parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

3 ani de blog

on November 27, 2018

ID-10043710Azi sunt 3 ani de când scriu pe blog! More or less, pentru că a existat și o perioadă de 4 luni de pauză totală în urmă cu 2 ani din motive de…sarcină, oboseală cronică și altele. Mi se pare că m-am schimbat în acești ani, deși nu știu dacă în exterior se vede ceva, dar așa simt. Dacă mă gândesc că la început abia îndrăzneam să distribui vreun articol și o făceam cu timiditate ieșită din comun, aș zice că se vede și în afară schimbarea pentru că azi dau share postărilor cu ușurință (de obicei). Sau dacă mă gândesc la primele articole care erau foarte lungi, iarăși aș spune că există o schimbare vizibilă, deși mai am uneori tendința să mă întind prea mult. Dacă o fi de bine sau nu schimbarea (în ceea ce privește blogul), vă las pe voi să-mi spuneți :). Deși știu că ar fi mult de lucrat la imaginea lui, însă deocamdată n-am reușit să strecor și activitatea asta pe listele de “to do”.

Ultimul an mi-a adus mai multă determinare de a scrie și cred că am scris cele mai multe articole din toată istoria blogului. Cu toate astea, cred că e loc de mai bine, mai ales pe partea de social media, că să nu mai spun de SEO sau alte lucruri care îmi sunt cam străine. Îmi dau seama de unele lucruri pe care le-aș putea face altfel, dar din lipsă de timp sau alte motive, nu le fac. Sper să schimb pas cu pas aspectele care nu-mi plac și sper ca blogul să reflecte ordinea după care tânjesc. Poate se vede că unele lucruri sunt făcute instinctiv, de unde și progresul lent, probabil.

Nu știu cum va fi anul următor pentru blog pentru că îmi voi relua activitatea și la job, deci timp va fi și mai puțin. Îmi doresc să scriu în cotinuare pentru că a scrie este adesea o nevoie și pentru că blogul mi-a adus multe bucurii, idei și oameni pe care poate altfel nu i-aș fi cunoscut.

Când mă gândesc la viața mea de acum 3 ani, văd o altă lume, o lume care îi aparținea doar lui Darius, cel care m-a și inspirat să încep să scriu, o lume în care voiam și credeam că e posibil să țin toate lucrurile sub control, deși eram în căutare de răspunsuri, un univers mai rigid decât cel de acum, cu o dorință mai mare de perfecțiune și cu mai multe frici decât în prezent. După 3 ani, în viața noastră și-a făcut loc o nouă sursă de inspirație, în persoana lui Andrei, care mi-a schimbat și mai mult percepțiile, m-a făcut să demontez mituri, m-a ajutat să-mi vindec frici, dar mi-a și arătat cât de mult mai am de lucrat cu mine însămi pentru că relația dintre frați, pe măsură ce puiul mic crește devine una din provocările cele mai mari. Dar nu neapărat relația lor, ci și raportarea noastră la fiecare din ei, la nevoile lor de a sta cu noi, de a le fi  în preajma cât mai mult.

În ultimul an am avut și cele mai multe aha moments, am avut mai multe idei, am învățat destul de multe despre acceptarea de sine, despre grija pe care e nevoie să ne-o acordăm, am citit mai mult, am îndrăznit mai mult, mi-am dorit  să fiu mai aproape de voi, cititorii, m-am întrebat cum aș putea să ofer în plus. Nu știu cât am reușit să fac  asta, știu însă că e loc de mai bine, de mai mult. Până acum atât am putut face.

De acum încolo sper să încep să acționez mai concentrat, să-mi adun forțele, gândurile și să realizez cât mai multe lucruri, să pun în practică idei, să întreprind mai multe activități, sau altfel spus, să cresc.

Nu în ultimul rând vreau să mai adaug că fără voi, cei care citiți și reveniți aici ori pe pagina de facebook, probabil blogul nu ar mai exista. Tare mult contează feedback-ul venit de la voi – un like, un comentariu sau un share. Mă înseninează, îmi dă aripi, de parcă sunt un copil ce a primit un dar prețios. Și chiar este un dar pe care îl primesc cu recunoștință deoarece mă ajută să merg mai departe când mi-e greu, pentru că în spatele blogului e ceva muncă, de obicei la ore târzii, dincolo de pasiunea care o însoțește mereu. Așa că închei cu mulțumiri către voi, cu gânduri de bine trimise pe calea … internetului și cu o îmbrățișare virtuală maaare care să vă cuprindă pe toți!

La mulți ani, blogul meu drag :)!

 

Image courtesy of digitalart at FreeDigitalPhotos.net


4 responses to “3 ani de blog

  1. La mulți ani! De inspirație, voie buna și feedback pozitiv.

    Like

  2. Ana says:

    La multi ani tie, draga Alexandra. Datorita tie blogul asta a prins aripi! 💖

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: