parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Pietrele au prins culoare în timp ce noi ne distram

on March 31, 2018

Painted rocksNu prea eram eu convinsă că o să-mi placă cu adevărat să pictez pietre pentru simplul motiv că I’m not that into painting. Nu-mi nici displace pictatul/desenatul, doar că e spre sfârșitul listei cu activități de făcut pentru a mă relaxa. On the other hand, mă bucur de prilejuri care să-mi dovedească contrariul, care să-mi arate că poate fi chiar fun. Și o astfel de provocare a venit de la educatoarele lui Darius care ne-au lansat invitația de a face o drumeție în natură pentru a observa culorile, dar și pentru a strânge…pietre pe care apoi să le pictam. Propunerea a venit în contextul în care luna aceasta au studiat culorile la grădiniță.

Iar proiectul de final  a presupus să desenăm acasă, în familie, cercuri concentrice pe pietre. În fiecare lună avem un proiect pe care îl facem acasă, împreună cu membri familiei. Trebuie spus aici, ca o paranteză mai lungă Emoji, că la grădiniță asta fac o grămadă de lucruri interesante, haioase, creative. Ar fi tare multe de povestit despre acest loc minunat, despre schimbările pe care le-am observat de când am schimbat grădiniță, despre alegeri bune pe care uneori le amânăm din teamă. Dar am să revin pe subiect pentru că demult îmi tot propun să scriu despre grădi.

Mă întorc acum la pictat. După ce am “cules” pietrele din jurul blocului, ne-am apucat de treabă, neștiind cum și ce o să iasă. Dar având instrucțiuni concrete, respectiv de a desena cercuri concentrice, n-a fost complicat deloc. Doar ne gândeam cum să combinam culorile. Mi-a plăcut ce ne-a ieșit, deși nu e vreo opera de artă, dăhhEmoji. Dar mai mult decât atât, mi-a plăcut activitatea în sine, timpul pe care l-am petrecut toți 3 făcând ceva relaxant – ne-am agitat la un moment dat doar pentru că se terminau pietrele și noi mai voiam să facem și Darius nu voia să ne lase să facem și pe verso :))).

Deci să fie clar, mi-a plăcut să pictez pe pietre! Și vreau să amenajez și eu o grădinută cu câteva pietre colorate pe care să le admir când stăm afară. Așa că am în plan să merg să mai caut unele. Acum știu și care sunt cele mai potrivite – cele care sunt cât mai albe și mai netede, bineînțeles. Și mai am de gând să încerc să colorez mai des, poate chiar mandale, deși deocamdată mi se pare cam mult pentru răbdarea mea.

E clar că activitatea asta nu se potrivește oricui, dar cred că merită să încercați, să-i dați o șansă. Nici eu nu credeam că îmi va plăcea atât de tare, dar până nu încerci un lucru, nu poți șți sigur cum ti se va părea, chiar dacă îți imaginezi cum ar putea fi. Chestia asta i-o tot spun lui Darius care nu e foarte dornic să încerce mâncăruri noi, dar uite că ni se potrivește foarte bine și nouă. Cred că e bine din când în când să facem altceva decât ceea ce știm sigur că ne va face plăcere. Numai așa vom putea descoperi noi pasiuni. Și chiar dacă poate la un moment dat nu ni s-a potrivit o activitate, între timp lucrurile s-au mai putut schimba.

Așa că…. spor la pictat! Și puteți să-mi spuneți cum vi se par pietrele noastre. Ce ziceți, au prins viață?

PS. Nu uitați să le dați cu lac dacă vreți să le țineți afară.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: