parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

De ce cadourile de Sfantul Nicolae se pun in ghete

on December 5, 2018

Povesti de Craciun.jpgPentru că e vremea lui Moș Nicolae, am citit o poveste despre el din cartea “Povești de Crăciun”. Numele poveștii e probabil pe buzele tuturor copiilor (Darius m-a întrebat): “De ce cadourile de Sfântul Nicolae se pun în ghete”. I-am dat răspunsul citindu-i povestea și în felul acesta a înțeles mai bine de ce și-a lustruit cizmele :).

Povestea spune că Sfântul Nicolae era tare ocupat cu pregătirea cadourilor pentru copiii cuminți – asta e partea din poveste care nu mi-a plăcut, deși recunosc, aproape că am folosit-o în seară asta în timpul unor incidente ale lui Darius cu fratele cel mic. Știu, bad mom – mi-am făcut destul mea culpa, dar se mai întâmplă.

DSC04127.JPGDar revin la poveste. Moș Nicolae se-ntorcea de la magazin încărcat de cadouri și ca să ajungă mai repede acasă pentru că mai avea multe lucruri de făcut, a luat-o peste lacul înghețat, uitând că în ultima săptămâna soarele stralucise mai mult și astfel gheața nu mai era chiar groasă. Când era pe la mijlocul lacului, gheața a cedat și Moș Nicolae a ajuns în apă împreună cu cadourile. DSC04128.JPG

Un cizmar aflat în apropiere i-a venit în ajutor, i-a salvat viața, trăgându-l cu o plută la mal. Cizmarul a făcut mai mult de atât: l-a dus la el acasă, unde i-a oferit supă caldă și l-a ajutat să-și revină. Moșul era însă necăjit pentru că pierduse cadourile. Cizmarul l-a mai ajutat o dată pe moș, trimițându-și ucenicii să pescuiască toate cadourile căzute în apă. Moș Nicolae a fost foarte bucuros că le-a recuperat și a dorit să-l răsplătească pe cizmar pentru fapta sa nobilă. Acesta nu a vrut nimic, spunându-i că oricine ar fi făcut la fel în locul lui.

Moș Nicolae s-a gândit că nu putea să-l lase nerăsplătit, așa că a decis ca din acel moment să pună cadourile oamenilor numai în cizme și numai dacă sunt curate. Aceasta e una din multele povești despre Moș Nicolae. Am mai scris eu despre acest subiect aici, detaliind câteva aspecte ale vieții reale a lui Moș Nicolae pe care poate preferați să le spuneți copiilor.

În cartea de care v-am povestit azi mai sunt 2 povești: “Povestea lui Moș Crăciun” și “De ce strălucește nasul lui Rudolf?” pe care am să vi le spun cu altă ocazie. În linii mari aș zice că e ok-ish această carte; are și ilustrații frumoase.

Până dată viitoare vă urez s-aveți parte de un Moș bogat și mai ales să vă lase în cizmulițe măcar o carte pe care să o citiți #InasteptareaCraciunului :)!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: