parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#16 Campanii cu suflet

on April 19, 2018

heart-3316495_1920.jpgBun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

https://pisicapesarma.ro/discuția-de-5-minute-săptămâna-3-despre-relațîi-sociale/ –  La #Discuția de 5 minute din săptămâna a treia, Ioana ne propune să discutăm despre relațiile sociale. De dată această încercăm prin discuții “să punem bazele unei relații de încredere cu copilul nostru, ceea ce este un proces continuu”.

‘Permiteți-vă să vă deschideți, să îi ascultați și să vă ascultați în același timp pe voi înșivă. Să vedeți ce amintiri și sentimente trezesc în voi răspunsurile lor.’

https://alexisme.ro/2018/04/16/un-copil-strânge-bani-pentru-ursuleți-îl-ajutăm/ – Alexa ne prezintă o fetiță de 10 ani care își dorește să ajute Urșii din Rezervația de la Zărnești și pentru asta a decis să strângă 1000 de lei pe care apoi să-i doneze pentru îngrijirea urșilor protejați. Mi se pare minunat că un copil face astfel de gesturi altruiste. V-am zis eu, there is hope :).

Banii vor fi donați către ea printr-un proiect- pilot – “Educația salvează vieți” care îi învață pe elevi despre viață animalelor. În articolul Alexei veți găsi și modalitatea prin care puteți contribui la visul fetiței.

“Așa cred că se învață responsabilitatea socială și suntem generația care poate face asta cu copiii lor.” – totaly agree!

https://tatistaacasa.net/ziua-pământului/Duminică este Ziua Pământului, ziua în care ne gândim la protejarea mediului înconjurător. Dacă vi se pare un subiect important și ați vrea să celebrați această zi, dar nu prea știți cum, citiți articolul lui Răzvan care ne propune o mulțime de activități pe care să le facem împreună cu copiii noștri. Cu ajutorul lor îi învățăm despre importantă ocrotirii mamei Pământ, cea care ne oferă atâtea lucruri frumoase și căreia uităm să-i mulțumim pentru tot ce ne da. Un bun moment de conștientizare asupra unui subiect atât de actual.

http://suntpitic.ro/cum-putem-să-fim-un-ghidaj-bun-pentru-copiii-noștri/ – Eliza a scris despre conferință Oanei Moraru, care stă sub semnul Dialogului transformării. Când e vorba de Oana Moraru cred că știți că avem numai de învațat și de luat notițe.  Articol din categoria “must read” aș zice eu. Iată doar câteva idei care să ne pună pe gânduri:

“Copiii copiază în oglindă starea emoțională a persoanelor din jurul lor. Este un adevăr, pe care îl simt atât ca mamă, cât și ca profesor. Comportamentul copilului are legătură cu nivelul vibrațional. Trebuie să fim atenți ce fel de proiecții facem despre copilul nostru. Dacă mama crede cele mai proaste lucruri despre copil, el le va face. “

“Performanța să școlară are legătură cu reziliența pe care o cultivăm ca părinți în anii copilăriei mici, de ghidajul pe care li-l oferim fără să îi judecăm, de propriul model.”

Pentru a-și găsi drumul în viață, pentru a fi într-o permanentă evoluție, ființa umană trebuie să fie în contact permanent cu ea însăși, cu emoțiile sale. Iar noi, adulții, părinți și profesori,  să fim atenți la energia noastră, la conectarea emoțională cu sinele.”

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: