parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#4 Activitati de facut, locuri de vazut, bine de stiut :) – Saptamana 18.10. – 24.10.

on October 17, 2018

sibiu-1606375_1920.jpgDacă vă întrebați ce planuri să vă faceți pentru săptămâna 18.10-24.10.s-ar putea să vă fie de folos această listă a evenimentelor din orașul nostru. Rubrica se adresează cititorilor din Sibiu sau celor care sunt în trecere prin Sibiu. M-am gândit să creez un loc în care se reunesc cele mai multe evenimente dedicate copiilor și părinților ce vor avea loc în orașul nostru în decursul unei săptămâni. Am spus cele mai multe pentru că sigur nu am cum să le cuprind pe toate și nici nu-mi propun asta. Voi adăuga atelierele și evenimentele pentru copii, dar știu sigur că și noi, părinții, avem nevoie să evadăm, chiar dacă asta înseamnă poate tot un event care are legătură cu creșterea copiilor, sau alteori, o escapadă la mișcare. Așa că, veți regăsi în aceste articole și evenimente care se adresează mămicilor sau părinților. Selecția va fi făcută în funcție de interesele noastre (ca și vârstă pentru copii), deși voi încerca să nu mă limitez strict la acestea.

Ideea asta mi-a răsărit în minte de multă vreme și mi-am propus să-i dau curs deși mă simt nevoită să recunosc că fac asta cu ceva emoții. Sper să vă fie de folos articolul și să vă ușureze căutările de activități interesante pe care uneori le ratați pentru că poate ați uitat să vă arătați interesate de event sau pentru că nu mai știți în ce zi era. Ideea s-a născut ca urmare a căutărilor mele efervescente de evenimente. Sunt preocupată de activități, deși nu ajungem prea des unde ne propunem, pentru că …mobilizare dificilă, copii mici care nu vor să stea în scaunul de mașină, somnul de amiază, treziri cu plânsete, etc. Poate aveți habar despre ce vorbesc*;) winking. Dar creștem noi și recuperăm. Până atunci, m-am gândit ca măcar să le centralizez pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activităților pe care le-am putea face, dacă  e să se alinieze astrele și să plecăm cu bine de acasă. Și cred și sper să fie util cât mai multor mămici care vor să găsească evenimentele reunite într-un singur loc.

Postarea această va fi săptămânală, miercurea fiind ziua în care o voi publica. Articolul va conține link-uri către evenimente și o foarte scurtă descriere a acestora (extras din event-ul de pe facebook). Dacă vreți, acesta e un fel de brief al evenimentelor, de aceea nu voi adăuga eu alte comentarii despre acestea. Mi se pare important să vă atrag atenția să nu uitați să vă înscrieți! Pentru cele mai multe activități e nevoie de acest pas. Detaliile legate de locație, oră,  vârsta recomandată, modalități de înscriere ori plată, atunci când e cazul, le găsiți în linkurile evenimentelor.

Îmi rezerv dreptul de a modifica un articol în cursul unei săptămâni, în sensul că e posibil să mai adaug evenimente noi de care nu știam la data la care am publicat articolul. 

Dacă aveți orice sugestii de îmbunătățire, adăugare a unor detalii sau întrebări, am să vă răspund cu drag cât pot de repede. Sper să vă fie de folos*:) happy.

Joi, 18 octombrie

1. Astra Film Festival –  După cum probabil știți, în perioada 15-22 octombrie se desfășoară Astra Film Festival. “În fiecare octombrie din ultimii 25 de ani, Festivalul Astra Film transformă Sibiul în locul de întâlnire al publicului de film cu producții și figuri de primă mărime din cinematografia de nonficțiune. O oglindă cu două fețe – imersiune în realitate și deopotrivă reflectare a acesteia -, marele ecran al Festivalului Astra Film oferă o descriere intimă a condiției umane și provoacă publicul să reflecteze la propriile experiențe prin povestiri cinematografice de mare forță.”  Evenimentul de pe facebook îl găsiți aici:

https://www.facebook.com/events/1206237036182583/

Detalii despre Astra Film Junior găsiți aici: https://www.astrafilm.ro/afj/films/?lang=ro.

Am găsit câteva filme care mă tentează pentru juniorul meu de 4 ani jumate, deși vârsta minimă recomandată pentru acestea este 6 +.

2. Mamma mia! Maternitatea azi, in dezbatere la Astra Film Fest – La unul din aceste filme mi-am tot propus s-ajung. Mai sunt 2 zile în care pot face asta. Programul complet și detalii despre aceste proiecții găsiți aici:

https://www.facebook.com/events/573529853082797/

3. Workshop AWAREness parenting 1/6 – “În perioada 0-7 ani ne confruntăm cu multe situații, care de cele mai multe ori ne depășesc, mai ales în ceea ce privește educația copiilor noștri sau reacțiile noastre la anumiți stimuli.
Credem că echilibrul personal, în familie și în sănătate fizică și alimentară, va face diferența mai departe în viață.
Dacă îți dorești să fii un model demn de urmat pentru copilul tău, pentru comunitatea ta, pentru societatea ta, te invităm să găsim și să cunoaștem echilibrul împreună!”

https://www.facebook.com/events/242069026470039/

4. Stejarul pitic, cel mai bun tatic- poveste+atelier de creatie – “Stejarul pitic, cel mai bun tătic! –este o minunată poveste care te invaţă despre cum grija şi iubirea oferite celorlalţi te pot transforma şi îţi pot oferi o mulţime de bucurii ca răsplată pentru dragostea oferită necondiționat ființelor neajutorate. Este vorba despre micul stejar, un bătrân resemnat, învins de fraţii lui în lupta pentru lumină, “înlemnit așa, gros și noduros”…morocănos și urâcios” ” căruia i se schimbă viaţa atunci când apare Tricotici și un pui de veveriţă abandonat de mamă. Stejărel se comportă că un adevărat părinte și povestea se transformă într-o lecţie de viaţă pe care o vom afla la atelier.” Atelierul este recomandat copiilor peste 3 ani. Pe lângă poveste, copiii vor putea să-și dezvolte și creativitatea prin diverse tehnici de pictură. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici:

https://www.facebook.com/events/277825509449845/

5. Atelier de creatie pentru copii: Varsta recomandata: 3-10 ani

https://www.facebook.com/events/446158132577485/

6. Food for Change week  a început de marți: “Commit to BE Food For Change :))
– Meatless week
– Eat Local week
– Zero food waste week”

https://www.facebook.com/events/260934171292884/

Vineri, 19 octombrie

1. Primul concurs de Working Equitations din Sibiu – “Club Ecvestru Transilvania împreună cu Working Equitation România au deosebita plăcere de a vă invita să participați la primul concurs de working equitation, în perioada 19-21 Octombrie 2018!
Concursul se va desfășura în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 09:00-17:00”. Intrarea la acest eveniment este liberă.

https://www.facebook.com/events/286341615312465/

2.Dezvoltarea Inteligentei Emotionale la copii –  Acest workshop gratuit se adresează copiilor cu vârstă peste 6 ani. “Prima parte a cursului este dedicată în întregime copiilor (vor fi inițiați în tehnica meditației MINDFULNESS, le vor fi testate abilitățile de autocunoaștere, comunicare emoțională, gândire creativă, prin joc) iar in cea de-a doua parte, psihoformatorul Attila Pall, va explica părinților care sunt tehnicile și metodele de lucru, care este scopul acestui program, obiectivele, și, în primul rând, care sunt beneficiile acestui program în dezvoltarea echilibrată și armonioasă a copiilor.”

https://www.facebook.com/events/332912563936779/

3. Carti Usborne la Kids Event and Fun – “Nimic nu e mai frumos decât să vezi copii care se bucură: de joacă, de prieteni și de cărți frumoase!
Cărți multe și frumoase de răsfoit și cumpărat, iar la sfârșit o carte cadou câștigătorului de la tombola.”

https://www.facebook.com/events/337430556818859/

Sâmbătă, 20 octombrie

1. Atelier de creatie pentru copii – Bufnite decorative – “ Vom confecționa împreună bufnițe decorative, numai bune de atârnat pe ușa de la intrare, pentru ca înțelepciunea, cunoașterea, forța protectoare universală, abundența, bucuria, curajul și armonia să ne inunde casele.”

https://www.facebook.com/events/319595842107061/

2. Atelier de creat povesti – Monstruleti din PET-uri – Aceste atelier este recomandat copiilor cu vârstă cuprinsă între 6 – 10 ani. ” Cu toţii ştim cât de nociv este plasticul nereciclat din jurul nostru, aşadar vă propunem să transformăm pet-urile pe care nu le mai utilizăm, în monstruleţi jucăuşi, care prind viaţă doar în cadrul atelierului de creat poveşti. Să reciclăm (re)creativ! (…) . Discuțiile și poveștile care au loc pe baza a ceea ce creăm împreună sunt prilej pentru dezvoltarea limbajului, a fanteziei și a creativității. “

https://www.facebook.com/events/285815892252037/

3. Atelier creativ “Let’s make aromatic slime” -Atelierul se adresează copiilor cu vârstă 5+. “Este oare vreun copil care să nu iubească slime-ul, moale și pufos, modelabil și nelipicios? Nuuuu cred!
Ei bine, sâmbătă vor învăța să-și facă singuri slime, să-l păstreze și să facă mici trucuri cu el. Fiecare își va lua slime-ul acasă, astfel încât să poată continua distracția pentru mai mult timp. Aromele folosite sunt uleiuri esențiale Doterra. “

https://www.facebook.com/events/1899731460111755/

4. Workshop Tehnici de Eliberare Emotionala cu Oana Sorescu – “Înveți cum să rezolvi probleme ca: dezechilibre emoționale, anxietate/ panică / frici / fobii (vorbit în public, înălțime, șerpi, păianjeni și alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apă, boală, singurătate, eșec, câini etc); dureri fizice, afecțiuni, traume, abuzuri emoționale – probleme feminine, depresii – probleme pediatrice; controlul dependentelelor alimentare (dulciuri, țigări, alcool, droguri); blocaje financiare; probleme relaționale.”

https://www.facebook.com/events/505787046519829/

5. Gagaga si altii ca el – “Gagaga și alții ca el” este un spectacol educativ ce reunește mai multe povestiri inspirate din literatura universală, în care cei mici descoperă că fiecare acțiune are și o reacțiune cu consecințe pe măsură. Spectacolul este unul interactiv, copiii având posibilitatea să se implice direct în desfășurarea acestuia. Acesția aplică „amenzi”, cântă alături de personaje și le răsplătesc dacă acestea își îndreaptă comportamentul, determinând finalul fericit al poveștii.”

La acest spectacol nu mai sunt locuri disponibile.

https://www.facebook.com/events/493731174435628/

6. Regasirea si vindecarea copilului interior – “Copilul interior (inner child) este o expresie pe care ai auzit-o în diferite ocazii, păstrează amintirile din copilăria ta și reprezintă în același timp manifestarea divină a emoțiilor existente în inima ta. Închipuie-ți că ești tu adultul și ai corpul tău fizic, însă mai există și corpul tău energetic precum și copilul interior care este mai degrabă “energetic” și nu fizic. (…)Dacă tu ești în armonie cu copilul tău interior, îl auzi, îl înțelegi te vei purta la fel cu propriul tău copil.

(…)Cum se poate realiza acest lucru?
Prin conștientizare, contemplare, meditație, iertare, acceptare etc.
Îți propun în acest scop o dupa-amiaza de meditație regresivă în perioada copilăriei, pentru redescoperirea și vindecarea emoțională a copilului interior.
Beneficiile vor fi în primul rând pentru tine, însă și pentru copilul tău. Relația ta cu copilul tău se va îmbunătăți, vei învata să comunici la alt nivel cu acesta.”

https://www.facebook.com/events/175172426698131/

Duminică, 21 octombrie

1. Atelier Dream Management – “Hai la atelierul de Dream Management, dacă ai sau n-ai visuri pe care vrei să le îndeplinești. Câteva ore în care o să te gândești la dorințele și aspirațiile tale. La finalul atelierului vei avea:
1. O primă listă a visurilor tale.
2. Claritate cu privire la primul pas spre unul dintre visuri;
3. Un partener care te va ajuta să faci acest prim pas;
4. Resurse / idei / contacte pentru îndeplinirea a trei visuri;
5. O metodă ştiinţifică pentru indeplinirea oricaruia din visurile tale.”

https://www.facebook.com/events/2147573105261998/

2. Cine a spus miau – “Povestea „Cine a spus miau” de Vladimir Suteev a fost principala sursă de inspirație a dramatizării cu același nume, scrisă de Monica Baldea. În căutarea răspunsului la întrebarea „Cine a spus miau?”, spectacolul ne poartă în mijlocul vieții domestice, unde vom descoperi lumea animăluțelor, a insectelor și a plantelor ce ne înconjoară zi de zi.”

https://www.facebook.com/events/567063393711185/

3. Atelier de creatie pentru cei mici – “Coloram, desenam, pictam,ne distram si realizam obiecte decorative frumoase.”

https://www.facebook.com/events/2372013339491752/?event_time_id=2372013352825084

Luni, 22 octombrie

Întâlnire art terapeutică no.11 – Artă efemeră –  Vârstă recomandată este 6+.”Pentru că toamna este foarte bogată și cameleonică, plină de surprize și inspirație, ne-am gândit să profităm de acest timp. Inițial vom viziona un video și vom povesti despre câțiva artiști care realizează lucrări efemere în natură.
Apoi pregătiți cu câteva materiale vom explora împrejurimile și vom alege câteva locuri în care vom realiza câte o lucrare.”

https://www.facebook.com/events/337764033451841/

Marti, 23 octombrie 

Atelier aplicativ Arta povestirii cu Micuta Fifi – “Copilului tău îi place să vorbescă și să povestească? Sau îi place să asculte povești? Ți-ai dori ca el/ea să aibă un loc unde să se exprime liber, să-și dezvolte imaginația și să învețe să comunice mai clar?
 Atelierul de Storytelling – stimulează creativitatea, vorbitul în public și capacitatea de auto-evaluare!”

https://www.facebook.com/events/269995423857964/

Miercuri, 24 octombrie

Music Joy, Sharing the joy of music – “Un atelier pentru copiii cu varste intre 1 si 2,5 ani cu multiple beneficii: poți lua parte la integrarea copilului tău la activități prekindergarden, oferindu-i tot sprijinul tău emotional; este susținută și stimulată dezvoltarea cognitivă și motrică, sunt deprinse ritmuri și i se asigura o dezvoltare fizica, intelectuala și emoționala optima”

https://www.facebook.com/events/660179064382947/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: