parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

11 luni de bebelusie si timp care trece prea repede

on March 28, 2018

În mai puțibaby-390541_1920n de o luna va fi aniversarea de 1 an a lui Andrei! 1 an!! E nemilos timpul asta! Nu știu unde se duce, dar știu sigur că eu nu mă mai grăbesc nicăieri. Dacă la Darius eram nerăbdătoare să-l văd cum merge, cum aleargă, să-l aud cum vorbește, să facem tot felul de lucruri împreună, acum dorința asta s-a potolit, locul fiindu-i luat de sentimente temperate, de o certitudine că acele momente vor veni și vor fi minunate, într-adevăr, doar că vor zbura la fel de repede ca și ce-am trăit până acum.

Și până la urmă, pentru ce atâta grabă? Cu ce ar fi mai bune zilele acelea față de cele de acum? Ba chiar aș zice că perioada asta de acum e atât de frumoasă, încât nu prea poate concura cu altele. Știu, I said that already, dar acum suntem în perioada mersului de-a bușilea. Etapa asta a fost sărită de Darius care s-a ridicat în picioare și după o vreme, a început să meargă. Așa că mi-e cu atât mai dragă cu cât trecem pentru prima dată prin ea.

Mă uit la el și nu-mi vine a crede cât de repede progresează! Dacă în urmă cu o luna abia se ridică în picioare, făcând un efort vizibil pentru asta, acum se agață de orice obiect, de picioarele mele, ca să se ridice și chiar se sprijină doar într-o singură mâna uneori.

E un explorator desăvârșit. E tare dornic să descopere lucruri noi, senzații diferite, să simtă obiectele, să le mângâie, să le molfăie. E o plăcere să-i vezi bucuria descoperirii pe chip! Cu mâncarea încă nu e prea convins  că ar trebui să-și creeze o relație de prietenie:).

Bineînțeles că sunt și momente când mi-e greu, când el nu mai adoarme, deși i-a trecut de mult ora la care trebuia să facă nani și pe mine mă așteaptă grămada de treburi. Dar el n-are nicio vină pentru toate astea și de multe ori mă opresc, dau Pause, ca să văd imaginea de ansamblu.

Și atunci, unde ne grăbim? Ce putem face să încetinim ritmul? Sau ca să oprim timpul asta care fuge? 🙂 Știți soluții? Le împărtășiți și cu alții? Sau sunt secrete bine păstrate care nu ajung la muritorii de rand?

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: