parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#17 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 17 – 23.01.

on January 16, 2019

sibiu-3642749_1920.jpgDacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 17 – 23.01., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru și din împrejurimi. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare, la Yoga sau la un spectacol. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc :). Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 17 ianuarie

1. Fastrackids Beginners with Music 1,5 – 2,5 ani  – “Începem o nouă grupă Fastrackids Beginners with Music pentru copiii de 1,5-2,5 ani.
Acest curs oferă copiilor posibilitatea de a explora şi de a descoperi lumea din jurul lor prin module tematice ( Weather, Vehicles, Houses, Toys, etc)
Implicarea dumneavoastră asigură siguranţa de care are nevoie copilul. În timp ce folosiţi instrumente muzicale, cântaţi şi dansaţi, veţi descoperi o lume atrăgătoare în care puteţi să sporiţi încrederea şi autocontrolul copilaşului dumneavoastră şi să-i dezvoltaţi abilităţile lingvistice timpurii.

Timp de 60 de minute copiii au contact cu limba engleză prin cântecele și instrucțiuni simple: Up, Down, Slow, Quiet, Loudly, etc
Dezvoltăm motricitatea fină (scurtă activitate la masa de lucru ) și motricitatea grosieră.
Cursul se desfășoară împreună cu un adult care participă activ.
Tematica lunii ianuarie: Zoom: Mijloace de transport
Participarea este gratuită pentru prima ședință.
Prețul unui abonament: 180 lei/ 4 lecții

Înscrierea se face telefonic, 0751482020, de luni-vineri, interval 9-20 sau mesaj privat.

https://www.facebook.com/events/329640904315308/

2. Dezvoltare personală – Ai umplut găletușa azi? – “În cadrul atelierului de dezvoltare personală pentru copii se urmarește educarea și îmbunătățirea exprimării emoționale a copiilor, adecvarea reacțiilor comportamentale ale acestora, valorizarea celuilalt, stabilirea relațiilor de prietenie și antrenarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare. Cât este ziua de lungă fiecare om de pe întreg cuprinsul pământului poartă cu sine o găletușa invizibilă. Ce facem cu găletușa, ce punem în ea și care este scopul ei, cum o umplem și ce se întâmplă cu noi când este goală aflăm la atelier. Putem discuta ore în șir despre cum putem să vă umplem unii altora „găletușele”. Vom afla cum legile sufletului depășesc granițele gândirii și cum cu o simplă abordare lumea va putea deveni mult mai frumoasă! Vezi zilnic oameni diferiți purtându-și găletușele cu tristețe, cu bucurie, sărind sau în pas de plimbare. Rezervorul plin al sufletului a devenit o galetușă ce poate fi golită sau umplută. Oare de ce?
În partea a doua a atelierului, în ceea ce priveşte tema de creativitate decorăm după bunul plac Găletușe în care urmează să strângem sentimente și trăiri în fiecare zi.
Joi , 17 ianuarie ora 18:00-19:00 la Family Place Caffe în Selimbar, Str. Mihai Viteazu, nr. 260 A, etaj . Cost :25 lei/ copil (materialele necesare pentru activitate ). Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare. Înscrieri prin mesaj la numărul de telefon: 0771.029.650 cu numele și prenumele copilului și vârstă acestuia. Copiii sunt însoțiți de adulți”

https://www.facebook.com/events/356976648466440/

3. Reconectare prin culoare. Copilul interior – “Copilul interior este motorul pe care-l purtăm cu noi, fie că vrem, fie că nu vrem. Fie că ne place, fie că nu. Ce putem face este să-i oferim atenție și să-l vindecăm.

Vindecarea copilului interior te aduce mai aproape de împlinirea sufletului de adult! Culorile vor fi instrumentul principal care vor susține călătoria ta spre a îmbrățișa copilul interior.

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/J2p2FTqtJ6KhQ6qw1

Culori, carioci, culori de ceară, pixuri delicate vor așterne pe coala de hârtie amprenta copilului tău interior. Vei umple liniile tabloului și vei da atenție copilului magic care merită din plin îmbrățișarea ta pentru ca tu să vindeci și să ai parte de o dezvoltare autentică în viața ta de adult. Mâna adultului va colora un tablou prin energia copilului interior!

Ce vei putea descoperi pe parcursul sesiunii de reconectare prin culoare?
• respirația conștientă
• eliberarea de stres prin colorat
• modalități de conectare cu copilul interior
• resursele copilului magic din tine
• echilibrul adultului prin amprenta copilului
• relaxarea și deconectarea de grijile cotidianului
• puterea socializării

Așadar, am să pregătesc pentru tine tablouri inedite pe care le vei umple cu culoare și vei descoperi idei prețioase care să susțină accesarea copilului tău interior. Vei putea alege modelul tabloului tău și cine știe, poate pe viitor îl vei înrăma!

Am fost copii și suntem adulți, purtăm cu noi un suflet magic de copil care merită mângăiere, atenție sau poate chiar vindecare! Chiar dacă ești o femeie independentă, porți cu tine o fetiță delicată, chiar dacă ești un bărbat puternic ai în tine băiețelul sensibil!

Ne vom conecta cu rădăcinile prin masa de lucru care va fi podeau, pernele pufoase vor susține adultul, iar instrumentele de scris ne vor purta în călătoria copilului magic!

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/J2p2FTqtJ6KhQ6qw1
*locuri limitate, confirmarea participării se face prin achitarea în prealabil a taxei de 50 lei. Achitarea taxei se face pentru participarea la acest seminar.

Seminar susținut de Codruta Rabagel – psihoterapeut integrativ, trainer și practician mindfulness – „viața ta o schimbi chiar tu, atunci când descoperi cum și de ce să te iubești pe tine; totodată, când vei învăța să te bucuri de fiecare clipă când vei porni într-o călătorie colorată!

Copilul interior este motorul pe care-l purtăm cu noi, fie că vrem, fie că nu vrem. Fie că ne place, fie că nu. Ce putem face este să-i oferim atenție și să-l vindecăm!”

Codruța Răbăgel Psihoterapeut – este psihoterapeut, membru în echipa clinicii Gineko Pro Medical, coordonator Incubator107 Sibiu “

https://www.facebook.com/events/478708742655197/

4. Painting Party – “Dăm startul atelierelor de pictură pentru amatori, cu o serie de modele sensibile!

N-ai mai pictat până acum? Nu-i nimic! Specialistul nostru te va ghida pas cu pas și te va ajuta să transformi pânza albă într-o frumoasă pictură semnată cu numele tău! La sfârșit, pleci cu pictură acasă!

Totul este pus la dispoziția ta: șevalet‎, pânză, vopsele, pensule, șorț… pentru călătoria ta în lumea culorilor.

Când?
Joia, orele 18.30 – 20.30

Unde?
La Art & Fun Studio, Club Pamira, Str Șurii Mici nr 39, Sibiu
Preț atelier: 75 lei/adult, 50 lei/copil.

Informații suplimentare și înscrieri la tel: 0721 50 64 64, Catrinel”

https://www.facebook.com/events/367124647206631/

Vineri, 18 ianuarie

1. Curs de șah pentru copii – “Academia Copiilor Afterschool organizează, pentru copii,curs de șah. ♙♝♖♟♘♕♞♔♝
➥ Cand? În fiecare VINERI, de la 16.30
➥ Unde? La sediul nostru din Sibiu de pe strada Preot Bacca 13
➥ Pret? 60 de lei/lună.
➥ Informații și inscrieri: 0728 288 981 / 0746 488 151

https://www.facebook.com/events/269674483730447/

2. Yoga Feminina Terapeutica – Vindecarea Pantecului – Namaste! Toate femeile sunt binevenite, toate vârstele, inclusiv adolescentele! Vino așa cum ești!

Well Woman Yoga Therapy – Yoga Pântecului este o practică special concepută pentru femei, o practică înrădăcinată în cunoașterea naturii ciclice a energiei feminine.
FIecare săptămână aduce o fază diferită a ciclului vieții unei femei, prin acest atelir vom efectua posturi pentru a sprijini energiile ciclului feminin, facilitând o conexiune mai profundă cu noi, cu corpul nostru și emoțiile noastre, onorând energia feminină și generând o stare mai echilibrată și acceptarea de a fi.

Câteva dintre beneficiile Well Woman Yoga Therapy – Womb Yoga:
• conectarea la fluxul feminin;
• echilibrarea hormonală;
• alimentarea și echilibrarea energiei Yin;
• conștientizarea perioadei de menstruație sau menopauză;
• odihnă profundă de restaurare;
• consolidarea sănătatii organelor pelvine;
• facilitarea fertilitătii;
• impământare prin energia de rădăcinare;
• vindecarea Pântecului.

Pântecul nostru este spațiul nostru sacru, este esența și puterea noastră feminină. Conectandu-ne la acesta, intrupăm lumina sacră feminină care este deja în noi, avem acces la o claritate care vine din adevărată prezența noastră și din fiecare moment în care experimentăm viață.

Schimbul energetic: 65 lei

Numărul de locuri este limitat, de aceea va rog să va anunțați și confirmați prezența prin sms la nr. de mobil: 0752.309.537.
Gazda serii:
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), consilier pentru dezvoltare personala, Practician de Gong, boluri tibetane si terapii complementare (Cranio-Sacrala – metoda Upledger, Access Bars, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecari si regresii, Quantum Touch).”

https://www.facebook.com/events/270003300336021/

3. Constantin Chiriac in dialog cu Gigi Caciuleanu  – “Prima conferință specială FITS și TNRS din anul 2019 va avea loc vineri, 18 ianuarie 2019, de la ora 17:00, la Librăria Habitus Sibiu. Evenimentul îi va aduce în fața publicului, într-un dialog inedit despre dans, teatru și poezie, pe Constantin Chiriac, director general al TNRS și președinte al FITS și pe cunoscutul dansator și coregraf român Gigi Căciuleanu.

Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Departamentul de Artă Teatrală ULBS, cu sprijinul Librăriei Habitus Sibiu. Intrarea la conferințele speciale este liberă, în limita locurilor disponibile.

Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS, pe site-ul oficial al teatrului: tnrs.ro/program

https://www.facebook.com/events/568717883554502/

mbătă, 19 ianuarie

1. O școală de circ la Sibiu – Alandala Circus Project – “Sâmbătă, 19.01.2019, deschidem porțile Alandala! 

O zi în care puteți încerca materialele de circ în noul nostru spațiu, cunoaște instructorii și întelege activitatea pe care o desfășurăm.
Un eveniment pentru toate vârstele, vă așteptăm cu biscuiți și ceai pe strada Paris (zona Terezian, lângă Parcul Cluj, corpul B al Școlii gimnaziale nr. 12) pentru a ne cunoaște.
Dimineața este rezervată cursului Baby Circ (3-5 ani + un însoțitor), iar după-masa avem ateliere libere și jocuri pentru toate vârstele (6 – 99 ani)

Intrarea: Gratuită

Program:

Dimineața:
10:30 – 11:00
11:30 – 12:00
Baby Circ– un curs de explorarea a spațiului și a stimulării capacităților psihomotrice prin circ pentru copiii cu vârsta între 3 și 5 ani. Prezența unui însoțitor/părinte este obligatorie.
Participarea este gratuită, se face pe baza înscrierilor și în limita locurilor disponibile (ne puteți contacta fie printr-un mail la alandalacircusproject@gmail.com sau sunând la 0734-368-819)

După-masa:
13:30 – 19:30
Discuție:
Ce este circul contemporan ?
Cine, unde și cum îl poate practica ?
Ateliere libere și jocuri pentru copii, tineri și adulți”

https://www.facebook.com/events/231444981112062/

2. Atelierul de mesterilit// papusi din povesti – “Atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1h 30 min.

**
IepuRILĂ şi AuRILĂ încep noul an cu seria atelierelor în care ne familiarizăm cu tipologia păpușilor de teatru. Inspirați de povestea Crăiesei Zăpezii, vom improviza împreună scurte scenete de teatru, cu păpuși lucrate manual. MeșteRILIM păpuși pe tijă manevrabile cu o singură mână. Le personalizăm cu accesorii colorate și le dăm viață cu ajutorul imaginației, prin jocuri de improvizație specifice artei teatrale. Hai la #TeatrulGONG să-ți mărești colecția de personaje de teatru.

ATELIERUL DE MEȘTERILIT își propune să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, orientată spre dialog și dezvoltarea imaginației copiilor care au șansa să învețe lucruri noi într-un anturaj prietenos.

**
Bilete online: https://bit.ly/2DJgWUh

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/522224101594836/

3. Craiasa Zapezii //ianuarie 2019 – “CRĂIASA ZĂPEZII după Hans Christian Andersen, dramatizare de Oana Leahu

REGIA: Oana Leahu; SCENOGRAFIA: Maria Bodor; MUZICA: Tiberiu Jurju; în DISTRIBUŢIE: Monica Baldea, Daniela Dragomir, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Raluca Pavel, Adrian Prohaska, Claudia Stühler, Nicolae Suciu;

5+ | spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
durata: 55 min.

**
Bazat pe unul dintre cele mai frumoase basme scrise de Hans Christian Andersen, spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, o adaptare a cărei regie artistică este semnată de Oana Leahu, prezintă o poveste despre prietenie şi puterea iubirii într-o lume magică. Într-un decor de natură feerică, spectacolul cu păpuşi este pus în scenă cu multă măiestrie, ilustrând lumea minunată a basmului, plină de farmec şi ţinuturi nebănuite, care ne trimite cu gândul la ilustraţiile cărţilor care au bucurat multe generaţii..

**
Preţ bilet: 9 lei/ tarif unic

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului conform programului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) și online, din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online NU se percepe comision.

✘ Rugăm spectatorii adulţi să verifice, înainte de cumpărarea biletelor, dacă spectacolele pe care doresc să le vizioneze sunt potrivite pentru copiii pe care îi însoţesc.

✘ După începerea spectacolului, accesul în sală NU mai este posibil.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/1475976592533517/

Duminica, 20 ianuarie

1. Ora de poveste – “Te iubesc orice culoare ai avea” – “Vă invităm să ascultați o poveste impresionantă “TE IUBESC ORICE CULOARE AI AVEA!” Este o poveste despre familie și dragoste necondiționată, despre gelozie, rivalitate între frați și despre modul în care această se transformă în dragoste și conectare. Mesajul cărții trece dincolo de poveste, este unul profund, despre acceptare a diferențelor și acceptare de sine și conectare între ființe, prin iubire.
Prin organizarea „Orei de poveşti”, îi ajutăm pe copii să-şi dezvolte imaginaţia, le creăm deprinderi de ascultare şi le mărim capacitatea de concentrare. Copiii vor percepe lectura ca pe un lucru pozitiv în viaţa lor, îşi vor îmbogăţi vocabularul, vor fi încurajaţi să se exprime, îşi vor dezvolta curiozitatea şi îşi vor petrece timpul într-un mod plăcut, amuzant, distractiv. Copiii au nevoie de modele cât mai bune, de valori, iar până la o anumită vârstă aceștia le găsesc și le înțeleg prin povești. „O oră de poveste…” va oferi copiilor posibilitatea de a se întâlni cu cele mai frumoase cărți de povești, cu eroii pe care îi admiră, de a descoperi noi povești și eroi.
”Dacă vreți să creșteți copii inteligenți, citiți-le povești. Dacă vreți să creșteți copii și mai inteligenți, citiți-le și mai multe povești”, spunea Albert Einstein.
Ce vom face: vom citi poveste “Te iubesc orice culoare ai avea !”, vom juca alături de părinți minunate jocuri de conectare apoi vom pune mânuțele la treaba și vom realiza o girafă.
Când : Duminică 20 ianuarie de la ora 17:30
Preț bilet: 10 lei/ copil, 5 lei /adult
Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare. Înscrieri prin mesaj la numărul de telefon: 0771.029.650 cu numele și prenumele copilului și vârstă acestuia. Copiii sunt însoțiți de adulți

https://www.facebook.com/events/366462390832117/

Luni, 21 ianuarie

1. Meditatie de gong de luna plina – “Namaste! Va astept cu drag la o meditatie pe sunete sacre de Luna Plina!

Ce poți experimenta in timpul si dupa meditația de Gong:
• un sentiment de pace;
• stare meditativă spontană;
• acces la părți ale minții care sunt de obicei închise;
• senzație de reîmprospătare și revitalizare;
• somn mai bun;
• reducerea stresului;
• modificări în modele vechi de comportament;
• curățarea energiei negative și a emoțiilor;
• conectarea cu Sinele Superior;
• recuperarea după boală, traume și tratamente medicale invazive;
• creșterea fluxului de energie;
• creativitate, intuiție și motivație;
• schimbări pozitive în întreaga noastră ființă;
• îndepărtarea blocajelor și a toxinelor;
• auto-regenerare;
• consolidarea sistemului imunitar;
• o stare de liniste, calm și echilibru interior;
• diminuarea anxietatii și cresterea increderii in sine.

Participantii vor sta intinsi la sol in timpul concertului si se vor relaxa. Pentru inceput vom face o meditatie prin respiratie, urmata de concertul de sunete sacre al Gongurilor, bolurilor tibetane, iar apoi ne vom incanta simturile cu un ceai aromat si ceva dulce.

Hidratarea inainte si dupa baia de Gong ajuta la functionarea sistemului nervos si curatarea corpului.
Incercati sa mancati foarte usor inainte de baia de Gong, cu 1-2 ore inainte, astfel energia corpului nu se va focusa pe digestie.

Schimbul energetic al serii: 50 lei.

Numarul de locuri este limitat, de aceea va rog sa va anuntati si confirmati prezenta prin sms la nr. de mobil: 0752.309.537.

“Gongul este cântecul spiritului. Este șoapta primordială a sufletului.” – Yogi Bhajan

Meditațiile de Gong sunt una dintre cele mai liniștitoare detoxifieri corporale holistice, o întinerire a organismului, un masaj de sunet pentru corp, minte și suflet.

Gongul este un instrument de vindecare pentru corp, minte, și suflet pe toate nivelurile:
• ajută la repararea sistemului nervos (inclusiv daune de alcool & droguri);
• regenerează neuronii, creează noi conexiuni la nivelul creierului și creste neuronii;
• creează relaxare profundă, accelerata, pană la nivel celular;
• golește mintea și eliberează multitudinea de gânduri, ne calmează mintea;
• reduce problemele legate de stres: depresie, oboseală, furie, ostilitate, frică și singurătate;
• stimulează sistemul glandular la un nivel mai ridicat de funcționare;
• întărește sistemul imunitar;
• deschide meridianele și eliberează blocajele din organism;
• reduce tensiunea arterială și stimulează circulația;
• animă și integrează corpurile aurei;
• accelerează dezvoltarea sensibilitatii intuitive și de vizualizare;
• deschide funcțiile psihice ale celei de-a șasea chakre/al treilea ochi;
• golește mintea sub-conștientă;
• oferă un sentiment de conștientizare extinsă și conștiință mai mare;
• reorganizează energia emoțională și a sentimentelor care sunt blocate în structura corpului;
• ameliorează stresul, anxietatea, depresia, starile de letargie si energie;
• stimulează functia creierului, ambele emisfere ale creierului, stimulează memoria, focusarea, rezolvarea problemelor;
• stimulează și activează sistemul endocrin de glande care produc hormoni care reglementează metabolismul, creșterea și dezvoltarea, funcția de țesut, funcția sexuală, reproducerea și starea de spirit;
• regenerează sistemului parasimpatic;
• vindecă in plan energetic si spiritual, acolo unde fiecare dintre noi avem nevoie;
• eliberează blocajele ce pot exista in corpul nostru fizic, detensionarea musculara, alinarea durerilor dacă acestea există;
• echilibrează energetic chakrele, armonizandu-ne astfel si cu vibratia Universului.

Gazda serii:
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), consilier pentru dezvoltare personala, Practician de Gong, boluri tibetane si terapii complementare (Cranio-Sacrala – metoda Upledger, Access Bars, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecari si regresii, Quantum Touch).”

https://www.facebook.com/events/545181405956449/

2. Voluntari renovare – Palatul Copiilor Sibiu –  eveniment recurent – “INSCRIE-TE AZI!
Confirmă voluntariatul la Crucea Roșie Sibiu :0269 217 646 sau 0741 118 975
Împreună construim viitorul copiilor noștri, iar pentru asta avem nevoie de fiecare suflet de om! Pentru că doar prin muncă și dăruire, reușim să ne atingem scopul. Palatul Copiilor se mută începând cu luna Aprilie a acestui an, pe str. Henri Coandă, nr. 51, în spate la Liceul Tehnologic Henri Coandă (Internatul Liceului Compa). Clădirea trebuie complet renovată și are nevoie de multe mâini unite în acest scop! De aceea va cerem tuturor ajutorul! Alătură-te echipei de voluntari pentru reabilitarea Palatului Copiilor Sibiu.
Când oamenii se unesc, miracole se împlinesc!

UNDE TE ÎNSCRII??

Confirmă voluntariatul la Crucea Roșie Sibiu :0269 217 646 sau 0741 118 975
Această acțiune de voluntariat nu este recomandată copiilor sub 16 ani.

Când va avea loc?

Din data de 21.01.2019 până în 26.01.2019 (inclusiv). Între orele 10:00 – 16:00. Evenimentul este conceput în așa fel încât voluntarii se pot înscrie pentru fiecare zi în parte. Cei care doresc să participe sunt rugați să selecteze ziua/zilele și să apese butonul “particip”.

Ce trebuie făcut?

Prima etapă este curățenia.
– Cărat moloz/apă/obiecte cu greutăți modice
– Dat cu lopata pentru a strânge molozul
– Măturat
– Dat humă jos de pe pereți cu șpaclu
– Activități de curățenie casnică
– Sortare deșeuri pentru reciclare
– Mutat obiecte grele (dulap, catedră etc.)
– Va fi umezeală, frig, praf
Menționăm că pot apărea lucrări neprevăzute. Clădirea va fi dotată cu un tun de căldură, muzică, truse de prim ajutor, o camera călduroasă unde se pot servi cafea, ceai sau apă, și o camera aerisită pentru fumători.

Ce vei primi la fața locului?

– Fișa de protecția voluntarului
– Cască de protecție
– Ochelari de protecție
– Masca de proterctie
– Mănuși
– Șpaclu
– Saci de rafie
– Găleți de gunoi
– Maturi
– Cafea caldă
– Ceai cald
– Apă

Cu ce trebuie să vii pregătit?

– Încălțăminte de șantier
– Haine groase de lucru (e frig în Ianuarie)
– Mâncare

https://www.facebook.com/events/280438549490951/

Marți, 22 ianuarie

Lectie demonstrativa FastrackidsTOTS – “Fastrackids Tots este un curs desfășurat pe 12 module din diferite domenii (De la Teatru la Biologie, Științe și Matematică) a câte 8 lecții fiecare. Timp de aproximativ un an vom lucra în două direcții aparent antagonice: stimularea încrederii în sine și autonomiei, pe de o parte și exersarea abilităților de lucru în echipă. pe de altă parte.

În esență, cele două direcții nu fac altceva decât să balanseze corect personalitatea copilului.

Acest program îi ajută pe copii să se adapteze mai bine la grădiniță și îl pregătește pentru următorul program: Fastrackids FUNdamental.

Modul: Economie
Orar: Marți, ora 17-18:30
Durata unei lecții : 90 minute
Costuri: 200/ lună (4 lecții)
Participarea pentru prima lecție este gratuită
Înscrierile se fac telefonic 0751482020 în intervalul 9-20 sau mesaj privat.”

https://www.facebook.com/events/322430588375553/

Miercuri, 23 ianuarie

1. Calutul lui Harap Alb// atelier de creatie – “atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1h 30 min.

**
Pe vremea când căluții din povești puteau zbura ca vântul și ca gândul dintr-o împărăție în alta, a luat naștere și povestea lui Harap Alb. Inspirați de spectacolul „Harap Alb” care se joacă la #TeatrulGong, în weekend-ul 26-27 ianuarie (https://bit.ly/2EHZtjh) vom crea din diverse materiale din atelierul de croitorie al teatrului, cei mai nărăvași căluți.

În cadrul atelierelor de creație din fiecare joi descoasem misterele din lumea teatrală. Când vine vorba de elemente de croitorie și articole vestimentare, Claudia e meșteră, căci e croitor la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG de aproape 5 ani. Cunoaște fiecare material din atelier și toate costumele de pe scenă, drept urmare știe că orice ”cârpă” are o întrebuințare. Pâsla, paspoalul, brocardul, minimatul, șnururile și împletiturile sunt doar câteva dintre noțiunile ce nu vor mai constitui un mister pentru copii. Ne familiarizăm cu tipologiile firului textil, cu diversitatea materialelor și a croielilor și învățăm tehnici simple de a recicla creativ orice material în personaje sau accesorii utile fiecărui copil. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de construcție păpuși/marionete și decor din lumea teatrală, stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori și materiale, respectiv de a interacționa și lucra împreună într-un colectiv prietenos.

**
Bilete online: https://bit.ly/2DJgWUh

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/583066502129664/

2. CV-ul potrivit pentru job-ul dorit – “Ce?
CV-ul potrivit pentru job-ul dorit
Cu deschidere si interes. Cu acceptarea faptului ca inca nu stii totul despre CV-uri. Cu dorinta de a gasi un job mai bun.

Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/fDggfNTlui0xqH293

Cu cine?
Cu Sorin Padurariu, specialist cu multa experienta in resurse umane. A citit mii de CV-uri, a sustinut peste o mie de interviuri, cu candidati de toate nivelurile, intr-o perioada de mai bine de 12 ani. A interactionat cu foarte multi angajatori, din multe domenii, si astfel a ajuns sa cunoasca direct ceea ce acestia isi doresc de la candidati. A luat si decizii de angajare in destule situatii.

Cu ce?
Cu deschidere, curiozitate, curaj, poftă de învățare și socializare!

Când?
23 ianuarie, 19:00-20:30

Unde?
Hug The Plate

Cum?
Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/fDggfNTlui0xqH293
Contribuția pentru participare este o donație minimă de 20 lei.
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu”

https://www.facebook.com/events/1783739595067999/

3. Seara de comedie la ESTE filmul de miercuri  – “CINE M-A văzut la Habitus se reinventează sub titulatura ESTE Filmul de Miercuri și își continuă proiecțiile de film într-un nou spațiu din Sibiu, Centrul Cultural “Ion Besoiu” Sibiu. Cinefilii sibieni se vor putea bucura din nou de filme europene de artă, de autor, și de filme românești, în cadrul proiecțiilor săptămânale ce vor avea loc în fiecare zi de miercuri.

Așadar, începem anul cu o comedie franțuzească savuroasă, TREI SURORI ADORABILE, regia Saphia Azzeddine, François-Régis Jeanne. Trei surori pe jumătate și o moștenire, un haos de neimaginat. Un film perfect pentru o seară relaxantă după o zi solicitantă. Proiecția va avea loc miercuri, 23 ianuarie, de la ora 20.30, la Sala Mică a Centrului Cultural “Ion Besoiu”.

Sinopsis:
Lauren, o tânără seducătoare de 29 de ani, încearcă să pătrundă în lumea modei pariziene și nu ratează nicio serată organizată în oraș. Olivia are 28 de ani și două obsesii: să salveze afacerea cu dulciuri a părinților și să-și găsească bărbatul ideal. La 26 de ani, Salma, entuziastă profesoară de istorie, încă locuiește cu mama ei, la periferie.
Drumurile lor par a fi cum nu se poate mai diferite, dar într-o zi ele se întîlnesc. Tatăl pe care nu l-au cunoscut niciodată le lasă moștenire un minunat apartament în Paris. Pentru cele trei surori, conviețuirea va fi ca o bombă cu ceas…

Preţul unui bilet este de 17 lei (12 lei redus pentru elevi / studenți / pensionari / copil sub 10 ani) și se poate achiziționa online de pe EventBook (https://eventbook.ro/hall/cinema-3d-sibiu?date=2019-01-23) sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”.

ESTE Filmul de Miercuri e un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM şi Centrul Cultural “Ion Besoiu”, cu sprijinul Cine Europa.

Informare rating: AP-12 – Acordul Părinţilor.”

https://www.facebook.com/events/392575884812719/

4. Atelier de scris versuri – “Nu îmi vine inspirația… nu știu cum să încep… nu sunt bun la asta…
Lasă-te inspirat de acest atelier, iar versurile vor curge…

Pentru participarea la atelierul de scris versuri cu Radu Burla, trebuie să te înscrii la https://goo.gl/forms/H1luwbZSus2T1V2M2

Ne vedem!

*Contribuția pentru participarea la eveniment este o donație minimă de 10 lei.

Proiectul Music Hub este un proiect PLAY finanțat prin Fondul CitySense 1.0, un program al Fundației Comunitare Sibiu, implementat în parteneriat cu Wenglor și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.
Fondul CitySense este un program de finanțare ce sprijină crearea unor prototipuri de soluții de tip Smart City, care prin utilizarea tehnologiei contribuie la creșterea calității vieții în Sibiu: fie oferă soluții pentru nevoile stringente ale orașului și ale locuitorilor săi,
fie fac viața în oraș mai frumoasă.”

https://www.facebook.com/events/294895871369829/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: