parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#14 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 27.12.-02.01.2019

on December 26, 2018

sibiu-3642749_1920Dacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 27.12.-02.01.2019 (deși mai corect ar fi 31.12., pentru că în primele 2 zile din an, așa cum poate vă imaginați, nu se organizează evenimente), s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc. Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 27 decembrie

1. Fii parte din poveste – Eveniment recurent! “De ce iubim sărbătorile de iarnă? Pentru că e perioada din an în care cu toții revenim acasă și petrecem timp alături de cei dragi. Ne dorim să le oferim și copiilor instituționalizați motive să aștepte cu drag această perioadă.

Copiii au nevoie nu doar de jucării, de haine și de dulciuri. Ei au nevoie mai întâi de toate de iubire, de atenție și de experiențe care să contribuie la formarea lor.

Cu toții ne dorim să oferim un strop de bucurie în această perioadă a anului. De ce să nu o facem într-un mod cu adevărat important și de impact?

De aceea, și anul acesta ne dorim ca Moș Crăciun să vină la cei 170 de copii și tineri din centrele de plasament cu alt fel de cadouri: amintiri de poveste despre distracție la patinoar și petreceri prin care să sărbătorească reușitele din anul acesta alături de prietenii lor, voluntarii asociației.

Costul unei ieșiri la patinoar este de 40 lei pentru fiecare copil și include transportul la patinoar, biletul de intrare și taxa de închiriere patine.

Pentru organizarea petrecerilor în afara centrelor de plasament costul este de 50 lei pentru fiecare copil, reprezentând transportul, închirierea locației, pizza, suc și tort.

Ajută-ne să le împlinim visurile! Donează urmând link-ul:

http://asociatiadepoveste.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=7204

https://www.facebook.com/events/1956275861341612/

2. Expozitie Gabriela Cuzepan Bebeselea Eveniment recurent “Avertisment: această expoziție nu este recomandată celor la regim. Sau post (negru). Se recomandă vizita după o masă cinstită. Sau înainte de una. Se recomandă una/două vizite pe zi – pentru personanele cu apetit scăzut (dar apoi să nu ne scoateți ochii pentru kg în plus).

Prima expoziție personală a Gabriela Cuzepan – food photography – reunește instantanee realizate în timpul brunch-urilor realizate în 2018 de Asociația My Transylvania în mai multe sate din Transilvania și nu numai. Dincolo de cadrele idilico-bucolice oferite de ruralul românesc, dincolo de cornucopia prezenta la fiecare dintre aceste evenimente – ce veți regăsi în aceste imagini – si ceea ce Gabi reușește să transmită prin fotografia ei – este o voluptate naționalist-gurmandă: bucate simple, locale, care de multe ori ating gusturile copilăriei (pentru toți înainte de millennials).”

https://www.facebook.com/events/992268334290165/

3. Painting Party – “N-ai mai pictat până acum? Nu-i nimic! Specialistul nostru te va ghida pas cu pas și te va ajuta să transformi pânza albă într-o frumoasă pictură semnată cu numele tău! La sfârșit, pleci cu pictura acasă!

Totul este pus la dispoziția ta: șevalet‎, pânză, vopsele, pensule, șorț… pentru călătoria ta în lumea culorilor.”

https://www.facebook.com/events/573165956453211/

Vineri, 28 decembrie

1. New Year Resolution: meditatie, despre Yoga and more – “Vă invit cu drag la un eveniment frumos de sfârșit de an!
Ne vom seta rezoluția Noului An printr-o meditație frumoasă, vom sta de vorba la un ceai despre Yoga, spiritualitate, terapii complementare, consiliere, despre ceea ce se petrece în studio, întrebări și răspunsuri.

Intrarea este liberă.
Rezervări prin sms la: 0752309537!

https://www.facebook.com/events/308953433049060/

2. Masa critica Sibiu – “Hai să începem să pedalam și să ne bucurăm de orașul nostru aglomerat și sufocat de mașini și să îl facem noi mai liniștit și mai curat.
Așa că vă aștept în Piață Mică la Masa Critică!!!

https://www.facebook.com/events/2106300426311941/

Sâmbătă, 29 decembrie

Start Sezon Ski 2018-2019 – “Începem lecțiile de ski și deschidem sezonul de ski 2018-2019!
Vă așteptăm cu mic cu mare :).”

https://www.facebook.com/events/231

0330789195344/

Duminică, 30 decembrie

1. Happy New Year Kids Party la Family Place Caffe – “Copiii merită tot ce e mai bun! Nu-i așa. ?”Happy New Year Kids Party“ la Family Place Caffe este o ocazie bună să ne distrăm. Și ce ar putea să fie mai fain decât să închei anul cu o mare petrecere cu și pentru copii! Locurile sunt limitate, așa că faceți-le copiilor o ultima plăcere în anul ce se încheie și lăsați-i să petreacă; aducem la acesta petrecere tot: jocuri, concursuri, karaoke, baloane de săpun, face painting, baloane modelabile, personaje, muzică, dans, poze, teatru de umbre: povestea “Toți pentru unul și unul pentru toți”. Vom organiza o tombolă care are ca premiu o petrecere aniversară. Din meniul petrecerii nu lipsește:pizza, suc, apă, limonadă, candy bar, fructe, șampanie copii, covrigei, crackers mix. Duminică, 30 decembrie 2018. ora 17:00- 20:30 la Family Place Caffe în Șelimbăr, Str. Mihai Viteazu, nr. 260 A, etaj .
Cost :60 lei/ copil. Întrucât numărul de locuri este limitat , înscrierea se face pe bază de rezervare. Înscrieri prin mesaj la numărul de telefon: 0771.029.650 cu numele și prenumele copilului și vârsta acestuia. Copiii pot  fi însoțiți de adulți, dar pot fi lăsăți la distracție în grija noastră. Vârsta recomandată: 4-10 ani

https://www.facebook.com/events/376287169788368/

2. Revelionul Copiilor – “Vă invităm în 30 decembrie începând cu ora 16:00 la marele eveniment dedicat celor mici. Abia așteptăm să ne distrăm și să ne jucăm împreună. Vom petrece momente de neuitat!
☃️Vârsta participanților: 4-9 ani
☃️Preț: 99 lei
⚠️Locuri limitate. Înscrierile se fac la tel: 0744374435”

https://www.facebook.com/events/1711781632260610/

Luni, 31 decembrie 

Concertul de Anul Nou de la Sibiu – “Concertul de Anul Nou de la Sibiu: „Povești și dans”
A început numărătoarea inversă pentru zorii anului 2019

Tradiția de a sărbători Anul Nou printr-un elegant concert de muzică clasică se continuă la Sibiu, prin ediția a zecea a Concertului de Anul Nou, eveniment organizat de UCIMR. Nume mari ale scenei din România, dar și din Marea Britanie, vor crea pentru publicul sibian, și nu numai, o seară de poveste cu un program cu totul special.

Tema evenimentului din acest an este „Povești și dans”. Un cod sub care numeroși compozitori mari ai Europei au compus pentru astfel de seri magice și ale căror lucrări vor putea fi audiate în cadrul concertului.

Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia și va avea și cu această ediție două reprezentații: 31 decembrie de la ora 18:00 și 1 ianuarie de la ora 18:00. Gazda dumneavoastră va fi Marius Constantinescu, prezentatorul și realizatorul interviurilor de excepție de la Festivalul „George Enescu”.

Va concerta Orchestra ICon Arts, sub bagheta dirijorului Peter Ash din Marea Britanie, invitat special cu prilejul acestui eveniment jubiliar.

Soliștii, cu o bogată reputație internațională, vor fi alături de publicul din Sibiu la trecerea dintre ani. Invitați vor fi: îndrăgita solistă Analia Selis, Răzvan Suma – unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului și Ciprian Dancu – reputat clarinetist.

Pe scenă vor urca soliști balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie aparte semnată de Adela Floricioiu.

Programul serii va cuprinde lucrări ale compozitorilor E. Grieg, A. Piazzolla, J. Sibelius, G. Gershwin, C. Saint-Saëns, B. Bartók, program din care nu vor lipsi lucrări românești compuse pentru clipe de sărbătoare.

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri alese oferite de Jidvei – nume aflat pe harta viticolă a României încă din Antichitate.

DRESS CODE: Black tie

Biletele s-au pus în vânzare prin entertix.ro și myticket.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii din Sibiu. Acestea sunt disponibile în două categorii:
(A) 90 de lei
(B) 60 de lei”

https://www.facebook.com/events/313241132600813/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: