parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#15 Campanii cu suflet

on April 12, 2018

heart-1213481_1920 (1)Bun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştient izare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

https://pisicapesarma.ro/discuția-de-5-minute-săptămâna-2-reconectare-părinte-copil/Ioana continuă proiectul #Discuția de 5 minute, încurajându-ne să comunicăm conștient cu copiii noștri, oferindu-ne o serie de întrebări scurte și la obiect pe care să le folosim în fiecare zi a săptămânii cu ai noștri copii pentru a ne reconecta cu ei. Așa mult îmi place acest exercițiu! Ca și săptămâna trecută, am sentimentul că aceste întrebări sunt genul care ar trebui folosite cât mai des; să ne intre în vocabularul zilnic, dacă s-ar putea, exact așa cum întrebăm: Ți-e foame? Ai dormit bine?

http://www.suntmama.com/2018/04/dietă-ideală-pentru-o-viață-fără-cancer.htmlAnna continuă seria articolelor “Învingem cancerul” cu o serie de recomandări privitoare la alimentația pe care ar trebui să o avem pentru a preveni cancerul. Este cunoscut faptul că unele alimente  cresc riscul de declanșare a acestei boli, în vreme ce altele ne ajută să ne menținem cat mai sănătoși. Că ne place acest lucru mai mult sau mai puțin, asta e altă poveste. Poate avem tendința de a trata superficial acest subiect, doar că asta nu schimbă lucrurile. Știți zicala aceea cu “Ești ceea ce mănânci”? N-ar fi rău să o luăm mai în serios și să începem să trăim mai sănătos, nu-i așa? În acest articol veți găsi și idei de meniuri, toate inspirate din cartea  „Spune nu cancerului” de Patrick Holford.

http://www.crestemsicalatorim.com/index.php/2018/04/06/călătoria-cu-mașînă-campania-călătorește-în-siguranță-cu-copiii/ – Urmează să facem în curând un drum lung cu mașina, astfel că aceste recomandări au venit la fix. Nu știam de regulă cu jucăriile pe care ar fi indicat să le luăm cu noi la drum. Un articol interesant și o campanie utilă!

https://mamicaactiva.com/cum-să-cauți-un-job-mai-potrivit-pentru-ține-10-sfaturi-dedicate-mamelor/#comment-736 – Tot din categoria utile și de interes pentru mamele  care își reconsideră parcursul profesional este și articolul Oanei. Veți găsi în acest articol o serie de idei interesante despre cum și de unde să începeți drumul căutărilor. Poate unele din recomandări vă vor surprinde, dar sunt convinsă că toate ne pot aduce mai aproape de locul de muncă mult visat.

https://www.jurnalulfericirii.ro/2018/04/uneori-acceptarea-propriilor-limite-este-o-parte-importanta-a-succesului/ – Am inclus în această rubrică și acest articol ce m-a emoționat, despre cum acceptarea limitelor înseamnă de fapt o parte din reușită. O poveste interesantă despre cunoașterea de sine, despre perseverență și cunoașterea limitelor care nu are cum să nu ne pună pe gânduri.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: