parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Spital in loc de mare

on June 19, 2018

Sursa foto: Ambro at freedigitalphotos.netÎn timp ce scriu aceste rânduri mă aflu într-un salon mic de spital în loc să fiu  pe plajă… Atât de tare așteptam concediul ăsta! De Darius nu mai zic! El ne întreba de vreo 10 zile încoace cât mai este până plecăm, dacă nu cumva a venit ziua plecării, de ce nu plecăm odată și alte asemenea. Deci eram foarte nerăbdători.

Însă în loc de mare sunt internată în spital cu Andrei începând de sâmbătă când am trecut printr-un episod pe care încă n-am puterea să-l povestesc. Prefer să vorbesc despre planurile care s-au dus pe apă sâmbetei, decât despre durerea și spaima prin care am trecut. O voi face când mă voi mai liniști. Deocamdată mă gândesc cât de fragil e totul în jurul nostru, cum trăim făcând planuri și stresandu-ne pentru toate nimicurile și ne preocupăm prea puțin de ceea ce contează.

E interesant cum mintea noastră are tendința să vadă mereu partea goală a paharului, cum pierdem din vedere ceea ce am făcut și vedem doar câte mai trebuie făcute. Mereu pe fugă, mereu pe bifat, mereu setați pe “să facem”.

Însă unele evenimente din viața noastră ne duc mai aproape de ceea ce contează. Atunci când vezi că viața ta sau a celor din jur atârnă de un fir de păr, listele și planurile nu mai contează. De fapt, orice poate aștepta.  Sănătatea pe care e de la sine înțeles că trebuie s-o avem (serios? pe bune? cine zice că e așa?) devine brusc focusul nostru. Începem să vedem că restul sunt doar detalii, restul pălesc în față adevăratelor probleme. Sănătatea nu ne așteaptă.

Poate ne dă cel mult câte un ultimatum. Cred că ce ni s-a întâmplat nouă e un fel de wake up call. Sper că de acum încolo să pot vedea mai bine, să pot prioritiza altfel decât am făcut-o până acum.

Eu am tendința să uit ușor multe lucruri, cu atât mai mult cu cât sunt dureroase. Însă ce am trăit sâmbătă aș vrea să nu uit, oricât de ciudat ar părea. În niciun caz n-aș vrea să se mai întâmple, pentru că e foarte greu să treci prin așa ceva, dar uitarea n-aș vrea să se aștearnă. Dacă tot s-a întâmplat asta, măcar să învăț și eu ceva despre viață, să pot spune că acum chiar știu pentru ce are sens să mă agit și pentru ce nu și să mă pot comporta în funcție de adevăratele valori. Și cele mai importante sunt viața și sănătatea. Aș vrea să-mi amintesc cum atunci nimic altceva n-a mai contat în afară de viața în sine!

Off, de ce ne pierdem în detalii, de ce lăsăm mintea să galopeze aiurea în loc să ne bucurăm că suntem aici, să ne bucurăm de viață, așa cum e ea, adesea imperfectă? De ce să așteptăm să fim zguduiți de ceva ca să putem fi altfel?

Vreau să cred că de acum încolo voi prețui altfel sănătatea și viața. Și că îmi voi adresa singură următoarea întrebare atunci când mă voi stresa pentru ceva: Cât de important e acest lucru pentru viața mea și a celor dragi și pentru sănătatea noastră, e cumva  vital?

În funcție de răspuns, care va avea și menirea de a mă aduce în prezent, de a spune STOP minții mele, voi lua și deciziile de acum încolo.


2 responses to “Spital in loc de mare

  1. Unicornul Albastru says:

    Multa sanatate! Si multumesc pentru articol, si eu am aceeasi tendinta…cand totul e bine ma pierd in nimicuri, cand nu mai e , realizez care sunt lucrurile cu adevarat importante…

    Liked by 1 person

    • Multumim! Cred ca toti avem tendinta asta, din pacate. Ma bucur mult daca a ajutat vreun pic. Mai ales ca e de preferat sa invatam din experientele altora si sa nu testam pe propria piele, mai ales cand e vorba de sanatate…

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: