parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#13 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 20-26.12

on December 19, 2018

sibiu-3642749_1920Dacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 20-26.12., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc. Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 20 decembrie

1. Atelier de creație – Scena Nașterii Domnului Iisus Hristos – “Ne pregătim de Crăciun, împodobim bradul, decoram casa cu luminițe, îl așteptăm pe Moș Crăciun, pregătim mâncăruri alese, dar ce știm noi copiii despre acesta minunată sărbătoare? În urmă cu peste două mii de ani, într-un orăşel din regatul lui Irod cel Mare, se năştea, într-o iesle umilă, pe un pătul de paie, Iisus.Vom asculta povestea nașterii lui Iisus Hristos. Sărbătoarea Crăciunului este bunăvoință, este iubire, suflete calde, recunoștință!
În partea a doua a atelierului, în ceea ce priveşte tema de creativitate, realizăm Scena Nașterii Domnului Iisus Hristos pe care o vom decora după bunul plac și propria imaginație.
Atelier recomandat copiilor iubitori de poveste și de activități creative – de la 3 ani în sus. La sfârșit dragi copilași, vom savura um ceai cald îndulcit cu miere și aromat cu lămâie.
Joi , 20 decembrie 2018. ora 18:30- 19:30 la Family Place Caffe în Selimbar, Str. Mihai Viteazu, nr. 260 A, etaj . Cost :19 lei/ copil (materialele necesare pentru activitate + câte un ceai pentru fiecare copil). Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare. Înscrieri prin mesaj la numărul de telefon: 0771.029.650 cu numele și prenumele copilului și vârstă acestuia. Copiii sunt însoțiți de adulți.”

https://www.facebook.com/events/602159883548275/

2. Mindfulness – pacea. 2. Editie speciala de Craciun – ““Descoperă conceptul de mindfulness, conectează-te cu prezentul, oferă atenție gândurilor și trăirilor, acceptă-le și descoperă iubirea de sine!

Fiecare seminar aduce informații despre conceptul MINDFULNESS și IUBIREA de SINE în contextul unei alte sub-teme!

PACEA este tema pentru EDIȚIA SPECIALĂ DE CRĂCIUN

• mindfulness – aici și acum?
• iubirea de sine și pacea
• darurile iernii și bucuria Crăciunului

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/Ocaz49gKmHGQ1bNr2
*locuri limitate, confirmarea participării se face prin achitarea taxei

Stres și stare de bine, conștient și inconștient, alb și negru, culoare și desen, conectare cu sinele, conectare cu exteriorul, acum și aici.

Vino să descoperim beneficiile stării de prezență în relația ta cu sinele prin tehnici de:
• respirație conștientă
• meditație
• conectare cu sinele
• relaxare a corpului
• activare a resurselor interioare

Adu cu tine haine lejere, un izopren și o păturică alături de șosete pufoase de iarnă, pregătește-te de relaxare, lasă subconștientul să învețe tehnici și metode pe care să le practici acasă! Ne bucurăm împreună de o seară plină de pace și de miresmele iernii!

Seminar susținut de Codruta Rabagel – psihoterapeut integrativ, trainer și practician mindfulness – „viața ta o schimbi chiar tu, atunci când descoperi cum și de ce să te iubești pe tine; totodată, când vei învăța să te bucuri de fiecare clipă când vei porni într-o călătorie colorată!”

Călătoria vieții în aici și acum cu destinații în suflet și cu popasuri prețioase, și-o scrie fiecare, într-o stare de prezență și mai puțin în rememorarea trecutului ori în scrierea viitorului. Psihoterapia te aduce în contact cu tine și cu libertatea de explorare și alegere!

Codruța Răbăgel Psihoterapeut – este psihoterapeut atestat membru în echipa clinicii Gineko Pro Medical, coordonator Incubator107 Sibiu.

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/Ocaz49gKmHGQ1bNr2
*locuri limitate, confirmarea participării se face prin achitarea în prealabil a taxei de 50 lei, fără posibilitatea de a reprograma sesiunea

Înscrie-te și vei fi contactat pentru informații suplimentare!

Seria seminariilor Mindfulness – iubirea de sine se derulează în perioada 2018-2019″

https://www.facebook.com/events/368619747040299/

3. Paula Seling &Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu – Concert Extraordinar la Sala Thalia

https://www.facebook.com/events/155734765378803/

4. Expozitie Gabriela Cuzepan Bebeselea Eveniment recurent “Avertisment: această expoziție nu este recomandată celor la regim. Sau post (negru). Se recomandă vizita după o masă cinstită. Sau înainte de una. Se recomandă una/două vizite pe zi – pentru personanele cu apetit scăzut (dar apoi să nu ne scoateți ochii pentru kg în plus).

Prima expoziție personală a Gabriela Cuzepan – food photography – reunește instantanee realizate în timpul brunch-urilor realizate în 2018 de Asociația My Transylvania în mai multe sate din Transilvania și nu numai. Dincolo de cadrele idilico-bucolice oferite de ruralul românesc, dincolo de cornucopia prezenta la fiecare dintre aceste evenimente – ce veți regăsi în aceste imagini – si ceea ce Gabi reușește să transmită prin fotografia ei – este o voluptate naționalist-gurmandă: bucate simple, locale, care de multe ori ating gusturile copilăriei (pentru toți înainte de millennials).”

https://www.facebook.com/events/992268334290165/

5. Atelier Pixel Art pentru copii –  Eveniment recurent. “Atelierul se desfășoară în perioada 17. – 23.12.2018. Atelier de creație folosind piese termoadezive
Micii artiști vor crea decorațiuni de brad din piese termoadezive multicolore: brăduți, steluțe, îngerași. Confecționarea decorațiunilor dezvoltă exprimarea simţului estetic al copiilor, iar obiectele realizate devin ornamente deosebite cu care pot împodobi bradul de Crăciun. Acest atelier contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, la stimularea imaginației și a creativității și mai ales stimularea creșterii concentrării și stabilității atenției.

Detalii: http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/

https://www.facebook.com/events/255018035198300/

6. Târgul de Crăciun Selimbar – “Andra, Fuego, Gașca Zurli, Narcisa Suciu, Vescan, Bibi, Andra Gogan, Simi Deac și Eugen Mihăilă, concertează în cadrul evenimentului ce are loc între 15 și 23 decembrie în parcarea de la Shopping City Sibiu. Cel mai mare patinoar din zona Sibiului va fi în cadrul Târgului de Crăciun din Șelimbăr. Vă așteptăm cu drag!

https://www.facebook.com/events/1917391358373461/

7. Painting Party – “N-ai mai pictat până acum? Nu-i nimic! Specialistul nostru te va ghida pas cu pas și te va ajuta să transformi pânza albă într-o frumoasă pictură semnată cu numele tău! La sfârșit, pleci cu pictura acasă!

Totul este pus la dispoziția ta: șevalet‎, pânză, vopsele, pensule, șorț… pentru călătoria ta în lumea culorilor.”

https://www.facebook.com/events/573165956453211/

Vineri, 21 decembrie

1. Fii parte din poveste – Eveniment recurent! “De ce iubim sărbătorile de iarnă? Pentru că e perioada din an în care cu toții revenim acasă și petrecem timp alături de cei dragi. Ne dorim să le oferim și copiilor instituționalizați motive să aștepte cu drag această perioadă.

Copiii au nevoie nu doar de jucării, de haine și de dulciuri. Ei au nevoie mai întâi de toate de iubire, de atenție și de experiențe care să contribuie la formarea lor.

Cu toții ne dorim să oferim un strop de bucurie în această perioadă a anului. De ce să nu o facem într-un mod cu adevărat important și de impact?

De aceea, și anul acesta ne dorim ca Moș Crăciun să vină la cei 170 de copii și tineri din centrele de plasament cu alt fel de cadouri: amintiri de poveste despre distracție la patinoar și petreceri prin care să sărbătorească reușitele din anul acesta alături de prietenii lor, voluntarii asociației.

Costul unei ieșiri la patinoar este de 40 lei pentru fiecare copil și include transportul la patinoar, biletul de intrare și taxa de închiriere patine.

Pentru organizarea petrecerilor în afara centrelor de plasament costul este de 50 lei pentru fiecare copil, reprezentând transportul, închirierea locației, pizza, suc și tort.

Ajută-ne să le împlinim visurile! Donează urmând link-ul:

http://asociatiadepoveste.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=7204

https://www.facebook.com/events/1956275861341612/

2. Fifi Craciun – “”Bună FiFiPrietenilor, vreau să vă fac un megasuperduper anunț. Timp de trei zile de la ora 12:00 eu, cu FiFiprietenii mei, voi fi la Sala Festivă de la Biblioteca Astra și voi susține cel mai frumos spectacol din lume, FiFiCrăciun! Dacă vreți să vă bucurați alături de mine vă invit să petrecem împreună timp de o oră într-o atmosfera de vis! Vă așteaptă o mulțime de surprize, cântece, povești și jocuri pe care nu le puteți rata!

Haideți cu mic, cu mare să participăm la cea mai frumoasă sărbătoare!

FiFiPupici!”
-> semnează Micuța Fifi!

“FiFiCrăciun” este un spectacol care se adresează tuturor celor care au suflet de copil! Veți regăsi în acest spectacol atât momente încarcate de emoție, cât și multe momente comice, culoare, muzică și voie bună într-o atmosferă de poveste cu miros de Crăciun!

“Micuța Fifi” este un personaj foarte îndrăgit de către copii și reușește prin felul ei de a fi să cucerească orice persoană, aducând zâmbetul pe fețele tuturor!

Locatie: Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA corpul A
Pret bilet: 15 ron”

https://www.facebook.com/events/1990231021277013/

3. Painting Classes for kids – ” “Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare copiilor. Aceste întâlniri au menirea de a conduce copiii într-un univers creativ, unde se pot relaxa dupa școală, prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, copiii învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor, construiesc lumi și personaje și ascultă povești despre marii pictori ai lumii.”

https://www.facebook.com/events/341860099918700/

4. Ceata Mosilor Muzicali – eveniment recurent. “Ceata Moșilor Muzicali se plimbă prin Târgul de Crăciun din Sibiu, oferind recitualuri din loc în loc. Sunetul instrumentelor de suflat vă va duce direct într-o atmosferă tradițională de Crăciun.

https://www.facebook.com/events/1040136172861374/

5. Christmas’ Magic:Dezvăluirea feminității prin Yoga – “Namaste!

Toate femeile sunt binevenite, toate vârstele, inclusiv adolescentele! Vino așa cum ești să celebrăm magia feminității în preajma Crăciunului!

Când o femeie este conectată la spațiul pântecului ei și la centrul ei feminin, ea este capabilă să ia decizii clare cu privire la energia pe care o permite în viață ei, cu privire la limitele clare și sănătoase din spațiul ei energetic, emoțiilor și experiențelor ei, eliberează frica și alte emoții din inima, creând o legătură interioară, iubindu-și trupul.
O femeie este focusată pe a simți.

Vom experimenta prin Yoga Feminității, Yoni Shakti – Womb Yoga și Yoga Nidra: cum e să ne întoarcem în corpul nostru, să îl ascultăm, să ne conectăm la fluxul feminin, cum aducem un echilibru mental, fizic și emoțional, claritatea necesară pentru a ne integra complet în adevărata esență și putere feminină, intrupand lumina sacră feminină care este deja în noi, accesând claritatea care vine din adevărată prezența a noastră și din fiecare moment în care experimentăm viață, eliberând ceea ce ținem stocat în noi fără să ne dăm seama.

O femeie care este profund conectată cu pantecul ei nu caută răspunsuri în exterior pentru că ea cunoaște adevărul și înțelepciunea ei care se ridică din interiorul ființei ei.

Dacă doriți, puteți să aduceți cu voi paturi pufoase, perne pentru comfortul vostru (saltelute și paturi sunt deja disponibile), un obiect drag pe care îl lăsăm pe micuțul nostru altar pe durata atelierului.

Schimbul energetic: 65 lei

Numărul de locuri este limitat, de aceea va rog să va anunțați și confirmați prezența prin sms la nr. de mobil: 0752.309.537.

Gazdă serii:
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), Practician de Gong, boluri tibetane și terapii complementare (Cranio-Sacrală – metodă Upledger, Access Bârș, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecări și regresii, Quantum Touch).

https://www.facebook.com/events/1933763910260488/

6. Blide din imprejurimi – Cina de Craciun – “Oferă-ți cadou o seară senzorială în care să-ți ascuți dar să-ți și asculți simțurile. Restaurant Pasaj, în colaborare cu Cristi Dăscăleanu aka Cristi Dmc, vrea să vă familiarizeze cu conceptul de terroir; ce rol joacă și cât de important este pentru gustul a ceea ce ajungem să mâncăm sau să bem. Și cum să vi-l insuflăm mai bine decât vizual, olfactiv și gustativ în cadrul unui fine dinning intim, deschizător și purtător spre …nu, nu te du prea departe! Rămâi aici. La Sibiu. La producătorii locali de la care vom folosi majoritatea ingredientelor.
Dan Limbasan (procesator de carne de mangaliță) și Grădina Verde Sibiu ne vor explica pe parcursul serii cum fac ei să obțină gust și sănătate.

Cina va include 8 feluri de mâncare ce vor pune în lumină texturile, nuanțele și bogăția solului românesc, din partea locului, la care vom asocia vinuri de la Wine Not? Ca să vă ,,asmuțim” curiozitatea și imaginația, vă putem divulga o parte din ingredientele principale: dovleac (și dovleac fermentat), prune uscate, varză murată, morcov afumat, ceapă arsă, pin, păstrăv afumat, rață, carne uscată.
Vă putem oferi și o variantă vegetariană a meniului (cu sau fără pește), doar să menționați când faceți rezervarea.

Cina o încheiem cu încă un plus de savoare: o prestație la țambal susținută de Romulus Cipariu.

CÂND: 21 decembrie 2018, începând cu orele 19.00 (degustarea va dura aproximativ 3 ore + sesiunea muzicală)
UNDE: Str. Turnului 3A, Restaurant Pasaj
CÂT: 250 lei/pers.
REZERVĂRI: Pentru o organizare cât mai eficientă, rezervarea locului se face o dată cu achitarea prețului acestei cine, la restaurant, până în data de 15 decembrie 2018.
Detalii la: restaurant@lapasaj.ro sau 0771.559.063

Vă așteptăm!

https://www.facebook.com/events/500480000460712/

Sâmbătă, 22 decembrie

1. Atelier de mesterilit -Braduti de Craciun – “atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1h 30 min.

**
Continuăm seria atelierelor în care meșteRILIM ornamente de Crăciun cu AuRILĂ și IepuRILĂ. Completăm spiritul sărbătorilor cu cei mai veseli brăduți, realizați manual de fiecare copil în parte, din materiale specifice lucrului manual și creativ.

ATELIERUL DE MEȘTERILIT își propune să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, orientată spre dialog și dezvoltarea imaginației copiilor care au șansa să învețe lucruri noi într-un anturaj prietenos. Scopul unui astfel de atelier este de a dezvolta creativitatea copiilor prin deprinderea unor operațiuni manuale de tăiere-decupare-asamblare și folosirea unor materiale diverse și tehnici de construcție, specifice artei teatrale.

**
Bilete online: https://bit.ly/2T88lm0

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!”

https://www.facebook.com/events/727926424237993/

2. Spărgătorul de nuci/ The Nutcraker – “În luna cadourilor, TBS aduce în dar un spectacol devenit deja tradiție de Crăciun, pentru copiii de toate vârstele: Spărgătorul de nuci
——————–
This holiday season, TBS proudly presents the show that became a Christmas tradition, for children of all ages: The Nutcracker”

https://www.facebook.com/events/605446739869553/

3. Full Moon Christmas’ Sound Concert – “Namaste!

Vă aștept cu drag la o seară specială pe sunete sacre înainte de Crăciun, de Luna Plină!

Participanții vor sta întinși la sol în timpul concertului și se vor relaxa. Pentru început vom face o meditație prin respirație, urmată de concertul de sunete sacre al Gongurilor, bolurilor tibetane, iar apoi ne vom încânta simțurile cu un ceai aromat și ceva dulce.

Hidratarea înainte și după baia de Gong ajută la funcționarea sistemului nervos și curățarea corpului.
Încercați să mâncați foarte ușor înainte de baia de Gong, cu 1-2 ore înainte, astfel energia corpului nu se va focusa pe digestie.

Schimbul energetic al serii: 50 lei

Numărul de locuri este limitat, de aceea va rog să vă anunțați și confirmați prezența prin sms la nr. de mobil: 0752.309.537.

Gong-ul este un instrument antic pe care îl utilizau șamanii acum 4000 de ani pentru a transforma, armoniza și revigora ființa umană.

Gongurile produc un val puternic de sunete, aproape tangibil la atingere, care stimulează corpul fizic influențând suprafața pielii și a fiecărei celule, facilitează schimbarea stărilor de la nivelul creierului.
Suntetul și vibrația gongurilor ne ajută la:
• vindecarea noastră fizică, emoțională, mentală
• regenerarea neuronilor și interconexiunile lor, regenerarea sistemului parasimpatic
• vindecarea în plan energetic și spiritual, acolo unde fiecare dintre noi avem nevoie.

Meditația de Gong ne aduce:
• o relaxare mai accelerată, până la nivel celular
• eliberarea de multitudinea gândurilor, ne calmează mintea
• o stare de liniște, calm și echilibru interior
• reducerea tensiunii arteriale și stimularea circulației sanguine
• diminuarea anxietății și creșterea încrederii în sine
• reorganizarea benefică a energiei emoționale și a sentimentelor din structura corpului
• eliberarea blocajelor ce pot exista în corpul nostru fizic, detensionarea musculară, alinarea durerilor dacă acestea există
• echilibarea energetică a chakrelor, armonizandu-ne astfel și cu vibrația Universului.

https://www.facebook.com/events/754726504892151/

4. HO HO HO!! Mos Crăciun ajunge la stâna lui Gheorghe in Cindrel – “Anunț de mare importantă pentru toți montaniarzii MGS și numai!!! Mos Crăciun ajunge și anul acesta la stâna lui Gheorghe, în munții Cindrel și ne asteaptă cu mic cu mare acolo pentru a ne împărți cadouri!!! Inclusiv celor care nu au fost cuminți!!! :)))

Când ajunge la stână??? Sâmbătă pe 22 Decembrie, în jur de ora prânzului!!! Ce facem noi până ajunge el la stână??? Facem ceva mișcare pe o potecă nemarcată până la stână!!! Cum îl așteptăm acolo? Cu un ospăț pe cinste!!! Bulz, telemea sărată, mămăliguță…slană friptă, jumeri și un vin fiert!!! Atunci sigur si el va da cadouri pe măsura ospatului:)
Atunci, haideți cu mic cu mare la mișcare în munții Cindrel!!!
Detalii de organizare:
Data: Sâmbătă 22 Decembrie
Ora: 8.30 A.M
Locul întâlnirii: Parcarea centrului comercial Kaufland, iesirea spre Selimbar
Deplasare cu mașinile personale la Rau Sadului
Durata traseu montan : 3 ore cu pauze incluse
Diferență de nivel: +/-400 m
La această tură pot participa copii de la vârsta de 5 ani, care pot merge pe cărări și mai mici dacă sunt purtați în dispozitive speciale.

Taxa de participare:
90 lei / persoană
Taxa include: prânz la stână și cadourile moșului
Toți participanții primesc ceva din partea moșului:)
Copii au gratuitate

Ghidajul este GRATUIT… din partea moșului
Echipament adecvat sezonului de iarnă!!!

https://www.facebook.com/events/358498351551962/

Duminică, 23 decembrie

1. Întâlnire cu Moș Crăciun la Family Place Caffe – “În această perioadă îi scriem Moșului despre noi, dacă am fost cuminți și ce dorim să găsim sub bradul împodobit. Lista e lungă, dorințele sunt multe, însă moșul le îndeplinește pe câteva dintre ele la Family Place Caffe.
Ne bucurăm de puterea lui “împreună“, ne împrietenim și ne jucăm. Vom asculta povestea “Cum a fost salvat Crăciunul “, o poveste amuzantă și plină de farmec. Cum ar fi să ne dăm întâlnire cu el, da, chiar cu el, cu MOȘ CRĂCIUN , să ne aducă și cadouri, să facem poze cu el și să povestim câte în luna și în stele într-un decor de iarnă cu brad, colinde, globuri, îngerași. Spunem o poezie, cântăm un cantecel, o colindă, apoi vom face poze cu Moș Crăciun după ce primim cadoul de la el.
Duminică ,23 decembrie 2018. ora 18:30- 19:30 la Family Place Caffe în Selimbar, Str. Mihai Viteazu, nr. 260 A, etaj .
Cost :40 lei/ copil (pungă cu cadouri pentru copii).
Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare. Înscrieri prin mesaj la numărul de telefon: 0771.029.650 cu numele și prenumele copilului și vârstă acestuia.
Copiii sunt însoțiți de adulți.”

https://www.facebook.com/events/2095521433840337/

2. Teatru in sat- Aventurile lui Habarnam – “Dragii noștri,

Habarnam pleacă cu balonul zburător tooocmai până la Sibiu. Pentru cine nu-l cunoaște, Habarnam este un personaj tare simpatic, pe care copiii îl vor descoperi în piesa AVENTURILE LUI HABARNAM ȘI ALE PRICHINDEILOR. Ca de fiecare dată, piesa este pusă în scenă de prietenii noștri Istetila – teatru pentru copii.

Habarnam s-a săturat să tot râdă prichindeii de el și se hotărăște să învețe o meserie serioasă. Incearcă pe rând să devină muzicant, pictor sau poet, dar … lucrurile nu stau tocmai bine :).

Apoi, Știetot îl invită într-o calătorie cu un balon zburător inventat de el, iar in timpul scurtei călătorii au loc tot felul de întamplări trăznite, la care iau parte și prichindeii. Să vedem cum o scoate Habarnam la capăt :).

Spectacol recomandat copiilor mari și mici, cu suflet mare.
Donație sugerată: 5 lei/copil, 10 lei/adult.
Adresă: Sibiu, Strada Onisifor Ghibu 2 – Color Cafe Sibiu

Teatru în Sat este o inițiativă a Istetila – teatru pentru copii, în beneficiul SOS Satele Copiilor România.

Pentru înscriere, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la anamaria.ionescu@sos-satelecopiilor.ro sau telefonic la 0725102058, în care să mentionați numărul de persoane (adulti si copii).

Vă așteptăm cu drag!

https://www.facebook.com/events/207904213432699/

3. Spargatorul de nuci/The Nutcracker – “În luna cadourilor, TBS aduce în dar un spectacol devenit deja tradiție de Crăciun, pentru copiii de toate vârstele: Spărgătorul de nuci
——————–
This holiday season, TBS proudly presents the show that became a Christmas tradition, for children of all ages: The Nutcracker”

https://www.facebook.com/events/605446739869553/

4. Târg de Crăciun la Rășinari – “Târgul de Crăciun de la Rășinari vă așteaptă cu activități inedite și produse locale! Copiii interesați vor putea realiza “Steaua” sau “Sorcova” îndrumați de localnici. Nu vor lipsi produsele locale! Pentru toată lumea va fi organizat un concert de colinde. Vă așteptăm cu drag!

Program:
15:00 Căsute cu bunătăți locale și produse handemade în Rășinari
15:30-16:30 Ateliere pentru copii – vom confecționa împreună cu cei mici Steaua și Sorcova
16:30-17:30 Vizită Biserica Sf Paraschiva
17.30-18:30 Concert Colinde: grup de colindători de la Rășinari.
Va asteptam!

Locatia: Piața din Rășinari, lângă Biserica Sf Paraschiva (Biserica Veche)

https://www.facebook.com/events/489151414940603/

Luni, 24 decembrie – Dacă vă întrebați ce evenimente ați putea găsi în Ajun de Crăciun și în zilele de Crăciun, iată că avem si un răspuns.

1. Crăciun de Poveste – “📯Crăciun de poveste 🎄🎁🤩

Tradiționalul ‘Tăierea Porcului’ începând cu ora 14:00 in piațeta Conacului,
iar in seara de ajun 24 Decembrie începând cu ora 17:00 îl așteptăm pe Mos Craciun 🎅🏻 la Conac cu fursecuri și lapte cald 😜 va veni însoțit de renii 🦌🦌🦌🦌 săi 🤫 și un magician 🔮
iar bucătarii Chefi vor pregăti o cina tip bufet cu preparate autohtone specifice Marginimii Sibiului 🍖🥩🥘

📯Vom continua cu o cina festivă tip bufet și in prima seara de Craciun 🤩 25 Decembrie începând cu ora 19:00 🎄

☎️ Rezervări 0758023480

https://www.facebook.com/events/289614218358700/

2. Start Sezon Ski 2018-2019 – “Începem lecțiile de ski și deschidem sezonul de ski 2018-2019!
Va așteptăm cu mic cu mare :).

https://www.facebook.com/events/2310330789195344/?event_time_id=2310330805862009

Marți, 25 decembrie

Cursuri pentru adulti si copii cu instructori ski/snowboard – “Te-ai săturat să te uiți la prietenii tăi cum se distrează iarna?
Vrei să ajungi să ai concedii la ski in Austria , Elveția , Franța , etc?

Atunci noi te ajutăm să faci primi tăi pași spre sporturile de iarnă.

Ia-ți prietenii și hai cu noi la distracție!

*Cu noi poți învăța mai repede și corect. In plus te ajutăm să depășești frica și faptul că cineva se va uita la tine cum cazi.

Acest eveniment este organizat pe întreaga perioadă de iarnă. (Atât cât ne permite zăpada).

Cursurile se desfăsoară în stațiunea Păltiniș, pentru a nu se întâmpina neplăceri este mai bine să sunați inainte pentru a afla informații utile legate de prezența la curs sau locurile disponibile.

Programări și mai multe informații la telefon : 0742/300386 sau 0721/416604.

https://www.facebook.com/events/204555803802782/?event_time_id=204555897136106


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: