parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Mesajul pasarilor catre inimile copiilor

on December 18, 2018

Mesajul pasarilor catre inimile copiilor.jpgO altă poveste minunată am citit #inasteptareaCraciunului. “Mesajul păsărilor către inimile copiilor” este o carte care merge la inimile tuturor, topind barierele de gheață pe care le întâlnește, transmițându-ne o idee pe cât de simplă, pe atât de frumoasă. Mie mi-a mers la suflet, mi-a deschis inima, așa cum ne și sugerează povestea. Am să trec direct la subiect, fără alte introduceri și considerații.

Se spune în poveste că înțeleptul bufnitoi le-a spus păsărilor ceea ce le spunea în fiecare an la prima zăpadă: despre micul copilaș care s-a născut într-un mic grajd sărac, fiind înconjurat de animale și păsări ce au înțeles și auzit cântul binecuvântării și al fericirii ascuns în gângurelile bebelușului. Păsările au aflat că oamenii nu mai aud acest mesaj pentru că în loc să asculte cu inimile, ei ascultă cu urechile și au ajuns să creadă că nu le este destinat lor mesajul ori pur și simplu nu mai știu cum să asculte.

O micuță pasăre s-a gândit că mesajul ar trebui cântat copiilor, cei cu inimi deschise, pure, pentru că aceștia l-ar putea înțelege. Păsările au decis să ducă mesajul lor peste tot, să-l șoptească la urechile copiilor din toate colțurile lumii. Cum era de așteptat, vestea a ajuns în inimile lor care chiar înțeleg orice limbă. Ei și-au unit mâinile “formând un șir nemărginit de mânuțe gingașe împreunate” și au răspândit mai departe mesajul simplu care să răsune și în inimile noastre, ale celor mari: Să fie pace! Pace pe pământ!

Voiam să vă las să-l descoperiți în carte, dar m-am gândit că e bun ca și reminder până ajungeți la carte, mai ales în perioada asta agitată. Pacea! Asta îmi doresc și vă doresc și vouă. Pace interioară, grijă față de voi și iubire, compasiune și acceptare!

Pace pe pământ!

 

Imagini din carte puteți vedea pe site-ul editurii DPH.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: