parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#16 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 10 – 16.01.

on January 9, 2019

sibiu-3642749_1920Dacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 10 – 16.01., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru și din împrejurimi. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare, la Yoga sau la un spectacol. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc :). Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 10 ianuarie

1. Robotoul Curiosity si Galileo Galilei vin la Sibiu – “Primul planetariu mobil din România vine la Sibiu, între 5 și 13 ianuarie 2019 si Stiintescu Hub este onorat sa ii fie partener local.

Vizitatorii vor putea afla lucruri noi despre univers, constelații, asteroizi, exploratori ai universului, Galileo Galilei sau robotul Curiosity, în cadrul unei serii de proiecții spectaculoase însoțite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.

Spectacolele vor avea loc la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, din 5 și până în 13 ianuarie, între orele 9:00 și 18:00.

Proiectul este unul unic prin caracterul său educațional și interactiv.
„Noi ne-am dat seama că astronomia e tratată foarte sumar în școli sau, cel puțin, că prezentările care se fac nu sunt ambalate într-un mod interactiv și atractiv pentru copii.

E important ca ei să poată pune întrebări, să-și exprime bucuria liberi și să își dea seama de frumusețea universului, mai ales în contextul în care astronomia e o știință în plină expansiune, căreia i se acordă o atenție din ce în ce mai mare și de către publicul larg. Cine știe? Următorul Gagarin s-ar putea naște la Sibiu” a declarat Adrian Filpișan, inițiatorul și coordonatorul principal al Planetariului Mobil Educațional.

Planetariul Mobil Educațional vine să suplinească lipsa unor astfel de spectacole în multe orașe ale țării.

„În România există planetarii în foarte puține orașe și, de cele mai multe ori, prezentările care se fac acolo sunt statice, iar vizitatorii asistă pasiv la un discurs înregistrat în prealabil. La Sibiu, totul se va petrece în prezența unui povestitor unplugged, care va aduce bolta cerească mai aproape de vizitatori, prin povești și informații interesante.

El va răspunde oricăror curiozități ale copiilor și va interacționa permanent cu aceștia. Spectacolele noastre se desfășoară întotdeauna în această formulă, iar răspunsul publicului este mereu unul pozitiv. Credem că planetariul nostru mobil e cu atât mai binevenit pentru copiii din Sibiu, cu cât în oraș nu există o astfel de locație”, a completat Adrian Filpișan.

Prezentarea de la Sibiu poartă titlul „Exploratori ai Universului: Galileo Galilei și Curiosity” și va conține o hartă 1:1, însoțită de explicații, informații privitoare la exploratorii spațiului, constelații și planete, dar și o proiecție 3D a unor asteroizi în mișcare, care poate fi urmărită fără ochelari speciali.

De asemenea, cei prezenți la eveniment se vor lăsa purtați de telescopul Hubble în tainele universului, iar la sfârșit vor putea cunoaște un astronaut de pe Stația Spațială Internațională.
Spectacolele se vor desfășura din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 15 RON. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.

Accesul la eveniment se face fie pe bază de rezervări la 0758365699 sau sibiu@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.

Proiectul Planetariu Mobil Educațional este o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto.

Evenimentul de la Sibiu se va desfășura în parteneriat si cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu care se află pe strada G.Barițiu, nr: 5/7.

https://www.facebook.com/events/2161008033930241/

2. Lectie demonstrativa Fastrackids FUNdamental (4-6 ani) – “Joi, ora 17, ne întâlnim cu copiii de 4-6 ani care își doresc să ne cunoască și să participe la o primă lecție Fastrackids FUNdamental!

Modul: Creativitate
Vârsta: 4-6 ani
Durata: 2 h
Când? Joi, 10 ianuarie, ora 17
Adresa: Str. Dealului, nr 6, etaj 1
Locuri disponibile: maxim 6

Cum te poți înscrie?
Telefonic, de luni până vineri, interval 9-20: 0751482020 sau mesaj privat

Ce este Fastrackids FUNdamental?

Programul nostru oferă copilului dumneavoastră, timp de 2 ani, un sejur educaţional de neuitat prin 12 materii, de la Literatură, la Economie şi Biologie. În fiecare curs, copilul dumneavoastră va avea de-a face cu un curriculum distractiv care îi va crea o pasiune de durată pentru învăţătură.

Nu numai că el va fi expus unui conţinut atrăgător, dar va şi deprinde abilităţi valoroase pentru un viitor educaţional de succes. Abordarea noastră unică faţă de procesul de învăţare se bazează pe Avantajele FasTrack®:

FasTrack FundamentalsCreativitate – Le permite elevilor să-şi folosească imaginaţia pentru a rezolva probleme complicate.

Gândirea critică – Încurajează elevii să analizeze şi să cristalizeze concepte şi idei.

Comunicarea – Ajută elevii să-şi transforme ideile în expresii clare.

Colaborarea – Aduce elevii împreună în echipe mici pentru a crea produse şi soluţii.

Încrederea în sine – creează un loc sigur, atât pentru succes, cât şi pentru eşec.

https://www.facebook.com/events/511301876028183/

Vineri, 11 ianuarie

1. Campionat de joacă în familie – “Vă invităm la Campionatul de joacă în Familie. COPIII provoacă PĂRINȚII la JOACĂ, mami lasă tocurile, iar tati costumul și cravata și vin 2 ore alături de copil la joacă. Sub atenta îndrumare a Antrenorului toți vor face față cu brio. Jucăm jocuri de echipa, facem concursuri, râdem mult, provocăm, imităm, dansăm, ne distrăm și declarăm campioni.
Copiii intră în joc alături de părinți. Facem echipe, facem strategii, tragem la sorți jocurile la care participăm, provocăm adversarii la concurs, aplaudăm câștigătorii, premiem campionii.
Aducem în prim plan multe, multe jocuri pe care le jucăm așa pe nerăsuflate, râdem mult, ne distrăm, cântăm, dansăm , lăsăm deoparte orice principiu de om mare care ne îngreunează joaca și ne bucurăm de conectarea cu ceilalți. Nu te gândi că o să fie ușor, să te joci e treaba serioasă de copil! Fie vorba între noi copiii, părinții vor trebui să facă față unor valuri mari de râsete și să își pună toate atuurile pe masă pentru a reuși să câștige probe și concursuri. Vom declara SUPERPARINTELE și SUPERCOPILUL serii. Dacă v-am făcut curioși, ne vedem vineri 11 ianuarie la ora 18:30 la Campionatul de Joacă în Familie.
Recomandat copiilor – de la 3 ani în sus și părinților cu chef de joacă
Vineri 11 ianuarie ora18:30-20:30, la Family Place Caffe în Selimbar, Str. Mihai Viteazu, nr. 260 A, etaj . Cost :15 lei /copil, 15 lei/ adult.
Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare. Înscrieri prin mesaj la numărul de telefon: 0771.029.650 cu numele și prenumele copilului și vârstă acestuia+ numele părinților.

https://www.facebook.com/events/1219882114827958/

2. Curs de șah pentru copii – “Academia Copiilor Afterschool organizează, pentru copii,curs de șah. ♙♝♖♟♘♕♞♔♝
#Când? În fiecare VINERI, de la 16.30
#Unde? La sediul nostru din Sibiu de pe strada Preot Bacca 13
#Preț? 60 de lei/lună.
➥ Informații și #înscrieri: 0728 288 981 / 0746 488 151

https://www.facebook.com/events/269674483730447/

3. Yin Yoga Detox Workshop – “Namaste! Vă aștept cu drag la o detoxifiere fizică, emoțională, mentală și energetică!

Un An Nou, un Nou început și pentru a veni în întâmpinarea acestuia, este important ca ficatul nostru să funcționeze bine, curățând energia hepatică, curățând emoțiile noastre, eliberând energia stagnantă veche și a vedea mai clar, pentru a merge pe drumul Noului început cu pasiune reînnoită și pentru a realiza potențialul ființei noastre, fiind mai creativi, planificând cu claritate și atingând scopul pentru care ne-am născut.

În acest atelier ne concentrăm asupra merdianului ficatului prin posturi de Yin Yoga, pentru o detoxifiere a organismului și ne vom bucura de o meditație specială: Detox your Mind.

Ficatul este cel mai mare organ intern din organism și este responsabil pentru detoxifiere, atunci când merdianul ficatului este echilibrat, vom avea energie, ne vom simți relaxați. Când este supus la un consum de zahăr, grăsimi, alcool, alimente procesate, luăm asupra noastră mai mult decât putem duce fizic, emoțional, mental și energetic și astfel ne vom simți obosiți și epuizați, poate vom resimți chiar o ușoară presiune în zona pieptului, ca o umflătură în gât sau balonare.

Atunci când factori externi și interni nu ne permit atingerea scopului propus, apare furia și dacă aceasta nu se manifestă, apare frustrarea, care ne afectează în interiorul organismului și ne influențează:
– articulațiile, tendoanele și ligamentele;
– calitatea, grația și coordonarea mișcărilor corpului;
– ritmicitatea ciclului menstrual la femeie;
– dinamica sexuală la femeie și bărbat, inclusiv dorința sexuală;
– starea ochilor și a vederii și sănătatea unghiilor;
– chakra a 3-a.
Dacă această furie și frustrare nu este eliberată, în timp, duce la depresie și comportamente autodistructive.

Schimbul energetic al atelierului: 50 lei

Numărul de locuri este limitat, de aceea vă rog să vă anunțați și confirmați prezența prin sms la nr. de mobil: 0752 309 537.

Vă aștept cu drag,
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), consilier pentru dezvoltare personală, Practician de Gong, boluri tibetane și terapii holistice (Cranio-Sacrală – metodă Upledger, Access Bars, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecări și regresii, Quantum Touch).

https://www.facebook.com/events/202231747397859/

4. Sibiu: Drumul si viata – ” Ne aflăm deci, clipă de clipă, în faţa a două drumuri: cel orizontal şi cel vertical…
Este evident că cel orizontal este foarte „la modă”; pe el merg „cu mic cu mare”, „toţi şi fiecare”, „de la cel mai tânăr până la cel mai bătrân”.
Este evident că cel vertical este diferit; este drumul rebelilor inteligenţi, al revoluţionarilor…
Când cineva îşi aminteşte de el însuşi, când lucrează asupra lui însuşi, când nu se identifică cu toate problemele şi durerile vieţii, merge de fapt pe calea verticală… SAMAEL AUN WEOR

Adresa: Biblioteca Judeteana Astra Sibiu, Corpul B, sala de Consiliu, etaj 1

Data: Vineri, 11 ianuarie 2019

Ora: 18:00

Intrare: Liberă

Informații la tel: 0722305640 / 0745646432

Vă așteptăm cu drag!

“Nu cauta in altii ceea ce se afla in tine; nici nu cauta in tine ceea ce se afla in altii.” Hermes Trismegistus”

https://www.facebook.com/events/2476329559075240/

Sâmbătă, 12 ianuarie

Atelierul de creat povești// Pete pe perete – “ATELIERUL DE CREAT POVEȘTI
atelier de creaţie: PETE PE PERETE

Coordonator: Diana Ribana

Atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1h 30min.

**
Ne punem creativitatea la lucru, la început de an, alături de Diana Ribana, pentru a realiza „pete pe perete”, adică tablouri pictate cu culori acrilice. Folosim o tehnică amuzantă prin care amestecăm și aruncăm la întâmplare culori acrilice pentru a crea din pete, propriile noastre opere de artă. Dăm o pată de culoare unor simple pânze și suprafețe de lucru manual, pentru că și petele au rostul lor!

ATELIERUL DE CREAT POVEȘTI
În cadrul atelierelor de creat povești acordăm atenție educației estetice și stimulării multilaterale a copiilor. Ne propunem să formăm și să dezvoltăm spiritul de observație, atenția, imaginația creatoare, interesul și plăcerea de a colora, de a picta, de a modela și aranja după cerințele frumosului, și de a povești. Prin contactul direct cu materialele și ustensilele folosite, atelierele de creație oferă copiilor o imagine mai clară a ceea ce se poate realiza în lumea teatrală şi reprezintă un bun prilej de a înţelege provocările acestei arte. Discuțiile și poveștile care au loc pe baza a ceea ce creăm împreună sunt prilej pentru dezvoltarea limbajului, a fanteziei și a creativității.

**
Bilete online: https://bit.ly/2DJgWUh

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/384448245660237/

Luni, 14 ianuarie

1. Fastrackids Explorers (2-3 ani) – “Se formează o nouă grupă Fastrackids Explorers (2-3 ani) :

Orar: În fiecare zi de luni, interval 10-12
Tema lunară: Musical Shapes
Locație: str. Dealului, nr 6, etaj 1
Costuri: 250 lei/ 4 ședinte, iar prima lecție este gratuită.
Locuri disponibile: 8
Înscrierile se fac telefonic, 0751482020, de luni-vineri, între orele 9-20/ sau prin mesaj privat.

Programul Explorers are ca specific o tranziție treptata a copilului spre o autonomie tot mai mare și un confort psihologic de a lua parte activ la activități în grup, în absența părintelui.
Copiii se pregătesc astfel pentru intarea în colectivitate (programe pre-kindergarten, kindergarten)

Această trecere (de la dependență la autonomie) este lentă tocmai pentru a-i oferi copilului timpul necesar maturizării emoționale și a pune bazele unui sentiment de siguranță și stabilitate în clasă, alături de copii și instructor. Activitățile sunt diversificate, venind să satisfacă nevoia copiilor de mișcare, cunoaștere și interacțiune.

Autonomia vizează mai multe direcții în dezvoltarea copilului:

1. Autonomie emoțională
(să poată rămâne fără părinte în sala de curs),
2. Autonomie motrica
(să poată face o mare parte din activități singur – ex. să își așeze scăunelul și să poată sta pe el, să lucreze la măsuță alături de copii, sa imite sau sa dezvolte mișcări noi, să folosească instrumente ca lipici, culori, pensule, plastilina )
3. Autonomie în activități de autoîngrijire – la masa, la îmbrăcat, la strâns jucării
4. Autonomie în concentrarea atenției și focusare
(să își aștepte rândul, să rămână în sarcină, să poată asculta o scurta povestioara și să urmeze indicațiile unor jocuri simple).
5. Autonomie în învățare – să încerce și să descopere modalități noi de a interacționa cu mediul înconjurător și cu celelalte persoane.”

În cadrul acestui curs, copilul intră într-un proces de dezvoltare în care este foarte importantă consecvența și colaborarea cât mai strânsă dintre părinte și instructor, urmând ca procesul să continue prin intermediul programul FASTRACK TOTS, începând cu vârsta de 3 ani.

https://www.facebook.com/events/1017726491753353/

2. Sala de antrenament Speakers Club Sibiu editia #5 – “Vrei să te dezvolți pe tine și în același timp vrei să îți dezvolți și cariera sau afacerea…

Vrei să ai o viață de familie împlinită și totodată să ai timp pentru tine…

Vrei să ai grijă de sănătatea ta și în același timp să te bucuri de viață…

Deși toate cele mai sus par contradictorii, le poți avea pe toate.

Poți aceea o carieră de succes…

Poți avea sănătate deplină…

Poți avea o viață împlinită…

Știi care aspectul comun între toate cele de mai sus?

Știi care este elementul de legătură?

Este un cuvânt pe care l-ai auzit destul de des și anume:

COMUNICARE

Te invit Luni 14.01.2019 la Hotel Ramada să vezi ceea ce facem și cine știe poate îți va plăcea și tie 😉

Te așteptăm în sala!

https://www.facebook.com/events/693932507675141/

Marti, 15 ianuarie 

Seara de psihoterapie: cum sa ai incredere in tine – “Ce?
Fiecare dintre noi ne dorim să fim mai buni, să ne depășim propriile limite, fie că sunt unele materiale, fizice, emoționale, psihice sau spirituale.

Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/UBf6EQsbc6jywIL73

Atelierul „Cum să ai încredere în tine” te aduce mai aproape de dorințele tale!

Cu ce?
Ca de obicei, cu multă curiozitate, deschidere, dorință de dezvoltare și pregătit să aflii lucruri noi.

Cu cine?
Cu Adrian Beu – psihoterapeut, psiholog, trainer interesat de tot ceea ce înseamnă dezvoltare umană de la corp până la suflet. Adrian are o experiență de peste 7 ani în consiliere psihologică, consiliere psihopedagogică și psihoterapie. A inițiat numeroase proiecte de dezvoltare pentru elevi și de well-being pentru adulți.
Adrian: „Sunt într-o continuă dezvoltare, student pe viață, mă bucur de fiecare moment al vieții, învăț și reînvăț fiecare lecție primită”.

Când?
15 ianuarie, 18:45-20:15

Unde?
Compania Colt – Calea Dumbrăvii 50

Cum?
Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/UBf6EQsbc6jywIL73 Contribuția ta pentru participare este o donație minimă de 20 lei.
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să susții un atelier? Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu.ro

https://www.facebook.com/events/377194706385409/

Miercuri, 16 ianuarie

1. Omuleti de zapada//atelier de creatie – “Atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1h 30 min.

**
Continuăm seria atelierelor de creație din fiecare miercuri și în anul 2019. Pentru a prelungi atmosfera de vacanță, Claudia ne propune un atelier în care reciclăm diverse materiale în procesul de creare a unor omuleți de zăpadă, cei mai veseli oameni de zăpadă.

În cadrul atelierelor de creație din fiecare joi descoasem misterele din lumea teatrală. Când vine vorba de elemente de croitorie și articole vestimentare, Claudia e meșteră, căci e croitor la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG de aproape 5 ani. Cunoaște fiecare material din atelier și toate costumele de pe scenă, drept urmare știe că orice ”cârpă” are o întrebuințare. Pâsla, paspoalul, brocardul, minimatul, șnururile și împletiturile sunt doar câteva dintre noțiunile ce nu vor mai constitui un mister pentru copii. Ne familiarizăm cu tipologiile firului textil, cu diversitatea materialelor și a croielilor și învățăm tehnici simple de a recicla creativ orice material în personaje sau accesorii utile fiecărui copil. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de construcție păpuși/marionete și decor din lumea teatrală, stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori și materiale, respectiv de a interacționa și lucra împreună într-un colectiv prietenos.

**
Bilete online: https://bit.ly/2DJgWUh

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/1962804214022883/

2. Dream Big 2019 and Make it happen Sibiu – ” Îți dorești o afacere de succes în 2019?
Dream Big & Make It Happen!

2019 vine cu noi oportunități de business, dar și provocări cărora trebuie să le faci față. Nu îți face griji, căci alături de tine există oameni cu viziuni similare ce te pot ajuta ca rezultatele tale să depășească așteptările.
Ești pregătit? Vino să îți dai întâlnire cu membrii comunității sibiene ELITE Business Women, alături de #speakerii: Bianca Tudor, Mirela Oprea, Ramona Tiepac și Elena Ucenic.

Preț: 50 RON, plata la locație.
Pentru înscrieri: ella.gheorghioiu@elitewomen.org

Interval orar:18:30-20:30.

Locația evenimentului:

Noblesse Boutique Hotel
Blănarilor 17, 550254 Sibiu”

https://www.facebook.com/events/311005029539311/

3. Copii motivați. O școală altfel. În vizită la Charlotte Dietrich – “În vizită la școala Charlotte Dietrich: Copii motivați într-o școală altfel.

Ce?
Vom descoperi împreună metode inovative de predare și învățare, care îi ajută pe copii să fie mai motivați și să învețe cu plăcere!

Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/EE9lNVqHRxdTHcPG2

Știm cât de greu este să motivăm copiii să învețe pentru școală.
Cunoaștem cu toții după-amiezele frustrante în care încercăm să-i motivăm pe copii să rezolve exerciții peste exerciții, să memorezelucruri care nu li se par interesante.

Știm că fiecare copil se naște cu o dorința puternică de a cunoaște și a învața dar aceasta dispare deseori din cauza sistemului greoi de învățământ.

Cum reușim să păstrăm intactă această motivație intrinsecă și dorința de cunoaștere a copiilor?

Iată, descoperim împreună metode inovative de predare și învățare, care îi ajută pe copii să fie mai motivați și să învețe cu plăcere.

Cu cine?
Cu Rafael și Mădălina Mahl din echipa Charlotte Dietrich

Cui se adresează atelierul?
Părinților, cadrelor didactice și tuturor celor interesați de educația armonioasă și buna dezvoltare a copiilor!

Când?
16 ianuarie, 19:00-20:30

Unde?
Charlotte Dietrich Schule

Cum?
Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/EE9lNVqHRxdTHcPG2
Contribuția pentru participare este o donație minimă de 20 lei.
…………………………………………………………………………………………..
incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE, poate învăța pe ORICINE, ORICE! Organizăm ateliere de dezvoltare personală numai bune pentru a petrece timpul după viața de la birou – ne relaxăm, învățăm lucruri noi, pictăm, socializăm!

Vrei să fii meșter? Scrie-ne un e-mail la echipa@incubator107sibiu.ro”

https://www.facebook.com/events/556361668109466/

4. Forță și blândețe -Cerc de vindecare pentru femei – Sibiu – “Aducerea aminte a învățăturilor străvechi și a practicilor de vindecare specifice femeilor, atât din România, cât și din alte tradiții native este piatra de temeile a sănătății și împlinirii sufletești, dar și fizice.

În toate colțurile lumii învățăturile primite de femei de la bătrânele înțelepte ale triburilor au fost cele care au format generațiile următoare de femei în spiritul unei vieți în echilibru, atât cu ele însele, cât și cu ceilalți membri ai societății. Aceste învățături, cântece și ceremonii dedicate doar femeilor erau întotdeauna transmise pe cale orală, păstrându-se astfel misterul a ceea ce înseamnă femeia care atinge și mișcă fiecare lucru în jurul său, atât cu blândețea, cât și cu forța pe care o emană.

Miercuri, 16 ianuarie, vă invit la o seară deosebită, pe care noi, femeile să o petrecem împreună, împărtășind cântece și învățături specifice femeilor.

Vom deschide seara cu o ceremonie a apei, iar apoi vom împărtăși unele cu celelalte cunoașterea ancestrală transmisă din generație în generație pe linie feminină, vom cânta și vom celebra împreună darul de a fi femeie.

Seara de miercuri, 16 ianuarie va fi dedicată forței feminine sub toate aspectele ei – de la femeia războinică, la femeia de afaceri, la mamele puternice, care îndrumă generațiile următoare, și multe alte aspecte, prea multe pentru a putea fi enumerate aici.
Aceasta va fi seara în care vom intra adânc în modul blând și în același timp sigur cu care femeile conduc generațiile viitoare înspre un loc mai bun.
Vom cânta și ne vom inspira și sprijini reciproc pentru a găsi forța de care avem nevoie pentru a face acele schimbări care ne vor face viața să curgă.

Vă invit să aduceți cu voi tobe, zuruitori, sau orice alte instrumente cu care lucrați în practica voastră spirituală și nu în ultimul rând – o inimă deschisă.

Vă aștept cu drag!

Facilitator: Ioana-Maria Iliuț

Despre facilitatoarea acestei seri, puteți găsi informații suplimentare aici: https://vindecarepentrufemei.wordpress.com/2015/02/04/despre-mine/

Locația : Sibiu, str. Avram Iancu, nr. 1-3. interfon 06

Contributia dumneavoastră pentru această întâlnire deosebită va fi de 50 RON.

Programul:
18:30 – 21:30, cu pauza de confort

Vă rugăm să aduceți izoprene și/sau paturi, întrucât vom sta așezate pe jos.

Detalii și înscriere : spiritualitatenativamericana@gmail.com

Întrucât numărul participantelor este limitat, este necesară înscrierea prin email.

Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii.

* Pentru mai multe detalii, vă invit să accesați pagina de facebook: Cântece și ceremonii de vindecare pentru femei, la adresa  https://www.facebook.com/ceremoniidevindecarepentrufemei/
sau blogul nostru:
www.vindecarepentrufemei.wordpress.com

https://www.facebook.com/events/300344130591043/

5. Atelier explorativ: Monotipii – “Tiparul plan, planografia sau imprimarea planografică reprezintă o categorie a tehnicilor de imprimare în cazul căreia suprafața activă a clișeului tipografic se află la același nivel cu suprafața neutră, spre deosebire de suprafața activă reliefată a tiparului înalt sau cea adâncită a tiparului adânc.

Monotipia constă în simpla aplicare a cernelei sau vopselei pe o suprafață plană și presarea ulterioară a acelei suprafețe pe coală pe care se vrea transpusă imaginea.

Această tehnică ne aduce față în față cu o oarecare lipsa a controlului, cu surpriza, cu o sumedenie de tehnici de lucru, este pur și simplu un procedeu rapid și totodată foarte complex.

Simpla structura necesară creării monitipiilor facilitează un cadru ideal terapeutic. Procesul este aproape la fel de simplu precum ștampilarea, însă nu permite repetarea imaginii. Monotipia permite o exprimare artistică mai largă decât tiparul plan sau adâncit, deoarece persoana lucrează rapid folosindu-se de linii sau forme.

Când un grup lucrează cu tehnică monotipiilor, și nu au mai lucrat înainte, se vor manifesta direct aptitudinile fiecărei persoane de a rezolva și prezenta diferite probleme/provocări.

Procesul creării monotipiilor poate fi magic/ iluminator, sau dimpotrivă frustrant, acest lucru facilitând oportunități terapeutice.

Miercuri, 16 ianuarie ora 16:00- 17:30 la Art’Nativ -Iazului nr. 15 vis-a-vis de bl.26 poartă verde.
Nr. participanți: max. 7 pers. (0-99 ani)
Donație: 40 lei (*include toate materialele și lucrările artistice realizate)

!!! PARTICIPARE doar pe baza de înscriere -sms 0753356248 sau mesaj privat Art’Nativ

https://www.facebook.com/events/1152683661572544/

6. Degustare de vinuri romanesti – “Meriți un vin bun! Cu acest slogan partenerii de la Wine Not vă invită la o primă degustare de vinuri românești din anul 2019, acompaniată de platouri generoase de brânzeturi și tartine.

Vom degusta:
* Carastelec Theresia (Rhein Riesling)
* Aurelia Vișinescu Red Artisan
* Balla Geza Fetească Neagră & Cabernet Franc

Luați aminte: „Cine ştie sã deguste un vin bun, ştie sã soarbã din el picãturi de geniu” – Baudelaire

Locurile sunt limitate, așadar vă rugăm să le rezervați din timp.

NOD PUB – Piața Mică nr. 27
Bilet/persoană: 40 lei
Contact: 0745047070″

https://www.facebook.com/events/229508911258278/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: