parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#22 Campanii cu suflet

on May 31, 2018

tic-tac-toe-1777859_1920Bun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

https://www.scrisulfacebine.ro/2018/05/29/cristina-otel-piesa-de-puzzle-care-m-ajutat-sa-fiu-eu/ – Despre campania Scrisul Face Bine am mai povestit.  Cu mare bucurie am citit gândurile Cristinei despre educație, despre autocunoaștere, despre regăsirea sinelui autentic pe care le împărtășește cu drag pentru această campanie.

“Modalitățile prin care putem să ne reconectăm cu noi înșine sunt multe. Rețete universal valabile pentru fiecare nu există. Pentru unii poate fi terapie, pentru alții coaching, o călătorie inițiatică, un retreat de meditație în care o săptămână nu vorbești cu nimeni sau o combinație între ele. Metoda care funcționează pentru mine e o împletire de coaching, self-coaching, cultivarea stării de prezență și mult scris. Nimic nu mă ajută să conștientizez mai clar progresul pe care l-am făcut decât recitirea rândurilor scrise cu săptămâni sau luni în urmă.”

https://pisicapesarma.ro/discutia-de-5-minute-saptamana-9-despre-compasiune-si-daruire/ – Săptămâna 9 din #Discuția de 5 minute și un subiect care merită din plin atenția noastră, pentru că e important “să le reamintim copiilor să aibă compasiune și dăruire față de semenii lor, să îi trateze cu empatie și să aibă grijă la anumite acțiuni.”

Cu ajutorul întrebărilor, cu răbdare, cu dialoguri de acest gen purtate constant, putem să ne ajutăm copiii să devină empatici, să devină generoși, să își dorească să îi ajute pe ceilalți. Îmi place că găsim în acest  exercițiu, întrebări concrete, clare, concise care sigur ne sunt de folos și îi vor determina pe copii să se deschidă, să ne povestesca mai mult.

http://www.suntmama.com/2018/05/azi-vreau-sa-multumesc-oamenilor.html – Anna ne-a mai povestit și în alte articole despre lupta fiului sau cu cancerul, însă acum a scris un articol în care mulțumește tuturor celor ce le-au stat alături, oamenilor cu suflet mare și care au i-au sprijinit în aceste ultime luni.

http://faurimoameni.ro/2018/05/29/imi-tin-copilul-brate-masina/ – Monica a scris despre importanta scaunului auto în mașină. Un articol care să ne facă conștienți de pericolul condusului cu copii in afară zonei de siguranță.

“Ce vă rog așadar: nu mergeți cu copiii în brațe în mașină, cu ei zbenguindu-se pe bancheta din spate, cu ei pe locul din dreapta, sau, de neînțeles, cu ei la volan. Le puneți viața în pericol și, în caz că se întâmplă, riscați să nu mai puteți trăi cu ce s-a întâmplat.”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: