parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Sertarul cu amintiri – #Dariusisme – dor de inghetata, ordine si varsta lui

on November 18, 2018

Sertarul cu amintiri DariusismeDe-o vreme încoace am uitat să mai notez ce lucruri interesante a mai spus Darius, sub pretextul că e prea fain ce-a zis ca să uit. Și n-am uitat complet, numai că anumite discuții îmi revin în minte doar într-un anumit context, nu la comandă sau atunci când am eu un răgaz și m-așez să le consemnez. Așa că azi am puține #dariusisme, dar îmi promit ca pe viitor să fiu mai atentă și să notez lucrurile mai mult sau mai puțin memorabile pe care le spune.

Darius despre ordine/ curățenie

Ne străduim să-l determinăm pe Darius să-și strângă jucăriile constant, arătându-i că e mult mai bine când își aranjează lucrurile pentru că apoi poate găsi mai ușor ceea ce caută și pentru că îi pot veni mai multe idei despre cum să se joace cu ele. Uneori ne iese, alteori nu. Într-una din dățile când a fost dornic să facă ordine și era tare mândru de el că a făcut asta, a exclamat:

– Mami, am făcut atâta treaba! Am muncit muuult. Uite, acum e curat beznă! :)))

Beznă sau lună, tot pe-acolo, că doar luna apare când e beznă, nu? :))


Despre vârsta lui

Ca mulți alți copii, și Darius a început să fie preocupat de vârsta sa și a copiilor pe care îi întâlnește. Își dorește să fie mare, întreabă ce vârste au copiii pe care îi cunoaște, ca și cum ar vrea poate să stabilească o ierarhie în funcție de asta. Sau poate e o preocupare pentru el și deoarece îi povestim adesea despre el atunci când era de vârsta lui Andrei, în încercarea de a-l ajuta să înțeleagă că și el făcea poznele pe care le face frățiorul atunci când era la fel de mic. Prin comparație el se simte mult mai mare și cu o mai bună înțelegere a lumii decât Andrei, lucru care îl face să fie încântat, așa că nu scapă vreun prilej de a-și spune vârsta exactă.

Într-o discuție îi spuneam că el are 4 ani jumate, la care el îmi zice:

– Da, mami, dar n-am doar 4 ani jumate, dar am și 4 ani și 6 luni :))


Dor de înghețată

Din când în când Darius își amintește de mare, de vară și căldură, i se face dor să stea dezbrăcat și se îmbracă în “șold” aka “short”, că așa e cel mai fain să stai prin casă, dezbrăcat ca vara, chiar dacă afară aproape ninge. Și uneori își amintește de cum mânca el înghețată vara. Lui îi luăm o bilă de înghețată, dar recunosc, uneori mie îmi luăm 2 sub pretextul că o împart cu tatăl lui :D. Nu prea zicea multe atunci, se bucura că îi cumpărăm o înghețată doar a lui.  Zilele trecute mi-a zis, oarecum din senin:

– La vara vreau și eu înghețată cu 2 etaje. Nu mai vreau doar cu unul. Bine, mami? Promiți că-mi iei așa?

N-am promis nimic. M-am eschivat și văd eu la vară cum îl conving. Mizez pe faptul că e puțin mai mare și va înțelege mai ușor că e mai bine să mănânce cu un singur etaj :))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: