parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#10 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut – Saptamana 29.11 – 05.12.

on November 28, 2018

sibiu-3642749_1920Dacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 29.11 -05.12., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc. Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publicaArticolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos.

Joi, 29 noiembrie

1. Un cadou NLP pentru 2019 – Copii – Un eveniment la care va îndemn călduros să mergeți. Și vorbesc în cunoștință de cauza pentru că miercuri seara am participat la varianta pentru adulți și a fost ….wow, mind-blowing. Sunt convinsă că și pentru copii va fi o experiență frumoasă. “La finalul anului este foarte important să îți dedici puțin timp pentru a te gândi la viitorul apropiat.

Ce anume dorești să realizezi în 2019?
Ce te-a oprit să-ți îndeplinești anumite obiective/vise în trecut și ce te-a făcut să rămâi la stadiul de motive și scuze?
Ai sărbătorit ceea ce ai realizat deja în 2018?

Pentru a răspunde acestor întrebări, te invităm la evenimentul NLP Cadou de anul acesta. 🙂

Ce vei afla de la acest eveniment?

Importanta de a lua o decizie
Cum să ai încredere în procesul prin care iei o decizie
Să identifici care decizii vor determina ca 2019 să fie cel mai bun an de până acum
Ce acțiuni este nevoie să întreprinzi pentru ca deciziile luate să dea valoare reală vieții tale
Ce convingeri, comportamente și gânduri au împiedicat/înfrânat deciziile pe care le-ai luat în 2018? Ce schimbări e nevoie să faci pentru că 2019 să fie cu totul diferit, în bine
Care sunt regulile tale personale pentru a reuși?
Ce limite noi ai nevoie să stabilești, când să le stabilești și cum să le pui în aplicare astfel încât să îți sprijine deciziile cu ușurință și fără efort?
Și multe multe altele…”

https://www.facebook.com/events/893195300873616/

2. Christmas Food Carousel 2018 – “Cel mai vizitat târg de Crăciun din țară devine și în acest an mai atractiv, pentru că te invită la masă. Între 28 noiembrie si 02 decembrie, truck-uri colorate vor staționa în Piața Albert Huet din Sibiu și îți vor pregăti#StreetFood extraordinar și băuturi calde, într-o atmosferă de sărbătoare.”

https://www.facebook.com/events/268276057206459/

3. Atelierul de lumânări pentru copii – “Atelierul se desfășoară în perioada 16.11. – 02.12.2018

Printr-o metodă străveche, cei mici vor crea lumânări colorate şi vor fi iniţiaţi în meşteşugul migălos al decorării formelor din ceară. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea.

Detalii aici: http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun

https://www.facebook.com/events/253871631997802/

4. Bazarul de Craciun a Cote – Editia I – “La vreme de iarnă, când întunericul de afară, lumina lumânărilor și prezența celor dragi ne aduc aminte de lumina din noi înșine, vă invităm să ne treceți pragul și să pășiți într-o atmosferă caldă, cu daruri alese: braduți, moși, îngerași, reni și oameni de zăpadă, clopoței și steluțe, aranjamente magice, colinde și multă veselie, ceai fierbinte și turtă dulce.
Prieteni vechi și noi sunteți bineveniți la prima ediție a Bazarului de Crăciun A Cote, pe 29 și 30 noiembrie pentru ca împreună să intrăm în atmosfera magică a Crăciunului!
Moș Crăciun a trecut deja pe la noi, iar pentru cei mai cuminți si norocoși a lăsat cadouri!”

https://www.facebook.com/events/807384096265883/

5. Painting Parties – “N-ai mai pictat până acum? Nu-i nimic! Specialistul nostru te va ghida pas cu pas și te va ajuta să transformi pânza albă într-o frumoasă pictură semnată cu numele tău! La sfârșit, pleci cu pictura acasă!

Totul este pus la dispoziția ta: șevalet‎, pânză, vopsele, pensule, șorț… pentru călătoria ta în lumea culorilor.”

https://www.facebook.com/events/743398962681543/

6. Candlelight Yoga Workshop – “Namaste! Pentru că 29.11.2018 este a doua zi a lunii noiembrie = 11:11:11, un număr care are codat în el vibrația exprimării autentice și a manifestării rapide a visurilor noastre și această zi ne aduce un potențial ridicat de energie, va aștept cu drag la un eveniment special!

Acest atelier va oferă cu drag:
🌟 Candlelight Yoga – mai multe stiluri de Yoga, incluzând posturi ce promovează circulația sângelui și a energiei în zone mai tensionate din corpul nostru
🌟 un ritual special care presupune coli de hârtie, un plic, un pix, lumânări
🌟 tehnici de respirație
🌟 tehnici de meditație.

Candlelight Yoga încorporează posturi care sunt menite să ne relaxeze și să elibereze tensiunea, stresul și oboseala care se poate acumula pe tot parcursul zilei.
Lumânările creează un efect calmant și aduc relaxare, pregătindu-ne corpul pentru somn.
Această practică, pe lângă un somn odihnitor, aduce și o concentrare mai bună, o stare de bine în fiecare celulă din corpul nostru.” Pentru mai multe detalii, consultați pagina event-ului.

https://www.facebook.com/events/254901315195474/

Vineri, 30 noiembrie

1. Carnaval Party de Sfantul Andrei la Family Place Cafe – “Ce ziceați că faceți vineri? Cum, nimic deosebit? Va invităm să sărbătorim împreună de Sfântul Andrei în 30 noiembrie de la ora 18:30-20:30, la ceas de seară, când se trezește strigoiul! Alungăm împreună spiritele rele printr-o petrecere de neuitat! Vino costumat cât mai caraghios pentru a ne asigura că speriem chiar și cel mai de temut spirit. Poți veni costumat chiar și în pirat, zână, prințesă, broască, cavaler, prinț sau orice îți dorești tu.
Dress code: costum de carnaval. Pregătim o seară plină de surprize, pictură pe față, jocuri şi concursuri tematice, baloane de săpun, baloane modelabile, muzică, dans, parada costumelor, moment special pentru sărbătoriții zilei cu BRIOȘE TORT.
Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare.” Pentru mai multe detalii, consultați pagina event-ului.

https://www.facebook.com/events/338902639996966/

2. Fii parte din poveste – “De ce iubim sărbătorile de iarnă? Pentru că e perioada din an în care cu toții revenim acasă și petrecem timp alături de cei dragi. Ne dorim să le oferim și copiilor instituționalizați motive să aștepte cu drag această perioadă.

Copiii au nevoie nu doar de jucării, de haine și de dulciuri. Ei au nevoie mai întâi de toate de iubire, de atenție și de experiențe care să contribuie la formarea lor.

Cu toții ne dorim să oferim un strop de bucurie în această perioadă a anului. De ce să nu o facem într-un mod cu adevărat important și de impact?

De aceea, și anul acesta ne dorim ca Moș Crăciun să vină la cei 170 de copii și tineri din centrele de plasament cu alt fel de cadouri: amintiri de poveste despre distracție la patinoar și petreceri prin care să sărbătorească reușitele din anul acesta alături de prietenii lor, voluntarii asociației.

Costul unei ieșiri la patinoar este de 40 lei pentru fiecare copil și include transportul la patinoar, biletul de intrare și taxa de închiriere patine.

Pentru organizarea petrecerilor în afara centrelor de plasament costul este de 50 lei pentru fiecare copil, reprezentând transportul, închirierea locației, pizza, suc și tort.

Ajută-ne să le împlinim visurile! Donează urmând link-ul:  http://asociatiadepoveste.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=7204

https://www.facebook.com/events/1956275861341612/

3. Painting Classes for kids – “Această serie de 10 ateliere creative este structurată ca un curs de desen și pictură, având, totodată, rolul de a oferi un spațiu de relaxare copiilor. Aceste întâlniri au menirea de a conduce copiii într-un univers creativ, unde se pot relaxa dupa școală, prin artă. Prin tehnici de pictură și desen, copiii învață să dea frâu liber imaginației, spontaneității și creativității. Învață limbajul culorilor și al liniilor, construiesc lumi și personaje și ascultă povești despre marii pictori ai lumii.”

https://www.facebook.com/events/341860099918700/

4. Ceata Mosilor Muzicali – “Ceata Moșilor Muzicali se plimbă prin Târgul de Crăciun din Sibiu, oferind recitualuri din loc în loc. Sunetul instrumentelor de suflat vă va duce direct într-o atmosferă tradițională de Crăciun.” Perioada 30 noiembrie – 21 decembrie.

https://www.facebook.com/events/1040136172861374/

Sâmbătă, 1 decembrie

1. Trăiește românește – “Ferma Veselă își deschide ușa casei pentru cei mari și cei mici. Sărbătorim românește 100 de ani de România! Petrecem împreună, ne ospătam cu gustări tradiționale (pâine de casă, untură, cârnați, slănină, brânză, ceapă, zacuscă, gem) și băuturi calde (ceai cald, vin fiert, cafea), iar la sfârșit ne prindem în hora Unirii, ca în vremurile străvechi.”

https://www.facebook.com/events/2127207987299754/

2. Dumbrava minunata – “| Acest spectacol este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani si va avea loc atât sâmbătă, cât și duminică. Pentru mai multe detalii, consultați pagina event-ului.

“Există speranţă dincolo de realitatea asta, copiii nu trebuie să înceteze să viseze! Trebuie să aibă curaj pentru că îşi pot găsi şi ei locul în lumea asta, aşa cum e ea”, Gabriel Apostol, regizor

Dumbrava minunată este povestea unei fetiţe orfane, care locuieşte cu o mamă vitregă din a cărei parte nu primeşte niciun dram de iubire. Gândul bun de la baza spectacolului este că există pentru orice pui de om care îndrăzneşte să creadă, o lume de basm care îi va da putere să îşi găsească locul. Iar basmul este cu măiestrie ilustrat prin păpuşile cu wayang, realizate de scenograful Mihai Pastramagiu. Lizuca se ridică deasupra răutăţilor mamei vitrege şi pleacă împreună cu prietenul ei Patrocle la bunici, iar călătoria ei se dovedeşte a fi, nu una iniţiatică, ci una de reafirmare a încrederii ei în ea însăşi, în curajul de care poate da dovadă, în prietenie, umanitate şi în legăturile care sunt mai presus de viaţă şi de moarte. Amintirea mamei şi poveştile în care Lizuca îndrăzneşte să creadă îi dau forţă să decidă ce e bine pentru ea şi să îşi urmeze propria-i realitate. Iar întâlnirile magice sunt multe şi candide, precum e şi cuplul călător Lizuca- Patrocle.”

https://www.facebook.com/events/2112421495739829/

3. Atelier de mesterilit – ornamente cu Craciunila – Acest atelier este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani/

“Începând cu luna decembrie și primii fulgi de nea, AuRILĂ și IepuRILĂ dau startul atelierelor de meșteRILIT ornamente de Crăciun. Ne punem la contribuție imaginația și creativitatea pentru cele mai ingenioase globuri, coșulețe, ghirlande și decorațiuni care să completeze spiritul sărbătorilor.

ATELIERUL DE MEȘTERILIT își propune să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, orientată spre dialog și dezvoltarea imaginației copiilor care au șansa să învețe lucruri noi într-un anturaj prietenos. Scopul unui astfel de atelier este de a dezvolta creativitatea copiilor prin deprinderea unor operațiuni manuale de tăiere-decupare-asamblare și folosirea unor materiale diverse și tehnici de construcție, specifice artei teatrale.

Bilete online: https://bit.ly/2PWpCk2

https://www.facebook.com/events/1014280102107070/

4. Atelier de creație pentru copii la Shopping City Sibiu – “Atelierele de creație îi invită pe cei mici la Shopping City Sibiu să se bucure de o serie de activități distractive și interesante! Atelierele au loc în fiecare lună, în zona Flanco, între orele 11:00-14:00.”

https://www.facebook.com/events/266882537188239/

5. 100 de ani de cultura – “Sărbătorim Centenarul Marii Uniri prin cultură, 1-2 Decembrie la Restaurant Ecvestria.🖼️ 🎨.

Evenimentul “100 de ANI de Cultură” are ca obiectiv principal promovarea adevăratelor valorilor românești prin artă și cultură.
Alături de partenerii noștri Fine Art Imaging, am pregătit COLECȚIA DE ARTĂ ROMÂNEASCĂ, expoziție de giclée-uri.

În cadrul expoziției vor fii prezentate reproduceri de mare calitate a următoarelor opere de artă 🖼️ 🎨.

• Nicolae Grigorescu – Țăranca cu furca; Car cu boi și Cap de țigancă
• Ștefan Luchian – Pasteluri (Crizanteme galbene; Crizanteme roșii)
• Nicolae Tonitza – Cap de copil și Cafeneaua mică din Mangalia
• Mișu Popp – Fata în albastru și Călugăr citind
• Gheorghe Petrascu – Casa veche; Interior; Natura moartă cu mere”

Pentru mai multe detalii, consultați pagina event-ului.

https://www.facebook.com/events/482952245547615/

Duminică, 2 decembrie

1. 100 de ani de cultura – “Sărbătorim Centenarul Marii Uniri prin cultură, 1-2 Decembrie la Restaurant Ecvestria.🖼️ 🎨.

Evenimentul “100 de ANI de Cultură” are ca obiectiv principal promovarea adevăratelor valorilor românești prin artă și cultură.
Alături de partenerii noștri Fine Art Imaging, am pregătit COLECȚIA DE ARTĂ ROMÂNEASCĂ, expoziție de giclée-uri.

În cadrul expoziției vor fii prezentate reproduceri de mare calitate a următoarelor opere de artă 🖼️ 🎨.

• Nicolae Grigorescu – Țăranca cu furca; Car cu boi și Cap de țigancă
• Ștefan Luchian – Pasteluri (Crizanteme galbene; Crizanteme roșii)
• Nicolae Tonitza – Cap de copil și Cafeneaua mică din Mangalia
• Mișu Popp – Fata în albastru și Călugăr citind
• Gheorghe Petrascu – Casa veche; Interior; Natura moartă cu mere”

Pentru mai multe detalii, consultați pagina event-ului.

https://www.facebook.com/events/482952245547615/

2. Ceata Mosilor Muzicali – “Ceata Moșilor Muzicali se plimbă prin Târgul de Crăciun din Sibiu, oferind recitualuri din loc în loc. Sunetul instrumentelor de suflat vă va duce direct într-o atmosferă tradițională de Crăciun.” Perioada 30 noiembrie – 21 decembrie.

https://www.facebook.com/events/1040136172861374/

3.Atelierul de lumânări pentru copii – “Atelierul se desfășoară în perioada 16.11. – 02.12.2018

Printr-o metodă străveche, cei mici vor crea lumânări colorate şi vor fi iniţiaţi în meşteşugul migălos al decorării formelor din ceară. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea.

Detalii aici: http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun

https://www.facebook.com/events/253871631997802/

4. Fii parte din poveste – Eveniment recurent. “De ce iubim sărbătorile de iarnă? Pentru că e perioada din an în care cu toții revenim acasă și petrecem timp alături de cei dragi. Ne dorim să le oferim și copiilor instituționalizați motive să aștepte cu drag această perioadă.

Copiii au nevoie nu doar de jucării, de haine și de dulciuri. Ei au nevoie mai întâi de toate de iubire, de atenție și de experiențe care să contribuie la formarea lor.

Cu toții ne dorim să oferim un strop de bucurie în această perioadă a anului. De ce să nu o facem într-un mod cu adevărat important și de impact?

De aceea, și anul acesta ne dorim ca Moș Crăciun să vină la cei 170 de copii și tineri din centrele de plasament cu alt fel de cadouri: amintiri de poveste despre distracție la patinoar și petreceri prin care să sărbătorească reușitele din anul acesta alături de prietenii lor, voluntarii asociației.

Costul unei ieșiri la patinoar este de 40 lei pentru fiecare copil și include transportul la patinoar, biletul de intrare și taxa de închiriere patine.

Pentru organizarea petrecerilor în afara centrelor de plasament costul este de 50 lei pentru fiecare copil, reprezentând transportul, închirierea locației, pizza, suc și tort.

Ajută-ne să le împlinim visurile! Donează urmând link-ul:  http://asociatiadepoveste.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=7204

https://www.facebook.com/events/1956275861341612/

5. Dumbrava minunata – “| Acest spectacol este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani si va avea loc atât sâmbătă, cât și duminică. Pentru mai multe detalii, consultați pagina event-ului.

“Există speranţă dincolo de realitatea asta, copiii nu trebuie să înceteze să viseze! Trebuie să aibă curaj pentru că îşi pot găsi şi ei locul în lumea asta, aşa cum e ea”, Gabriel Apostol, regizor

Dumbrava minunată este povestea unei fetiţe orfane, care locuieşte cu o mamă vitregă din a cărei parte nu primeşte niciun dram de iubire. Gândul bun de la baza spectacolului este că există pentru orice pui de om care îndrăzneşte să creadă, o lume de basm care îi va da putere să îşi găsească locul. Iar basmul este cu măiestrie ilustrat prin păpuşile cu wayang, realizate de scenograful Mihai Pastramagiu. Lizuca se ridică deasupra răutăţilor mamei vitrege şi pleacă împreună cu prietenul ei Patrocle la bunici, iar călătoria ei se dovedeşte a fi, nu una iniţiatică, ci una de reafirmare a încrederii ei în ea însăşi, în curajul de care poate da dovadă, în prietenie, umanitate şi în legăturile care sunt mai presus de viaţă şi de moarte. Amintirea mamei şi poveştile în care Lizuca îndrăzneşte să creadă îi dau forţă să decidă ce e bine pentru ea şi să îşi urmeze propria-i realitate. Iar întâlnirile magice sunt multe şi candide, precum e şi cuplul călător Lizuca- Patrocle.”

https://www.facebook.com/events/2112421495739829/

Luni, 3 decembrie

1. Atelier de biscuiti pentru copii – “Atelierul se desfășoară în perioada 03. – 09.12.2018

Cu aluat dulce, sucitoare, forme și imaginație, copiii vor face cei mai gustoși și frumoși biscuiți. Acest atelier contribuie la dezvoltarea creativității și îndemânării, fixează deprinderile igienice și stimulează creșterea autonomiei în plan practic. Hrănindu-le spiritul ludic și creativ înnăscut prin joc, putem insufla copiilor importanța dezvoltării creativității.

Detalii: http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/

https://www.facebook.com/events/489469638201921/

2. Atelier de creație – Aranjamente de Crăciun – “Cu toții iubim Crăciunul și mai ales decorațiunile de Crăciun.
Știm deasemenea că mulți și-ar dori să-și creeze singur aceste decorațiuni. Unii poate nu știu cum să o facă, alții poate nu au materialele necesare sau pur și simplu ar vrea să le facă asta împreună cu cei dragi.

Anul acesta va ajutăm noi. Ne vedem în fiecare săptămâna la Color Cafe, cu copii și mămici, cu bunici și amici sau chiar cu colegii de clasa și cu doamna învățătoare . Vom crea împreună coronițe pentru ușa, aranjamente pentru masă sau braduleti în miniatură 🙂

Prețul atelierelor este de 50 de lei pentru coronițe și aranjamentele de masă sau 100 de lei pentru braduleti.
Venim noi cu materiale, ustensile și decorațiuni, voie bună și sfaturi pentru că lucrările voastre să fie apreciate de Moș Crăciun 🙂

https://www.facebook.com/events/512182205965318/

3. Concert de colinde “Slobadă-ne, gazdă, în casă” – “Slobadă-ne, gazdă, în casă?
Aveți o ceată mare de colindatori care bate la ușa sufletelor dumneavoastră.
Cu mult dor de colindat am intrat în Postul Crăciunului. Și, ca bucuria noastră să fie deplină, o împărtășim cu toți aceia care-și deschid inimile.
Dacă doriți să vă umpleți de bucuria unui grup de tineri care vestesc Nașterea Domnului, vă invităm la concertul nostru!
Într-un spectacol oferit de OTS și prietenii lor, artiști, vom încununa în câteva ceasuri Minunea lumii: Nașterea!”

https://www.facebook.com/events/576379412781970/

4. DoR de drum la Sibiu – “Nu toate drumurile duc la București, așa că DoR vine la tine. Da, ai citit bine, ajungem în Sibiu și apoi în toată țara. Până la sfârșitul anului ajungem la Timișoara, Iași, Sibiu și Cluj. Nu avem cu noi bagaje multe, ci o doză concentrată de povești bune. În ultimii ani am navigat prin țară, am documentat, am ținut ateliere, am lucrat cu organizații locale și am vorbit la evenimente. Acum vrem să vorbim cu voi, despre voi.

Ce se va întâmpla:

► O conversație cu antreprenori locali și lansarea ediției 2018 a ghidului 24/7: Femei și antreprenoriat
3 decembrie, ora 10:00 @ Biblioteca Astra Sibiu, Corp B.

Ghidul 24/7 este o colecție de povești despre antreprenori din România, iar ediția din acest an, a patra, este dedicată femeilor care au pornit afaceri în domenii creative și modului în care au depășit provocările aduse de acestea: de la maternitate la sexism, de la găsirea unui investitor la crearea unui impact pozitiv în comunități vulnerabile.

Participarea este gratuită, iar locurile sunt limitate. Înscrierile se fac aici:http://bit.ly/intalnire-antreprenori.

24/7: Un ghid de viață și muncă pentru antreprenorul creativ este un produs editorial DoR la inițiativa UniCredit Bank România.

► Atelier de storytelling cu Georgiana Ilie, senior editor la DoR
3 decembrie, 17:30 – 20:30 @ Biblioteca Astra Sibiu, Corp B

Atelierul de storytelling este dedicat celor care doresc să învețe cum poate fi folosită narațiunea pentru a explica mai bine cine suntem noi, comunitățile în care trăim sau organizațiile noastre. Acest atelier se adresează nu doar jurnaliștilor sau celor care au experiența scrisului sau vorbitului în public, ci și celor care doresc să își dezvolte abilitățile narative în domeniul în care își desfășoară activitatea, de la industrii creative, antreprenoriat, la servicii publice. Atelierul va aduce împreună cel mult 15 participanți. Toți participanții la atelier vor primi agenda DoR de Scris.

Bilete se găsesc în număr limitat aici:
https://eventbook.ro/other/atelier-storytelling-sibiu

► Seară de filme, curatoriate și recomandate de DoR
3 decembrie, ora 19:00 – 20:30 @ Teatrul GONG Sibiu

Ți-am pregătit o proiecție de filme scurte, alese astfel încât să reflecte realitățile societății noastre, să te pună pe gânduri și să te inspire să-ți lași amprenta pe această lume, care este și a ta.

Bilete se găsesc în număr limitat aici:
https://eventbook.ro/film/bilete-dor-pe-drum-sibiu

Eveniment organizat de DoR și susținut de UniCredit Bank România.

DoR pe Drum e o inițiativă DoR de a ne vizita comunitatea de cititori și susținători din afara Bucureștiului. În ultimii ani am tot navigat prin țară, documentând, vorbind la evenimente, ținând ateliere, lucrând cu organizații locale. De fiecare dată ne-am simțit extraordinar. Așa că am decis că a sosit timpul să facem aceste vizite în mod regulat. Vom aduce cu noi membri ai echipei, colaboratori, ateliere, proiecții și alte surprize.

Evenimentele DoR pe Drum sunt susținute de UniCredit Bank Romania.

DoR pe Drum la Sibiu se întâmplă cu magia locală a prietenilor de laAsociatia My Transylvania și Arhiva de Cafea și Ceai.”

https://www.facebook.com/events/323999061714754/

Marti, 4 decembrie

1. Hai la psiholog. Psihologia pentru toti – “V-ați gândit vreodată cum ar arăta o călătorie în mintea voastră? Cum ar fi să reevaluați și să priviți gândurile și motivațiile voastre din altă perspectivă?
ASPS vă oferă această ocazie în cadrul primei ediții a proiectului “Hai la psiholog. Psihologia pentru toti” din anul universitar 2018-2019, alături de invitata noastră psiholog și lector universitar, Cornelia Iordănescu, specializată în terapia gestaltistă. Vă gândiți de ce ar trebui să fiți prezenți? Conștientizarea gândurilor și emoțiilor, puse în corelație cu evenimentele din trecut, vor da o semnificație diferită acțiunilor noastre din prezent.
Evenimentul va avea loc în data de 4.12.2018, ora 18:00, Facultatea de Medicină, etajul 5, sala 11.
Intrare libera!”

https://www.facebook.com/events/267511450629241/

2. Yoga pentru relaxare si reducerea stresului -“Va invităm cu drag la un atelier cu și despre Yoga prin care vom elibera stresul și vom beneficia de o stare de liniște, relaxare profundă, calm și echilibru interior.
Toți avem sau vom experimenta la un moment dat într-un fel, formă sau alta, stresul.
Yoga s-a dovedit a avea un efect calmant asupra corpului fizic și minții.
Posturile de Yoga au un efect de atenuare a stresului, sunt exerciții foarte bune care ajută la detensionarea mușchilor tensionați din corpul nostru.
Zonele corpului care tind să acumuleze cel mai mult stres sunt: gâtul, umărul și spatele, dar și zona fetei, maxilarul, degetele sau încheieturile.
Vom elimina blocajele emoționale și mentale care dictează limitările în viața noastră. Ne vom conecta la senzația din corp, ne vom utiliza puterea respirației pentru a aduce relaxare, eliberare și vitalitate în fiecare celulă a corpului.”

https://www.facebook.com/events/264188977581572/

Miercuri, 5 decembrie

1.Moș Nicolae spune “Adio nuielușe “- poveste și atelier – “Dragi copilași creativi, va invit la atelierul Moș Nicolae spune “Adio Nuielușe!’- poveste+ atelier de creație.
Vom afla miercuri la atelier de ce Moș Nicolae s-a gândit și s-a tot gândit ce să facă și cum să facă să scape de obiceiul nuieluselor. Tot atunci vom afla cu ce le înlocuiește, ce vor găsi copiii în ghetute în locul nuieluselor. O poveste minunată ce o regăsim în fabuloasa carte „O iarnă de povești” de Alex Donovici .
….”Moșul a tăcut câteva clipe și a privit focul. Vezi tu, vremurile se schimbă, copiii se schimbă, părinții se schimbă. Cred că în curând nuielușa nu va mai fi la modă. Și cred că nici nu ar mai trebui să fie la modă…Ce cred copiii care primesc nuielușe de la Moș?
Păi…crede că n-a prea fost cuminte. Sau că de acum încolo trebuie să fie mai cuminte. Că putea fi mai bun!
Mai bun?! Mai bun decât un copil?! Nu există nimic în lume mai bun decât un copil. Toți copiii se nasc cu sufletele curate. Sunt la fel de buni ca îngerii. Niciun copil nu este rău. …”
Ce ne mai sfătuiește Moșul și alte întâmplări le aflăm la atelier.
În partea a două a atelierului, în ceea ce priveşte tema de creativitate, realizăm ghetuța lui Moș Nicolae din hârtie gumată apoi fiecare cu ajutorul perforatoarelor își crează ornamente pentru a decora după bunul plac și propria imaginație.
Atelier recomandat copiilor iubitori de poveste și de activități creative – de la 3 ani în sus. La sfârșit dragi copilași, vom savura cu ceai cald îndulcit cu miere și aromat cu lămâie și vom povesti și vom face o lista cu ce ne dorim cadou de la Moș Nicolae.”

https://www.facebook.com/events/269562680419878/

2. Lansare de carte intre Ea si El – de Andreea Floare – “Dacă vrei să afli continuarea poveștii dintre Anastasia și Sebastian, te aștept miercuri 5 Decembrie, ora 18 la biblioteca Astra, corp A, etaj 2❤️

https://www.facebook.com/events/319507108631393/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: