parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Tilda Soricela – Un miracol de Craciun

on December 3, 2018

Tilda Soricela.jpgÎn seara asta am decis ca până în Ajun să descriu în fiecare zi câte o carte cu tematică de Crăciun din cele pe care le citim noi în așteptarea Marii Sărbători. Veți găsi aceste articole zilnice cu hashtag-ul #InasteptareaCraciunului.

Unele din cărți abia le-am achiziționat și abia aștept să le descoperim, însă altele vor fi cele de anul trecut. Sper să vă încânte aceste articole și să va inspire să le citiți copiilor poveștile care ne aduc mai aproape de atmosfera de Crăciun.

Astăzi am citit “Tilda Soricela – Un miracol de Crăciun.” Pe Tilda se poate să o cunoașteți din alte povești frumoase, cum ar fi “O călătorie fascinantă în jurul lumii” sau “De-a v-ați ascunselea la petrecerea de vara”. Noi le avem pe acestea, dar mai sunt câteva în această serie pe care ne propunem să le citim la un moment dat.

În povestea de Crăciun, Tilda, micuța șoricică albă ca neaua, se preocupă să păstreze ordonate și curate biserica și căsuța ei din turnul bisericii. DSC04104În timp ce făcea treabă, ea lăsa ușa căsuței sale deschise pentru a auzi corul ce făcea repetiții pentru ziua cea mare și chiar învățase toate cântecele împreună cu ei. Era tare încântată să-i asculte, să-i vadă și visa în secret să li se alăture, deși știa că acest lucru nu e posibil pentru că vocea ei nu se potrivea cu a celorlați.DSC04108.JPG

Însă vremea se înrăutățise în sătucul Tildei, gerul pusese stăpânire peste tot, astfel că toți cântăreții au răcit, au răgușit și au făcut febră. Tilda întristată a povestit cu bufnița înțeleaptă ce locuia în clopotniță despre ultimele evenimente, întrebându-se ce fel de Crăciun va fi acela fără muzică. Bufnița i-a dat de înțeles micuței că ea ar putea salva situația, pentru că legenda spune că o dată pe an oamenii și animalele se pot înțelege unii cu ceilalți.

DSC04111.JPG

DSC04112.JPG

A doua zi Tilda a știut  ce are de făcut. Și-a mobilizat prietenii, i-a chemat la repetiții și în ziua de Crăciun le-a făcut o mare surpriză oamenilor care veniseră la biserica, așteptându-se să nu aibă parte de concert. Colindele cântate de Tilda și prietenii ei au fascinat auditoriul, care a rămas cu o amintire memorabilă din acea zi minunată de Crăciun.

O poveste simplă despre cum dorințele noastre devin realitate atunci când ne dorim foarte mult un anumit lucru, despre pregătirile dinaintea Crăciunului, despre prietenie și despre miracole. O recomand cu drag!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: