parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#19 Campanii cu suflet

on May 10, 2018

nature-3375167_1920Bun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

https://pisicapesarma.ro/discuția-5-minute-eșec-dezamăgire/ – Săptămâna aceasta Ioana ne propune la Discuția de 5 minute un subiect delicat, dar despre care e important să vorbim cu ai noștri copii pentru a-i ajuta să proceseze experiențele mai dificile în care au primit refuzuri, în care s-au lovit de dezamăgire pentru că lucrurile n-au ieșit așa cum și-ar fi dorit ei. Îmi place mult abordarea Ioanei pentru că a adaptat foarte frumos întrebările la nivelul copiilor, astfel încât acestora să le fie ușor să vorbească despre sentimentele lor, fără să aibă impresia că e vreo discuție complicată. ” Nu trebuie să fie situații complicate, ci situații din viața copilului – de la școală, de la afterschool, de la locul de joacă, din relațiile cu ceilalți copii sau cu profesorii. Situația poate fi cedarea unei jucării, dorința de a coopta copiii într-un joc și refuzul lor, etc. Gândiți simplu, la mintea copiilor 🙂” Și încă un exemplu de discuție ca  o joacă: ”  Provocați-l pe copil să găsească o situație dintr-un desen animat preferat, în care personajele trec printr-o situație dificilă – de respingere, de refuz, etc. și până la final nu renunță, iar situația se întoarce în favoarea lor.”

https://blogulmamei.ro/cum-te-simți-când-sângele-tău-nu-poate-salva-viață-propriei-mame-donează-sânge/ – Cristina ne povestește o experiență personală emoționantă, despre solidaritate și care are legătură cu mama ei și cu lipsa sângelui în spitale. Sigur ați mai auzit de campanii inițiate in mass-media pentru donarea de sânge. Chiar este o problema reală acest lucru și cred că realizăm asta atunci când avem nevoie de sânge pentru un membru al familiei noastre. Campania de donare de sânge despre care ne vorbește Cristina este în capitală, dar e nevoie de sange în toată țară. Așa că citiți articolul și, dacă sunteți eligibili ca și donatori, faceți o fapta bună, puteți salva o viață!

http://www.suntmama.com/2018/05/viață-mea-de-după-18-decembrie.html – Anna continuă campania “Învingem cancerul” cu un articol în care ne povestește cum s-a schimbat viata sa și a familiei sale după acea zi fatidică în care a primit rezultatele analizelor de laborator ce confirmau diagnosticul de cancer pentru fiul ei, Stelian. Viața se schimbă radical odată cu aflarea unui astfel de diagnostic, însă pentru Anna a însemnat o lupta cu “marele balaur”, dar și recunoștință pentru tot ce-i oferă viață. “Mă strădui să le fac din fiecare zi o sărbătoare și să petrecem mai mult timp împreună, jucându-ne, citind, plimbându-ne. Totul acum are alt sens și am început să văd lumea cu alți ochi – cu ochii unei mame îngrijorate și îndurerate, dar fericită că are copilul lângă ea, că-l vede mai des zâmbind, cu siguranța că totul va fi bine…”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: