parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Sertarul cu amintiri – #Dariusisme

on January 26, 2019

sertarul cu amintiri dariusisme

A trecut ceva timp de ultima dată când am scris despre lucrurile trăznite pe care le mai zice Darius, ca orice alt copil plin de umor, dar în același timp autentic și inedit. Cred că rar găsești 2 copii care să spună aceleași perle, dar sunt sigură că toți sunt un izvor de astfel de “texte”. Așa că vă invit, dacă vreți să-mi spuneți și voi ce lucruri trăznite au spus ai voștri, dintre cele care v-au rămas în minte sau în suflet.

Eu am surprins puține pentru că cele mai multe sunt savurate, dar nu și consemnate în scris, ceea ce face să se piardă din ele. So, here it goes:

Când a fost Andrei bolnav, Darius tot observa că-i dau medicamente și el poftea la ele (amintindu-și de un sirop de-al lui care îi plăcea și crezând că toate sunt la fel), dar își dorea și să fie el cel bolnav. Da, habar n-are ce-nseamnă asta. El n-a mai fost răcit de ceva vreme, deci a uitat că nu-i tocmai plăcut. Probabil tânjește după atenția pe care par s-o aibă cei mai puțin sănătoși. Așa că într-o dimineață, după ce i-am explicat că lui Andrei o să-i mai dau niște medicamente, mi-a zis:

– Și eu vreau să am eclipsă de fier, mami, ca să-mi dai și mie sirop din ăla. (a se citi lipsa de fier :D)

O fază care ne-a amuzat teribil are de-a face cu una din cărțile preferate ale lui Andrei, “Hoinari prin anotimpuri“. În timp ce ne uitam prin ele pentru a nu știu câta oară, Alex îl întreabă pe Darius care făcea altceva prin cameră, dacă știe cine e personajul îmbrăcat în negru cu guler alb. Era vorba de o călugăriță care apare într-una din cărți. Imaginea ei chiar apare pe mai multe pagini. Și deși credeam că e simplu răspunsul pentru că mai văzuse imaginile ăstea de multe ori și i-am mai dat niște indicii în plus ca să-și amintească de ea, el ne-a dat un răspuns neașteptat:

– Păi cine să fie îmbrăcat așa? Un pinguin! :))) Nu știu dacă vă amuză la fel de tare, dar eu m-am prăpădit de râs.

Unele din cele mai amuzante perle sunt în legătură cu expresii pe care nu le reține întocmai și mie-mi par tare savuroase. Mi-a zis o dată în timp ce râdea:

– Vreau să rad cât mă țin urechile. Cred că se gândea la expresia “a râde cu gura până la urechi 😀

Și ultima de azi, în timp ce-și punea șosetele:

– Șosetele mele sunt atât de lungi, încât sunt 4 sferturi!:))

Sunt curioasă ce lucruri haioase împărtășiți voi! Sau poate vor fi pline de înțelepciune, că și la din astea se pricep copiii noștri, nu?

PS. Iată și o poză recentă cu năzdrăvanul râzând cât îl țin urechile :)))darius 4 ani si 9 luni


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: