parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#18 Campanii cu suflet

on May 3, 2018

sad-3358793_1920.jpgBun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

Astăzi am ales să las câteva citate ce mi-au plăcut /mai relevante  din articolele strânse pentru acest număr al campaniilor cu suflet. Le recomand cu drag pe toate pentru că veți descoperi lucruri interesante, povești care să vă inspire, oameni cu suflete minunate, dar și idei bune de pus în practică.

https://unicornulalbastrublog.wordpress.com/2018/05/02/o-romanie-mai-buna-e-una-fara-violenta/

“Sunt copii care, atunci când vin prima oară în Centrul nostru de recuperare, nu scot nicio vorbă și, la sfârșitul programului au rezultate bune la școală, sunt energici, veseli, sociabili – devin din nou copii. Cele mai importante realizări ale noastre țin de acea „normalitate” pe care uneori o luăm „de bună”, dar care, pentru alții, înseamnă luptă la tribunal, dar mai ales lupta cu sine însuși, pentru recâștigarea speranței, stimei de sine, încrederii că un nou început este posibil.”

http://suntpitic.ro/istoria-predata-altfel-interviu-cu-adriana-balaj/

“În orice lecție introduc și un element dintr-o altă disciplină, facem conexiuni cu ceea ce ei au învățat, din domenii diferite pe  care le cred ei total incompatibile cu istoria. Gândirea critică e importantă pentru mine, dacă studiem un eveniment istoric le aduc surse din mai multe perspective, e foarte important să privească orice eveniment, problemă din mai multe unghiuri, apoi să își formeze propria opinie. Încerc să fac orele cât mai variate, cu elemente atractive, îmi place să văd că învățarea vine prin joacă, într-un mediu relaxant în care fiecare copil se simte valoros și respectat.

(….) Primul an la catedră m-a speriat foarte tare, mă simțeam total nepregătită. Tot ce am învățat teoretic parcă nu se potrivea. Așa că am pus mână și am început să îmi fac o bibliografie obligatorie, cu autori de referință din educație, atât de la noi, dar și de renume internațional. Am căutat cursuri și ateliere. M-am înscris la conferințe și am căutat să mă înconjor de oameni de calitate, care pot să îmi fie exemple și mentori. Am învățat din mers, iar formarea mea continuă a fost mai important decât formarea mea inițială. Cu fiecare curs, fiecare atelier, fiecare activitatea în care m-am implicat am devenit mai pregătită. Regretul meu e că nu am fost de la prima mea generație de elevii așa. Nu cred că a fost un singur curs care mi-a schimbat radical viziunea, dar cu siguranță că numărul mare de cursuri la care particip nu e doar pentru un număr la dosar. Prin căutarea mea avidă de noi experiențe de învățare i-am întâlnit pe oamenii minunați de la Inițiativă în Educație, pe cei de la Școala Babel, am început colaborări atât de frumoase”.

https://pisicapesarma.ro/discutia-de-5-minute-despre-furie-si-tristete/ -“Furia și tristețea sunt emoții mai puțin acceptate, pe care tindem să le evităm sau să le diminuăm din importanță. De aceea e necesar să îi ajutăm pe copii să le identifice, să le numească, să le accepte și să învețe, treptat, să le gestioneze.”

https://mamicaurbana.ro/campanie-anti-bullying/ – “Sportiva Cristina Neagu, desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, s-a alăturat în calitate de ambasador campaniei anti-bullying „Clubul Prieteniei”. Derulată de către Cartoon Network împreună cu Asociația Telefonul Copilului și ajunsă la a patra ediție, campania abordează anul acesta empatia, toleranța, acceptarea proprie, precum și a diferențelor între copii. Jumătate dintre apelurile primite la linia telefonică gratuită reclamă agresiuni care au ca motivație apectul fizic și statutul social.”

Sursa foto: pixabay.com


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: