parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#14 Campanii cu suflet

on April 5, 2018

daisy-712892_1920.jpgBun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

https://unicornulalbastrublog.wordpress.com/2018/04/03/fundația-inima-de-copil-din-galați/ – Campania  #Ei Fac România mai bună continuă în această săptămână cu prezentarea fundației “Inima de copil” despre care atunci când citeșți, simți cum te însufletesti, cum prinzi speranța că în țară asta lucrurile se pot totuși îndrepta pentru că mai există și astfel de oameni a căror viziune este: “o lume în care copiii nu suferă”. Și dincolo de vorbe mari, cifre și multe realizări, această fundație chiar a schimbat viețile multor copii, oferindu-le acces la educație, ajutându-i pe cei cu dizabilități să-și câștige autonomia, salvând la propriu viețile acelora care erau abandonați pe stradă sau în spitale.

Și când te gândeșți că totul a început în urmă cu 22 de ani, când 3 tinere au adus 4 copii ai străzii să locuiască împreună în aceeași casă!  Mă întreb dacă atunci când au pornit acest proiect și-au imaginat în ce fel vor atinge vieți și ce impact vor avea acțiunile lor. Cred că bulgărele de zăpadă a început să crească treptat, ca dovadă că e suficient să începem cu pași mici, lucrurile urmând să crească, să se așeze frumos, să prindă tot mai mult contur.

Iată efectele muncii făcute din suflet: “Credem că am schimbat mentalități la nivelul comunitățîi noastre, reușind să  demonstrăm că e nevoie să-ți pese ca să poți ajuta și că implicarea personală, schimbă povestea unor copii aflați în dificultate. Avem alături de noi voluntari tineri, adolescenți, pe care îi „creștem” în ideea de a se implica în comunitate și alături de care construim punți între oameni pentru a reuși să oferim acestor copii un viitor mai bun.”

Citiți articolul Laurei care ne dezvăluie în fiecare săptămâna o poveste emoționantă și nu uitați să intrați și pe site-ul Ateliere cu suflet, unul din proiectele fundației în care veți găsi obiecte handmade tare frumoase realizate de tineri cu dizabilități/aflați în dificultate sau mame ale copiilor beneficiari ai programelor fundației.

https://pisicapesarma.ro/discutia-de-5-minute-saptamana-1-despre-emotii/Ioana a început un proiect foarte frumos, #Discuția de 5 minute, care vine în sprijinul părinților oferindu-le subiecte de discuție pentru fiecare zi a săptămânii, încurajând astfel comunicarea dintre părinți și copii.

“Ca să îi încurajez pe cei care poate nu sunt obișnuiți să vorbească zilnic cu copilul, nu se simt inspirați sau nu au timp, m-am gândit să pornesc #Discuția de 5 minute. Eu sugerez o temă de discuție pentru fiecare zi a săptămânii de lucru. Șțiți voi, aia care zboară că gândul, prinsă între “trebuie” și “n-avem timp”. “

Mi-a plăcut mult primul articol din cadrul acestui proiect care este dedicat focusului pe emoții. Ce mi se pare important la el este faptul că ne ajută să facem lucrurile conștient. De multe ori ne propunem să discutăm, să ne jucăm cu copiii noștri, dar dacă nu ne stabilim ca și no.1 priority, după-amiezile și serile trec foaaarte repede și ne trezim că a mai trecut o zi în care n-am reușit să facem ce ne-am dorit. De aceea este atât de binevenită această serie de articole. Abia le așteptăm pe următoarele!

http://www.suntmama.com/2018/04/iepurașul-de-paște-un-personaj-drag.html – Pentru că suntem atât de aproape de Paște va propun să descoperim și să povestim cu copiii noștri despre legendă iepurașului de Paște, povestită pe blogul Annei. Tot Anna ne vine în ajutor cu o grămadă de activități minunate pe tema Paștelui. Le gășiți pe toate aici. De azi a intrat și Darius în vacanță, așa că avem de unde ne inspira. Foarte interesante și frumoase toate propunerile! Mulțumim, Anna!

http://recomandcudrag.ro/2018/03/fiecare-luna-o-fapta-bună-iii/ – Tare mult îmi place ideea asta de a face în fiecare o luna o fapta bună! E foarte ușor să ne gândim că vom face X fapta bună și să ne luăm cu altele și să uităm, pentru că nu e în top priorități, din păcate. Dar o fapta bună într-o luna cred că putem bifa indiferent de cât de agitată e viață noastră.

Dacă ați lăsat pe ultima sută de metri faptele bune înainte de Paște, ca și subsemnata, să știți că nu e prea târziu. Încă mai putem face un lucru foarte simplu: să trimitem un SMS la 8840 cu textul “Îmbracă” și în felul acesta să îmbrăcăm un copil de Paște. Pentru mine varianta asta cu SMS e cea mai la îndemână; nu prespune nici un efort, suma e simbolică (de aceea puteți alege și alte cauze pentru care să donați prin SMS). Citiți în articolul Corinei despre campania celor de la Touched România și haideți să facem fericiți 300 de copii de Paști.

 

Sursa foto: pixabay.com

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: