parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#13 Campanii cu suflet

on March 29, 2018

heart-3260788_1920Bun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajută într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

https://unicornulalbastrublog.wordpress.com/2018/03/27/asociația-young-roma-maramureș/ – În această săptămâna, aflăm de la Laura care derulează campania #Ei Fac România mai bună despre o asociație specială ce face România mai bună, Asociația Young Roma România. În cei 10 ani de activitate asociația a derulat multe proiecte, implicându-se și sprijinind zonele marginalizate alături de parteneri locali, naționali și chiar internaționali.

Scopul asociației este de a forma o elită de tineri rromi care să vină în sprijinul comunităților de rromi din județul Maramureș. Grupul vulnerabil căruia se adresează este reprezentat de membrii comunităților marginalizate și segregate ale județului nostru.”

Cred că astfel de asociații chiar fac o schimbare în viețile celor care se strâng în jurul lor, de aceea inițiativele de acest gen ar trebui încurajate. “Alte planuri de viitor ale organizației cuprind printre altele și creșterea gradului de implicare a rromilor în viața civică locală și sprijinirea dezvoltării generației tinere aflate în proces de educare.”

https://zanascutecel.ro/2018/03/21/cum-putem-preveni-maltratarea-sau-jignirea-copiilor-de-către-cadrele-didactice/ – Ana Maria a inițiat o petiție pe care o putem semna fiecare și pe care va îndemn s-o semnați, pentru o lege care să asigure o evaluare psihologică riguroasă a cadrelor didactice – educatori, învățători, profesori.  Cu ajutorul acestor testări psihologice am putea preîntâmpina  măcar o parte din incidentele nefericite sau traumatice în care victime sunt copiii noștri. Foarte utilă inițiativa, Ana! 🙂

https://alexisme.ro/2018/03/27/cum-să-cosi-o-inima-pentru-inima-copiilor/ – Un articol emoționant scris de tiza mea despre copiii cu malformații cardiace congenitale și care își petrec săptămâni, luni sau chiar ani în Secția de  cardiochirurgie pentru nou născuți, așteptând să fie operați, însă vorbim de acea așteptare surdă, în care nu știi dacă vei avea șansa să te aflii printre cei 40% care pot fi operați în țară.Asociația Inima Copiilor salvează însă vieți de copii aducând medici străini care operează gratuit. Există totuși costuri legate de transport sau cazare. Prin proiectul Inimi cusute putem și noi “aduce un copil cu un pas mai aproape de a fi operat și salvat.””Pentru acești copii, lumea lor sunt aparatele la care sunt conectați. Se joacă cu firele de la perfuzie și pentru ei, asta este normalitatea.”

Aflați din articolul Alexandrei cum putem susține această campanie și în cât timp se poate coase o inima.

https://acasacumami.ro/saltulul-curajului-ajută-mama-eroina/ – Elena ne prezintă o mama eroina, cum bine o numește pe mama celor 6 copii care au rămas fără tată în urmă cu 4 ani și care a fost din nou lovită de soarta, cancerul fiind cel care încearcă s-o îngenuncheze pe această femeie puternică. În ciuda greutăților, discursul ei este impresionant! Își ia puterea de la copiii ei care sunt premianți, se află în lotul național de gimnastică și care au moștenit puterea și optimismul mamei lor. Citiți articolul pentru a vedea cum puteți ajută sau share-uiți măcar, că asta nu costă nimic. Și poate ajunge la cineva care poate face ceva pentru această familie.


4 responses to “#13 Campanii cu suflet

  1. Elena Santos says:

    Iti multumesc tare mult.Be blessed!

    Liked by 1 person

  2. Unicornul albastru says:

    Multumesc mult 🙂 Iti dau de lucru in fiecare saptamana, si de fiecare data astept cu nerabdare sa vad si perspectiva ta asupra celor scrise de mine .

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: