoţesc.

✘ După începerea spectacolului, accesul în sală NU mai este posibil.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/2352968894933369/

Luni, 1 aprilie

1. Painting classes for kids and adults –“Serie de ateliere de relaxare prin pictură pentru copii și adulți

Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare. Aceste întâlniri au menirea de conduce participanții într-un univers creativ, unde se pot relaxa prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor și construiesc lumi și personaje.
În cadrul acestor ateliere, participanții beneficiază de o atenție deosebită, punându-se accentul pe caracteristicile și aptitudinile fiecăruia în parte. Totul se desfășoară într-o atmosferă de bucurie, sub îndrumarea blândă a trainerului.

MATERIALE SPECIFICE

Creioane, hârtie pentru desen, culori tempera și guașe, creioane colorate, hârtie pentru desen, carton pânzat, pensule.
CEI CARE PARTICIPĂ LA ACEST CURS VOR ÎNVĂȚA:
– să se exprime liber prin artă
– să se auto-observe și să devină mai conștienți de sine
– să își petreacă timpul într-un mod creativ și plăcut (departe de stresul cotidian:))
– să aibă răbdare și să îi respecte pe ceilalți
– noțiuni de pictură și desen: tipuri de linie și hașură, redarea luminii și a umbrei, redarea perspectivei, redarea proporției, schițe rapide și crochiuri, obținerea contrastului prin culoare, teoria culorii, etc.
(noțiunile de desen și pictură vor fi adaptate vârstelor participanților)

Grupe

Copii (cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani)
Durata: 90 minute, joia de la 16.30 (începând cu 14 martie)
INVESTIȚIE: 400 lei/curs de 10 ședințe

Adulti si copii mari (peste 10 ani)
Durata: 120 minute, în fiecare luni de la ora 18.00 (începând cu 11 martie)
INVESTIȚIE: 600 lei/curs de 10 ședințe (pentru adulti) si 400 lei (pentru copii)

Informații și înscrieri la tel. 0746 641 575, Zuzana

ADRESA
Art&Fun STUDIO, Club Pamira Tenis, Calea Șurii Mici, nr 39, Sibiu.”

https://www.facebook.com/events/352329112157833/

Marti, 2 aprilie

1. Ziua Internationala a Constientizarii Autismului – “INVITAȚIE
Fundația Un copil, o speranță – UCOS România va invită la
Expoziția de fotografie APROAPE
dedicată copiilor cu Afecțiuni din Spectrul Autist
Evenimentul are loc in 2 aprilie 2019 – la Primăria Sibiu, ora 10
cu ocazia Zilei internaționale de conștientizarea autismului.
Fotografiile, care surprind copii autisti și familiile lor
în timpul terapiilor din Centrul Caleidoscop și al vieții lor cotidiene,
aparțin fotografului profesionist
Fabrice Droulers
Va asteptam cu drag!”

https://www.facebook.com/events/2039743562809157/

2. Elite Business Club Sibiu – Dezvoltarea accelerata a afacerilor – “ELITE Business Women este încântată să te invite la un nou eveniment dedicat antreprenorilor, managerilor, specialiștilor și tuturor celor care au înțeles importanța pe care o are networking-ul, în dezvoltarea afacerii pe care o reprezintă sau a brand-ului personal.

Ești invitat să îți prezinți afacerea sau compania, la o nouă întâlnire de business networking și antreprenoriat, marca #EliteBusinessClub din #Sibiu!
Creat sub formă de paneluri de discuții și networking organizat, fiecare participant se poate prezenta și poate participa activ la acest eveniment.

**De ce să participi la eveniment?

În cadrul evenimentului vei putea să:
– întâlnești potențiali clienți și parteneri de business
– identifici cele mai bune practici din industria ta și industrii adiacente
– înveți din experiența mentorilor de business, Speakeri, oameni de afaceri, antreprenori
– afli de oportunități și trenduri care nu sunt publicate nicăieri
– îți lărgesti orizontul și deschizi noi uși către posibilităti.

**Cui se adresează:
– antreprenori
– manageri și reprezentanți ai întreprinderilor mici si mijlocii
– freelanceri, consultanți, consilieri, coachi
– autori si speakeri
– specialiști în afaceri
– oameni de business care au ca target antreprenorii

*** Înscrierea la eveniment și plata, se fac online.
*** Detalii AICI-https://elitewomen.org/ebc-sibiu/
sau prin email, la contact@elitewomen.org.

Vă așteptăm cu drag!

Echipa #EBW

https://www.facebook.com/events/2687505587956257/

Miercuri, 3 aprilie

1. Seara de psihoterapie 3. Resursele interioare- ” Ce?
Seara de psihoterapie 3: Resursele interioare
Te-ai gândit vreodată că ceea ce faci pentru tine nu este cel mai bun lucru. Te-ai întrebat de ce faci ceea ce faci? Și care sunt resursele tale?

Înscrie-te aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmhXKWS0UslJTtVeVfXRTXuZo9ri3zQxBPbQNCuxPrkwaOTA/viewform?vc=0&c=0&w=1

Programul de 9 luni a fost conceput după modelul unui proces de terapie, astfel încât, pe parcursul celor 9 luni, prin participarea la ateliere și aplicarea „exercițiilor pentru acasă” vei putea ajunge la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare personală.

Având în vedere că programul se bazează pe tehnici și procese psihoterapeutice, vom lucra la un nivel profund de schimbare către ceea ce-ți dorești. Fiecare atelier este conceput astfel încât să genereze conștientizări și eventual schimbări doar prin prezența la unul singur în funcție de tema de interes, dar pentru a trece printr-un proces de dezvoltare complet este benefică participarea la toate cele 9 ateliere și practicarea aplicațiilor pentru acasă.

Cu ce?
Tot ce e nevoie să faci este să fii prezent cu curiozitate, deschidere și cât mai multe întrebări. Noi vom veni cu explicații, aplicații practice, teme de reflecție, recomandări bibliografice și un program de aplicații pentru acasă, adaptat la viața cotidiană, astfel încât să apară cu adevărat schimbările pe care le dorești.

Cu cine?
Cu Adrian Beu – psihoterapeut, psiholog, trainer interesat de tot ceea ce înseamnă dezvoltare umană de la corp până la suflet. Adrian are o experiență de peste 9 ani în consiliere psihologică, consiliere psihopedagogică și psihoterapie. A inițiat numeroase proiecte de dezvoltare pentru elevi și de well-being pentru adulți.
Adrian: „Sunt într-o continuă dezvoltare, student pe viață, mă bucur de fiecare moment al vieții, învăț și reînvăț fiecare lecție primită”.

Când?
3 aprilie, 18:45-20:30

Unde?
Locația companiei Colt – Calea Dumbrăvii 50

Cum?
Înscrie-te aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmhXKWS0UslJTtVeVfXRTXuZo9ri3zQxBPbQNCuxPrkwaOTA/viewform?vc=0&c=0&w=1
Contribuția ta pentru participare este o donație minimă de 20 lei
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu.ro”

https://www.facebook.com/events/2115165505237244/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: