parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Timpul pentru autocunoastere, cea mai bună investiție dintre toate

on June 5, 2018

young-woman-2194038_1920.jpgA-ți da timp pentru a te cunoaște și a te înțelege mai bine este poate una din cele mai bune investiții pe care le putem face în viață. Aș zice chiar cea mai mare. Câștigul din povestea asta rămâne cu tine pentru totdeauna și e unul uriaș. Știu, par vorbe mari, iar eu sunt abia la începutul drumului. Pașii mei sunt de furnică, dar simt că ăsta e drumul. Cred că fiecare intuim când facem ceva bine, ceva care ne duce mai aproape de noi înșine, de ceea ce e important cu adevărat pentru noi și ne străduim să rămânem pe cale cât mai mult timp. Uneori călcăm în lături, ne ia timp să ne redresăm, apoi iar ne poticnim, ne luptăm să revenim la normal, parcă avem tot felul de piedici. Dar așa e drumul. Cineva drag mi-a spus azi că nu poate fi o linie dreapta că doar nu suntem morți. E firesc să fie cu suișuri și coborâșuri. Important e să facem pași în direcția bună.

Azi am avut o întâlnire foarte faină în care am avut niște Aha moments și am făcut niște conexiuni legate de trecutul meu foarte interesante.  Am înțeles de ce mi-e greu să mă exteriorizez, am înțeles de ce nu-mi dau singură voie anumite lucruri, de ce  prefer să bag capul în pământ, ca struțul. Știți cum e cu teoria, nu? Știm multă teorie, dar simțim și creștem mult mai mult când punem teoria în practică. Toată creșterea noastră vine din practică. Bine, poate e puțin exagerat să spun că toată, dar oricum, în proporție mare.

Ceea ce vreau eu să spun azi e simplu, de fapt. Investiți timp în voi, în ciuda împrejurărilor care par a nu vă ajuta în sensul ăsta. Pentru ca atunci când ți-ai umplut bateriile, atunci când începi să înțelegi cum funcționezi, când începi să-ți dai voie să greșești (nu că n-ai greși oricum, dar a recunoaște și a accepta că ești imperfect înseamnă o mare ușurare), atunci, se întâmplă ceva uimitor. Capeți puteri nebănuite, redescoperi calități pe care le credeai îngropate și parcă îți iei viata inapoi. E bine de stiut ca sentimentul ăsta nu durează o veșnicie, pentru că, la fel ca toate lucrurile în viață, e trecător. Dar acum știu că atunci când trece, pot oricând să încep iar să mă întorc spre mine, să-mi dau voie și să-mi dau timp și o să mă simt apoi mai bine.

Se pare că fac ce fac și tot despre timpul pentru noi ajung să scriu. Devine laitmotiv 🙂 Pentru că e atât de important, dar totodată și atât de ușor de neglijat. Mie încă mi-e greu să-l integrez în rutina zilnică, mai ales atunci când sunt scoasă din ritm și în jurul meu se întâmplă lucruri care mă provoacă (cum se întâmplă de o vreme încoace) și mai ales pentru că fac parte din categoria acelor persoane care nu-și dau voie să aibă timp, pentru că …sentimentul de vină. Nu mai detaliez că și despre vină am mai scris aici.

Închei cu un citat care sună mai bine în engleză: “It’s not about having time, it’s about making time”. – Sooo, make some time for you, invest in yourself.

 


6 responses to “Timpul pentru autocunoastere, cea mai bună investiție dintre toate

 1. marimaria88 says:

  Mda , uneori ne facem timp pentru toate dar pentru noi înșine mai greu. Ne pierdem în lucruri mărunte și uităm esențialul.
  Și nu știu de ce cel mai des asta ni se întâmplă nouă mamelor.

  Liked by 2 people

 2. Cristina says:

  Shine on! Te îmbrățișez cu drag!

  Liked by 2 people

 3. Ana says:

  Autocunoasterea inseamna vindecare. Multa rabdare, pasi mici, putere si sustinere! Te imbratisez.

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: