parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

O scrisoare pentru Mos Craciun

on December 4, 2018

O scrisoare pentru Mos CraciunÎn seara asta am citit o nouă poveste #InasteptareaCraciunului. Este vorba despre “O scrisoare pentru Moș Crăciun”, carte care face parte din colecția de cărți cu Iepurilă și Ursoc. Nouă ne plac mult cei 2 prieteni, am mai povestit aici despre ei.

Înainte să trec la povestire, trebuie să vă spun că povestea e destul de lungă, deci ar fi bine să o citiți într-o seară în care aveți mai mult timp la dispoziție. Iar ca și categorie de vârstă aș spune că merge de la 4 ani+. Poate și mai devreme, după 3 ani jumătate oricum, pentru micuții iubitori de povești mai lungi :). Povestea este savuroasă, cu multe episoade amuzante și comic de situație.

Acțiunea se petrece în Ajunul Crăciunului, când cei 2 prieteni erau foarte entuziasmați că a venit în sfârșit ziua mult așteptată. Însă până la lăsarea serii era nevoie să-și găsească ceva de făcut ca să nu simtă că timpul trece prea încet. Așa că au pornit o bătaie cu bulgări care a fost întreruptă rapid atunci când porumbița poștărița a scăpat din greșeală și fără să observe o scrisoare din geanta ei plină de scrisori chiar pe nasul lui Ursoc.DSC04115.JPG

Iepurilă și Ursoc au citit scrisoarea semnată de Bili Biluță și au realizat rapid că îi era adresată lui Moș Crăciun. Apoi s-au gândit că Bili nu va putea primi cadoul său dacă moșul nu intră în posesia scrisorii. Așa că s-au hotărât numaidecât să pornească în căutarea lui Moș Crăciun, care într-o astfel de zi, era bineînțeles, dificil de găsit.

DSC04116.JPGIepurilă și-a amintit că, în seara de Ajun, renii lui Moș Crăciun se hrănesc într-o poieniță cu mâncare de la animalele sălbatice, loc în care sperau să îl găsească pentru a-i înmâna răvasul atât de important. Au pornit la drum încrezători și plini de energie, luând-o pe scurtătură pentru a fi siguri că ajung la destinație în timp util. Pe drum s-au întâlnit cu locuitorii de la marginea pădurii, cărora le-au stricat castelul de zăpadă pentru că sania lor o luase la goană. Însă animalele întâlnite nu s-au supărat, ci chiar s-au arătat bucuroase să le arate drumul cel mai scurt celor 2 prieteni.

DSC04117.JPGBucuria era în inimile tuturor pentru că erau împreună și cântau colinde de Crăciun, chiar dacă fiecare cânta altceva, cât putea de tare :). Odată ajunși în poieniță, s-au pus pe așteptat, doar că Moș Crăciun nu mai apărea. Când în sfârșit i-au văzut sania trasă de reni, au pornit în grabă după ea, luându-și rămas-bun de la prietenii lor.

DSC04119.JPGAventura lor continuă prin pădure, printre nămeți,  printre fulgi mari de zăpadă care acoperă urmele lăsate de sanie. Obstacolele întâmpinate nu sunt puține, însă de fiecare dată reușesc să găsească pista corectă care să-i ducă mai aproape de Moș Crăciun. Doar că mai aproape nu înseamnă că și reușesc să-l ajungă din urmă. Când se lasă seara și ajung să se simtă obosiți după atâtea peripeții, reușesc să găsească puterea de a merge mai departe mânați de dorința de a-l ajuta pe Biluță, cel care credeau ei că nu și-ar fi primit cadoul de Crăciun fără scrisoarea care ajunsese accidental la ei. Gândul la tristețea pe care ar fi suferit-o micuțul Bili îi determina să continue prin pădurea întunecată și viscolită de ninsoare.

Doar că la final în ciuda tuturor greutăților, ajung întâmplător tocmai la Bili Biluță acasă. Nu vă spun dacă se întâlnesc sau nu cu Moș Crăciun. Vă las să descoperiți singuri cum se termină povestea această încântătoare, plină de aventuri, așa cum sunt toate cele cu Ursoc și Iepurilă.

O poveste frumoasă, dar poate mai degrabă despre aventuri în pădure, despre iarnă, prietenie, curaj, determinare, perseverență, decât despre Crăciun, deși scopul celor 2 era ca băiețelul marmota Bili să primească de la Moș Crăciun cadoul său. O poveste în stilul Ursoc și Iepurilă.

Poate fi citită foarte bine și după Crăciun, fiind vorba despre o ispravă în plină iarnă, în mijlocul naturii. Una peste alta, nouă ne-a plăcut. Și chiar aștept cu nerăbdare să văd cum e cealaltă carte de sezon cu aceeași protagoniști, “O petrecere minunată de Crăciun”.

Până dată viitoare, vă doresc lecturi plăcute alături de cei mici (și nu numai)!

Aici găsiți celălalt articol despre povestea citită #InasteptareaCraciunului.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: