parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#12 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 13-19.12

on December 13, 2018

sibiu-3642749_1920.jpgDacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 13-19.12., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc. Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 13 decembrie

1. Fii parte din poveste – Eveniment recurent! “De ce iubim sărbătorile de iarnă? Pentru că e perioada din an în care cu toții revenim acasă și petrecem timp alături de cei dragi. Ne dorim să le oferim și copiilor instituționalizați motive să aștepte cu drag această perioadă.

Copiii au nevoie nu doar de jucării, de haine și de dulciuri. Ei au nevoie mai întâi de toate de iubire, de atenție și de experiențe care să contribuie la formarea lor.

Cu toții ne dorim să oferim un strop de bucurie în această perioadă a anului. De ce să nu o facem într-un mod cu adevărat important și de impact?

De aceea, și anul acesta ne dorim ca Moș Crăciun să vină la cei 170 de copii și tineri din centrele de plasament cu alt fel de cadouri: amintiri de poveste despre distracție la patinoar și petreceri prin care să sărbătorească reușitele din anul acesta alături de prietenii lor, voluntarii asociației.

Costul unei ieșiri la patinoar este de 40 lei pentru fiecare copil și include transportul la patinoar, biletul de intrare și taxa de închiriere patine.

Pentru organizarea petrecerilor în afara centrelor de plasament costul este de 50 lei pentru fiecare copil, reprezentând transportul, închirierea locației, pizza, suc și tort.

Ajută-ne să le împlinim visurile! Donează urmând link-ul:

http://asociatiadepoveste.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=7204

https://www.facebook.com/events/1956275861341612/

2. Intalnire de grup pentru sprijinirea alaptarii – “Tema întâlnirii – renunțarea la lapte praf. Discuție teoretică generală și apoi cazuri concrete, în limita timpului.

Discutăm problemele care pot apărea, răspundem la întrebări punctuale, sprijinim mamele care trec prin această perioadă să alăpteze.

Pot participe mame cu copii de orice vârstă, împreună cu copiii, inclusiv femeile însărcinate sunt binevenite.

Participarea este gratuită iar copiii sunt bineveniți.

Acțiunile și evenimentele organizate de Asociația Sprijin pentru Mame sunt posibile datorită donațiilor voastre și cu ajutorul partenerilor noștri. Dacă doriți să ne fiți alături, o puteți face cu o donație în cont IBAN: RO31RNCB0227153034060001 sau direct în urna de la eveniment. Multumim!

https://www.facebook.com/events/519667645211507/

3. Decoratiuni din fetru pentru brad – atelier de creatie – “Dragi creativi, continuăm seria atelierelor magice de Craciun:)

Decorațiunile din fetru va așteptă să le meșteriți. Vom decupa, lipi, asambla cateva minunății care să ne împodobească bradul 🙂

Ca de obicei, va rog să mă anunțați dacă doriți să participați ca să asigur materialele pentru fiecare copil. Fie telefonic, fie prin mesaj privat. Pentru detalii va rog să mă contactați la 0752860674, atelierul durează în jur de o ora iar prețul este de 18 lei/copil. Atelierul se defășoară la Color cafe Sibiu!

https://www.facebook.com/events/2180379132229732/

4. Atelier de pictat turtă dulce pentru copii –  Atelierul se desfășoară în perioada 10. – 16.12.2018.

Turta dulce este simbolul dulciurilor de Crăciun. Ne amintește de copilărie și ne bucurăm să o consumăm oricând. Acum ea poate arăta exact cum și-o imaginează fiecare, fiind pictată de copii în Atelierul lui Moș Crăciun. O amintire frumoastă și dulce în același timp.

Detalii: http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/

https://www.facebook.com/events/571558596609601/

5. Jujubeste si dăruieste – “Faci ceva pentru cineva iubit și-ți antrenezi inima pentru sărbători! Vei crea o coroniță pe care o va așeza pe ușă sau masă, un aranjament care-i va împodobi masa festivă, un brăduț care-i va aduce lumină și culoare în cameră. Noi îți punem la dispoziție toate materialele necesare și împreună ne vom transforma în dăruitori de drag.

Scopul acestor ateliere este de a dezvolta, sensibilitatea și admirația pentru frumos, dar și de exemplificare a diferitelor tehnici de lucru folosite în realizarea coronițelor și aranjamentelor.

• Brad, conuri, globuri, steluţe, nuci, panglici și multe altele sunt elementele care vă vor sta la dispoziție în vederea realizării unor coronițe pe placul dumneavoastră.
• Timpul alocat 2 h
• Număr de participanți: 8 persoane
• Materiale: puse la dispoziție de organizator
• Atelierul va avea loc în data de 13 decembrie începând cu ora 6pm.
• Taxa de participare: 100 de lei pentru coroniță, 150 lei pentru aranjament sau brăduț (este inclus costul tuturor materialelor decorative)

Rezervări: telefonic la 0770 50 60 70 sau la magazin pe str. Faurului, nr. 19, Sibiu

Taxa de participare se achită la înscriere: online sau la magazin.
Data limită de inscrierere: 12 decembrie 2018 în funcție de numărul de locuri disponibile

https://www.facebook.com/events/2256213691320000/

6.Competențe Practice & Socializare – perioada 6-12 ani – “Dezbatem aspecte ce se dezvoltă în perioada 6-12 ani, importante pentru înțelegerea și dezvoltarea sănătoasă a sistemului psiho-emoțional al copilului, conștientizarea consecințelor acțiunilor noastre ca părinți în viața viitorului adult.
Te vei familiariza cu:
-Achizițiile importante între 6-12 ani pentru viitorul adult, (ex complexul de inferioritate)
-Dificultățile prin care trece emoțional copilul în această perioada incluzând adaptarea la viață școlară
-Comportamentul adulților reflectat în comportamentul copilului
-Pregătirea pentru adolescență

Se vor prezența aspecte frecvente întâlnite în cabinetul de psihoterapie în lucrul cu părinții și copii, și consecințe ce pot fi evitate prin înțelegerea mecanismelor pentru o dezvoltare sănătoasă a copilului.

Atenție! Deși vizează relația părinte-copil, acesta NU este un seminar de parenting. Seminarul este proiectat să ofere înțelegeri ale procesului de dezvoltare, NU vom elabora rețete/șabloane de parenting.

Întrebările legate de subiect pot fi adresate până în ziua evenimentului prin email la contact@insidemind.ro. Răspunsurile vor fi prezentate în întâlnirea online.
Cost: 40 RON/participant
Seminarul „Competență & Recunoaștere” face parte din campania „Construcția integrității psiho-emoționale” de conștientizare privind nevoile afective și sociale ale copiilor. Campania conține seminarii online live și este structurată pe teme specifice etapelor de vârstă.

https://www.facebook.com/events/1385840674886206/

7. Expozitie “Valori mostenite” – Odată cu Centenarul Marii Uniri 2018, sărbătorind formarea statului național român, realizat prin unirea provinciilor românești cu România, expunem o colecție în care se reunesc motive tradiționale românești. În special, una dintre creații, cuprinde o retrospectivă asupra motivelor decorative care se regăsesc pe costumele populare din diferite zone ale țării. Ea a fost inspirată din lucrarea MOSTRAR aflată la expoziția din cadrul Muzeului ASTRA din Dumbrava Sibiului și care este asemenea unui ghid călăuzitor în designul tradițional din Transilvania.

https://www.facebook.com/events/1123959691119871/

8. Expozitie Gabriela Cuzepan Bebeselea Eveniment recurent “Avertisment: această expoziție nu este recomandată celor la regim. Sau post (negru). Se recomandă vizita după o masă cinstită. Sau înainte de una. Se recomandă una/două vizite pe zi – pentru personanele cu apetit scăzut (dar apoi să nu ne scoateți ochii pentru kg în plus).

Prima expoziție personală a Gabriela Cuzepan – food photography – reunește instantanee realizate în timpul brunch-urilor realizate în 2018 de Asociația My Transylvania în mai multe sate din Transilvania și nu numai. Dincolo de cadrele idilico-bucolice oferite de ruralul românesc, dincolo de cornucopia prezenta la fiecare dintre aceste evenimente – ce veți regăsi în aceste imagini – si ceea ce Gabi reușește să transmită prin fotografia ei – este o voluptate naționalist-gurmandă: bucate simple, locale, care de multe ori ating gusturile copilăriei (pentru toți înainte de millennials).”

https://www.facebook.com/events/992268334290165/

9. Ultimul seminar gratuit -Cum să dezvolți eficient afacerea ta – “Conduci o afacere?

Fie că îți dorești mai multe vânzări, vizibilitate, o echipa stabilă și motivată sau pur și simplu să faceți lucrurile mai bine…

Pe 13 decembrie te invit în #Sibiu la #Ultimul Seminar Gratuit.

Te poți înscrie aici pentru ultima dată:
10:00 – 13:30 – bit.ly/2DMOpRh

În ultimii 10 ani la acest seminar au participat peste 180.000 de antreprenori și oameni interesați de creșterea afacerilor.

Vei afla cum să aplici câteva tehnici simple care te vor scăpa de cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină un antreprenor.

Pentru mai multe detalii consultați pagina de facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/334485977331186/

10. Free hugs – Saptamana magica FSSU – “Curaj, emoție, bună dispoziție, dăruire, farmec, siguranță, încredere, forță, magie!

Fie că dăruiești sau primești, o îmbrățișare te va face să zâmbești.
Alătură-te evenimentului Free Hugs și fii bucurie, împarte bucurie!

Studenții Facultății de Științe Socio-Umane, timp de câteva ore, vor oferi îmbrățișări gratuite sibienilor și nu numai.

Joi, 13 decembrie, ora 14.30. Întâlnirea va avea loc în fața Farmaciei 24, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 53.

Completează formularul de participare:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmjz_vFh9gvJAsX0UFXKOjIUejcDGJg0aqelYr6rPab_jJ2A/viewform

https://www.facebook.com/events/599249213838775/

11. Painting Party – “N-ai mai pictat până acum? Nu-i nimic! Specialistul nostru te va ghida pas cu pas și te va ajuta să transformi pânza albă într-o frumoasă pictură semnată cu numele tău! La sfârșit, pleci cu pictura acasă!

Totul este pus la dispoziția ta: șevalet‎, pânză, vopsele, pensule, șorț… pentru călătoria ta în lumea culorilor.”

https://www.facebook.com/events/573165956453211/?event_time_id=573165973119876

12. Marea Mosmondeala -editia I –Clubul Sportiv Comunitar Sibiu vă prezintă Marea MOȘMONDEALĂ, sau fuga cu moși – ediția I.

🎅 Ne-am hotărât să umplem Sibiul și Targul de Craciun din Sibiu de moși. 🎅

🏃‍♂️🏃‍♀️ Mai exact, ne adunăm vreo 200 de persoane, ne deghizăm în moși și preț de vreo 3 km, cu startul din Târgul de Crăciun, vom alerga sau ne vom moșmondi, cu zâmbetul la purtător, prin centrul Sibiului, într-o cursă necronometrată, plină de lumină și de muzică, pentru a face bine.

❤️ Scopul acestei curse este de a dărui o șansă persoanelor cu dizabilități pentru practicarea diferitelor ramuri sportive: atletism, baschet, etc. 50 % din taxă va fi donată Asociației Diakoniewerk International pentru achizitionarea de scaune cu rotile speciale pentru practicarea sportului de către persoanele cu nevoi speciale.

Pentru înscrieri accesați următorul link:
➡️ https://goo.gl/edezGb

Pentru mai multe informații despre competiție:
➡️ https://goo.gl/c8me5f

Mulțumim pentru susținere, Asociatia Events For Tourism, organizatorul Targului de Craciun din Sibiu 2018.”

https://www.facebook.com/events/287431101880333/

13. Cină cu poveste – Live cooking – “Cină cu două feluri de bază și pairing de vin
Povești despre mâncare, Slow Food și Sibiu ERG2019

Atrium Cafe – 13.12.18 / Joi seara la ora 19:00
Preț: 90 Lei/persoană

https://www.facebook.com/events/994721520713151/

Vineri, 14 decembrie

1. Festival Handmade Creative Buzz #19 – “Vi se pregătesc 3 zile de cumpărături, patiserie de casă, activități pentru copii & distracție, în care vă facem cunoștință cu cei mai faini meșteri! Cu muzică bună, o zonă de relaxare, ateliere de creație, să ne bucurăm de Sărbători și oamenii frumoși care expun!

Obiecte de decor, bijuterii și accesorii, lădițe pictate, jucării inedite, cosmetice naturale, dulcețuri de casă și multe altele, le găsiți cu prisosință la festivalul handmade Creative Buzz, ajuns la ediția 19, la care sunt invitați toți admiratorii produselor handmade.

Produsele manufacturate transmit mai simplu şi direct mesajul din sufletul artistului către iubitorii genului, prin evidenţa frumosului de la prima atingere sau vedere.

Cei 40 de expozanți vor veni cu multă voie bună, zâmbete pentru toată lumea şi cu o mulţime de lucruri noi.”
Festivalul handmade Creative Buzz este o inițiativă de susținere și promovare a artiștilor și artizanilor din România, gândită din perspectiva înlesnirii accesului la obiecte unicat, create manual și are loc în perioada 14-16 decembriet 2018, zilnic între 10.00-20.00, la Forumul German din SIBIU!|”

https://www.facebook.com/events/691795164518457/

2. The Blacksheep Market at Creative Buzz – “Vindeți lucrurile de care nu mai aveți nevoie, cumpărați responsabil, faceți schimb și reciclați!”

The Blacksheep market, împreună cu CreativeBuzz, organizează un bazar de iarnă și Crăciun în cadrul Forumului German. Vă așteptăm așadar în Sibiu, la Forum, între 14-16 decembrie 2018, orele 10.00-20.00.

Sunteți bineveniți să vindeți haine second-hand, cărți, jucării, discuri de vinil… sau orice alte articole de care nu mai aveți nevoie!

Așadar, vizitați-ne dacă sunteți vânzători sau cumpărători în căutare de cadouri eco friendly!

https://www.facebook.com/events/410038249532722/

3. Atelier Târg de carte si terapii complementare editia a II a – Organizatorii Târgului de carte și terapii complementare – alterNativ, ediția a II-a, au pregătit un maraton de evenimente care se vor desfășura pe parcusul a 3 zile, 14-16 decembrie, în spațiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu: 32 de conferințe tematice, 28 de ateliere, 4 spectacole inițiatice, activitate de prezentare la 9 standuri cu cărți pe temă de sănătate și evoluție personală și spirituală, 18 standuri de alimente bio și raw vegane, produse terapeutice și ambientale, remedii și 19 standuri de servicii de terapie și consultanță.
Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
PROGRAMUL TÂRGULUI :
14 decembrie – 11:00-22:00
15 decembrie – 9:00-22:00
16 decembrie – 9:00-22:00

Pentru mai multe detalii consultati pagina de facebook a evenimentului:
https://www.facebook.com/events/918541901674337/

4. Crearea Destinului – “Mintea ta este plină de gânduri? Îți este greu să te concentrezi?

Cea mai mare parte a timpului suntem cu toții bombardați, din toate părțile și nu este chiar atât de ușor să ne liniștim mintea. Acest lucru ne afectează modul de viață, calitatea somnului și bunăstarea noastră fizică și psihică.

E nevoie să găsim timp pentru noi înșine și să ne conectăm la simplitatea și frumusețea Sinelului nostru interior. Numai așa echilibrul, armonia și integrarea devin posibile. Lucrul acesta poate fi făcut cel mai bine printr-o practică spirituală – meditația bazată pe inimă.

Sala Festivă a Bibliotecii Județene Astra, corp A, etaj 2
Str. George Barițiu nr. 5 Sibiu”

https://www.facebook.com/events/511811695966353/

5. Conferinta Educatia Integrala – Educatia Viitorului – “Conferința Educația Integrală – Educația Viitorului
cu Daniel Meze din partea Asociația ARI, se desfășoară în cadrul „Târgului de Carte și terapii complementare Alternativ”
Vineri 14 Decembrie, Orele: 16:00 -17:00
La Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu,
Foaierul BJA, Corp B, Parter
Tel: 0729.203.752

Despre principiile Educaţiei Integrale:

– Educaţia presupune transmiterea de competenţe şi abilităţi de relaţionare, comunicare şi empatizare, nu numai transmitere de informaţii.

– Educaţia Integrală pune în centrul ei copilul şi nevoile lui, nu profesorul, educatorul, sindicatele sau sistemul de învăţământ.

– Educaţia se poate face în cerc şi prin joc, nu cu copilul în bancă cu mâinile la spate şi profesorul la catedră.

– Educaţia Integrală înseamnă stimularea dorinţei copilului de a învăţa, nu “forţarea” lui.

– Educaţia trebuie să însemne studiul unor fenomene complexe şi interconectate, materii transdisciplinare, nu studiu de discipline izolate.

– Educaţia corectă trebuie să stimuleze altruismul nu egoismul, solidaritatea nu individualismul.

– Educația corectă se face în cerc de discuții unde fiecare elev participă activ la lecție și învață de la colegii lui.

– Educația privind sănătatea, igiena, protecția mediului, viața sexuală, civică, politică, privind drepturile omului, nutritivă, trebuie să fie incluse în programă cu activități cât mai diverse.

Conferința este susținută de Daniel Meze, director Editura ARI & preşedinte Asociaţia ARI.

Intrarea liberă.

https://www.facebook.com/events/300292907248811/

6. Painting Classes for kids – ” “Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare copiilor. Aceste întâlniri au menirea de a conduce copiii într-un univers creativ, unde se pot relaxa dupa școală, prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, copiii învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor, construiesc lumi și personaje și ascultă povești despre marii pictori ai lumii.”

https://www.facebook.com/events/341860099918700/

7. Happy Feet – Fa un copil fericit – Editia I – “Cumpără de Crăciun o pereche de ghetuțe unui copil aflat in Centru de plasament.

Vino și tu, la marea papuceală!!!

Copii au vârste între 2-16 ani și ne-am propus să le facem copilăria mai usoară cu o pereche de ghete noi, cu care să exploreze mai ușor lumea din jurul lor.

Avem nevoie de papuci atât pentru baieți cât și pentru fete, așa că aveți de unde alege :). În acest sens am creat acest eveniment pentru doritori, urmând să ne întâlnim Vineri 14.10.2018 în fața magazinului Decathlon Sibiu ( incinta Shopping City Sibiu) și să plecăm la cumpărat de ghete.

Noi, Hanzu Ovidiu, Cristea Alexandra și Bădilă Georgiana, o să avem o listă pregătită cu necesarul, mărimile și tot ce trebuie iar impreună stabilim ce și cum luăm.

*Acest eveniment este dedicat în speța prietenilor și cunoscuților noștri atât din viața reală, cât și din spațiul online, dar și tuturor doritorilor.

**Dacă din varii motive nu poți fi prezent și totuși dorești să contribui la eveniment, te rugăm contactează pe unul din următorii: Hanzu Ovidiu, Cristea Alexandra, Bădilă Georgiana și ne ocupăm noi.

***Dacă sunt persoane care au ghete pentru copii, le pot aduce, cu condiția să fie noi, nepurtate, asta din motive de sănătate, igienă și așa mai departe.

****Dacă preferi să cumperi din altă parte, nu e nicio problemă, doar contactează-ne să îți comunicăm mărimea necesară.

*****ATENȚIE! nu se acceptă bani cash, doar articole de incăltăminte, articole cumpărate împreună cu noi în cadrul evenimentului sau primite de la cei care nu pot ajunge la eveniment.

În speranța unei reușite, a acestei inițiative, vă dorim tuturor SĂRBATORI FERICITE!

https://www.facebook.com/events/278831152823267/

8. Ceata Mosilor Muzicali – eveniment recurent. “Ceata Moșilor Muzicali se plimbă prin Târgul de Crăciun din Sibiu, oferind recitualuri din loc în loc. Sunetul instrumentelor de suflat vă va duce direct într-o atmosferă tradițională de Crăciun.

https://www.facebook.com/events/1040136172861374/

Sambata, 15 decembrie

1. Targul de Craciun Selimbar – “Andra, Fuego, Gașca Zurli, Narcisa Suciu, Vescan, Bibi, Andra Gogan, Simi Deac și Eugen Mihăilă, concertează în cadrul evenimentului ce are loc între 15 și 23 decembrie în parcarea de la Shopping City Sibiu. Cel mai mare patinoar din zona Sibiului va fi în cadrul Târgului de Crăciun din Șelimbăr. Vă așteptăm cu drag! 

https://www.facebook.com/events/1917391358373461/

2. Atelier de creat povesti / Cani de poveste – “Diana Ribana ne propune un atelier de creat povești special, în care spunem povești de iarnă, cu spiriduși, reni și nămeți de zăpadă. Personalizăm căni de ceramică cu fragmente din spectacole, povești sau aventuri personale din timpul iernii. Dăm culoare unor simple căni, ne testăm creativitatea și dăm frâu liber imaginației.

ATELIERUL DE CREAT POVEȘTI
În cadrul atelierelor de creat povești acordăm atenție educației estetice și stimulării multilaterale a copiilor. Ne propunem să formăm și să dezvoltăm spiritul de observație, atenția, imaginația creatoare, interesul și plăcerea de a colora, de a picta, de a modela și aranja după cerințele frumosului, și de a povesti. Prin contactul direct cu materialele și ustensilele folosite, atelierele de creație oferă copiilor o imagine mai clară a ceea ce se poate realiza în lumea teatrală şi reprezintă un bun prilej de a înţelege provocările acestei arte. Discuțiile și poveștile care au loc pe baza a ceea ce creăm împreună sunt prilej pentru dezvoltarea limbajului, a fanteziei și a creativității.

**
Bilete online: https://bit.ly/2G0iI9a

https://www.facebook.com/events/596185717502236/”

3. Atelier de modelat decoratiuni de Craciun – “Dragi copii, ce spuneți dacă v-am invita la un #atelier de confecționat#decorațiuni de brad?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Noi am pregătit #pasta #fermecată, la noi în bucătărie, din ingrediente 100% naturale. Am întins-o bine bine, cu sucitorul, iar apoi am decupat fel de fel de #forme pe care le-am pus la întărit.
Voi le veți primi gata uscate și le veți personaliza pe gustul vostru!
Vă veți alege #culorile, #sclipiciul, #accesoriile, pentru ca ornamentele voastre să fie cât mai inspirate, drăguțe și cochete.
Le atașăm câte o sforicică și gata! Le luați cu voi acasă și le expuneți în brăduț!
Fiți convinși că #Moșul va fi foarte impresionat! ツ
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Când? SÂMBĂTĂ 15 decembrie, ora 11.00
Cât durează? O oră.
Unde? La Academia Copiilor Afterschool, Sibiu, strada Preot Bacca 13.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Taxa de participare este de 15 lei.
Locuri limitate.
Vârsta de participare: 5+”

https://www.facebook.com/events/1922258237881150/

4. Atelier Paper Quilling copii –“Quilling-ul este o tehnică de răsucire, rulare și modelare a fașiilor de hârtie prin care copiii realizează diferite obiecte: figurine, flori, felicitări, tablouri și chiar bijuterii.

Această tehnică datează din sec 14-16 când călugării și călugărițele din Italia și Franța o foloseau pentru a decora coperțile cărților.
Ulterior a devenit o distracție pentru doamnele din Anglia sec 18 și 19 care decorau cești de ceai și piese de mobilier cu filigran de hârtie.

Beneficii ale participării la atelier:

• Dezvoltarea abilităților motrice;
• Stimularea procesului gândirii;
• Creșterea atenției și a puterii de concentrare;
• Îmbunătățirea capacității de memorie;
• Dezvoltarea originalității și a creativității;
• Dobândirea abilităților de lucru în echipa (comunicare, asertivitate, dialog).

Vârsta recomandată: 7-99 ani
Costul unui atelier este de 35 lei/ participant.
ABONAMENT: 120 lei/ 4 ședințe

Locația va fi anunțată ulterior, în funcție de numărul de participanți.

https://www.facebook.com/events/391346141688353/

5. Let’s decorate Christmas! Seasonal Styling Workshop – “De sărbători te așteptăm să dăm culoare casei tale! Dacă vrei să îți creezi singur decorațiunile pentru Crăciun, înscrie-te la atelierele noastre! Decoram, împodobim și mestesugim cu drag brăduți, steluțe și coronițe!

Atelierele vor avea loc timp de 2 weekend-uri consecutive, atât în ziua de sâmbătă, cât și duminică. În fiecare dintre aceste zile vor fi programate câte 2 grupe, la intervale orare diferite.

Poți opta, în funcție de ziua dorită și intervalul orar astfel:
8-9 Decembrie 2018
15-16 Decembrie 2018

Program grupe:
Grupa 1: interval 11-13
Grupa 2: interval 15-17”

https://www.facebook.com/events/556865858070075/

6. Basic Shift – Un curs despre cum să te uiți invers. –“Un workshop despre cum să te uiți invers. înveți să faci claritate în orice fel de situație.

• “nu poți găsi soluții cu aceeași minte cu care ai creat problema” – asta se întâmplă pentru că nu știi cum să-ți schimbi mintea… să te uiți altfel, să te uiți… invers.

• înveți cum să te bucuri independent de ceea ce ți se întâmplă.

• dacă ai mai fost la Basic Shift, hai din nou.

• dacă inviți pe cineva, fă-o doar împărtașind cum a fost pentru tine de dată trecută. nimic mai mult.

Prețul Cursului este de 150 Lei pentru cei care participa prima dată.
Pentru revieweri (persoane care au mai participat la un curs de baza), și pentru tinerii între 13-18 ani, prețul este de 100 Lei.

Va rugăm să va rezervați locurile din timp!

* O condiție de participare este să plătești cursul doar din banii tăi personali !
DATA:
15 decembrie2018
Orele 13:00-18:00
LOCATIA: Str Berariei nr 7, Sibiu
Pentru inscriere: Otilia 0753811852

EVENIMENTE

* Pentru a urmari cu usurinta urmatoarele evenimente din orasul dumneavoastra, alaturati-va grupului ZeroLimite corespondent:goo.gl/xZRQmK

https://www.facebook.com/events/499105890582849/

7. Scufita Rosie – “5+ | spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
durata: 50 min.

**
Povestea Scufiţei Roşii este povestea fetiţei care pornind singură la drum, intră în vorbă cu lupul, din bună credinţă şi naivitate, şi sfârşeşte prin a fi mâncată de acesta şi ea şi cineva foarte drag ei, bunica. Dacă în varianta clasică Scufiţei i se furau informaţiile legate de casa bunicii, prin diverse tertipuri de-ale lupului, spectacolul făcut de Diego Aramburo după textul lui Jöel Pommerat ilustrează mai degrabă o problemă a societăţii şi a lumii în care trăim, unde adevăratul pericol stă în şarmul lupului, în simplitatea şi firescul lui, dar şi în condiţia fetiţei şi a oricărei femei. Pericolul la care se expune aceasta, de-a lungul timpului, indiferent de generaţie, este de necontrolat pentru că este, înainte de toate nedrept: pericolul de-a trăi într-o lume inegală, pericolul de-a fi expus pentru că ai un gen anume, pericolul unei societăţi în care cei „puternici” se cred îndreptăţiţi să păşească peste ceilalţi şi să îşi însuşească ce nu le aparţine.
A fi conştient, nu fricos, în faţa acestui pericol, a-l accepta şi a-l înfrunta prin curaj, este soluţia pe care spectacolul Scufiţa Roşie produs de Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong o promite şi o ilustrează cu încrederea că le va fi de folos atât celor mai mici dar mai ales celor tineri şi curioşi şi în cele din urmă întregii familii.

Trailer: https://youtu.be/-ovkzdu_JMc

**
Preţ bilet: 9 lei/ tarif unic

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului conform programului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) și online, din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online NU se percepe comision.

✘ Rugăm spectatorii adulţi să verifice, înainte de cumpărarea biletelor, dacă spectacolele pe care doresc să le vizioneze sunt potrivite pentru copiii pe care îi însoţesc.

✘ După începerea spectacolului, accesul în sală NU mai este posibil.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/2158886007707954/

8. Atelier Terapie prin dans – “Dansul este poate prima și cea mai importantă formă de comunicare de sine din aria nonverbală. Atelierul va activa memoria ancestrală a dansului sacru, oferind momente inedite de reconfirmare personală, acceptare și încredere în Sine.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile (dacă vă va fi pe plac exeperimentul, îl vom relua mai în amănunt la cursul de dans si dezvoltare personală prin dans la Dance & Life Studio). Până atunci, vă aștept la Biblioteca Astra, în sala de Consiliu, în sala pe care sorții au ales-o pentru cele mai fascinante și utile ateliere dintr-o lume din ce în ce mai plictisi…tă

Să dansăm, cu inima deschisă!”

https://www.facebook.com/events/267131490637076/

9. Atelierul Soldatelului de cositor – “Începem seara cu o poveste pe care poate mulți dintre voi o cunoașteți: Povestea Soldațelul de Cositor, scrisă de Hans Christian Andersen și interpretată și reinterpretată de actrița Rada Constantinov.
După atelierul de storytelling ne pregătim mânuțele dibace pentru a crea coronițe de Crăciun cu tematică. Soldățeii sunt pregătiți, voi?”

https://www.facebook.com/events/198330621104403/

Duminică, 16 decembrie

1. Rawdia Kids – Ingrediente si povesti – “Rawdia Kids revine cu un atelier de gătit special pentru copii 😊

Vom pregăti împreună o turtă dulce sănătoasă, gustoasă și vegană, vom învața rețeta, iar copiii vor afla povestea fiecărui ingredient.

Și în timp ce se va coace în cuptor, copiii vor asculta povestea turtei dulci și vor interacționa cu personajele.

La final vor decora și personaliza opera lor culinară, o vor degusta sau primi la pachet împreună cu rețeta 😊

Va așteptăm cu drag!”

https://www.facebook.com/events/262147964477224/

2. Nazdravanii – “Duminica 16 decembrie 2018 orele 17:00, Showlandia prezintă spectacolul “Nazdravanii”. Acesta va avea loc în sala de spectacole a Cercului militar -Sibiu. În cadrul spectacolului copiii se vor întâlni cu personajele lor favorite din desenele animate ( actori deghizați care personifica personajele). Vom cânta, ne vom juca, vom râde….60 minute de neuitat. Vă așteptăm cu drag! Biletele pot fi achiziționate online de pe www.mystage.ro sau cu doua ore inaintea spectacolului ( in limita disponibilitatii). Vă așteptăm cu drag!”

https://www.facebook.com/events/276314186407323/

3. Prânz de iarnă cu producatorii locali – “Prânzul de iarnă te aduce mai aproape de preparate delicioase într-o zi în care #nu trebuie să stai tu în bucătărie să gătești, doar te vei bucura de mâncarea delicioasă pregătită de echipa Restaurant Pasaj Sibiu!

Prânzul de iarnă este cu si despre oameni! Despre tine și cei dragi, despre specialiștii din bucătărie și despre producătorii locali! Este o duminică de iarnă petrecută #altfel într-o mare familie!

Într-o ambianță plină de căldură vei avea posibilitatea să descoperi secretele:
– cărnii de mangaliță direct de la Dan Limbasan – procesator de carne de mangaliță,
– preparatelor din bucătăria Restaurant Pasaj Sibiu de la Andrei Luminea
– verdețurilor Grădina Verde Sibiu de la Mihalache Lucian Florin

Toate preparatele vor fi înnobilate de berile artizanale produse de prietenii de la Nembeer

Prânzul va conține ciorbă acră, sarmale cu ciolan de mangaliță
friptură de curcan și salate de grădină, iar la final ne vom îndulci cu dulciurile de la atelierul #Coobica.

Și pentru că e iarnă și ne pregătim să ne decorăm casele de sărbători, vei avea ocazia să achiziționezi aranjamente și decorațiuni de la Belle Fleurs Sibiu

https://www.facebook.com/events/352436062185503/

4. Healing Gong Bath – “Acest concert cu totul diferit de ce ai auzit până acum te face să te uiți în inima ta, sa te relaxezi și în același timp să te vindeci.
Pentru că sunetul sacru dă viață materiei, sunetul vindecă, sunetul transformă, sunetul crează vibrația, sunetul trăiește.
#gongbathsibiu

Duminică seara vom întâlni sunetele vindecătoare ale Gongurilor planetare Pamant și Venus, ale bolurilor tibetane și celor de cristal.

Puterea de vindecare a sunetelor este extinsă și se spune că terapia prin sunet și vibrație este medicina viitorului. Vindecarea prin sunet și vibrație se adresează ființei ca întreg, lucrând la vindecarea fizică, emoțională, mentală, vindecarea în plan energetic și spiritual. Tot ceea ce trebuie să facem este să stăm în preajma vibrațiilor emise de instrumente și să lăsăm suntele să ne pătrundă fiecare celulă, fiind conștienți de aceasta. Ele se vor duce acolo unde are nevoie fiecare persoană în parte.

Ce beneficii sunt după o meditație cu sunet și vibrație?
Iata câteva dintre ele:

*dobândirea unei relaxari rapide și profunde
*reducerea stresului
*eliminarea blocajelor emoționale
*eliminarea stărilor de nervozitate
*vindecarea insomniei
*detensionarea musculara
*creșterea încrederii in sine
*creșterea creativității și energiei
*vindecarea insomniei și anxietății
*îmbunătățirea concentrării
*armonizare la nivel celular și în plan mental
*echilbrarea celor două emisfere cerebrale
*dobândirea unei stări de liniște, echilibru si pace interioară
*armonizarea cu vibrația Universului

Gazda serii: Simona Cornea – terapeut maseur la “Arta Masajului”, terapeut de terapii complementare și maestru de Gong și boluri tibetane

Programul serii:
– meditație ghidată
– concert de sunete sacre
– povești calde la un ceai aromat

Intrarea la concert: 50 lei
Sentimentul de după seară: neprețuit

Participanții sunt rugați să aducă un izopren și o păturică/ sac de dormit pe care vor sta întinși la sol în timpul concertului.
Vă aștept cu drag!

https://www.facebook.com/events/2311459929081696/

5. Together We Art – “Va invitam Duminica, 16 Decembrie ora 18:00 la PIANO, la evenimentul nostru caritabil “Together we art”. Ne vom bucura de un concert de voce, vioara si pian alaturi de Claudia Jinariu si de Andrei Oltean si vom licita cele doua tablouri pictate de Trif Alin si Horatiu Bota, pentru a sustine un caz umanitar din cadrul centrului Fundatia Un copil, o speranta.

Licitatia fiecarui tablou va incepe de la suma de 400 Ron, iar cei care doresc, pot face donatii in seara evenimentului.

Numarul de locuri este limitat.
Pentru rezervari, sunati la 0737 800 300″

https://www.facebook.com/events/309126673037133/

Luni, 17 decembrie

1. Atelier Pixel Art pentru copii –  Eveniment recurent. “Atelierul se desfășoară în perioada 17. – 23.12.2018. Atelier de creație folosind piese termoadezive
Micii artiști vor crea decorațiuni de brad din piese termoadezive multicolore: brăduți, steluțe, îngerași. Confecționarea decorațiunilor dezvoltă exprimarea simţului estetic al copiilor, iar obiectele realizate devin ornamente deosebite cu care pot împodobi bradul de Crăciun. Acest atelier contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, la stimularea imaginației și a creativității și mai ales stimularea creșterii concentrării și stabilității atenției.

Detalii: http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/

https://www.facebook.com/events/255018035198300/?event_time_id=255018041864966

2. Atelier de creatie -Aranjamente de Craciun – “Cu toții iubim Crăciunul și mai ales decorațiunile de Crăciun.

Știm deasemenea că mulți și-ar dori să-și creeze singur aceste decorațiuni. Unii poate nu știu cum să o facă, alții poate nu au materialele necesare sau pur și simplu ar vrea să facă asta împreună cu cei dragi.

Anul acesta va ajutăm noi. Ne vedem în fiecare săptămâna la Color Cafe, cu copii și mămici, cu bunici și amici sau chiar cu colegii de clasa și cu doamna învățătoare . Vom crea împreună coronițe pentru ușa, aranjamente pentru masă sau braduleti în miniatură 🙂

Prețul atelierelor este de 50 de lei pentru coronițe și aranjamentele de masă sau 100 de lei pentru braduleti.

Venim noi cu materiale, ustensile și decorațiuni, voie bună și sfaturi pentru că lucrările voastre să fie apreciate de Moș Crăciun 🙂

https://www.facebook.com/events/512182205965318/

3. Povesti cu suflet 4 – “Încheiem seria evenimentelor caritabile “Poveşti cu suflet” în dată de 17 decembrie 2018 cu o piesă de teatru pentru copii susținută de Raluca Răduca de la Teatrul GONG Sibiu.

De această dată ne unim sufletele şi inimile pentru Claudia.
Claudia Tănase este o mamă, soție, fiică, care are nevoie de ajutorul nostru. Boala care o macină este una care răpește sute de vieți în fiecare zi, CANCER.
Nu își dorește nimic ieșit din comun de la viață, dorința ei este aceea de a imbătrani langă familie și mai ales lângă copilul ei.

Despre Claudia puteţi afla mai multe aici :
https://www.facebook.com/groups/217191102329945/permalink/218968942152161/

https://www.facebook.com/events/314782096041460/

4. Mindfulness – pacea. Editie speciala de Craciun – “Descoperă conceptul de mindfulness, conectează-te cu prezentul, oferă atenție gândurilor și trăirilor, acceptă-le și descoperă iubirea de sine!

Fiecare seminar aduce informații despre conceptul MINDFULNESS și IUBIREA de SINE în contextul unei alte sub-teme!

PACEA este tema pentru EDIȚIA SPECIALĂ DE CRĂCIUN

• mindfulness – aici și acum?
• iubirea de sine și pacea
• darurile iernii și bucuria Crăciunului

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/2q1SjvHFF7LDoD2l2
*locuri limitate, confirmarea participării se face prin achitarea taxei

Stres și stare de bine, conștient și inconștient, alb și negru, culoare și desen, conectare cu sinele, conectare cu exteriorul, acum și aici.

Vino să descoperim beneficiile stării de prezență în relația ta cu sinele prin tehnici de:
• respirație conștientă
• meditație
• conectare cu sinele
• relaxare a corpului
• activare a resurselor interioare

Adu cu tine haine lejere, un izopren și o păturică alături de șosete pufoase de iarnă, pregătește-te de relaxare, lasă subconștientul să învețe tehnici și metode pe care să le practici acasă! Ne bucurăm împreună de o seară plină de pace și de miresmele iernii!

Seminar susținut de Codruta Rabagel – psihoterapeut integrativ, trainer și practician mindfulness – „viața ta o schimbi chiar tu, atunci când descoperi cum și de ce să te iubești pe tine; totodată, când vei învăța să te bucuri de fiecare clipă când vei porni într-o călătorie colorată!”

Călătoria vieții în aici și acum cu destinații în suflet și cu popasuri prețioase, și-o scrie fiecare, într-o stare de prezență și mai puțin în rememorarea trecutului ori în scrierea viitorului. Psihoterapia te aduce în contact cu tine și cu libertatea de explorare și alegere!

Codruța Răbăgel Psihoterapeut – este psihoterapeut atestat membru în echipa clinicii Gineko Pro Medical, coordonator Incubator107 Sibiu.

Rezervă locul tău aici: https://goo.gl/forms/2q1SjvHFF7LDoD2l2
*locuri limitate, confirmarea participării se face prin achitarea în prealabil a taxei de 50 lei, fără posibilitatea de a reprograma sesiunea

Înscrie-te și vei fi contactat pentru informații suplimentare!

Seria seminariilor Mindfulness – iubirea de sine se derulează în perioada 2018-2019″

https://www.facebook.com/events/578671405896393/

5. Sala de antrenament Speakers Club Sibiu – “Vrei să te dezvolți pe tine și în același timp vrei să îți dezvolți și cariera sau afacerea…

Vrei să ai o viață de familie împlinită și totodată să ai timp pentru tine…

Vrei să ai grijă de sănătatea ta și în același timp să te bucuri de viață…

Deși toate cele mai sus par contradictorii, le poți avea pe toate.

Poți aceea o carieră de succes…

Poți avea sănătate deplină…

Poți avea o viață împlinită…

Știi care aspectul comun între toate cele de mai sus?

Știi care este elementul de legătură?

Este un cuvânt pe care l-ai auzit destul de des și anume:

COMUNICARE

Te invit Luni 17.12.2018 la Hotel Ramada sa vezi ceea ce facem si cine stie poate iti va placea si tie 😉

Te asteptam in sala!”

https://www.facebook.com/events/2192286557764674/

6. Dialog cu parintii – “Scoala Andreiana, proiect al Parohiei Ortodoxe Gușterița, cu sprijinul Mitropoliei Ardealului și al Asociaţiei Dia.Logos invită la dialog pe toți cei interesați, dar mai ales părinții de copii de clasă pregatitoare și I care și-ar dori o școală cu specific creștin.
În deschidere ne va colinda Corul de copii „Dia.Logos”.
Intrarea este liberă.”

https://www.facebook.com/events/2457409617622241/

Marti, 18 decembrie

1. Intalnire art terapeutica no.13 – Povestea suntelui sacru – “Povestea sunetului sacru este o călătorie în lumea instrumentelor din cele mai vechi timpuri și până astăzi.

Vom suna împreună cu copiii instrumente sacre, a căror sunet vindeca, armonizează energia fiecărei persoane care participa, precum și energia casei. După ce aflăm tot ce se știe despre instrumente, vom sta și asculta sunetele cum ne vibrează corpul.

La finalul călătoriei vom împărtăși ce a însemnat această experiență pentru voi la un ceai cald și aromat.

Participantii sunt rugati sa aduca o paturica/ izopren/ sac de dormit pe care vor sta intinsi la sol in timpul concertului.

Asociatia De Poveste in parteneriat cu Art’Nativ propune continuarea proiectului Sibiul De Poveste in ceea ce priveste integrarea copiilor din centrele de plasament in comunitate, sub forma intalnirilor art terapeutice.

MARTI 18 decembrie, ora 16:30 – 18:00
Nr. participanti 7
Varsta 6+
Locatie: Art’Nativ

Participare pe baza de donatie: 30 lei pentru sustinerea viitoarelor ateliere
nscrieri burnetelaura@gmail.com; 0753356248
Facilitator SIMONA CORNEA

Simona Cornea este unul din maestrii de Gong din Romania, initiata de Grand Gong Master – Don Coreaux, discipolul lui Yogi Bhajan.

A calatorit in Europa pentru a invata diverse terapii complementare si acum isi doreste sa le impartaseasca tuturor. A urmat multe cursuri de masaj si dezvoltare personala, participa la diferite festivaluri si retreat-uri, sunand Gongul si raspandind iubire peste tot.”

https://www.facebook.com/events/767206683646898/

2. Intalnire Business Moms Club Sibiu – “Orice realizare pornește de la un vis. De noi depinde să visăm cât mai măreț și să acționam. În luna magiei de Crăciun, Asociația Happy Moms vă invită la o întâlnire Business Mon Club pe tema:

“Realizez pentru că visez“

Atunci când suntem foarte ocupate, visurile noastre se retrag timide din fața avalanşei de îndatoriri. Renunţăm la visurile noastre, pentru că am învăţat să credem că, pentru a le realiza, e nevoie de mult timp, de eforturi mari, de sacrificii. Dar cercetările ştiinţifice ne arată că realizarea visurilor este posibilă şi cu o abordarea lină, agreabilă şi chiar amuzantă. Despre aceasta abordare altfel, ne va vorbi Mirela Oprea, invitata noastră, responsabilă cu ghidarea noastră spre realizarea visurilor. Ne promite că la finalul atelierului (căci întâlnirea se va desfășura sub forma unui atelier de lucru) vom pleca acasă cu:
1. O primă listă a visurilor noastre;
2. Claritate cu privire la primul pas spre unul dintre visuri;
3. Un partener care te va ajuta să faci acest prim pas;
4. Elemente ale unei metode ştiinţifice pentru indeplinirea oricaruia dintre visurile noastre.

Cu o prezentare a Mirelei Oprea, vom reveni zilele următoare. Iar pe voi, vă invităm să vă prezentați și să ne încântați cu afacerile voastre, chiar înaintea acestui atelier.

Vă așteptăm visătoare pe 18 decembrie 2018
La cofetăria Peronul cu Prăjituri (zona gării).
De la ora 18:00, două ore doar pentru voi și despre voi

Contribuția pentru participare este de 35 de lei (de preferat a se plăti direct în contul Asociația Happy Moms RO71BTRLRONCRT0252540401, Banca Transilvania). Membrele cotizante Business MoM Club beneficiază de gratuitate. De asemenea, caștigătoarele de la “Leapșa pe dăruire” nu plătesc contribuția.
Banii sunt destinați pentru susținerea proiectului Școala mamelor antreprenor

Abonamentul de membru BMC Sibiu – 315 lei/ an (se poate plăti în 2 tranșe, valabil pentru 11 intâlniri).

Nr. de locuri: 20
Confirmarile se trimit, pana pe 17.12.2018, ora 16, la businessclubsibiu@gmail.com”

https://www.facebook.com/events/1098757516972096/

3. La vita e bella/Viata e frumoasa – Spectacol caritabil de Craciun – “Frumusețea oricărei arte are la bază iubirea și dăruirea cu care atinge suflete.

Și de această dată, le reamintim copiilor noștri că fiecare dintre noi trăiește nu doar pentru sine, ci și ca parte importantă dintr-un întreg numit “conștiință comună”, în care orice mâna întinsă poate atinge și face posibil Raiul altcuiva.

Un nou spectacol caritabil vă va fi prezentat, așadar, cu dragoste, de către balerinele/balerinii mici și mari de la StArt Ballet Studio, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene Astra (intrarea pe bază de invitație).

Prin muncă, iubire, recunoștință, grijă față de ceilalți, altruism și bucurie, celebrăm VIAȚA.

Pentru că viața e frumoasă”

https://www.facebook.com/events/2109909202363143/

4. Seara de psihoterapie – Cum sa te ajuti tu pe tine – “Fiecare dintre noi ne dorim să fim mai buni, să ne depășim propriile limite, fie că sunt unele materiale, fizice, emoționale, psihice sau spirituale. În decembrie vom vorbi despre depășirea limitelor, despre ce înseamnă să te dezvolți personal, cu ce începi și, poate, de ce să faci asta.

Înscrie-te aici: https://incubator107sibiu.ro/evenimente/
*click pe eveniment, click pe butonul rosu ÎNSCRIE-TE și completezi datele

Va fi un atelier care te poate pregăti pentru noul an, pentru noi începuturi, sau care, îți poate aduce confirmarea că este excelent ceea ce faci și cum ești.

Cu ce?
Ca de obicei, cu multă curiozitate, deschidere, dorință de dezvoltare și pregătit să aflii lucruri noi.

Cu cine?
Cu Adrian Beu – psihoterapeut, psiholog, trainer interesat de tot ceea ce înseamnă dezvoltare umană de la corp până la suflet. Adrian are o experiență de peste 7 ani în consiliere psihologică, consiliere psihopedagogică și psihoterapie. A inițiat numeroase proiecte de dezvoltare pentru elevi și de well-being pentru adulți.
Adrian: „Sunt într-o continuă dezvoltare, student pe viață, mă bucur de fiecare moment al vieții, învăț și reînvăț fiecare lecție primită”.

Când?
18 decembrie, 18:30-20:00

Unde?
Restaurant Pasaj Sibiu

Cum?
Înscrie-te aici: https://incubator107sibiu.ro/evenimente/
*click pe eveniment, click pe butonul rosu ÎNSCRIE-TE și completezi datele. Participare pe bază de înscriere. Contribuția ta pentru participare este o donație minimă de 20 lei”

https://www.facebook.com/events/1192062430970814/

5. Romania, te iubesc! – la Sibiu – “Editura Humanitas vă invită în perioada 14-20 decembrie la evenimentele dedicate volumului „România, te iubesc!“ cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, bestseller Gaudeamus 2018. Publicul din Arad, Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov și București este așteptat să participe alături de întreaga echipă a emisiunii „România, te iubesc!“ la dezbaterile despre cartea apărută la Editura Humanitas și reportajele care au stat la baza ei.

Vă invităm marți, 18 decembrie, ora 19.30, la întâlnirea cu Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu, Cristian Leonte despre această „idee care a crescut natural în redacţia Ştirilor PRO TV. Un format de reportaje, anchete şi investigaţii de calitate mereu mai bună, cu standarde mereu mai mari. 2018 este un nou capitol în istoria emisiunii. «Cum să facem scris din imagine?» Aveam cu toţii în minte imagini superbe sau dezolante, fragmente de interviuri în care participanţii puteau fi premiaţi pentru jocul artistic, scene dense şi rapide în care totul era în mişcare. Cum să le descrii, ca să rămână la fel de valoroase ca la televizor? Forma fizică, firească în care se aşază faptele şi imaginile înainte de a deveni un reportaj finit este totuşi scrisul. Materialele «au trecut sticla», după cum ne arată reacţiile publicului care ne urmăreşte. Suntem acum pe un teritoriu nou, curioşi dacă universul creat de personalităţile corespondenţilor prinde viaţă încă o dată, în mintea cititorului de data aceasta.“ – Cristian Leonte”

https://www.facebook.com/events/334964283725207/

6. Yoga Nidra Christimas Special – meditatie profunda – “Va astept cu drag la o editie specială Yoga Nidra!

Vom sta intinsi la sol pe tot parcursul orei si ne vom relaxa., practicand Yoga Nidra: o tehnica de meditatie profunda.
30 -40 minute de Yoga Nidra este echivalentul a 3-4 ore de somn.

Schimbul energetic al atelierului: 40 lei

Numarul de locuri este limitat, de aceea va rog sa va anuntati si confirmati prezenta prin sms la nr. de mobil: 0752 309 537.

Practicarea Yoga Nidra ne aduce:
• relaxare mentala si odihna profunda
• calmarea sistemului nervos
• imbunatatirea starii de sanatate
• un spatiu pentru a explora ceea ce avem nevoie in momentul prezent
• oportunitatea de a elibera emotiile de care nu mai avem nevoie
• revitalizarea corpului si mintii
• tratarea insomniilor
• echilibrearea organismul din punct de vedere hormonal
• detoxificarea corpului si purificarea mintii

Va astept cu drag,
Daniela Iulia Marta – profesor certificat de Yin Yoga, Yoni Shakti – Womb Yoga, Core Flow Yoga (Hatha, Power, Vinyasa, Forrest), Practician de Gong, boluri tibetane si terapii complementare (Cranio-Sacrala – metoda Upledger, Access Bars, Acces Energetic Facelift, Prananadi – linia vindecari si regresii, Quantum Touch).”

https://www.facebook.com/events/262134401136045/

Miercuri, 19 decembrie

1. Gasca lui Mos Craciun- Atelier de creatie – “Dragi creativi, continuăm seria atelierelor magice de Craciun: vom decupa, lipi, asambla cateva minunății să ne înveselească colecția de Crăciun.

Ca de obicei, va rog sa ma anuntati daca doriti sa participati ca sa asigur materialele pentru fiecare copil. Fie telefonic, fie prin mesaj privat .Pentru detalii va rog sa ma contactati la 0752860674, atelierul dureaza in jur de o ora iar pretul este de 18 lei/copil.

Va aștept cu drag!”

https://www.facebook.com/events/217749872450134/

2. Moturi de Craciun – atelier de creatie – “Atelierul din data de 12 decembrie este SOLD OUT!
Vă rugăm să vă achiziţionaţi bilete în timp util pentru cel din 19 decembrie, cu aceeaşi tematică. Bilete la agenţia din incinta teatrului sau online:http://bit.ly/2rsX5UD

Miercuri, ora 18:00
12 & 19 decembrie
——————————————–
MOȚURI DE CRĂCIUN
atelier de creaţie

Coordonator: Claudia Benchea

atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1 h 30 min.

**
🎅 În prag de sărbători, meștera noastră croitoreasă ne propune două ateliere cu moțuri, ateliere în care reciclăm diverse materiale rămase din producțiile acestui an, în căciuli haioase de Crăciun. Cu ocazia aceasta, cu puțină imaginație, ne transformăm în ajutoarele lui Moș Crăciun. 🎅

În cadrul ATELIERELOR DE CREAŢIE din fiecare miercuri, de la ora 18:00, descoasem misterele lumii teatrale. Când vine vorba de elemente de croitorie și articole vestimentare, Claudia e meșteră, căci e croitor la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG de mai bine de 5 ani. Cunoaște fiecare material din atelier și toate costumele de pe scenă, drept urmare știe că orice ”cârpă” are o întrebuințare. Pâsla, paspoalul, brocardul, minimatul, șnururile și împletiturile sunt doar câteva dintre noțiunile ce nu vor mai constitui un mister pentru copii. Ne familiarizăm cu tipologiile firului textil, cu diversitatea materialelor și a croielilor și învățăm tehnici simple de a recicla creativ orice material în personaje sau accesorii utile fiecărui copil. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de construcție păpuși/marionete și decor din lumea teatrală, stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori și materiale, respectiv de a interacționa și lucra împreună într-un colectiv prietenos.

**
Bilete online
atelier 12 decembrie: SOLD OUT
atelier 19 decembrie: https://bit.ly/2Qmc4Oq

Preț bilet: 14 lei

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro

https://www.facebook.com/events/507469343098750/

3. Daruim si Ajungem Mari – “Vino la târgul caritabil de Crăciun „Dăruim și Ajungem MARI” și susține educația copiilor din centrele de plasament din Sibiu!

În perioada sărbătorilor de iarnă copiii din centrele de plasament primesc foarte multe cadouri, așa că și anul acesta ne dorim să le facem un cadou mult mai important: amintiri și experiențe frumoase alături de voluntarii Ajungem MARI din Sibiu. Fondurile strânse se vor transforma în ieșiri, ateliere educationale și creative, excursii, cursuri vocaționale și vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

Vă așteptăm miercuri, 19 decembrie, începând cu ora 19:00 la Casa de Cultură Cisnădie, împreună cu cei dragi, să vă bucurați de produsele hand-made pe care vi le pregătim și de spectacolul caritabil de teatru “Farsa jupânului Pathelin”, organizat de Foaia Culturală și de Casa de Cultura Cisnădie. (contact 0771047210)

Fiecare cadou pe care ți-l faci ție sau celor dragi se transformă într-o donație care va ajuta copiii din centrele de plasament să ajungă oameni MARI, responsabili și independenți.

Magia este garantată 🙂
_____________________________
Despre Ajungem MARI:

Ajungem MARI este principalul program al Asociației Lindenfeld și susține educația a peste 2000 de copii din centre de plasament și medii defavorizate din București și 25 de județe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de recuperare școlară într-un mod interactiv alături de peste 1300 de voluntari. “

https://www.facebook.com/events/450654698796995/

4. Farsa jupanului Pathelin – “Comedie. Beneficiari: SOS Satele copiilor Cisnadie si Ajungem Mari”

Detalii:

https://www.facebook.com/events/1229787257159163/

5. Paula Seling si Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu – “Sala Thalia – Concert extraordinar de Craciun
Dirijor: Constantin Grigore
Solistă: Paula Seling”

https://www.facebook.com/events/188030702090870/?active_tab=about


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: