parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#5 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut :) – Saptamana 25 – 31.10.

on October 24, 2018

sibiu-1606375_1920.jpgDacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 25 -31.10., s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților, în general. Selecția va fi făcută în funcție de interesele noastre (ca și vârstă pentru copii), deși voi încerca să nu mă limitez strict la acestea.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc*;) winking. Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publica. Articolul va conține link-uri către evenimente și o scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos*:) happy.

Joi, 25 octombrie

1. Read for the Record 2018: Maybe something beautiful –Un eveniment foarte drăguț care sunt sigură că va fi pe placul copiilor și nu numai. Recomand cu drag pentru că toate evenimentele organziate de Fram sunt dintre cele mai reușite :). “Anul acesta, în cadrul evenimentului Read for the Record, ne propunem să citim împreună cu cei mici, pentru ca mai apoi să arătăm dragostea pentru lectură așa cum știu cei mici cel mai bine să o facă și anume prin artă.

Maybe Something Beautiful este o poveste plină de culoare, menită să inspire la o comunitate mai veselă, mai frumoasă. După ce vom citi împreună povestea Mirei și a vecinilor săi, copiii vor avea ocazia să-și exprime talentul artistic realizând o pictură murală.”

https://www.facebook.com/events/255110095354534/

2. Încep înscrierile. Program de vacanță la Family Place. – “Secretul unei vacanțe reușite nu este despre a nu mai merge la școală, ci este despre ce experiențe acumulezi în această săptămâna. Îți pregătim o călătorie frumoasă pentru dezvoltarea personală dar și emoțională. Ne vom distra împreună, vom dansa, cânta, vom spune povești terapeutice și vom face exerciții pentru dezvoltarea emoțională. Ne bucurăm de toate darurile oferite de toamnă și petrecem în stil Halloween.” Organizatorii promit și alte surprize interesante pentru copiii care vor participa și care sigur vor rămâne cu amintiri frumoase după această experiență. Și pentru că știu că atenția pentru detalii și preocuparea pentru evenimente reușite este focusul celor de la Family Place, eu recomand cu drag acest program pentru vacanță.  Mai multe detalii despre activități găsiți la acest link:

https://www.facebook.com/events/321778298621184/

3.Povești cu suflet – Mâini Unite organizează un eveniment emoționant la care sper să ajungă cât mai multe persoane. Cred că se va lăsa cu puternice constientizări pentru cei care participă. Iată despre ce e vorba: “În toate poveștile eroii au de înfruntat greutăți până să ajungă la finalul fericit. Și în drumul lor sunt însoțiți de personaje inimoase care îi ajută să treacă de toate încercările și să câștige “lupta”. Haideți să fim noi “Inimoșii” care îi însoțesc pe eroii fără voie …în lupta lor cu CANCERUL. Vă invităm să vă alăturați unei serii de evenimente caritabile susținute de Raluca Răducă .

Prima poveste o să fie spusă pentru Radu Alexandru (6 ani) .

A fost diagnosticat cu Neuroblastom Nediferențiat și în prezent se află la tratament cu citostatice la Secția de Oncopediatrie Cluj Napoca .

Evenimentul o să aibă loc la Biblioteca Astra Sibiu , corp A ( Lângă Spitalul Luther). În cadrul evenimentului o să fie amplasată o urnă pentru donații.” Detaliile aici:

https://www.facebook.com/events/1956900767696970/

4. Întâlnire Business Mom Club Sibiu – un alt eveniment pentru mămici la care îmi doresc tare s-ajung și pe care vi-l recomand cu drag, cu atât mai mult cu cât cea care ne va vorbi este Miruna Ioani, al cărei blog îl citesc cât pot de des cu drag. “Pentru că Asociaţia “Happy Moms” România sprijină acțiunile mamelor și în general, femeile antreprenoare, propunem o întâlnire Business Mom Club Sibiu cu tema:

“Sunt mamă, nu am timp să…”

A avea rolul de mamă, nu înseamnă izolarea de prieteni, stoparea activităților pe care le făceați înainte sau imposibilitatea coordonării unui business. Vrem să vă impulsionam să aveți curaj să acționați, să credeți si să perseverați.

Invitata noastră, Miruna Ioani, medic dentist, blogger și mamă, vine tocmai de la București pentru a vă povesti experiența ei. Ține foarte mult la comunitatea de mame antreprenoare din Sibiu și vă va oferi impulsul necesar pentru a face pasul în direcția care vi se potrivește cel mai bine. “

https://www.facebook.com/events/242481433111220/

5.Vrăjitoarea BOO de Halloween- atelier de creație – “Dăm viață unei noi decorațiuni de ușa pentru Halloween, de dimensiuni maaaaarrrriiiiii!!

Eu aduc pe mica vrăjitoare, cartoane colorate, lipici și foarfeci, sclipici și voi veniți cu creativitatea și voie bună :)”. Nu uitați să va înscrieți dacă doriți să participați!

https://www.facebook.com/events/344096689483504/

6. Painting Party –“Cochetezi cu pictura sau n-ai mai pus niciodată pensula în mână? Oricare ar fi răspunsul, hai la o petrecere picturală marca Art&Fun!

Specialistul nostru te va ghida pas cu pas și te va ajuta să transformi pânza albă într-o frumoasă pictură semnată cu numele tău! La sfârșit, pleci cu pictură acasă!

Totul este pus la dispoziția ta: șevalet‎, pânză, vopsele, pensule, șorț… pentru călătoria ta în lumea culorilor.”

https://www.facebook.com/events/693611741018425/

7. Expoziție foto “România de ieri și de azi” – “În perioada 25-28 octombrie 2018 Asociația Artografica celebrează cei 100 de ani de la Marea Unire printr-o “punte fotografică” între România de acum 100 de ani și România de astăzi!
Expoziția va cuprinde 60 de fotografii din perioada interbelică și 60 de fotografii din România de astăzi aranjate în forma harții României!
La realizarea acestei paralele foto Asociația Artografica este ajutată de mai multe Asociații și Fundații partenere, plus sponsori și fotografi, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Vă așteptăm cu drag să (re)descoperiți România de ieri și de azi prin fotografie!”

 https://www.facebook.com/events/298272534296586/

Vineri, 26 octombrie

1.Atelier de astronomie pentru copii cu Adrian Sonka –  Un eveniment tare frumos recomandat copiilor cu vârstă 7+.

“Întrebările pe care ți le poți pune atunci când privești cerul sunt nenumărate. Fie că te uiți după formele constelațiilor, fie că ești în căutarea unei stele căzătoare ca să-ți pui o dorință, când te uiți la imensitatea cerului o imensă curiozitate pune stăpânire pe tine. Iar Adrian Șonka, astronom și lector la Observatorul Astronomic din București „Amiral Vasile Urseanu”, răspunde acestor întrebări și te face să vrei să afli și mai multe lucruri despre misterele Universului.”

https://www.facebook.com/events/329830391104815/

2. Școală Părinților – Deprinderea abilităților sociale – “Seminar gratuit organizat pentru părinții copiilor cu autism din cadrul Centrului ”Caleidoscop”, și nu numai. Oricine dorește să participe se poate înscrie.
Vă invităm la o întâlnire despre rolul intervenției terapeutice în predarea și automatizarea abilităților sociale. Veți descoperi cum o echipă de specialiști din diferite domenii lucrează împreună pentru același scop. Psiholog, psihopegagog, terapeut specializat în intervenții asistate de animale, meloterapeut vă vor fi alături într-un workshop interactiv inedit.”

https://www.facebook.com/events/423485738175323/

Sâmbătă, 27 octombrie

1. Povești baroc: Vivaldi și Bach- Atelier muzical – un eveniment de neratat dacă doriți să-i împrieteniți pe copiii voștri cu muzica clasică. Este recomandat copiilor cu vârstă 6+. “Editura Nemi și Librăria Humanitas Constantin Noica din Sibiu vă invită sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 11.00, la un atelier muzical cu scriitoarea Cristina Andone.

„Poveştile din Pădurea Muzicală” reprezintă o serie de poveşti pentru copii scrise de Cristina Andone, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărţile îi vor „împrieteni” pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informatii esențiale pentru cultura lor generala.

„Muzica nu va salva lumea. Dar o va face mult, mult mai frumoasă.”

https://www.facebook.com/events/272093306979700/

2. Atelier de creație – un eveniment care să ne pună creativitatea în mișcare. ” În data de 27 octombrie After School Premium Sibiu organizează atelierul de creaţie cu LÂNĂ FINĂ. Acest proiect grozav a ajuns şi în Sibiu cu ajutorul colaboratorilor nostri de la Atelierul Lânos- București.
✔️Tema propusă este : un Tablou de Toamnă pentru camera copilului.🖼
✔️Materiale: materiale naturale, lână fină şi fetru.
👩‍👧‍👦La acest atelier pot participa cei mici şi mămicile.

https://www.facebook.com/events/186978585528794/

3. Atelier de mesteRILIT- masti de Halloween – atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. “AuRILĂ și IepuRILĂ ne pregătesc pentru Halloween într-un atelier special în care meşterilim măşti colorate, măşti îngrozitoare, măşti cumplite, măşti de tot felul de personaje. Ne punem la lucru creativitatea şi imaginaţia, iar prin metode simple de decupaj, lipire, pictură sau colorare vom crea cele mai haioase măşti de Halloween, pentru cele mai tari petreceri ale toamnei.

Atelierul de mesterilit își propune să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, orientată spre dialog și dezvoltarea imaginației copiilor care au șansa să învețe lucruri noi într-un anturaj prietenos. Scopul unui astfel de atelier este de a dezvolta creativitatea copiilor prin deprinderea unor operațiuni manuale de tăiere-decupare-asamblare și folosirea unor materiale diverse și tehnici de construcție, specifice artei teatrale.”

https://www.facebook.com/events/312231812911784/

4. Sărbătoarea dovleacului la fermă – un eveniment organizat atât sâmbătă, cât și duminică, așa că putem alege în funcție de nevoi :).

“Vedeta lunii octombrie este dovleacul sau bostanul portocaliu. Cioplim împreună felinare haioase din dovleci, pe care îi păstrați amintire de la noi. După atâta muncă în sculptura dovlecilor, bunica noastră ne servește pe săturate cu zacuscă gustoasă și gem proaspăt de gutui și mere. Sărbătoarea dovleacului e despre timp petrecut în familie!”

https://www.facebook.com/events/2180690078866414/?notif_t=event_calendar_create&notif_id=1540378450288230

5. Yard sale – “Dacă îți dorești să faci cumpărături la prețuri mici si foarte mici, te așteptăm la YARD SALE!

https://www.facebook.com/events/2187447158177122/

Duminică, 28 octombrie

1. Atelier de creație cu lână fină- Șezătoarea mămicilor –  Dacă ați ratat participarea la evenimentul similar de sâmbătă, poate reușiți să ajungeți la cel de duminică. Atenție, sunt în locații diferite! Un eveniment dedicat atât mămicilor, cât și copiilor. Ce idee faină! 2 în 1 🙂.

Duminica în familie” cu Șezătoarea Mămicilor și prichindeii, este un concept nou de atelier aplicativ, unde mămicile lucrează împreună cu copiii!
Activitatea se concentrează asupra unui 🍁 Tablou de Toamnă 🍁 pentru camera copilului, folosind materiale naturale, lână fină și fetru.

Scopul acestui proiect este dezvoltarea personală și socializarea mămicilor din comunitate și bineînțeles buna dispoziție a copiilor.

https://www.facebook.com/events/581640708922219/

2. Voluntari de cursă lungă, ed. 2 – o altă idee inedită și binevenită: mișcare, picnic, socializare.

” VolunȚari și Voluntari, care în ultimul an ați pus umărul la construirea unui Sibiu mai puternic, vă invităm la a 2-a ediție a crosului Voluntari de Cursă Lungă (participarea este gratuită și înscrierile se fac aici:www.clubulsportiv.com/inscrieri-editia-2).

La fel ca în cazul primei ediții, aducem sub lumina reflectoarelor două lucruri foarte importante pentru noi: voluntarii și grija pentru natură. Pe parcursul a 5 km vă veți bucura de o alergare plină de voie bună pe aleile tomnatice ale Parcului Sub Arini, în timp ce ne ajutați să „reciclăm” materiale rămase de la edițiile anterioare ale Maratonului Internațional Sibiu: veți purta unul dintre numerele neridicate, iar la Finish veți primi una dintre medaliile rămase.

În plus, la final transformăm punctul de revitalizare în zonă de picnic urban. Facem o masă comună, unde fiecare participant aduce câte ceva. Inclusiv, cana de acasă, pentru a încerca să avem cât mai mult grijă de mediu. Și pentru că niciodată nu este prea multă mișcare, printre povești mai jucăm un volei, un tenis.
Vă încurajăm să veniți cu prietenii și întreaga familie!”

https://www.facebook.com/events/735002176847837/

Luni, 29 octombrie

1. Vacanță în natură – Activități de circ și toamnă la ea acasă – o modalitate minunată de a petrece vacanța din perioada 29.10 – 02.11. pentru cei mai mici. Activitățile sunt potrivite pentru copii cu vârstă între 4 și 7 ani.

“Creștem Liber Montessori Sibiu și Copii în natură în parteneriat cu Alandala Circus Project va invită la vacanța altfel, la jonglerii și activități de circ în mijlocul toamnei.

Instructorii de la Alandala Circus Project vă propun câteva zile de inițiere în artele circului. O să ne jucăm cu tot felul de obiecte de jonglerie care ne vor stimula creativitatea și coordonarea, într-un cadru sigur și dinamic. Împreună putem crește prin mișcare și joacă.”

Pentru a vedea toate activitățile propuse vizitați pagina evenimentului:

https://www.facebook.com/events/1936935103052021/

Marti, 30 octombrie

Aromaterapie în alchimia personală – un eveniment pentru cei care doresc să afle mai multe despre uleiurile esențiale, dar și pentru iubitorii acestora.  “Uleiurile esențiale sunt substanțe vii care fac legătura între exterior- mediul înconjurător și interior- sufletul nostru, subconștientul și parți mai puțin văzute și cunocute.

În cadrul acestui atelier vă voi prezenta cum putem să incorporam uleiurile esențiale în viața noastră de zi cu zi pentru o stare emoțională optimă.Vom discuta și vom face exerciții practice de comunicare cu sufletul nostru, cu noi înșine cu ajutorul uleiurilor esențiale.”

https://www.facebook.com/events/409705396228169/

Miercuri, 31 octombrie

1.Music Joy, Sharing the joy of music – “Un atelier pentru copiii cu vârste între 1 și 2,5 ani cu multiple beneficii: poți lua parte la integrarea copilului tău la activități prekindergarden, oferindu-i tot sprijinul tău emotional; este susținută și stimulată dezvoltarea cognitivă și motrică, sunt deprinse ritmuri și i se asigura o dezvoltare fizică, intelectuală și emoționala optimă”

https://www.facebook.com/events/660179064382947/

2. Pălării de Halloween – atelier de creație recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. ” Indiferent în ce personaj vrei să te deghizezi de Halloween, nici o costumaţie nu este completă fără o pălărie pe măsură. Aşadar, vă propunem la sfârşit de lună un atelier în care croim împreună pălării de clovni, pălării de vrăjitoare sau magicieni, pălării colorate, accesorizate de fiecare copil în funcţie de personajele preferate. Să înceapă distracţia de Halloween!

Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de construcție păpuși/marionete și decor din lumea teatrală, stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori și materiale, respectiv de a interacționa și lucra împreună într-un colectiv prietenos.”

https://www.facebook.com/events/172034450378748/

3. CV-ul potrivit pentru jobul dorit – un eveniment pentru părinți la care să participați cu “deschidere și interes. Cu acceptarea faptului că încă nu știti totul despre CV-uri. Cu dorința de a găsi un job mai bun.”

https://www.facebook.com/events/1821667544549834/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: