parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Povesti din Padurea Craciunului

on December 10, 2018

Povesti din Padurea Craciunului 1#InasteptareaCrăciunului noi am mai citit câteva povești de ultima dată când v-am povestit despre ele. Sunt restantă cu vreo 2 pentru că vineri m-am concentrat pe articolul cu evenimentele caritabile, iar în weekend mereu intervin altele. Astăzi vă povestesc despre o cărticică luată anul acesta de la editura DPH, “Povești din Pădurea Crăciunului”, care este despre prietenie, despre tradiții în așteptarea zilei magice de Crăciun, despre bucurie.

Încep prin a vă spune că ilustrațiile sunt tare frumoase; au conturat o lume de vis de parcă îți vine să începi să cauți această pădure minunată:). Povestea începe cu prezentarea Bursuciței care nu căuta acest loc feeric, (neștiind cât e de încântător), ci era doar în trecere. Însă când a văzut frumusețea pădurii, și-a spus de îndată că o să rămână acolo.

Totul a fost perfect până când a încercat să-și găsească prieteni. Locuitorii pădurii s-au cam speriat de Bursuciță care li se părea că arată neobișnuit, unii asemuind-o chiar cu un monstru, spre dezamăgirea acesteia. Însă îl întâlnește pe Bufnicior care se dovedește a fi foarte prietenos și căruia îi povestește ce a pățit de când a ajuns în pădure. Bufnicior o invită la joacă și Bursucița reușește astfel să-și facă primul prieten.

Următoarea poveste din carte este despre Prichindel Șoricel. Când a început această poveste, mi-a părut a fi fără legătură cu prima, cea cu Bursucița, însă toate poveștile sunt conectate unele cu altele, așa cum am descoperit mai târziu în carte.

Prichindel Șoricel face turtă dulce împreună cu mama și apoi cu bunica sa în Ajun de Crăciun. Prichindel era tare entuziasmat că urma să le servească prietenilor săi turtă dulce făcută chiar de el și dacă la prima încercare a tot gustat din aluat până n-a mai rămas mare lucru din el, a doua oară, în casa bunicii s-a asigurat că va face suficient pentru toată lumea.

În a treia poveste ne este prezentată atmosfera din vizuina familiei Iepurilă în care domnește zarva pentru că cei 3 iepurași, frățiorii Irinei se jucau scoțând fel de fel de zgomote, deranjând-o pe Irina care încerca să confecționeze felicitări perfecte pentru Crăciun. Dezamăgită că aceștia nu fac liniște, Irina se decide să plece afară, prin pădurea întunecată și rece. Atunci când frățiorii își dau seama că sora lor lipsește, se simt vinovați de plecarea ei și pornesc împreună cu tatăl lor în căutarea Irinei.

În următoarea poveste apare Măcăleandrul cel Minunat care își dorea să devină erou într-o bună zi. În acest punct al poveștii încep să se lege întâmplările și personajele prezentate până acum. Măcăleandrul Gușă Roșie este cel care o zărește primul pe Irina și se gândește că e posibil să se fi rătăcit, din moment ce se plimbă singură prin pădure în Ajun de Crăciun. Măcăleandrul s-a dus la casa Bursuciței să-i ceară ajutorul acesteia, uitand de frica față de ea si transformându-se într-un erou, așa cum îi spune tatăl Irinei atunci când îl întâlnește. Apare și Vulpoi cel Vioi prin preajmă, căci era în căutare de aventuri.

Într-un final aventura se termină cu bine, veți vedea în carte exact care e finalul și toți prietenii se strâng în șopron în jurul scenei cu nașterea Domnului făcută din personaje din lemn. Princhindel e cel care le povestește despre noaptea de Crăciun, despre colinde și daruri și iubirea pentru pruncul Iisus.

Dacă vă plac poveștile cu aventuri, animăluțe și despre prietenie, atunci cartea asta e potrivită pentru voi și micuții voștri. Accentul nu este pus totuși prea mult pe povestea Crăciunului și nici pe Moș Crăciun, după cum ați văzut, însă sunt totuși referiri la finalul cărții la scena Nașterii Domnului.

Povesti din Padurea CraciunuluiPartea mai deosebită despre această carte acum urmează. Împreună cu ea am luat și un caiet de activități ale cărui personaje principale sunt prietenii din carte. Activitățile includ o rețetă, confecționare de fulgi de zăpadă – i-a plăcut mult lui Darius (revin cu amănunte) -, colorat prietenii din pădure, confecționat semn de carte, dar și alte activități creative și drăguțe. Mie-mi plac genul acesta de caiete cu activități care au legătură cu o anumită carte pentru că mi se pare mai receptiv Darius la ele. E ca și cum prietenii lui vin cu ideile de activități și par mai interesante.

Eu cred că cei mici vor îndrăgi povestea și se vor împrieteni cu personajele cărții. Aici puteți citi prima poveste din carte să vedeți dacă vă place.

Pe curând!

Iar aici puteți citi celalalte povești pe care le-am citit #inasteptareaCraciunului.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: