parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#20 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 07-13.02.

on February 6, 2019

sibiu-3642749_1920Dacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 07. – 13.02., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru și din împrejurimi. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare, la Yoga sau la un spectacol. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc :). Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 31 ianuarie

Joi, 07 februarie

1. Atelier senzorial 1,5 – 3 ani – Vrei sa fii prietenul meu? – “Dacă ești mămică sau tătic cu prichindel până în 3 anișori te invit la atelierul senzorial. Astfel înveți să transformi orice activitate în joacă relaxată prin care împreună să vă bucurați. Toate acestea nu ți le explicăm, ci le trăiești chiar tu, experențial, ca să-ți fie mai ușor să înțelegi principiile și semnificația din spatele activităților.
Cei mici împreună cu părinții vor face cunoștință cu șoricelul care își caută prieteni. Astfel ei vor cunoaște multe animale pe care le vor analiza și le vor studia cu ajutorul figurinelor, al marionetelor, iar cu ajutorul cutiilor senzoriale atent pregătite se va reconstitui peisajul poveștii. Vom picta cu degetelele personajul principal din poveste creând minunate măști, vom vorbi și vom povesti  și vom socializa. Și pentru că nicio reuniune nu se poate întâmpla fără muzică, joacă continuă cu dans și mișcare.
Sigur că activitățile de explorare senzorială pot fi făcute și acasă, iar copilul poate întâlni alți copii în parc sau în gașca de prieteni. Dar avantajul de a-l integra într-o mică comunitate, într-un mediu sigur unde întâlnește copii, este neprețuit. Aici își creează primele relații, benefice în integrarea lui ulterioară la creșă sau grădiniță.
Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare. Înscrieri prin mesaj la numărul de telefon: 0771.029.650 cu numele și prenumele copilului și vârstă acestuia.
Cost / atelier: 25 lei
Când : Joi 7 februarie 2019, ora 18:30- 19:30, la Family Place Caffe în Selimbar, Str. Mihai Viteazu, nr. 260 A, etaj”

2. English Conversation Club (age 6+) – Un eveniment recurent dedicat copiilor cu vârste între 6 și 10 ani, dar și celor peste 11 ani. Citiți cu atenție descrierea evenimentului pentru programul pe vârste. “This is the ideal course if you want to listen more attentively, speak more confidently and communicate more clearly.
English Conversation Club will help you improve all aspects of oral communication.

We’ll develop your listening skills to help you better follow and participate in conversations.

On this course you will:

Learn to speak more confidently
Practise listening more attentively
Learn phrases that help with your fluency

Topics: Friendship, Hobbies, Art, Movies, Books, Family, Music, Sports.
Role-playing Games like : Going to a restaurant, concert, shop, theatre, movies etc

Grupul de conversație în limba engleză este susținut de profesori cu experiență de lucru în școlile din UK (curiculum britanic) și se adresează copiilor cu vârsta minimă de 6 ani.

Schedule:

10-11: kids age 11+
14-15: kids between 6-10 years old

FREE DEMO CLASSES

Free Class Sign Up : https://goo.gl/forms/Da4yCl1TirrrJVCa2

More details: 0751482020/ 0727786400

https://www.facebook.com/events/252514392335122/

3. Atelier de scriere creativă – Povești cu fluturi – “Cu siguranță undeva, poate chiar pe Tărâmul Verii, există un Regat al Insectelor unde locuiesc și fluturii atunci când noi nu îi vedem. În zilele calde, de primăvara până toamna ei vin în vizită la noi și este o bucurie să le urmărim zborul colorat din floare în floare. Uneori ni se așează în palmă ori pe nas, semn că sunt nu numai niște făpturi frumoase, dar și foarte prietenoase.
Așadar, pentru această ediție a Atelierului de povești, Barbă-Cot propune o incursiune în acest tărâm al insectelor pentru a cunoaște fluturii și a le spune poveștile.

Atelierul se adresează copiilor de 7-11 ani
Loc de desfășurare: str. General Aviator Gheorghe Banciulescu Nr. 15, Sibiu
Număr de locuri 6
Dată: 7 februarie 2019
Ora: 17-18:40
Cost atelier: 30 de lei

Înscrieri: prin mesaj, pe pagina de facebook Tărâmul lui Barbă Cot sau la numărul de telefon 0721883780

Îndrumătorul copiilor: Raluca Ardelean, profesor de limba și literatura română”

https://www.facebook.com/events/348560302402305/

4. Workshop interdisciplinare Farbenlicht – Deși este spre final acest atelier, mi se pare tare interesant și cred că merită menționat pentru că poate pe viitor puteți participa dacă urmăriți evenimentele organizate de Farbenlicht artă și terapie. Atelierul Farbenlicht organizează in perioada de vacantă, din 04.02. până pe data de 08.02. 2019, un workshop interdisciplinar care se desfăsoară pe parcursul a cinci zile și este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 si 14 ani.

Structura și conținutul celor cinci zile de workshop se adresează planului mental, emoțional, fizic si spiritual si sunt gândite in așa fel încât să îmbine armonios informația, practica, experimentul si ludicul.

Conectează subiecte din sfera artelor vizuale, filosofie, art terapie, neuroștiință și natură.
Fiecare zi de workshop va incepe cu un exercițiu simplu de mindfulness, exerciții fizice sau dans liber. Timpul destinat creației si petrecut in atelier va fi urmat de o drumeție prin pădure, spre Cetatea din Cisnădioara, Valea Argintului sau o ieșire la săniat dacă va fi zăpadă.

Mai jos găsiti descrisă structura si conținutul celor cinci zile de workshop:

Ziua 1
04.02.2019, 10:00 – 14:00 h
Filosofie și artă / Limbajul si desenul grafic

Începem ziua cu 15 minute de exerciții fizice si de mindfulness. Exersăm respirația profunda, conștientizăm starea emoționala, mentală si fizică în care ne aflăm și învățăm să le observăm din postura unui observator, fară a ne identifica cu ele.

Vorbim despre si metamorfozăm vizual 3 idei filosofice care au marcat parcursul gândirii umane in diferite domenii. Una din aceste idei s-a născut in timpul renașterii și îi aparține lui Rene Descartes. A doua idee provine din lumea moderna si îi aparține lui Arne Naess iar cea din urmă este extrasă din filosofia contemporană și îi aparține filosoafei Mary Midgley.

Dacă semnificația din greaca a cuvantului filosofie este dragoste pentru ințelepciune atunci scopul acestei indeletniciri filosofice ludice este să dezvolte dragostea si fascinația copilului pentru o gândire laterala și să-i stârnească curiozitatea cu privire la când, cum si de ce s-au născut anumite idei.
Exercițiile de investigare a celor 3 idei le facem folosind tehnica intrebarilor socratice :), o abordare care sustine gândirea independentă. Invățarea acestei tehnici si de către copil reprezintă o modalitate eficientă de a explora in profunzime diferite idei, ipoteze etc.

Găsirea unei soluții grafice de ilustrare a acestor idei, care au modelat fluxul gândirii colective dea lungul timpului, este una din provocările practice ale acestei zile de atelier.

Alt scop este ca ei să conștientizeze influența benefică sau destructiva pe care o are in timp, practicarea unui anumit set de idei, asupra evoluției personale, a comunității, a societații…
să-și dezvolte capacitatea de a chestiona ideile (sau dogmele) cu care intra in contact și care de multe ori, le sunt prezentate ca fiind adevar absolut.

După îndeletnicirea filosofica avem o pauză de masa, de fructe, smoothie si ceai (20 min).
Ulterior facem o drumetie spre Cetatea din Cisnadioara.

Ziua 2:
05.02.2019
Art terapie/ Dans/ Modelaj lut

Ne începem ziua cu 15 minute de dans liber (swirl) si mindfulness. Exersăm respirația profundă, constientizăm starea emoționala, mentală si fizică in care ne aflam si învatam să le observăm din postura unui observator, fară a ne identifica cu ele.

Pornind de la stările si mișcările experimentate in timpul dansului vom amprenta si modela lutul. Acest exercițiu senzorial îi oferă copilului ocazia de a sintetiza si oglindi in alt mod experiența dansului. Sau îi ofera posibilitatea de a dansa „altfel” , acelui copil care își dorește să se exprime prin dans insă resimte ca fiind dificilă exprimarea liberă a sinelui in acest mod. Lutul devine pentru el acel mediu care transportă spre exterior miscările reținute in interior in timpul dansului.

După lucrul cu lut, prezentarea si reflectarea lucrărilor avem o pauza de masa, de fructe, smoothie si ceai (20 min).
După aceea mergem la săniat (dacă avem zapadă) sau facem o drumeție prin pădurea de stejari de lângă atelier.

Ziua 3.
06.02.2019
Arta contemporană / Povestea fascinantă a artistei Mary Bauermeister/ Pictură, desen modelaj sau instalație.

Ne incepem ziua cu 15 minute de exerciții fizice si mindfulness. Exersăm respirația profundă, constientizăm starea emoțională, mentală și fizicaă in care ne aflăm și invățăm să le observăm din postura unui observator, fară a ne identifica cu ele.

Ne familiarizăm cu povestea si universul creativ al artistei de origine germană, Mary Bauermeister. Dupa ce ne-am extras inspiratția din universul ei creativ realizăm proprile lucrări într-o tehnică la alegere.

După finalizarea și prezentarea lucrărilor avem o pauza de masă, de fructe, ceai sau smoothie (20 min).
Ulterior, ne petrecem timpul in natura (saniat, drumetie, jocuri etc).

Ziua 4.
07.02.2019
Neurostiintă/ Neuroplasticitate/ Metode practice – experimente / Desen

Ne începem ziua cu 15 minute de exerciții fizice și de mindfulness. Exersăm respirația profundă, constientizăm starea emoțională, mentală și fizică in care ne aflăm și învățăm să le observăm din postura unui observator, fără a ne identifica cu ele.

Urmează o prezentare despre felul in care functionează creierul, conceptul de neuroplasticitate si modalități de a influența dezvoltarea in bine a creierului.
Vor invața și experimenta o tehnică de memorare distractivă și eficientă, pe care o pot folosi ulterior in orice situație care necesită o memorare consistentă.

Urmează pauza de masa, de fructe, smoothie si ceai (20 min) si iesirea in natura (drumetie sau saniat).

Ziua 5:
08.02.2019
Natură/ Alimentația vie și creativă/ Instalatie comestibila realizata din fructe

Ne incepem ziua cu 15 minute de dans si de mindfulness. Exersăm respirația profunda, constientizăm starea emotională, mentală si fizică in care ne aflăm si invatăm să le observăm din postura unui observator, fară a ne identifica cu ele.

Învățăm într-un mod creativ despre puterea de regenerare și vindecare a unor fructe si plante medicinale pe care e indicat să le consumăm cât mai des. Învățăm despre felul în care acestea acționează benefic până la nivelul celulei, despre suportul emoțional pe care il ofera și lecția spirituală pe care o putem învața de la aceste fructe. Da, de la fructe:)!

Fiecare copil va crea o compoziție vizuală, folosind fructele cu care el va rezona cel mai puternic la nivel de semnificație si lecție spirituală. Vom discuta pe marginea lucrărilor realizate si ulterior…le vom asimila elegant, pe gât in jos.

După pauza de masă, smoothie si ceai (20 min) mergem intr-o drumetie pe Valea Argintului.

Alte detalii:

Costul workshopului a cărui durată este de 5 zile, de luni pană vineri, de la ora 10:00 la 14:00 este de 300 ron.

Participanții trebuie să fie echipați adecvat vremii (pentru ieșirile zilnice in natură) și să aibă la ei unul sau 2 sandwich-uri .
Fructe, smoothie, ceai si apa avem in atelier.

Locația Atelierul Farbenlicht este in Cisnădioara, in apropiere de Apfelhaus
Participanți: max. 10 persoane
Vârsta: 6- 14 ani
Informații și înscrieri: 0743 653 623 sau mesaj privat pe pg. de fb. a atelierului Farbenlicht.
Participarea se face doar pe baza înscrierii.

Coordonator: Kristina Ratiu Demuth, artist vizual și art-terapeut M.A. acreditat http://farbenlicht.ro/kristina-ratiu-demuth

https://www.facebook.com/events/492881127784791/

Vineri, 08 februarie

1. Atelier de circ contemporan /modul ianuarie-februarie- Sold out – Din câte înțeleg din descrierea evenimentului, e nevoie de participare la toate cele 6 sesiuni ale modulului, deci nu sunt convinsă că veți putea participa la atelier, dar eventual scrieți-le organizatorilor și va vor da lamururirile necesare.

“8 ianuarie – 22 februarie
în fiecare vineri, ora 18:00, 6 sesiuni
sala Studio, Teatrul GONG
————————————————-
ATELIER DE CIRC CONTEMPORAN
Coordonatori: Ramona Cișmaru & Nicolas Peyroux

atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani
durată: 1h 30 min. / atelier / 6 ateliere într-un modul

**
Primul modul al atelierului va avea ca temă principală introducerea în arta jongleriei și presupune lucrul cu mingi, diabolo, baton floare, farfurii, pene, pălării, inele și fulare.
Cu peste 10 ani de experiență în domeniul circului (diverse proiecte în Franța, Irlanda, Bosnia, Polonia și România), o formare pedagogică în artele circului (L’école de cirque de Bruxelles) și o pasiune pentru educația non-formală, cei doi promovează circul ca artă și activitate recreativă în România. Atelierele „Alandala” sunt un amestec de discipline clasice de circ (cablu, minge de echilibru, jonglerie și acrobații), teatru, expresivitate corporală și ritm. Cei doi profesori își propun ca printr-o abordare ludică și pedagogică să promoveze lucrul în echipă, încrederea și respectul față de sine și cei din jur.

www.alandalacircus.ro

Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea copiilor la toate cele 6 sesiuni este esențială.
✘ Toate obiectele și materialele de lucru sunt puse la dispoziția copiilor de către organizatori.
✘ Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior.
✘ Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.

Preț bilet: 60 lei / modul / 6 ateliere
Bilete online: https://bit.ly/2TGkVZj

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Locurile sunt limitate la 12 participanţi/modul.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/303720013831722/

2. Mâncare sănătoasă pentru oameni fără timp – “Workshop INTERACTIV despre alimente, practici de gătit și conservare, potrivite pentru oameni cu cerințe mari din punct de vedere al consumului energetic implicat în sarcini creative, la locul de muncă
___________________________

Hrană SĂNĂTOASĂ pentru oameni FĂRĂ TIMP
focus: ACTIVITATE MENTALĂ SOLICITANTĂ LA LOCUL DE MUNCĂ
___________________________

Trăim vremuri în care totul se desfășoară cu o viteza extraordinară, în care suntem preocupați să avem rezultate cât mai bune la locul de muncă, iar în afara serviciului să avem timp pentru a face și a trăi cât mai multe lucruri cu prietenii sau care să ne placă și să ne umple bateriile.
Dar ce-am putea face astfel încât să nu ne simțim rezervoarele atât de golite când terminăm ziua de lucru? Sau cum ar fi dacă activitatea gătitului s-ar transforma într-o activitate care să nu necesite atâta timp și să ne putem pregăti o masa sănătoasă, cu puțin timp investit și, totodată, puțin efort. Iar hrana pe care să o consumăm să ne fie un suport în meseria pe care o practicăm. Ca doar ne antrenăm zilnic, nu-i așa?

____________________________

WORKSHOP-ul vizează să trecem prin câteva teme care sunt necesare pentru a eficientiza timpul investit în bucătărie și să ne îndreptăm atenția asupra alimentelor ce ar trebui să stea la baza nutriției atunci când petrecem multe ore la birou într-o continuă solicitare creativă.

CE INCLUDE?
O PARTE TEORETICĂ
O PARTE PRACTCĂ – în care se vor discuta diferite rețete practice și simplu de implementat
CINA

Taxa de participare 100 Lei

Persoana de contact Quim Rueda
Tel. 0744078517

Locuri limitate”

https://www.facebook.com/events/2217571065228894/

3. Yoga & Dinner – “Namaste! Pentru că la studio avem Programul: Detox Yoga, ne-am gândit la un atelier Yoga cu tehnici Yoga, tips & tricks pentru o digestie mai bună!

O digestie bună înseamnă o sănătate bună.
Este important ceea ce mâncăm, sistemul nostru nervos este în strânsă legătură cu sistemul nostru digestiv.
O alimentație aleasă în defavoarea noastră, lipsa de exercițiu fizic, gândurile și emoțiile noastre negative încetinesc digestia, ducând chiar la boli.

După practica specială Yoga, spațiul se transformă într-un cadru de luat cina în postura ușoară, de meditație când ne vom încânta papilele gustative cu preparate vegetariene delicioase.

Ortensia Dura – consultant Thermomix România este invitata noastră specială care ne va prepara cu drag degustări vegetariene și ne va spune mai multe despre Thermomix, un aparat minunat care susține un stil de viață sănătos.

Schimbul energetic al serii: 55 lei.

Numărul de locuri este limitat, și dorim să știm numărul de persoane pentru delicioasele degustări, de aceea va rog să va anunțați și confirmați prezența din timp, prin sms la nr. de mobil: 0752.309.537.

Va așteptăm cu drag,

Ortensia Dura – consultant Thermomix România

Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), Practician de Gong, boluri tibetane și terapii complementare (Cranio-Sacrală – metodă Upledger, Access Bars, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecări și regresii, Quantum Touch), consilier pentru dezvoltare personală.”

https://www.facebook.com/events/386082502126898/

Sâmbătă, 09 februarie

1. Școala de circ Alandala la Sibiu – “Cursuri de circ la Școala de Circ Alandala.
În fiecare Sâmbătă: Baby Circ, Circ în Familie, 6-8 ani, 9-12 ani, 13-16 ani, Adulți și Antrenament Liber.
Participarea se face doar be bază de înscrieri!
Vă puteți înscrie de Luni până Vineri, 10:00 -16:00.
Vă invităm pe site-ul nostru pentru mai multe informații legate de cursuri/orar/tarife.
http://alandalacircus.ro/cursuri-orar-tarife-inscrieri/
Pentru orice nelămuriri, nu ezitați a ne contacta.”

https://www.facebook.com/events/2072043236212800/

2. Kids Race – “Pentru încurajarea și motivarea copiilor schiori și snowboarderi, Arena Platoș Păltiniș lansează un concurs nou, dedicat exclusiv copiilor cu vârste sub 14 ani.

Traseul de concurs este compus din contrapante, valuri și schimbări de pantă, fiind creativ și distractiv pentru toți copiii care schiază sau se dau pe snowboard.

#Înscrieri aici 👉🏻: https://bit.ly/2RBOJoq.

Concursul se desfășoară în 2 manșe în care concurenții parcurg individual traseul de concurs.

Fiecare manșă este cronometrată, suma timpilor din cele 2 manșe de concurs stabilește timpul de concurs pentru fiecare participant.

#Snowboard:

Băieți sub 4 ani
Băieți 4-6 ani
Băieți 7-9 ani
Băieți 10-13 ani

Fete sub 4 ani
Fete 4-6 ani
Fete 7-9 ani
Fete 10-13 ani

#Schi:

Băieți sub 4 ani
Băieți 4-6 ani
Băieți 7-9 ani
Băieți 10-13 ani

Fete sub 4 ani
Fete 4-6 ani
Fete 7-9 ani
Fete 10-13 ani

#PROGRAM:
9:00 Înscrieri la ApresSki
10:00 Ședință tehnică la Start, în Snowpark
Manșă de recunoaștere Traseu.
Manșe de antrenament
11:00 Manșa 1
12:30 Manșa 2
15:00 Ceremonia de Premiere

Programul poate suferi modificări în funcție de numărul de participanți și de condițiile meteo.”

https://www.facebook.com/events/787580891576280/

3. Atelier de creat povești – Cutia cu povești – “atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1h 30min.

**
Realizarea unei scene de teatru va deveni o joacă. Prin tehnici de decupaj, lipire, desen și multă imaginație vom anima o cutie din carton. Aceasta se va transforma într-o adevărată scenă, însuflețită de personaje din hârtie, viu colorate, pe care cu siguranță le vei recunoaște din poveștile tale preferate.

În cadrul ATELIERELOR DE CREAT POVEȘTI acordăm atenție educației estetice și stimulării multilaterale a copiilor. Ne propunem să formăm și să dezvoltăm spiritul de observație, atenția, imaginația creatoare, interesul și plăcerea de a colora, de a picta, de a modela și aranja după cerințele frumosului, și de a povesti. Prin contactul direct cu materialele și ustensilele folosite, atelierele de creație oferă copiilor o imagine mai clară a ceea ce se poate realiza în lumea teatrală şi reprezintă un bun prilej de a înţelege provocările acestei arte. Discuțiile și poveștile care au loc pe baza a ceea ce creăm împreună sunt prilej pentru dezvoltarea limbajului, a fanteziei și a creativității.

**
Bilete online: https://bit.ly/2RwmabR & https://bit.ly/2SkQr1M

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/2266277743643631/

4. Mastermind gratuit “Cum sa ai un succes real in 2019?” – “Mastermindul are la bază învăţăturile lui John C. Maxwell – unul dintre cei mai apreciaţi lideri pe plan mondial!

Este un program de 6 săptămâni, cu întâlniri în fiecare Sâmbătă la 21:00, care va avea ca și studiu cartea “Totul despre lideri, atitudine, echipa, relatii”

Descatusati-va potențialul de lider! Indiferent cine sunteți, puteți fi lider și o puteți face chiar foarte bine.

Atitudinea va poate purta pe aripile succesului sau va poate doborî la pământ, împreună cu oamenii pe care îi conduceți. Atitudinea pozitivă a unei echipe nu garantează obținerea succesului, dar atitudinea negativă va atrage, fără îndoială, distrugerea acesteia.

Nu pierdeți vremea cu lucrurile pe care le puteți realiza singuri! Liderii care au o echipa bine instruită se bucură de un avantaj extraordinar, propulsându-se astfel spre următorul nivel.

Talentul de a conduce se bazează pe relațiile interumane. Succesul în toate domeniile vieții se naște din succesul relațiilor pe care le avem cu semenii noștri.

Iată afirmațiile cheie care constituie fundamentul teoriilor lui John Maxwell, expuse concis și limpede în această nouă carte, ce trece în revista nu numai toate fațetele succesului personal, dar și modul în care putem inrauri dezvoltarea personală și evoluția benefică a celor care ne înconjoară, adevărată misiune pe care o avem de îndeplinit.

În viață, și implicit în știința conducerii, totul se învață. Iar John C. Maxwell ne oferă, din nou, principii inovatoare, care au trecut deja testul timpului și care ne vor ajuta să ne infrangem cu ușurință limitele.

Mastermindul are la bază învăţăturile lui John C. Maxwell – unul dintre cei mai apreciaţi lideri pe plan mondial!”

https://www.facebook.com/events/289344615099589/

5. Seminte cu suflet – Piață de semințe & more – “Sâmbătă, 9 februarie 2019, între orele 10:00-13:30, foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, corp B (din strada George Barițiu, nr. 7) se va transforma într-o piață de semințe și informații utile pentru grădinărit.
Protagoniștii principali ai evenimentului sunt membrii grupului Semințe cu Suflet care vor oferi în regim gratuit semințe și butași de legume, flori și fructe din soiuri tradiționale.
Și-au anunțat prezența peste 30 de producători de semințe din întreaga țară care vor oferi celor prezenți, pe lângă semințe reproductibile din cele mai bune soiuri românești și informații valoroase referitoare la procesele de plantare, creștere și cultivare.

Invitat special în eveniment este dl dr. Costel Vânătoru, directorul Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, care va însoți delegația sa de specialiști care vor amenaja un stand cu semințe și informații utile pentru publicul sibian.
Costel Vânătoru este ”părintele” a 22 de soiuri noi de legume obţinute prin cercetare: 15 soiuri clasice omologate şi brevetate, 3 hibrizi, şi alte 4 soiuri pentru care se aşteaptă răspuns de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci în vederea brevetării.

Cu aceeași ocazie, la ora 10:30, în Sala de Lectură a Bibliotecii (corp B, etaj 5 – str. George Barițiu, nr. 7, Sibiu) va avea loc inaugurarea și prezentarea unui Fond de carte de specialitate din domeniile gastronomie și grădinărit, colecție care va fi disponibilă în regim permanent (carte-la-raft) pentru toți cei care sunt interesați să-și îmbogățească cunoștințele teoretice și competențele practice. Fondul de carte și catalogul bibliografic este organizat și va fi completat, în măsura feed-back-ului din partea publicului, de către Compartimentul Împrumut Carte pentru Adulți.

La eveniment participă și Complexul Național Muzeal ASTRA cu câteva elemente expoziționale distincte: o expoziție fotografică, prezentări Power-Point, dar și cu un aport substanțial de eșantioane de semințe legumicole, rezultat al programelor de cercetare și de valorificare a peisajului cultural-agrar, din zonele etnografice și istorice ale României.
De asemenea, Muzeul ASTRA va continua colaborarea în cadrul programului Gusturile Sibiului – Grădini cu Suflet, generat de partenerii implicați în Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană-2019, prin amenajarea unor grădini de legume în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (zona de interacțiune Etno-Tehno Parc) folosind metode arhaice de cultivare.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea, conservarea și multiplicarea soiurilor tradiționale românești, acțiuni care conduc în mod direct la ameliorarea calității hranei și, implicit, a vieții.
Ediția din acest an a Pieței de semințe și grădinărit Semințe cu suflet este parte a proiectului Gusturile Sibiului – Grădini cu Suflet din cadrul programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.
***
Semințe cu suflet este un grup informal care generează un spațiu colegial, destinat asigurării existenței și distribuirii gratuite a semințelor reproductibile și a plantelor curate și sănătoase, pentru perpetuarea soiurilor de calitate și apărarea biodiversitatii, dar și plantelor din grădinile noastre, a informațiilor despre agricultura ecologică sub toate formele și despre plantele care ne înconjoară.
Grupul încurajează schimbul și darul semințelor tradiționale, înmulțirea si propagarea acestora într-un spațiu convivial, destinat circulării semințelor curate, fără modificări genetice, nehibridizate, fără tratamente chimice de sinteză.

***
Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este derulat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Organizator: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu
parteneri: Grupul informal Semințe cu suflet și Complexul Național Muzeal ASTRA · Finanțator: Consiliul Județean Sibiu prin BJA · Eveniment desfășurat în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană – 2019

Anca Vasilescu, inițiator proiect
responsabil Compartiment Metodic. Comunicare. Programe din cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu
0733 488003″

https://www.facebook.com/events/434517397287981/

6. Atelier de cosmetică artizanală naturală – “Mulți dintre noi încearcă să renunțe la tot mai multe produse din comerț, care promit mult și oferă mai multe probleme decât beneficii. Chiar dacă în România există și variante naturale ale cosmeticelor, parcă tot mai liniștitor este ca produsele pe care le punem pe piele să fie chiar de noi făcute. Multora poate li se pare ceva foarte complicat și greu de învățat, de accea doresc ca prin acest atelier să va arăt că oricine poate să își prepare acasă tot ce are nevoie pentru igiena personală.
În acest workshop vom vorbi despre plantele medicinale folosite în cosmetică și despre metodele tradiționale de igienă personală, despre beneficiile cosmeticelor naturale preparate acasă versus cosmeticele din comerț, după care vom ține un atelier practic prin care vom învață cum să preparam singuri o crema și un deodorant.

Cine va ține workshopul?
IncrEdible este un proiect care încearcă să ocrotească natura punând în valoare calitățile ei. Până acum majoritatea acțiunilor noastre au fost adresate comestibilelor din pădure. Mediul sălbatic ne poate oferi mult mai mult decât hrană. Printre lucrurile pe care acest mediu ni le poate oferi sunt leacurile sau chiar și hrană medicinală. Astfel am făcut pasul de a o adăuga în echipă pe Olăreasa Rala, de la proiectul Hodaia Nimei. Olăreasa Rala este o tânără doftoroaie care provine dintr-o veche familie de vraci, în care femeile au dobândit din generație în generație cunoștințele și practicile în medicină tradițională. Rala vine cu un bagaj vast de cunoștințe despre plantele medicinale transmise de familia ei, dar și cu multe cunoștințe dobândite în ultimii 10 ani de studii private în domeniul medicinei moderne și farmaciei. Prin aceasta, Rala încearcă să combine aceste cunoștințe de medicină tradițională cu ultimele descoperiri în domeniul etno-farmaciei pentru a găsi cele mai eficiente metode de tratament cu ajutorul naturii. Iar echipa IncrEdible nu a putut să nu observe o persoană precum e Rala 🙂.
Așa că ea o să țina workshopul.

Acestui workshop vor urma și altele în care von învața mai departe cum să ne facem singuri diferite produse de igienă personală, de la pastă de dinți până la săpun și șampon.

Cât costă?
Costul atelierului este de 100 de Lei

Persoană de contact Quim Rueda
Tel. 0744078517

Locuri limitate”

https://www.facebook.com/events/2140073729385607/

Duminică, 10 februarie

1. Ora de poveste Girafa care nu voia sa poarte ochelari – “Ora de poveste- “Girafa care nu voia sa poarte ochelari”. Titlul rezumă perfect acţiunea cărţii: personajul principal este o girafă care avea nevoie să poarte ochelari pentru că nu mai vedea bine, însă nu voia să o facă deoarece i se părea că arată ridicol. Girafa trece prin tot felul de situaţii amuzante. De fiecare dată rezolvă „problema” punctual şi se străduieşte să prevină asemenea situaţii, fără a lua în calcul nici măcar o secundă posibilitatea de a purta ochelari. Rezultatul? Ajunge să poarte preventiv tot felul de lucruri care o fac să arate caraghios si starnesc amuzamentul. Ce lucruri poarta girafa o sa aflam la atelier.
Cand? Duminica 10 februarie de la ora 12:45
Cost atelier: 15 lei/copil
Atelier de creatie : finger puppet craft
Ce vom face? Vom spune povestea “Girafa care nu voia sa poarte ochelari”, vom deveni actori in cadrul povestii jucand rolurile pe care ni le alegem, apoi vom pune manutele la treaba si vom realiza o girafa finger puppet craft”

https://www.facebook.com/events/609038679537910/

2. Gong Bath & Love Vibration – “Acest concert cu totul diferit de ce ai auzit până acum te face să te uiți în inima ta, sa te relaxezi și în același timp să te vindeci. 

Pentru că sunetul sacru dă viață materiei, sunetul vindecă, sunetul transformă, sunetul crează vibrația, sunetul trăiește.
#gongbathsibiu

Duminică seara vom întâlni sunetele vindecătoare ale Gongurilor planetare Pamant și Venus, ale bolurilor tibetane și celor de cristal.

Puterea de vindecare a sunetelor este extinsă și se spune că terapia prin sunet și vibrație este medicina viitorului. Vindecarea prin sunet și vibrație se adresează ființei ca întreg, lucrând la vindecarea fizică, emoțională, mentală, vindecarea în plan energetic și spiritual. Tot ceea ce trebuie să facem este să stăm în preajma vibrațiilor emise de instrumente și să lăsăm suntele să ne pătrundă fiecare celulă, fiind conștienți de aceasta. Ele se vor duce acolo unde are nevoie fiecare persoană în parte.

Ce beneficii sunt după o meditație cu sunet și vibrație?
Iata câteva dintre ele:

*dobândirea unei relaxari rapide și profunde
*reducerea stresului
*eliminarea blocajelor emoționale
*eliminarea stărilor de nervozitate
*vindecarea insomniei
*detensionarea musculara
*creșterea încrederii in sine
*creșterea creativității și energiei
*vindecarea insomniei și anxietății
*îmbunătățirea concentrării
*armonizare la nivel celular și în plan mental
*echilbrarea celor două emisfere cerebrale
*dobândirea unei stări de liniște, echilibru si pace interioară
*armonizarea cu vibrația Universului

Gazda serii: Simona Cornea – terapeut maseur la “Arta Masajului”, terapeut de terapii complementare și maestru de Gong și boluri tibetane

Programul serii:
– meditație ghidată
– concert de sunete sacre
– povești calde la un ceai aromat

Intrarea la concert: 50 lei
Sentimentul de după seară: neprețuit

Participanții sunt rugați să aducă un izopren și o păturică/ sac de dormit pe care vor sta întinși la sol în timpul concertului.

Vă aștept cu drag!”

https://www.facebook.com/events/1177075382469505/

Luni, 11 februarie

Sala de antrenament Speakers Club Sibiu – editia 7 – “Vrei să te dezvolți pe tine și în același timp vrei să îți dezvolți și cariera sau afacerea…

Vrei să ai o viață de familie împlinită și totodată să ai timp pentru tine…

Vrei să ai grijă de sănătatea ta și în același timp să te bucuri de viață…

Deși toate cele mai sus par contradictorii, le poți avea pe toate.

Poți aceea o carieră de succes…

Poți avea sănătate deplină…

Poți avea o viață împlinită…

Știi care aspectul comun între toate cele de mai sus?

Știi care este elementul de legătură?

Este un cuvânt pe care l-ai auzit destul de des și anume:

COMUNICARE

Te invit Luni 11.02.2019 la Hotel Ramada să vezi ceea ce facem și cine știe poate îți va plăcea și tie 😉

Te așteptăm în sala!”

https://www.facebook.com/events/2015295098584902/

Marți, 12 februarie

1. Atelier de pictat iubirea – tablou cadou pentru iubit(ă) – “Dacă nu știi ce să-i iei de Valentine’s sau de Dragobete, te invit să-i pictezi un tablou 🙂
Vorba aceea, o imagine face cât 1000 de cuvinte, dar atunci când imaginea e pictată chiar de tine, face 2000 de cuvinte 🙂 Sau…mai mult?
Nu-ți fă griji dacă nu ai mai pictat până acum. Te voi ajuta să impresionezi persoana specială din viața ta ♥
Vei avea la dispoziție toate materialele necesare, culorile, pensulele, sticlă sau pânză (în funcție de suportul pe care dorești să pictezi), surse de inspirație și îndrumare în ceea ce privește tehnica picturii pe sticlă sau pe pânză.

Durata atelier: 2 ore – 18:00 – 20:00.
Investiție: 45 lei. Toate materialele sunt incluse.
Număr participanți: 10.
Te rog să te înscrii aici: https://goo.gl/forms/SfvaoijNITRftxgG2

https://www.facebook.com/events/1155876157907829/

2. Seara de psihoterapie – Începe căutarea interioară – “Seara de psihoterapie – Începe căutarea interioară: Afli care este cauza suferințelor tale și de ce treci prin ceea ce treci

Fiecare gând și trăire pe care o avem în viața de zi cu zi este, de fapt, strict legată de percepția noastră despre ce se întâmplă în jurul nostru. Acest atelier este primul din Programul de 9 luni în care vorbim despre cum felul în care percepem viața ne face să suferim.

Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/yMQPjMq5arW87x1F3

Vom intra să vedem care sunt mecanismele care ne determină să trăim experiențe negative, sau de ce ni se pare că trecem prin aceleași suferințe și parcă ne învârtim în cerc.

Programul de 9 luni a fost conceput după modelul unui proces de terapie, astfel încât, pe parcursul celor 9 luni, prin participarea la ateliere și aplicarea „exercițiilor pentru acasă” vei putea ajunge la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare personală.

Având în vedere că programul se bazează pe tehnici și procese psihoterapeutice, vom lucra la un nivel profund de schimbare către ceea ce-ți dorești. Fiecare atelier este conceput astfel încât să genereze conștientizări și eventual schimbări doar prin prezența la unul singur în funcție de tema de interes, dar pentru a trece printr-un proces de dezvoltare complet este benefică participarea la toate cele 9 ateliere și practicarea aplicațiilor pentru acasă.

Cu ce?
Tot ce e nevoie să faci este să fii prezent cu curiozitate, deschidere și cât mai multe întrebări. Noi vom veni cu explicații, aplicații practice, teme de reflecție, recomandări bibliografice și un program de aplicații pentru acasă, adaptat la viața cotidiană, astfel încât să apară cu adevărat schimbările pe care le dorești.

Cu cine?
Cu Adrian Beu – psihoterapeut, psiholog, trainer interesat de tot ceea ce înseamnă dezvoltare umană de la corp până la suflet. Adrian are o experiență de peste 7 ani în consiliere psihologică, consiliere psihopedagogică și psihoterapie. A inițiat numeroase proiecte de dezvoltare pentru elevi și de well-being pentru adulți.
Adrian: „Sunt într-o continuă dezvoltare, student pe viață, mă bucur de fiecare moment al vieții, învăț și reînvăț fiecare lecție primită”.

Când?
12 februarie, 18:45-20:30

Unde?
Locația companiei Colt – Calea Dumbrăvii 50

Cum?
Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/yMQPjMq5arW87x1F3
Contribuția pentru participare este o donație minimă de 20 lei.
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu.ro”

https://www.facebook.com/events/616933898762531/

3. Îndrăznesc să fiu EU – “Suntem femei și auzim din ce în ce mai des, cât de important este să ne prețuim, să avem mai multă încredere în noi și mai ales, să ne punem pe primul loc în viață noastră…

Sună bine, nu-i așa? Ne dorim să facem asta și uneori, chiar ne mobilizăm și încercăm să facem astfel de lucruri. Dar, pentru cât timp?
Orice minune durează 3 zile. Așa-i? (Cel mult! :))

Dacă te afli și tu într-o astfel de situație, venim cu o propunere:

>>> Eliberează-ți agenda, pt o ora și jumătate, în 12 februarie!

Va fi o ora și jumătate dedicată ție, Femeie minunată și unică!

Dacă focusul tău zilnic este pe ceilalți, din exteriorul tău (job, familie, copii, carieră, etc.), noi te vom ajută să te redescoperi, să redevii Femeia importantă din viața ta, punând focusul, pe tine!

Te asigurăm că merită și ține doar de tine să iei această decizie, acum!

Iată ce vei conștientiza/afla despre tine, participând la acest eveniment:

*ce grad de satisfacție ai pe diferitele sectoare ale vieții
*ce status-uri ai în viața ta – în care te regăsești și pe care ai dori să le abandonezi
*vrei să schimbi ceva? Cum poți face asta? Pe ce resurse te bazezi?
*corpul tău, ce părere are?
*revenirea la senzații – Regăsirea de sine
*cum să folosești funcțiile creierului, în favoarea ta
*exercițiu practic de relaxare

Ce pierzi dacă nu te înscri?

Probabil cea mai mare pierdere ar fi să nu realizezi că te-ai pierdut pe tine, ca Femeie, în goana ta zilnică, în care încerci să satisfaci nevoile celor din jur…

Cine te va ajută să te redescoperi? Psihoterapeut Radu Bianca-Ana
Femeie, mama, psiholog/psihoterapeut cu formare în Hipnoză clinică și Terapie ericksoniana, Bianca își propune să ne susțină pe “drumul către noi înșine”, ajutându-ne să ne redescoperim calitățile și resursele de care dispunem, în scopul depășirii problemelor de zi cu zi, întâmpinate în multitudinea de status-uri pe care ni le asumăm, ca femei moderne.

Te rugăm să te înscrii prin sms la 0742206872

Tarif: 30 lei/persoană

Te așteptăm cu drag!”

https://www.facebook.com/events/344795029461692/

Miercuri, 13 februarie

1. Seminar gratuit de parenting – “Seminarul Gratuit de Parenting ajunge în data de 13 februarie în Sibiu! 🙂

Vino și tu alături de noi și află 18 Tehnici Fundamentale de Parenting și răspunsuri pentru cele mai frecvente probleme ale părinților – de la problema comparațiilor cu alți copii și alți părinți, la problema jucăriilor nestrânse, îmbrăcatului de unul singur și până la problema “Mami, m-a părăsit Răzvan”.

Vei afla ce stă la baza comportamentelor copilului și vei înțelege de ce copilul spune “NU” și cum să previi să insiste atunci când nu e cazul.

Vezi mai multe detalii și rezervă-ți locul în sală acum! – https://bit.ly/2W8pv4F

https://www.facebook.com/events/280329589320876/

2. Atelier de creatie Buburuza Dragostei – “Ziua de Sfântul Valentin celebrează iubirea. Însă toate tipurile de dragoste trebuie sărbătorite într-o astfel de zi, nu numai cea dintre un bărbat și o femeie, cea pasională. Este o bună ocazie de a-l învața pe copil că există mai multe tipuri de iubire și să o împartă în jurul lui, indiferent că este pentru membrii familiei, cățel, o mică vietate sau un amic de joacă. Știți ce înseamnă dacă numărați trei puncte negre de pe aripile unei buburuze? Sau către ce vă poate îndrepta o buburuză care este tristă? Aflați câteva dintre secretele buburuzelor într-o poveste despre prietenia dintre o fetiță și o micuță buburuză cochetă. O buburuză fericită o să vă indice direcția unde e ascuns norocul, o buburuză tristă vă va îndrepta spre locul adevărurilor nespuse, iar o buburuză îndrăgostită o să vă lase baltă, pentru că nu îi pasă decât de iubirea ei și astfel vă va îndemna să vă căutați propria iubire.
În ceea ce privește partea de creativitate, vom pune mânuțele la treaba și vom realiaza buburuzele dragostei. Vom face buburuze din inimioare pe care le vom duce acasă ca simbol al dragostei pe care o purtăm celor din jur. Prietenii noștri dragi fac cinste copiilor cu pizza și o surpriză dulce, așa că nu ezita să faci parte din distractia noastră cu o zi mai devreme de Valentine’s Day, unde avem toate ingredientele necesare unei seri minunate
Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare. Înscrieri prin mesaj la numărul de telefon: 0771.029.650 cu numele și prenumele copilului și vârstă acestuia. Recomandat copiilor de la 3-7 ani.
Cost / atelier: 20 lei
Când :Miercuri 13 februarie 2019, ora 18:00- 19:00 , la Family Place Caffe în Șelimbăr, Str. Mihai Viteazu, nr. 260 A, etaj”

https://www.facebook.com/events/256660648568361/

3. Pisicuțe jucăușe – atelier de creație – “atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1 h 30 min.

**
Vă plac pisicile? Haideți să confecționăm un animăluț de companie din bumbac, nasturi, vatelină și multă imaginație. Chiar daca nu va face miau, cu siguranță vă va înveseli colțul preferat al camerei voastre și vă va aminti de minunata poveste a muzicanților din Bremen.

În cadrul atelierelor de creație din fiecare miercuri, de la ora 18:00, descoasem misterele din lumea teatrală. Pâsla, paspoalul, brocardul, minimatul, șnururile și împletiturile sunt doar câteva dintre noțiunile ce nu vor mai constitui un mister pentru copii. Ne familiarizăm cu tipologiile firului textil, cu diversitatea materialelor și a croielilor și învățăm tehnici simple de a recicla creativ orice material, în personaje sau accesorii utile fiecărui copil. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.

**
Bilete online: https://bit.ly/2Sgb3Z1 & https://bit.ly/2RpLBfi

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/245623406336179/

4. Atelier de prezentare Art Terapie Phronetik – “Cei ce doresc să se înscrie în a cincea generație de formare în art terapie Phronetik®, care începe în mai 2019, au posibilitatea de a participa la un atelier de prezentare a acestei metode.

Atelierul de prezentare Art Terapie Phronetik va avea loc:
MIERCURI 13 FEB. ora: 18:00 -20:00
Donație recomandată: 50 lei.
Număr de participanți: 10 -12 persoane maxim.
Locul: Str. Iazului nr.15 vis-a-vis de bl.26 -poartă verde
Înscrieri prin mesaj privat Art’Nativ sau Laura Cândea-Burnete. Fiecare participant va primii confirmarea înscrierii.

Atelierul va fi susținut de către Laura Cândea-Burnete, art terapeut Phronetik®

În România, seminariile formative PENTRU GENERAȚIA 5 DE FORMARE în art terapie Phronetik® au loc cu o frecvența de un weekend pe luna, 11/12 weekend-uri pe an. Programul se va desfășura în București, din luna mai 2019 până în 2021.

Alte detalii privind programul formativ în art-terapie Phronetik® (echipa de formatori, curricula, costuri, condiții de absolvire etc.) găsiți pe site-ul Asociației Române de Terapii Expresive: www.expresive.ro
.
Va rog să distribuiți această informație către persoanele posibil interesate.
Va mulțumesc! ♡”

https://www.facebook.com/events/315537062420435/

5. Forță și blândețe – Cerc de vindecare pentru femei – “Aducerea aminte a învățăturilor străvechi și a practicilor de vindecare specifice femeilor, atât din România, cât și din alte tradiții native este piatra de temeile a sănătății și împlinirii sufletești, dar și fizice.

În toate colțurile lumii învățăturile primite de femei de la bătrânele înțelepte ale triburilor au fost cele care au format generațiile următoare de femei în spiritul unei vieți în echilibru, atât cu ele însele, cât și cu ceilalți membri ai societății. Aceste învățături, cântece și ceremonii dedicate doar femeilor erau întotdeauna transmise pe cale orală, păstrându-se astfel misterul a ceea ce înseamnă femeia care atinge și mișcă fiecare lucru în jurul său, atât cu blândețea, cât și cu forța pe care o emană.

Miercuri, 13 februarie, vă invit la o seară deosebită, pe care noi, femeile să o petrecem împreună, împărtășind cântece și învățături specifice femeilor.

Vom deschide seara cu o ceremonie a apei, iar apoi vom împărtăși unele cu celelalte cunoașterea ancestrală transmisă din generație în generație pe linie feminină, vom cânta și vom celebra împreună darul de a fi femeie.

Seara de miercuri, 13 februarie va fi dedicata fortei feminine sub toate aspectele ei – de la femeia razboinica, la femeia de afaceri, la mamele puternice, care indruma generatiile urmatoare, si multe alte aspecte, prea multe pentru a putea fi enumerate aici.
Aceasta va fi seara in care vom intra adanc in modul bland si in acelasi timp sigur cu care femeile conduc generatiile viitoare inspre un loc mai bun.
Vom canta si ne vom inspira si sprijini reciproc pentru a gasi forta de care avem nevoie pentru a face acele schimbari care ne vor face viata sa curga.

Vă invit să aduceți cu voi tobe, zuruitori, sau orice alte instrumente cu care lucrați în practica voastră spirituală și nu în ultimul rând – o inimă deschisă.

Vă aștept cu drag!

Facilitator: Ioana-Maria Iliuț

Despre facilitatoarea acestei seri, puteți găsi informații suplimentare aici: https://vindecarepentrufemei.wordpress.com/2015/02/04/despre-mine/

Locația : Sibiu, str. Avram Iancu, nr. 1-3. interfon 06

Contributia dumneavoastră pentru această întâlnire deosebită va fi de 50 RON.

Programul:
18:30 – 21:30, cu pauza de confort

Va rugam sa aduceti izoprene si/sau paturi, intrucat vom sta asezate pe jos.

Detalii și înscriere : spiritualitatenativamericana@gmail.com

Intrucat numarul participantelor este limitat,este necesara inscrierea prin email.

Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii.

* Pentru mai multe detalii, vă invit să accesați pagina de facebook: Cântece și ceremonii de vindecare pentru femei, la adresa https://www.facebook.com/ceremoniidevindecarepentrufemei/
sau blogul nostru:
www.vindecarepentrufemei.wordpress.com

https://www.facebook.com/events/367603704050347/

6. Terapia prin tricotat – începători – ” ❄️La cererea mai multor persoane, îmi propun să ofer mai mult timp și să ajut persoanele care sunt la început de drum în artă tricotatului.

Fiecare întâlnire va fi presărată cu informații și sfaturi necesare privind: postura corectă când tricotezi, cum să tricotezi mindfulness, exerciții ușoare de relaxare după tricotat, precum și cercetări recente privind terapia prin tricotat.

❄️În prima ședința vom învața despre:
🧶 Montajul simplu al ochiurilor (10-20 ochiuri);
🧶 O tehnică de tricotare (punctul leneș).
🧶alegerea firelor și andrelelor pentru proiectul dorit.
La final, vei avea primele ochiuri montate și 1-2 sau mai multe rânduri tricotate.

❄️Ședința 2, 3 și 4
Veți începe montajul ochiurilor pentru proiectul pe care doriți să îl realizați și veți fi îndrumați în funcție de modelul ales.
De asemenea, cine dorește, poate să învețe mai multe modele de tricotat pe care apoi le va folosi la terminarea cursului.

❄️Cui se adresează?
Adulți- începători
Copii- cu vârstă 7 ani +

❄️De ce ai nevoie?
Fire și andrele 🧶 și multă bună-dispoziție.
Dacă nu te pricepi la alegerea lor, în cadrul atelierului vor fi disponibile, contra cost, diverse tipuri de fire și andrele necesare pentru inițiere.

👩‍💼Îndrumător: Nicoleta Ban- mama, antreprenor, trainer acreditat ANC și pasionată de artă tricotatului.

💰Care este investiția Dvs?
✅Prețul unei ședințe este de 35 lei/ pers. + consumația efectuată la barul locației.
✅Preț mamă- fiică-> 50 lei/ ședința
✅Abonamentul lunar (4 ședințe) este de 120 lei/ pers sau 180 lei/ mama-fiica, dacă este plătit în avans.
⚠️În cazul în care lipsești la o ședința, costul acesteia poate fi recuperat cu următoarea ședința.

Pentru înscrieri și informații suplimentare, va rog mult să mă contactați prin mesaj sau la nr de telefon 0722.450328″

https://www.facebook.com/events/798397697178986/

7. Punii banii sa lucreze pentru tine – “Înveți cum să-ți pui banii la treaba
Cum să-ți măreșți veniturile
Ințelegi modul în care funcționeaza piețele financiare
Vei învăța termeni de specialitate care nu ar trebui să fie de specialitate!
Vei învăța cum să-ți evaluezi și să-ți administrezi corect riscurile în piețele de capital

Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/xZ6EwjXE3JYAvHwu1

Investește profitabil în piețele financiare
Cum să faci profit în piață de capital.

Educația și dezvoltarea personală determinante în succesul financiar

Cu cine?
Cu Tiepac Mihai – trader și investitor

Când?
13 februarie, 19:00-20:30

Unde?
Restaurant Pasaj Sibiu

Cum?
Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/xZ6EwjXE3JYAvHwu1
Contribuția pentru participare este o donație minimă de 20 lei.
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu.ro”

https://www.facebook.com/events/356474538534547/

6. Cina cu poveste – Live cooking – “cu oaspeți de seamă

Adrian Boscu – Cincșor

Cină cu două feluri de bază și pairing de vin
Povești despre mâncare, Slow Food și

Atrium Cafe – 13.02.19 / Miercuri seara la ora 19:00
Preț: 90 Lei/persoană”

https://www.facebook.com/events/319146075387116/

7. Music Joy – Sharing the joy of music – ““Program Pre-kindergarten by All4Joy

#all4joy te invită la programul educational “Music JOY” (copiii 1an-2,5 ani)
Muzica dezvoltă abilitățile de vorbire, precum și abilitațile de citit, facilitând alfabetizarea. Si de aici încep întrebările…
* În ce mod ritmului și tonului muzicii pot spori dezvoltarea copiilor de la naștere până în copilăria mijlocie?
* Care este impactului muzicii asupra creierului și dezvoltării senzoriale, precum și asupra aptitudinilor sociale și academice?

Parcurge impreuna cu copilul tau activități educative, insotit de un trainer si de o gasca de pitici. Timpul petrecut impreuna va fi unul distractiv si plin de surprise.

DE CE acest program?
* Poți lua parte la integrarea copilului tău la activități prekindergarden, oferindu-i tot sprijinul tău emotional.
* În primii ani de viață se pun bazele dezvoltării fizice, intelectuale și emoționale. Si noi, părinții, vrem să oferim copiilor mediul propice de dezvoltare.
* Susținem și stimulăm dezvoltarea cognitivă și motrică, deprindem ritmuri și culegem beneficile muzicii.

CÂND?
in fiecare miercuri incepand cu 23 ianuarie 2019, în intervalul 18:10-19:00
UNDE?
Sediul #all4joy Str. Neppendorf, nr. 2, Vila 10 #sibiu
CUI se adreseaza?
Exclusiv copiilor a căror vârstă este cuprinsă între 1an-2,5 ani, însoțiți de un părinte.

CU cine?
Irina Luca –trainer și psiholog

Pentru o desfășurare optimă ne adresăm unui număr de 5 copii împreună cu părintele.

ÎNSCRIERI: 0752992698 – Irina
COSTURI: Prima sedinta DEMO GRATUIT

Contactează-ne pentru a rezerva un loc!”

https://www.facebook.com/events/791225311253086/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: