parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#23 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 14-20.03.

on March 13, 2019

sibiu-3642749_1920Dacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 14– 20.03., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru și din împrejurimi. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare, la Yoga sau la un spectacol. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc :). Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 14 martie

1. Ingrijorarile copiilor- atelier de dezvoltare personala – “Adesea copiii se confrunta cu situatii noi pe care greu le pot intelege. Astfel de situatii pot genera sentimente greu de suportat. Uneori ele ii coplesesc , iar copiii raman neputinciosi , fara ajutor in fata lor si foarte anxiosi. Atelierul de joi ii ajuta pe copii sa inteleaga ingrijorarea si felul in care ii poate afecta. Mai mult, vor avea oportunitatea de a invata cum sa isi recastige o parte din control, libertatea si linistea interioara,lucruri pe care le vor afla dintr-o minunata poveste terapeutica care ofera o serie de strategii. Vom deschide si vom inchide cutia cu ingrijorari. si vom face exercitii interesante care ne ajuta sa depasim situatiile cu care ne confruntam.
Cum ? Ne vom juca , vom fi creativi, ne vom misca, vom face echipa si vom colabora, vom juca roluri, vom povesti,ne vom simti bine si cate si mai cate…
Varsta recomanadata: 4-9 ani
Cost / atelier: 30 lei/copil
Cand ?Joi 14 martie . ora 18:30- 19:30 , la Family Place Caffe in Selimbar, Str. Mihai Viteazu, nr. 260A, etaj. Întrucât numărul de locuri este limitat , înscrierea se face pe bază de rezervare. Inscrieri prin mesaj la numarul de telefon: 0771.029.650 cu numele si prenumele copilului si varsta acestuia/”

https://www.facebook.com/events/317319669133378/

2. Povestea lui Clabuc -atelier de scriere creativa  – “La următorul atelier de scriere creativă vom folosi Povestea lui Clăbuc drept pretext pentru a vorbi despre cronologie, ordinea întâmplărilor într-o poveste și despre înlănțuirea scvențelor.
Cum începem o poveste?
Cum continuă ea?
De unde știm că am ajuns la sfârșitul poveștii?
Sunt doar câteva întrebări cărora le vom căuta răspunsul, nu doar în teorie, ci în practică, lucrând pe un text incomplet, care la rândul lui are o poveste:
Povestea lui Clăbuc din Nuc a fost o poveste frumoasă și întreagă, până în ziua în care, autorul ei, un pitic-scriitor, a vărsat cana de ceai peste manuscrise. Astfel au disparut bucăți întregi de text ce așteaptă să fie recreate de fiecare copil ce va participa la atelier.
Cum se va tenina Povestea poveștii lui Clăbuc?
Cate variante ale ei vom avea la final?
Care variantă va fi cel mai aproape de originalul autorului pitic?

Vom afla joi, 14 martie 2019, de la ora 18!

Asadar, îi invit pe cei mici la un nou atelier de scriere creativa!

Atelierul se adreseaza copiilor de 7-11 ani

Data: 14 martie 2019

Ora: 18- 19:40

Loc de desfasurare: Strada. General Aviator Gheorghe Banciulescu nr 15 Sibiu

Numar de participanti: 6

Cost atelier: 30 lei

Inscrieri: prin mesaj,, pe pagina de facebook Taramul lui Barba Cot, sau la numarul de telefon 0721883780

Indrumatorul copiilor: Raluca Ardelean- profesor de limba si literatura romana”

https://www.facebook.com/events/337573550221701/

3. Ne donam ziua, facem fapte bune – “Aniversăm 5 ani de ateliere în comunitatea sibiană – mare motiv de bucurie, așa că vă invităm să fiți alături de noi să facem fapte bune pentru prin conceptul „Ne donăm ziua!”

Nu vrem cadouri, însă, iubim educația și darurile oferite comunității! Nu vă invităm la o petrecere, vă invităm să facem fapte mari împreună!

Scurt,
1. ne-am donat ziua și am făcut pachete în cadrul campaniei Adoptă o mamă ! – Sibiu și am pus mult suflet lângă cărți, cosmetice, articole vestimentare, parfumuri, încălțăminte, mărțișoare și lucruri care ar aduce zâmbete mămicilor din această campanie
2. lansăm cu Raftul de carti – Joia de carte – lectură mindfulness pentru copiii din grădinițe din împrejurimile Sibiului – vrem să le spunem povești, să pictăm, să le aducem bucurie prin fructe și culori

Cum ne poți ajuta? Donează în contul asociației!
DONEAZĂ ȘI SUSȚINE ASTFEL FAPTE MARI!

Asociația TRICYCLE
Banca Transilvania
RO53BTRL03301205S48175XX

Ne bucurăm că îți plac faptele mari și că ești alături de noi!

Campania FAPTE MARI – Ne donăm ziua, facem fapte bune! va fi derulată în aprilie – iunie 2019. Strângerea de fonduri se derulează pe parcursul lunii martie prin donații în contul asociației sau la atelierele incubatorului!”

https://www.facebook.com/events/671632739921261/

4. Curs desen cu emisfera dreapta Sibiu – “CE SE INTAMPLA DACA FACI ACEST CURS?
Din privitor devii creator
Ti se schimba perspectiva de a vedea
Devii sensibil la detalii
Reusesti sa te cunosti mai bine
Vei reusi sa cunosti senzatia de “atemporalitate”
Vei reusi sa faci liniste in mintea ta

CAUTAREA FERICIRII SI DESENUL CU EMISFERA DREAPTA
E foarte important sa ne stim bucura de viata nu doar sa o traim.Pentru asta avem nevoie sa ne gasim o preocupare creativa prin care sa reusim sa ne exprimam trairile.O astfel de preocupare este desenul si pictura.Desenul cu emisfera dreapta este o cale spre a reusi sa-ti realizezi un asemenea vis, de a reusi sa exprimi prin linii si culoare trairile tale, chiar sa devii un veritabil artist.

In decursul celor patru zile de curs toti participantii reusesc sa traiasca o stare de bine. Ulterior vor reusi sa readuca in viata lor acea liniste, ori de cate ori simt nevoia, sa readuca in viata lor candoarea copilariei si vor incepe sa coboare mai adanc in procesul autocunoasterii. Prin performanta celei de a patra zile in care iti vei desena autoportretul, ajungi mai aproape de sinele tau, vei reusi sa darami niste ziduri pe care le-ai construit de-a lungul anilor in jurul tau.
Avantajul modului emisferei drepte( care este pasiva,are vedere de ansamblu, creatoare, intuitiva) este ca ea te elibereaza de sub stapanirea emisferei stangi (care este rationala , concreta, orientata in timp, lineara).Starea de bine vine din faptul ca reusim sa facem emisfera stanga sa se odihneasca sa “taca” si pentru o perioada e liniste. Atingem o stare similara cu meditatia, o stare de constiinta modificata asemanatoare chiar cu starea indusa de meditatie.
Iata cateva caracteristici ale modului de emisfera dreapta;
– Ai senzatia ca timpul sta in loc, nu percepi trecerea lui
– Nu simti nevoia sa folosesti cuvinte. Percepi sunetele dar nu intelegi cuvintele, daca cineva iti vorbeste ti se pare un efort sa-l intelegi
-Esti focusat, atent, te simti una cu procesul creator
– Esti increzator
– Nu mai gandesti in cuvinte ci in imagini
– Cand iesi din modul de emisfera dreapta te simti odihnit
Cursul are o componenta puternica de dezvoltare personala si autocunoastere.
Locatia se anunta ulterior.
Informatii suplimentare la telefon 0744.61.66.51 si pe
http://iuditapelea.ro/ sau in mesaj privat pe pagina personala Iudita Pelea.”

https://www.facebook.com/events/360718007869310/

5. Curs desen cu emisfera dreapta Sibiu sustinut de Iudita Pelea –  Nu sunt sigura daca e vorba de acelasi curs. Sigur e sustinut de aceeasi persoana, dar descrierea difera. Ma gandesc ca cei interesati au aflat deja aceste detalii 🙂 “Curs desen cu emisfera dreaptă Sibiu susținut de Iudita Pelea

Perioada curs: 14 martie – 17 martie 2019.

Orar: Pentru a ușura programul celor care au un loc de muncă, cursul de Joi și Vineri se desfășoară între orele 16:00 și 21:00. În celelalte zile, respectiv Sâmbătă și Duminică programul este de la 09:00 la 17:00.
Cost curs: 640 lei. Avans curs 100 lei.

Detalii și înscriere:
Sibiu Events-0742575526;
Email:sibiuevent@gmail.com

Formular de înscriere:

https://goo.gl/forms/LpvEkg73L6dGI9F43

Locația: se va anunța în curând.

Ce se întamplă dacă faci acest curs??
Din privitor devii creator;
Ți se schimbă perspectiva de a vedea;
Devii sensibil la detalii;
Reușești să te cunoști mai bine;
Vei reuși să cunoști senzația de “atemporalitate”;
Vei reuși să faci liniște în mintea ta.

CĂUTAREA FERICIRII ȘI DESENUL CU EMISFERA DREAPTĂ

E foarte important să ne știm bucura de viață nu doar să o trăim.
Pentru asta avem nevoie să ne găsim o preocupare creativă prin care să reușim să ne exprimăm trăirile.O astfel de preocupare este desenul și pictura.Desenul cu emisfera dreaptă este o cale spre a reuși să-ți realizezi un asemenea vis, de a reuși să exprimi prin linii și culoare trăirile tale, chiar să devii un veritabil artist.

În decursul celor patru zile de curs toți participanții reușesc să traiască o stare de bine. Ulterior vor reuși să readucă în viața lor acea liniște, ori de câte ori simt nevoia, să readucă în viața lor candoarea copilăriei și vor începe să coboare mai adânc în procesul autocunoașterii. Prin performanța celei de a patra zile în care îți vei desena autoportretul, ajungi mai aproape de sinele tău, vei reuși să dărâmi niște ziduri pe care le-ai construit de-a lungul anilor în jurul tău.
Avantajul modului emisferei drepte( care este pasivă, sintetizează, are vedere de ansamblu, creatoare, intuitivă) este că ea te eliberează de sub stăpânirea emisferei stângi (care este rațională , concretă, orientată în timp, lineară).Starea de bine vine din faptul că reușim să facem emisfera stânga să se odihnească să “tacă” și pentru o perioadă e liniște. Atingem o stare similară cu meditația, o stare de conștiință modificată asemănătoare chiar cu starea indusă de alcool sau droguri.
Iată câteva caracteristici ale modului de emisfera dreaptă;
– Ai senzația că timpul stă în loc, nu percepi trecerea lui.
– Nu simți nevoia să folosești cuvinte. Percepi sunetele dar nu înțelegi cuvintele, dacă cineva îți vorbește ți se pare un efort să-l întelegi.
-Ești focusat, atent, te simși una cu cea ce faci
– Ești încrezător
– Nu mai gândești în cuvinte ci in imagini
– Cand ieși din modul de emisfera dreaptă te simți odihnit
Cursul are o componentă puternică de dezvoltare personală.

Detalii despre facilitator:
Iudita Pelea-autoarea a cărților “El Camino, pelerinaj către sine” și “Tato Pani”.
“Mi-am găsit vocația după ce am absolvit în anul 2008 un curs de Desen cu Emisfera Dreaptă în Ungaria. În anul 2011 am adus în premieră Cursul de Desen cu Emisfera Dreaptă în România. De atunci reușesc să împărtășesc magia cu toți cursanții mei. Îmi place să scriu, să alerg cu prietenii mei de nădejde Bogyo și Flori, să călătoresc și să mă uit la seriale lânga șemineu.
Am convingerea că niciodată nu e prea târziu pentru o schimbare.”
Mai multe detalii despre facilitator:http://iuditapelea.ro/

Vă așteptam cu drag!

Iudita Pelea& Sibiu Events”

https://www.facebook.com/events/281219559226112/

6. Painting classes for kids and adults – “Serie de ateliere de relaxare prin pictură pentru copii și adulți

Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare. Aceste întâlniri au menirea de conduce participanții într-un univers creativ, unde se pot relaxa prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor și construiesc lumi și personaje.
În cadrul acestor ateliere, participanții beneficiază de o atenție deosebită, punându-se accentul pe caracteristicile și aptitudinile fiecăruia în parte. Totul se desfășoară într-o atmosferă de bucurie, sub îndrumarea blândă a trainerului.

MATERIALE SPECIFICE

Creioane, hârtie pentru desen, culori tempera și guașe, creioane colorate, hârtie pentru desen, carton pânzat, pensule.
CEI CARE PARTICIPĂ LA ACEST CURS VOR ÎNVĂȚA:
– să se exprime liber prin artă
– să se auto-observe și să devină mai conștienți de sine
– să își petreacă timpul într-un mod creativ și plăcut (departe de stresul cotidian:))
– să aibă răbdare și să îi respecte pe ceilalți
– noțiuni de pictură și desen: tipuri de linie și hașură, redarea luminii și a umbrei, redarea perspectivei, redarea proporției, schițe rapide și crochiuri, obținerea contrastului prin culoare, teoria culorii, etc.
(noțiunile de desen și pictură vor fi adaptate vârstelor participanților)

Grupe

Copii (cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani)
Durata: 90 minute, joia de la 16.30 (începând cu 14 martie)
INVESTIȚIE: 400 lei/curs de 10 ședințe

Adulti si copii mari (peste 10 ani)
Durata: 120 minute, în fiecare luni de la ora 18.00 (începând cu 11 martie)
INVESTIȚIE: 600 lei/curs de 10 ședințe (pentru adulti) si 400 lei (pentru copii)

Informații și înscrieri la tel. 0746 641 575, Zuzana

ADRESA
Art&Fun STUDIO, Club Pamira Tenis, Calea Șurii Mici, nr 39, Sibiu”

https://www.facebook.com/events/352329112157833/

Vineri, 15 martie

1. Boluri tibetane, mindfulness si yoga pentru copii – “Namaste! Va astept cu drag la joaca!

Structura acestui atelier cuprinde:
• Posturi yoga de relaxare fizica si mentala;
• Tehnici de respiratie pentru eliminarea stresului si calmare mentala;
• Jocuri interactive pentru dezvoltarea personala a copilului;
• Dans pentru eliberarea emotiilor stocate in corp;
• Meditatie mindfulness;
• Relaxare cu sunetele bolurilor tibetane;
• Muzica.

Cui se adreseaza? Copiiilor cu varste cuprinse intre 5 -13 ani.

Schimbul energetic: 40 lei/ 1 copil.

Rezervari prin sms la: 0752 309 537!

Cu cine?
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), consilier pentru dezvoltare personala, Practician de Gong, boluri tibetane si terapii complementare.

Imbracaminte: cat mai lejera/ sportiva, sosetute anti-alunecare.”

https://www.facebook.com/events/293655274642996/

2. Ora de poveste- Sufla-ti nasul, lup hain – “Sufla-ti nasul, lup hain! este o poveste minunata transformata in lectie de viata sanatoasa! O poveste excelenta: invataturi bune, mult haz, imagini foarte expresive si pline de culoare.
Sufla-ti nasul, lup hain! este o adaptare dupa Povestea celor trei purcelusi , lupul nu bate la usa lor ca sa ii manace ci doar ca sa le ceara servetele pentru nas, fiind racit foarte tare. Un stranut…si casa se naruie. Apoi cand va intra in casa de caramida a celui din urma pe horn el se va simtii relaxat de oala cu apa calda, care nu a apucat sa se faca clocotita si un stranut al lupului, fara ca acesta sa fie acoperit de o batista va improsca microbi in toate partile si ii va imbolnavii pe micii purcelusi. Acesta poveste despre cum se raspandesc microbii vine la sfarsit cu o serie de activitati educative ce completeaza povestea. Vom face marsul “Nasului curat” si vom desena ce ne-a placut celmai mult din poveste.
Cand? Vineri 15 martie de la ora 18:30
Cost atelier: 20 lei/copil
Întrucât numărul de locuri este limitat , înscrierea se face pe bază de rezervare. Inscrieri prin mesaj la numarul de telefon: 0771.029.650 cu numele si prenumele copilului si varsta acestuia. Copiii sunt insotiti de adulti”

https://www.facebook.com/events/306285816728726/

Sambata, 16 martie

1. Atelier de mesterilit // Dorothy si Casuta zburatoare – “ recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani de la ora 10:00
⏰ recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani de la ora 12:0

**
Vă amintiți de Dorothy și de căsuța zburătoare? Haideți să pornim în aventura Oz alături de Dorothy și cățelușul Toto, realizând o căsuță din carton decupat, pliat, pictat și decorat în cele mai vii culori. Aceste tehnici vor contribui la dezvoltarea abilităților spațiale, ajutându-i pe cei mici să înțeleagă geometria în spațiu.

ATELIERELE DE MEȘTERILIT cu AuRILĂ și IepuRILĂ își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, menită să dezvolte imaginația copiilor, care au șansa să învețe lucruri noi din domeniu, într-un anturaj prietenos. Copiii fac cunoștință cu noțiuni noi precum teatrul de umbre sau marioneta, interacționează cu mai multe tipologii de păpuși de teatru, creează accesorii pentru costume și decor prin mijloace adecvate vârstei lor. Totodată cei mici vor deprinde tehnici de mânuire și animație, prin care vor însufleți obiectele construite de ei. Scopul unui astfel de atelier este de a dezvolta creativitatea copiilor prin deprinderea unor operațiuni manuale de tăiere-decupare-asamblare și folosirea unor materiale diverse și tehnici de construcție specifice artei teatrale.

**
Bilete online: https://bit.ly/2tCgoMw & https://bit.ly/2SjP2ER

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/453909718482260/

2. Cursuri pluridisciplinare la Scoala de circ Alandala – “Primul curs este gratuit! 🙂

Vă invităm să încercați o activitate inedită într-un cadru dinamic!
Acrobație, Jonglerie, Echilibru, Ritm, Teatru și multe altele vă așteaptă în fiecare Sâmbătă în zona Terezian.

Program:
10:30 – 11:15 Baby Circ (3-5 ani)
13:00 – 14:15 6-8 ani
14:30 – 16:00 9-12 ani
16:00 – 17:00 Circ în Familie (5ani+)
17:15 – 18:45 13-16 ani
19:00 – 20:00 Adulți (18+)
20:00 – 21:00 Antrenament Liber (16+)

Participarea se face doar be bază de înscrieri!
Vă puteți înscrie de Luni până Vineri, 10:00 -16:00 la alandalacircusproject@gmail.com sau 0734-368-819.

Vă invităm pe site-ul nostru pentru mai multe informații legate de cursuri/orar/tarife/activități
http://alandalacircus.ro/cursuri-orar-tarife-inscrieri/
http://alandalacircus.ro/ce-fel-de-cursuri/
Pentru orice nelămuriri, nu ezitați a ne contacta.”

https://www.facebook.com/events/2274438436159202/

3. De la blocaje la solutii – “Daca ești într-o pasă proastă fără a ști cum să ieși din ea, sau pur și simplu ceva nu merge cum vrei tu în această perioadă din viața ta, te invit la o sesiune de coaching de grup.

Împreună trecem printr-un proces de conștientizare, reflectare și centrare pe resurse astfel încât tu să pleci cu o soluție/idee/nou perspectivă la provocarea ta.
Puterea grupului în procesul de coaching este fantastică generând perspective la care nici nu te-ai gândi.
Cadrul pe care îl folosesc la aceste întâlniri se numeste Masa mentorilor și este un generator de perspective. Îți las ție curiozitatea să-l descoperi.

Cu ce fel de provocări poți veni:
– ai o pasă proastă și nu știi ce este cu tine
– lipsește claritatea din viața persoanală/profesională
– nu găsești o ieșire la provocarea ta
– ai tendința să despici firul în patru și să nu iei nicio decizie
– îți lipsește curajul sau încrederea de a face ceva
– amânarea este un ”punct forte” și te încurcă
– trebuie să faci diverse lucruri dar nevoile tale sunt neexplorate și te frustrează
– te împiedici de gândurile tale și nu acționezi, etc.

Dacă trăiești una din situațiile de mai sus, te invit să ieși din zona ițelor încurcate aducându-te la workshop. Cum?
Inspiră o doză de curiozitate, dezbracă-te de prejudecăți, îmbracă-te confortabil, pune cele două picioare în mișcare și îndreaptă-ți pașii spre workshop.
Te aștept cu drag și cu o surpriză.

Cost participare: 75 lei.

Locuri disponibile: 8

Înscriere: introspectie@icloud.com sau la tel. 0748 240 884

Facilitator :
Cristiana Vulcu – Coach & Trainer
Cu un background în pedagogie, psihologie și experiență corporate în domeniul HR, practic meseria de coach din 2014.
Sunt co-fondator Concordis (training.coaching.wellbeing) și facilitez ateliere de coaching în cadrul proiectului ‘’La o ceașcă de Introspecție’’ în Sibiu. În prezent fac coaching individual, de grup și de echipă.
Sunt coach acreditat ICI (International Institute of Coaching) & ANC.”

https://www.facebook.com/events/409562763145391/

4. Vrajitorul din Oz //Martie 2019 – “spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani
durata: 60 min.

**
Spectacolul „Vrăjitorul din Oz” este povestea micuţei Dorothy, o fetiţă care locuia în Kansas, la ferma mătuşii Em şi a unchiului Henry. O tornadă stârnită din senin face ca Dorothy şi cel mai bun prieten al ei, căţelul Toto, să ajungă în tărâmul de basm numit Oz. Ajunsă acolo, fetiţa face cunoştinţă cu Sperie-Ciori, cel care-şi doreşte puţin creier în căpăţâna-i de paie, cu Omul de Tinichea, cel care tânjeşte după o inimă care să-i bată în piept, şi cu Leul cel Laş, care, deşi este rege al animalelor, e un fricos şi jumătate şi tânjeşte după un pic de curaj. Aflând de Marele Oz, atotputernicul vrăjitor din Oraşul Smaraldelor, sunt hotărâţi să ajungă la el pentru a le îndeplini dorinţele. În cele din urmă, dovedindu-şi isteţimea, mărinimia şi curajul, fiecare dintre ei îşi transformă dorinţele în realitate.

trailer: https://youtu.be/icwvh1fTaiw

**
Preţ bilet: 9 lei/ tarif unic
Bilete online: https://bit.ly/2EsnjhB

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului conform programului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) și online, din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online NU se percepe comision.

✘ Rugăm spectatorii adulţi să verifice, înainte de cumpărarea biletelor, dacă spectacolele pe care doresc să le vizioneze sunt potrivite pentru copiii pe care îi însoţesc.

✘ După începerea spectacolului, accesul în sală NU mai este posibil.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/2326986510701591/

5. Acrobalance workshop – Sibiu – “Acrobații în patru…trei…doi…start!
Un workshop de acrobalance/acrobații în perechi/porteuri/acro-porte. Oricum l-am numi, fie că sunteți baza sau zburătorul, că ați practicat acro-yoga sau este prima dată când vă gândiți să încercați acrobațiile de acest gen, vă așteptăm cu drag și entuziasm !
O să învățăm bazele în acro-porte, variații și exerciții specifice. O să și picăm (e ok, avem saltele!), o să râdem și o să învățăm ceva nou împreună cu Nico și Moni de la Școala de circ Alandala Circus Project.

– primul curs de încercare este gratuit! Participarea se face pe bază de înscriere la alandalacircusproject@gmail.com sau la 0734-368-819. Avem locuri limitate așa că nu fiți timizi și rezervați din timp!
– sâmbăta, 16 martie, de la orele 18:00 (intersecția străzilor Paris și Kiev, vizavi de gen 12)
– vârsta 18+
– nivel începător-intermediar
– îmbracă-te lejer/sport și asigură-te că ai apă la tine
– dacă încă nu ai un partener/parteneră de acrobație nu-ți face griji, o să lucrăm împreună în grupuri.

#acrobalancesibiu #acroyogasibiu #scoaladecircalandala

https://www.facebook.com/events/622283851527371/

Duminica, 17 martie

1. YogaPark Sibiu – Yoga pentru toti – “YogaPark Sibiu – Yoga pentru toti

Salutare!
Daca esti interesat/a de yoga te astept in parcul Sub Arini pentru o ora de miscare in aer liber.

De ce sa faci yoga? Pentru ca te face sa te simti bine in pielea ta, iti da incredere in tine, te ajuta sa te cunosti mai bine si stimuleaza activitatea tuturor sistemelor din corp.

Experimentat sau nu, yoga este pentru toti!

Unde ne vedem? In parcul Sub Arini, dincolo de podul mare (in apropierea locului vechi de joaca pentru copiii), inainte de derdelus.

Cu cine? Cu Alexandra Mandache, instructor yoga.

Vino cu entuziasm, curiozitate si o saltea/patura/izopren. Si bineinteles pofta de miscare 🙂

** Respecta timpul, energia si cunostintele impartasite si sustine aceasta ora printr-o donatie de minimum 10 ron.
** In caz de vreme nefavorabila ora se anuleaza.
** Participarea la ora de yoga se face pe propria raspundere. Te rog, consulta medicul curant inainte de orice activitate fizica, mai ales daca exista dificultati medicale.”

https://www.facebook.com/events/323784784945265/

2. Arta de a fi frumoasa – “🥰 A treia ediție a conferinței Era Beauty Romania îți aduce la pachet o doză prețioasă de Sănătate și Frumusețe. Vei redescoperi energia și puterea feminină!

❤️ Fii mai frumoasă și fii mai aproape de tine, cu informațiile valoroase aduse de această conferință

🆕 Vino să descoperi lucruri importante și inovative despre cele mai mediatizate subiecte ale momentului – Sănătatea și Frumusețea – de la oameni dedicați, cu experiență practică și pasiune.

🔥 În exclusivitate, la Era Beauty România, vine Mihaela Stroe, doctor în sociologie și analist comportamental (profiler), în zona de business din România.

Mai trebuie să te gândești?

❗ Menține-ți frumusețea și sănătatea cu cele mai bune sfaturi, de la specialiști din mai multe domenii complementare, ale unei arii holistice.

➡️ https://bit.ly/Arta-de-a-fi-Frumoasă

https://www.facebook.com/events/2318735338358696/

3. Vrajitorul din Oz //martie 2019 – “Duminică, 17 martie, ora 11
sala Etaj, Teatrul GONG
—————————————-
VRĂJITORUL DIN OZ
după Lyman Frank Baum

REGIA: Simona Vintilă; SCENOGRAFIA: Roua Vasilescu; MUZICĂ ŞI TEXTE: Florin Grigoraş; COREGRAFIA: Adriana Bârză; în DISTRIBUŢIE: Monica Baldea, Lucia Barbu, Eleonora Coșuleț/Barbara Crişan, Mircea Corcoveanu, Mihaela Grigoraş/Daniela Dragomir, Hansel Andrei, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Prohaska Adrian, Nicolae Suciu.

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani
durata: 60 min.

**
Spectacolul „Vrăjitorul din Oz” este povestea micuţei Dorothy, o fetiţă care locuia în Kansas, la ferma mătuşii Em şi a unchiului Henry. O tornadă stârnită din senin face ca Dorothy şi cel mai bun prieten al ei, căţelul Toto, să ajungă în tărâmul de basm numit Oz. Ajunsă acolo, fetiţa face cunoştinţă cu Sperie-Ciori, cel care-şi doreşte puţin creier în căpăţâna-i de paie, cu Omul de Tinichea, cel care tânjeşte după o inimă care să-i bată în piept, şi cu Leul cel Laş, care, deşi este rege al animalelor, e un fricos şi jumătate şi tânjeşte după un pic de curaj. Aflând de Marele Oz, atotputernicul vrăjitor din Oraşul Smaraldelor, sunt hotărâţi să ajungă la el pentru a le îndeplini dorinţele. În cele din urmă, dovedindu-şi isteţimea, mărinimia şi curajul, fiecare dintre ei îşi transformă dorinţele în realitate.

trailer: https://youtu.be/icwvh1fTaiw

**
Preţ bilet: 9 lei/ tarif unic
Bilete online: https://bit.ly/2EsnjhB

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului conform programului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) și online, din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online NU se percepe comision.

✘ Rugăm spectatorii adulţi să verifice, înainte de cumpărarea biletelor, dacă spectacolele pe care doresc să le vizioneze sunt potrivite pentru copiii pe care îi însoţesc.

✘ După începerea spectacolului, accesul în sală NU mai este posibil.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/2326986510701591/

Luni, 18 martie

1. Grupa noua Fastrackids Signing (8 luni+) – Recomandam cu drag. Am participat anul trecut, cand era Andrei micut si i-a placut mult si a invatat si semne pe care le-a folosit zi de zi. “FasTrack Signing este programul adresat copilașilor intre 8 luni si 1,8 ani, dar si parintilor acestora.

Aparent programul Signing ar putea fi considerat un simplu dictionar de semne care sa le permita părinților si copiilor să comunice înainte ca aparatul fonator să fie format.

FasTrack Signing devine însă o adevarată experiență de învatare socială pentru copil iar pentru părinte o oportunitate de a-și cunoaște mai bine propriul copil.

Participarea pentru prima lecție este gratuită.
Copiii participă împreună cu un adult.
Locuri disponibile pentru lecția demonstrativă: 10
Orar: Luni, ora 11
Durata unui curs: 60 minute

Înscrieri: 0751482020 (luni- vineri, 9-18) sau mesaj privat.”

https://www.facebook.com/events/355075308433237/

2. Intalnire cu cititorii la SibiuLuni, 18 martie, de la 17.30, la Biblioteca Universității Lucian Blaga din Sibiu, (etaj 2), ne întîlnim după trei ani și trei cărți absență, alături de Radu Vancu și Dragoș Varga. O să citim, povestim, rîdem și poate chiar plîngem, după posibilități. Intrarea este liberă.”

https://www.facebook.com/events/2287969001441970/

3. Painting classes for kids and adults – “Serie de ateliere de relaxare prin pictură pentru copii și adulți

Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare. Aceste întâlniri au menirea de conduce participanții într-un univers creativ, unde se pot relaxa prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor și construiesc lumi și personaje.
În cadrul acestor ateliere, participanții beneficiază de o atenție deosebită, punându-se accentul pe caracteristicile și aptitudinile fiecăruia în parte. Totul se desfășoară într-o atmosferă de bucurie, sub îndrumarea blândă a trainerului.

MATERIALE SPECIFICE

Creioane, hârtie pentru desen, culori tempera și guașe, creioane colorate, hârtie pentru desen, carton pânzat, pensule.
CEI CARE PARTICIPĂ LA ACEST CURS VOR ÎNVĂȚA:
– să se exprime liber prin artă
– să se auto-observe și să devină mai conștienți de sine
– să își petreacă timpul într-un mod creativ și plăcut (departe de stresul cotidian:))
– să aibă răbdare și să îi respecte pe ceilalți
– noțiuni de pictură și desen: tipuri de linie și hașură, redarea luminii și a umbrei, redarea perspectivei, redarea proporției, schițe rapide și crochiuri, obținerea contrastului prin culoare, teoria culorii, etc.
(noțiunile de desen și pictură vor fi adaptate vârstelor participanților)

Grupe

Copii (cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani)
Durata: 90 minute, joia de la 16.30 (începând cu 14 martie)
INVESTIȚIE: 400 lei/curs de 10 ședințe

Adulti si copii mari (peste 10 ani)
Durata: 120 minute, în fiecare luni de la ora 18.00 (începând cu 11 martie)
INVESTIȚIE: 600 lei/curs de 10 ședințe (pentru adulti) si 400 lei (pentru copii)

Informații și înscrieri la tel. 0746 641 575, Zuzana

ADRESA
Art&Fun STUDIO, Club Pamira Tenis, Calea Șurii Mici, nr 39, Sibiu.”

https://www.facebook.com/events/352329112157833/

4. Puterea recunostintei: Mindfulness- iubirea de sine – “În realitate, numai iubirea este vindecătoare și miraculoasă! Descopera puterea recunostintei si drumul spre iubirea de sine!

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/teLe0y9hUIAby9VI2

Descoperă conceptul de mindfulness, conectează-te cu prezentul, oferă atenție gândurilor și trăirilor, acceptă-le și descoperă iubirea de sine!

Într-o lume a stresului și a pilotului automat, câteva clipe în care experimentezi conectarea cu momentul prezent îți va aduce vindecare în suflet, trup și minte!

Fiecare seminar sădește semințe despre conceptul MINDFULNESS și IUBIREA de SINE în contextul unei alte sub-teme!

PUTEREA RECUNOSTINTEI – sub-tema pentru o nouă seară experiențială:
– mindfulness prin recunostinta
– ce sens are recunostinta
– cum aduci magia recunostintei in viata ta?

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/teLe0y9hUIAby9VI2
*locuri limitate, confirmarea participării se face prin achitarea taxei

Ai acum ocazia să descoperi beneficiile stării de prezență în relația ta cu sinele prin:
• respirația conștientă
• meditația recunoștinței
• conectarea cu sinele prin relaxare corporală
• activarea resurselor interioare

Adu cu tine haine lejere, un izopren și o păturică alături de șosete pufoase de iarnă, pregătește-te de relaxare, lasă subconștientul să învețe tehnici și metode pe care să le practici în cotidian!

Seminar susținut de Codruta Rabagel – psihoterapeut integrativ, trainer și practician mindfulness – „viața ta o schimbi chiar tu, atunci când descoperi cum și de ce să te iubești pe tine; totodată, când vei învăța să te bucuri de fiecare clipă când vei porni într-o călătorie colorată!”

Călătoria vieții în aici și acum cu destinații în suflet și cu popasuri prețioase, și-o scrie fiecare, într-o stare de prezență și mai puțin în rememorarea trecutului ori în scrierea viitorului. Psihoterapia te aduce în contact cu tine și cu libertatea de explorare și alegere!

Codruța Răbăgel Psihoterapeut – este psihoterapeut integrativ, membru în echipa clinicii Gineko Pro Medical, coordonator Incubator107 Sibiu

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/teLe0y9hUIAby9VI2
*locuri limitate, confirmarea participării se face prin achitarea în prealabil a taxei de 50 lei. Achitarea taxei se face pentru participarea la acest seminar, reprogramarea sesiunii nu este posibilă.

Înscrie-te și vei fi contactat prin e-mail pentru informații suplimentare!

Seria seminariilor Mindfulness se derulează în perioada 2018-2019, evenimente organizate de Codruta Rabagel – Codruța Răbăgel Psihoterapeut. Această serie include seminarii mixte de teorie și practică și seminarii experiențiale-practice.”

https://www.facebook.com/events/2171182819812080/

5. Let’s FIT – Sport in aer liber – “Salutari impatimiti ai sportului si miscarii in aer liber.
Va invitam la deschiderea oficiala a conceptului Let’s FIT – “Outdoor it’s better” pentru anul 2019.
LUNI 18.03 ora 19:00 la parcul de ANTRENAMENT cu BARI din Subarini !
Antrenamentul este unul demonstrativ, orice persoana poate participa indiferent de conditia fizica.
Evenimentul nu implica niciun cost.
Te asteptam cu drag la un inceput de poveste presarat cu miscare in aer liber, oameni faini si un trainer super-super motivant.

Daca esti fan al sportului in aer liber acesta este locul perfect pentru a-ti sculpta fizicul dorit pentru a fi in cea mai buna forma.
Inca pe ganduri ?
Let’s FIT – afara chiar e mai bine !”

https://www.facebook.com/events/358660534862665/

Marti, 19 martie

1. Seara de psihoterapie 2. Cum sa ai grija de tine – “Continuăm programul de transformare cu al doilea atelier!

Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/fpJyhKU1GHbEzVLn2

Programul de 9 luni a fost conceput după modelul unui proces de terapie, astfel încât, pe parcursul celor 9 luni, prin participarea la ateliere și aplicarea „exercițiilor pentru acasă” vei putea ajunge la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare personală.

Având în vedere că programul se bazează pe tehnici și procese psihoterapeutice, vom lucra la un nivel profund de schimbare către ceea ce-ți dorești. Fiecare atelier este conceput astfel încât să genereze conștientizări și eventual schimbări doar prin prezența la unul singur în funcție de tema de interes, dar pentru a trece printr-un proces de dezvoltare complet este benefică participarea la toate cele 9 ateliere și practicarea aplicațiilor pentru acasă.

Cu ce?
Tot ce e nevoie să faci este să fii prezent cu curiozitate, deschidere și cât mai multe întrebări. Noi vom veni cu explicații, aplicații practice, teme de reflecție, recomandări bibliografice și un program de aplicații pentru acasă, adaptat la viața cotidiană, astfel încât să apară cu adevărat schimbările pe care le dorești.

Cu cine?
Cu Adrian Beu – psihoterapeut, psiholog, trainer interesat de tot ceea ce înseamnă dezvoltare umană de la corp până la suflet. Adrian are o experiență de peste 9 ani în consiliere psihologică, consiliere psihopedagogică și psihoterapie. A inițiat numeroase proiecte de dezvoltare pentru elevi și de well-being pentru adulți.
Adrian: „Sunt într-o continuă dezvoltare, student pe viață, mă bucur de fiecare moment al vieții, învăț și reînvăț fiecare lecție primită”.

Când?
19 martie, 18:45-20:30

Unde?
Locația companiei Colt – Calea Dumbrăvii 50

Cum?
Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/fpJyhKU1GHbEzVLn2
Contribuția ta pentru participare este o donație minimă de 20 lei
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu.ro”

https://www.facebook.com/events/1169923713185025/

2. Concert sunete sacre: gonguri si boluri tibetane – “Namaste! Va astept cu drag la o relaxare profunda pe sunete sacre de Gonguri si boluri tibetane!

Ce poți experimenta in timpul si dupa meditația de Gong:
• un sentiment de pace;
• stare meditativă spontană;
• acces la părți ale minții care sunt de obicei închise;
• senzație de reîmprospătare și revitalizare;
• somn mai bun;
• reducerea stresului;
• modificări în modele vechi de comportament;
• curățarea energiei negative și a emoțiilor;
• conectarea cu Sinele Superior;
• recuperarea după boală, traume și tratamente medicale invazive;
• creșterea fluxului de energie;
• creativitate, intuiție și motivație;
• schimbări pozitive în întreaga noastră ființă;
• îndepărtarea blocajelor și a toxinelor;
• auto-regenerare;
• consolidarea sistemului imunitar;
• o stare de liniste, calm și echilibru interior;
• diminuarea anxietatii și cresterea increderii in sine.

Participantii vor sta intinsi la sol in timpul concertului si se vor relaxa. Pentru inceput vom face o meditatie prin respiratie, urmata de concertul de sunete sacre al Gongurilor, bolurilor tibetane, iar apoi ne vom incanta simturile cu un ceai aromat si ceva dulce.

Hidratarea inainte si dupa baia de Gong ajuta la functionarea sistemului nervos si curatarea corpului.
Incercati sa mancati foarte usor inainte de baia de Gong, cu 1-2 ore inainte, astfel energia corpului nu se va focusa pe digestie.

Schimbul energetic al serii: 50 lei.

Numarul de locuri este limitat, de aceea va rog sa va anuntati si confirmati prezenta prin sms la nr. de mobil: 0752.309.537.

“Gongul este cântecul spiritului. Este șoapta primordială a sufletului.” – Yogi Bhajan

Meditațiile de Gong sunt una dintre cele mai liniștitoare detoxifieri corporale holistice, o întinerire a organismului, un masaj de sunet pentru corp, minte și suflet.

Gongul este un instrument de vindecare pentru corp, minte, și suflet pe toate nivelurile:
• ajută la repararea sistemului nervos (inclusiv daune de alcool & droguri);
• regenerează neuronii, creează noi conexiuni la nivelul creierului și creste neuronii;
• creează relaxare profundă, accelerata, pană la nivel celular;
• golește mintea și eliberează multitudinea de gânduri, ne calmează mintea;
• reduce problemele legate de stres: depresie, oboseală, furie, ostilitate, frică și singurătate;
• stimulează sistemul glandular la un nivel mai ridicat de funcționare;
• întărește sistemul imunitar;
• deschide meridianele și eliberează blocajele din organism;
• reduce tensiunea arterială și stimulează circulația;
• animă și integrează corpurile aurei;
• accelerează dezvoltarea sensibilitatii intuitive și de vizualizare;
• deschide funcțiile psihice ale celei de-a șasea chakre/al treilea ochi;
• golește mintea sub-conștientă;
• oferă un sentiment de conștientizare extinsă și conștiință mai mare;
• reorganizează energia emoțională și a sentimentelor care sunt blocate în structura corpului;
• ameliorează stresul, anxietatea, depresia, starile de letargie si energie;
• stimulează functia creierului, ambele emisfere ale creierului, stimulează memoria, focusarea, rezolvarea problemelor;
• stimulează și activează sistemul endocrin de glande care produc hormoni care reglementează metabolismul, creșterea și dezvoltarea, funcția de țesut, funcția sexuală, reproducerea și starea de spirit;
• regenerează sistemului parasimpatic;
• vindecă in plan energetic si spiritual, acolo unde fiecare dintre noi avem nevoie;
• eliberează blocajele ce pot exista in corpul nostru fizic, detensionarea musculara, alinarea durerilor dacă acestea există;
• echilibrează energetic chakrele, armonizandu-ne astfel si cu vibratia Universului.

Gazda serii:
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), consilier pentru dezvoltare personala, Practician de Gong, boluri tibetane si terapii complementare (Cranio-Sacrala – metoda Upledger, Access Bars, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecari si regresii, Quantum Touch).

Credit foto: Daniel Baltat”

https://www.facebook.com/events/628696307577635/

3. Seminar gratuit: bazele vederii sanatoase – “Învață cum să ai o vedere RELAXATĂ și sănătoasă în fiecare moment al zilei cu Flavius Turcanu.

Participă la seminar dacă vrei să înveți:

– Cauzele care influențează starea de oboseală sau relaxare a vederii și care sunt soluțiile

– Cum să ai mereu ochii relaxați și odihniți, acționând în mod NATURAL

– 3 exerciții simple pentru odihnirea și relaxarea vederii

– 5 Alimente care ajută la îmbunătățirea vederii și cum să le combini

– Tiparele emoționale care determină apariția problemelor de vedere

– Cauza principală pentru care apar problemele de vedere la copii.

Seminarul gratuit se va desfășura de la ora 10:00 la 12:00 cât și de la ora 18:00 la 20:00, fără pauză. Locurile în sală sunt limitate.

Afla mai multe detalii despre seminarul din Sibiu:
https://bit.ly/2ELp3Cw

Seminarul gratuit „Bazele vederii sănătoase” va avea loc în Sibiu, Marți- în data de 19 Martie 2019.

Înscrierile se fac la:https://goo.gl/forms/oLRZLQ0Wg8sjVlep2

Vă așteptăm cu drag!

Sibiu Events & Flavius Turcanu

https://www.facebook.com/events/388091611983772/

4. Targul de cariere Sibiu – “Târgul de Cariere revine la Sibiu în 19 și 20 martie. Vino să interacționezi cu cei mai activi angajatori de pe piață și să descoperi ce oportunități profesionale ți-au pregătit. Locuri de muncă pentru cei aflați la începutul carierei, dar și pentru cei dornici de o schimbare.”

https://www.facebook.com/events/803791419970763/

Miercuri, 20 martie

1. Catelul TOTO // atelier de creatie – “recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1 h 30 min.

Coordonator: Claudia Benchea

**
În cadrul acestui atelier vom învăța să îl mânuim pe cățelușul lui Dorothy, ca el să ne poarte pe tărâmul lui Oz. Cu siguranță vom depăși provocările acestei călătorii, datorită agilității jucăușului Toto.

În cadrul ATELIERELOR DE CREAȚIE din fiecare MIERCURI descoasem misterele din lumea teatrală. Pâsla, paspoalul, brocardul, minimatul, șnururile și împletiturile sunt doar câteva dintre noțiunile ce nu vor mai constitui un mister pentru copii. Ne familiarizăm cu tipologiile firului textil, cu diversitatea materialelor și a croielilor și învățăm tehnici simple de a recicla creativ orice material, în personaje sau accesorii utile fiecărui copil. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.

**
Bilete online: https://bit.ly/2EuuENu & https://bit.ly/2E6MDs2

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/541728172986740/

2. Vorbitul in public, o provocare?! – “Crezi că vorbitul în public este o provocare? Indiferent care ar fi răspunsul tău, hai să povestim pe acest subiect miercuri 20 martie 2019, ora 19 pe strada Konrad Haas nr. 14.
Gazda intalnirii noastre va fi Casa Franceza Sibiu.
Rezervă două ore pentru a cunoaște atât pasionați de oratorie, cât și oameni pentru care frica de a vorbi în public este printre principalele lor temeri.”

https://www.facebook.com/events/541546963003729/

3. Influenta in public speaking – “Atunci când susții o idee în public și vrei ca discursul tău să aibă impact, vorbește cu influență.

Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/PRszydZ2m3xWvMyK2

Din proprie experiență știu că acest lucru se învață. Dacă înțelegi câteva tehnici esențiale de public speaking și reușești să-ți învingi tracul și să-ți pui în valoare autenticitatea vei reuși să transmiți auditoriului ceea ce-ți dorești.

Ce înseamnă influența în public speaking? Pe scurt să susții un discurs, o prezentare, un ”speech”, cu impact la auditoriu, astfel încât acesta să fie convins de ceea ce transmiți, să ia o atitudine, o acțiune în direcția dorită de tine.

Deși asemuim în general vorbitul în public cu susținerea unui discurs la microfon, în fața unei săli întregi, adevărul este că vorbim în public ori de câte ori avem un auditoriu (susținerea unei idei la o ședință, în business, la serviciu sau chiar o ședință cu părinții, etc).

Participă la atelierul ”Influența în public speaking” și află:
1. Cum să-ți stăpânești emoțiile când vorbești în public;
2. Cum să-ți pui în valoare autenticitatea;
3. Ce tehnici să folosești cu privire la discursul tău și la modul de prezentare astfel încât acesta să aibă impact și influență asupra publicului căruia te adresezi.

Cu cine?
Cu Ioana Andrievici – negociator & trainer negociere, coach și autor.
Ioana Andrievici este expert negociator, autor, trainer și coach în negociere, de profesie jurist, specializată în domeniul negocierii. Experiența ei în domeniu se întinde pe parcursul a peste 14 ani în care abilitățile sale au oferit baze solide de negociere pentru companiile și persoanele cu care a lucrat. Este de asemenea co-fondator și co-owner la compania Rubinian în cadrul căreia a realizat partea de modele de contracte complexe – ca bază solidă de negociere pentru ambele părți și autoarea cărții ”101 tehnici de negociere”.

În prezent Ioana oferă traininguri, workshopuri și consultanță individuală în dezvoltarea abilităților de negociere, stabilirea strategiilor, alegerea tacticilor și tehnicilor de negociere pentru cazuri concrete.

Mai multe despre Ioana puteți citi pe site-ul ei www.ioana-consult.ro

Cu ce?
Cu deschidere, curiozitate, curaj, poftă de învățare și socializare!

Când?
20 martie, 19:00-20:30

Unde?
Curând vom anunța locația

Cum?
Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/PRszydZ2m3xWvMyK2
Contribuția ta pentru participare este o donație minimă de 20 lei
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu.ro”

https://www.facebook.com/events/349536665898079/

4. Intalnire BMC Sibiu #martie – “Pentru că Asociaţia Happy Moms sprijină acțiunile mamelor și în general, femeile antreprenoare, propunem o întâlnire Business Mom Club Sibiu cu tema:

“Timpul Special”

Vorbim atât de mult despre conectare în ziua de azi și fie că e vorba de relațiile cu colegii de muncă sau angajații, fie că e vorba de copii și partener, întrebarea e cum ne conectăm rapid cu cei de acasă, pentru că timpul petrecut cu ei, după o zi de muncă, e foarte scurt.

Hand in Hand Parenting prin însăși misiunea sa, ajută membrii familiei să se conecteze mai bine unii cu alții. Instrumentele sale de conectare și ascultare sunt: Timpul Special, Ascultarea prin Joc, Ascultarea Emoțiilor, Setarea Limitelor – care se folosesc în relația copil- adult și Parteneriatul de Ascultare pentru relația adult- adult.

Invitata noastră, Isabela Ioana Budușan, trainer la Hand in Hand Parenting vine din Alba Iulia pentru a va arata, concret, cum putem sa ne bucurăm de beneficiile Timpului Special din fiecare zi, în special de cel petrecut alături de copiii noștri. Revenim cu o prezentare detaliată a invitatei noastre.

Ne vedem pe 20 martie 2019
La Peronul cu Prajituri
De la ora 18:00, două ore doar pentru voi.

Participarea se face pe bază de contribuție, respectiv 35 lei. Banii sunt destinați pentru susținerea proiectului Școala mamelor antreprenor

Abonamentul de membru BMC Sibiu – 315 lei/ an (se poate plăti în 2 tranșe, valabil pentru 11 intâlniri).

Nr. de locuri: 20
Confirmarea de participare va reprezenta insasi plata contributiei in contul Asociatia Happy Moms, pana la data de 18.03.2019
RO71BTRLRONCRT0252540401, Banca Transilvania – 35 lei/persoana

SAU

Plata se poate efectua prin PayPal sau transfer bancar, folosind butonul Donate: http://happymoms.ro/donate/

https://www.facebook.com/events/257704241775542/

5. Storytelling day 20 martie – “Ți-ai dorit vreodată să scrii o poveste, dar nu știai de unde să începi?
Crearea unei povești este o activitate extrem de antrenantă și captivantă pentru fiecare dintre noi deoarece ne implicăm emoțional în povestea creată, dezvoltându-ne creativitatea, spiritul de inițiativă, atenția la detalii.

Poți și tu!
Scrie cea mai misterioasă poveste!
– Cea mai înfricoșătoare!
– Cea mai antrenantă!
– Cea mai haioasă!
Pentru a creea o poveste reușită alege un titlu potrivit, acțiunea poveștii și locul acțiunii, creează personaje memorabile, folosește cuvinte deosebite și încheie povestea cu un final surprinzător.
Vă propunem câteva cuvinte pentru titlul poveștii, care au o semnificație deosebită pentru Conacul Maria Theresa: grăniceri, împărăteasă, lupte, prizonieri, garnizoană, argați, pictori, bucatar, domnițe, flori, bucate, bal, veselie, bucurie, munte, râuri, brânzeturi, vin.
⚔️🛡
Așteptăm cu nerăbdare să citim sau sa ni se citeasca poveștile scrise de micuții cu varste cuprinse inte 10 si 18 ani, povestirile pe care îi vom premia de Ziua Mondială a Scriitorilor, pe data de 20 martie 2019.📄📃
Pentru a vă răsplăti munca depusă, vom face o selecție a poveștilor și vom alege trei povești care vor fi publicate într-o carte pentru copii, ce va fi tiparita ulterior premierii.
Povestile scriitorilor 😊 sunt asteptate pana la data de 30 Noiembrie 2019, pe adresa de e-mail: carmensiminie@yahoo.com.sg
📤📬📮
Ziua Internațională a Povestitului este o sărbătoare anuală a povestirii orale. În Emisfera nordică a Pământului, aceasta este celebrată în timpul echinocțiului de primăvară, în timp ce în cea sudicǎ, aceasta ia loc în timpul echinocțiului de toamnǎ.
😀😉😊
Spor la scris și multă inspirație !
📯📃📮
Carmen Siminie: inițiator Festival pentru copii “Storytelling Day ” editia 1 la Conacul Maria Theresa 2018″

https://www.facebook.com/events/2110582032366552/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: