parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Lectura la lumina lanternei

on August 20, 2018

book-2135767_1920.jpgSăptămâna trecută povesteam aici despre reușita mea care m-a făcut tare bucuroasă! Lectura în fiecare seară și-a luat locul ce i se cuvine și eu sunt în sfârșit împăcată că învăț ceva nou, că îmi iau timp pentru mine, că simt cum mă îmbogățesc puțin cu fiecare pagină citită.

Desigur, lucrurile nu sunt într-un echilibru perfect, așa că n-am mai reușit să scriu la fel de mult ca înainte. Se pare că e greu să te concentrezi pe 2 provocări simultan*:P tongue. Și eu mă gândeam s-o încep și pe a treia, sportul. Deocamdată e în fașă ideea, dar sper să-i dau aripi ceva mai încolo.

Promiteam în ultimul articol că voi scrie despre cum strecuram lectura în programul meu în urmă cu câteva luni. E o metodă care a dat roade pentru o vreme, deci s-ar putea să mai apelez la ea din când în când, chiar dacă pare mai ciudată. Iată despre ce e vorba.

Seara, după ce îi citeam lui Darius povestea/poveștile lui, dacă vedeam că tot trage de timp (deși îi era somn), îi spuneam că nu mai putem citi pentru că e prea târziu și că e timpul să doarmă. Îmi cam pare rău să-l refuz când e vorba de citit povești pentru că mă bucur mult că îi place asta, însă uneori e foarte târziu și cred că doar caută să amâne cât mai mult posibil momentul închiderii luminii. Și nu-l refuz decât după ce am citit 1-2 povești, depinde cât sunt de lungi.

După refuz, încep rugămințile, protestele, negocierile. Așa că m-am gândit la o soluție care să-mi fie și mie pe plac. I-am zis că îi voi citi din cartea mea și că o voi face la lumina lanternei*:D big grin, ca să nu mai fie lumina aprinsă și să creăm condiții pentru somn. El era într-o perioada în care îi plăcea foarte mult să se joace cu lanterna, așa că a fost foarte încântat. Și uite așa reușeam eu să mai citesc câteva pagini, în timp ce stăteam lângă puiul meu și îl ajutam s-adoarmă. Desigur, la scurt timp chiar venea Moș Ene la genele lui.

A funcționat pentru o vreme varianta asta, dar apoi s-a schimbat câte ceva la rutina de seară. De exemplu, Darius îmi cerea să mergem în dormitor la frățiorul cel mic pentru a adormi aproape de el. No, cum să-i refuz așa ceva? :)) Un alt obstacol e oboseala. Mi-e greu să citesc cu voce tare, dacă sunt foarte obosită, după ce oricum am citit așa pentru Darius.

Oricum, e o varianta bunicică de a prinde ceva timp pentru lectură atunci când altfel nu se poate. Condiția e să nu adorm în timp ce-i citesc lui Darius din cărțile lui  😀 (yep, that also has happened).

Voi ați încercat să citiți cu lanterna, de când sunteți oameni mari? Sau preferați alte variante? 🙂

PS. Don’t judge a mom looking for some free time!*:P tongue


2 responses to “Lectura la lumina lanternei

 1. Tina says:

  Nu am incercat asta. Dar pare interesant. Si cred ca as castiga mai mult timp. Cat timp il culc pe bebe il adorm cu lumina aprinsă ca vad ca merge si după ce ii ating lui Darius lumina sa incerc varianta ta sa vad cum reacționează. Si as castiga mai mult timp de citit si pt mine ca noi oricum dormim toti trei.

  Liked by 1 person

  • Da, s-ar putea sa mearga. Poate in prima seara e mai curios Darius sa vada cum e cu lanterna, dar pe urma s-ar putea sa-i placa sa-ti auda vocea citind ceva, chiar daca nu e pentru el. Sau poate merge fara sa citesti cu voce tare 🙂
   Sunt curioasa cum merge. Sa ma tii la curent 😀 Spooor!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: