parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Craciunul perfect al Emei

on December 6, 2018

gethumb.jpg

#InasteptareaCraciunului am mai citit o carte minunată, “Crăciunul perfect al Emei”, care a fost cadou de Mos Nicolae pentru toddlerul Andrei, ca s-o poată răsfoi sau chiar ronțăi în voie :)). Cartea este cartonată, ceea ce o face perfectă pentru micuțul curios care cum întorc capul, cum rupe pagini de prin cărțile lui Darius… Așa că tare mă bucur că Ioana s-a gândit și la cei mai mici!

Andrei a fost încântat de cărticică, dar și mai curios și nerăbdător s-o citim a fost Darius, care o îndrăgește pe Ema încă de la prima carte în care apare micuța exploratoare.Vă spun pe scurt despre această poveste cu Ema pentru că pe blogul Prințesei găsiți poze din carte, iar pe canalul său de youtube, găsiți toată povestea în lectura Ioanei acompaniată de băiețelul ei, Ivan.

Ema descoperă Crăciunul alături de părinții ei, participând la activitățile pregătitoare în așteptarea lui Măcăciun, așa cum îl numește fetiță pe Moș Crăciun: împodobește bradul, cântă colinde, face forme în aluatul pentru turtă dulce, ba chiar îi pregătește moșului un pahar cu lapte și un omuleț de turtă dulce, cu gândul că și el are nevoie de niște lăptic bun.

În ziua de Crăciun, Ema descoperă cadourile și nerăbdătoare să le desfacă, îl ia pe cel mai mare dintre ele, producând un mic cutremur pentru brăduț, însă tati intervine în timp util și o ia pe fetiță în brațe, înainte să cadă cadourile peste ea.

După ce desfac toate darurile, cei 3 pornesc în vizită la bunici. Mama Emei își dă seama după o vreme că micuța are nevoie de o pauză de la toată agitația specifică meselor în familie, așa că decide să iasă împreună la o plimbare afară.

Povestea se încheie duios cu Ema care le spune părinților cât de mult îi place “Căciunul”, dar mai ales de mami și de tati, care la rândul lor îi declara fetitei iubirea lor necondiționată.

Povestea este potrivită pentru pitici nerăbdători deoarece e destul de scurtă și e scrisă pe înțelesul copiilor mici, dar sigur și cei mai mari o vor îndrăgi, după cum va spuneam la început. Scenele sunt descrise cu umor, cu blândețe, cu iubire, așa cum ne-a obișnuit Prințesa urbană până acum :).

O carte pe care o recomandăm și noi cu drag și care sigur își va face loc rapid în inimile copiilor!

Aici puteți citi celelalte cărți pe care le-am citit până acum #inasteptareaCraciunului.

Pe curând!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: