parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#21 Campanii cu suflet

on May 29, 2018

heart-762564_1920.jpgBun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

Săptămâna trecută n-am reușit să public articolul nr.21 din Campanii cu suflet din cauza unor evenimente neprevăzute, a oboselii și a diverselor piedici mai mari sau mai mici. Am vrut să sar peste această săptămână, dar am decis totuși că schimbarea datei de publicare nu e un motiv întemeiat să nu scriu despre aceste articole minunate pe care le-am citit.  De când am început să scriu #CampaniiCuSuflet nu mi s-a mai întâmplat să amân vreun articol. M-am simțit puțin descurajată de împrejurări, însă m-am gândit să mă situez deasupra lor și să scriu totuși articolul, chiar dacă e după mai multe zile.

Săptămâna această reintru în normal (sper 🙂  ).

Să ne lăsăm inspirați de inițiativele frumoase ale celorlalți, zic!

https://nataliadabija.ro/interviu-cu-asociatia-young-initiative/ – Natalia a scris despre Asociația Young Initiative, în cadrul campaniei #Ei fac România mai bună inițiată de Laura, de care sigur știți dacă citiți această rubrică. Iată cum se definesc cei care fac parte din această asociație: “creator de oportunități pentru copii, pentru tineri și pentru alte ONG-uri, având că numitor comun educația.” ONG-ul sprijină prin diverse proiecte educația copiilor defavorizați, susține alte ONG-uri prin inițiative inspirate, trimite anual 100 de tineri în Europa prin programul Erasmus+. Acestea sunt doar o parte din acțiunile asociației. În interviul acordat Nataliei de către fondatorul acesteia veți descoperi un om pasionat de ceea ce face de 8 ani de zile, o persoană care ” a încercat întotdeauna să creeze oportunități pentru cei din jurul sau, să dea mai departe din ceea ce a învățat sau descoperit.”

Întrebat ce îi place cel mai mult la ceea ce face, fondatorul asociației a răspuns: “Simți efectiv că ceea ce faci are un scop, că ajuți pe cineva, că rămâne ceva în urmă pe care ceilalți îl pot folosi. Iar pentru mine în mod special, îmi place diversitatea acestor proiecte.”

Vă invit să citiți acest articol pentru a afla lucruri din culisele ONG-urilor, pentru a vă inspira și, de ce nu, pentru a găsi idei de proiecte care pot schimba lucrurile din jurul vostru.

https://unicornulalbastrublog.wordpress.com/2018/05/24/supereroii-de-langa-noi/

Laura continuă minunata sa campanie #Ei fac România mai bună cu un articol emoționant, al unei asociații care sprijină părinții copiilor cu nevoi speciale. De ce o astfel de asociație, poate va întrebați. Pentru că a fi părinte nu e treaba cea mai simplă din lume, iar a fi părinte al unui copil special, mai ales în România, e și mai complicat:

“Ne-am dorit mult să oferim ceva celorlalţi părinţi care, ca şi noi, parcurg drumul acesta greu al creşterii şi îngrijirii unui copil cu dizabilitate, în România. Dacă aş rezuma cu un cuvânt primii ani de după naşterea Olgăi acesta ar fi „singurătate.””

Doamna Ruxandra Mateescu, fondatoarea asociației Supereroi printre noi mai spune: “Eram avizi să citim, să cunoaştem oameni ca noi, să ne confirme cineva că nu ni se întâmplă doar nouă asta. Au fost ani extrem de grei, pustii, plini de frici, întrebări şi mult plâns.”

Activitatea asociației a pornit prin platforma online ce reunește poveștile personale ale oamenilor care iubesc pe cineva cu nevoi speciale:părinți, frați, prieteni, și chiar ale unor tineri cu dizabilități. Între proiectele ei se află și Filmele Olgăi – proiecţii de film adaptate senzorial persoanelor cu nevoi speciale.”

Iată ce spune unul din beneficiarii proiectelor asociației: “Este nevoie de astfel de evenimente pentru părinţii copiilor cu nevoi speciale, deoarece întâlnirile cu oameni care trăiesc experienţe similare îi apropie, îi ajută să găsească soluţii la problemele lor, îi ajută să se simtă înţeleşi şi creează sentimentul de comuniune””

Un articol despre dăruire, perseverență, incluziune, sprijin, conștientizare, dar mai ales despre supereroi.

https://pisicapesarma.ro/discutia-de-5-minute-saptamana-8-despre-dorinte-si-pasiuni/ La #Discuția de 5 minute din săptămâna 8, Ioana ne propune să discutăm despre dorințe și pasiuni. Îmi place ideea de dreamboard pentru copii. Sigur veți mai găsi si alte idei interesante în articolul pe care vă invit să-l citiți pentru a afla mai multe despre năzuințele copiilor voștri.

https://mamicaactiva.com/contribuie-la-renovarea-sectiei-pentru-copiii-nascuti-prematur-si-poti-castiga-un-cadou/ – Oana a scris despre campania “UnColored de strângere de bani pentru renovarea secției de prematuri de la Maternitatea Polizu. Cine sprijină renovarea acestei secții și participa la tombolă organizată pe blogul Oanei, are șansa de a câștigă un cadou. Aici  puteți intra pentru a participa la tombolă.

Advertisements

4 responses to “#21 Campanii cu suflet

 1. Cristina says:

  Ce idei frumoase ai strâns aici! :*

  Liked by 1 person

 2. Sper ca esti mai bine acum, draga Alexandra 🙂 Te imbratisez si iti multumesc mult pentru modul in care sintetizezi de fiecare data ce e mai frumos si important din fiecare articol.

  Liked by 1 person

  • Sunt ceva mai ok. Cu oboseala n-am chiar rezolvat (it takes time la cat am de recuperat), dar in rest m-am mai linistit. Si eu iti multumesc, Laura draga, pentru sursa de inspiratie care esti 🙂 Articolele tale sunt atat de binevenite! Te imbratisez si eu! :*

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: