parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#11 Campanii cu suflet

on March 15, 2018

heart-1192662_1920Bun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajută într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică. 

https://unicornulalbastrublog.wordpress.com/2018/03/13/fundația-de-dezvoltare-locală-speranța/

Săptămâna această Laura ne prezintă o fundație din județul Neamț, care se adresează persoanelor cu dizabilități și nu numai. Fundația de Dezvoltare Locală “Speranța” a desfășurat de-a lungul anilor o activitate cu puternic impact în comunitatea locală, lista realizărilor din cei peste 23 de ani de activitate fiind una impresionantă: peste 40 de proiecte implementate, integrarea pe piață muncii a 15 persoane cu dizabilități, recalificarea a peste 1200 de persoane pe diferite meserii, înființarea de întreprinderi sociale care sunt active și în prezent și lista continuă. Va las să descoperiți în articol câte lucruri pot face oamenii cu suflet care se implică și își doresc să realizeze lucruri sustenabile, în ciuda dificultăților întâmpinate.

Mi-a plăcut mult faptul că tinerii susțin activitatea fundației alegând să cumpere produsele făcute de aceștia. De menționat e și faptul că această fundație are astfel de realizări într-un orășel de 18.000 de locuitori, ceea ce mie mi se pare cu atât mai woow. Ce m-a mai impresionat la această fundație este amestecul eterogen de servicii: promovarea turismului și a meșteșugurilor tradiționale,  participare civică și servicii de consiliere pentru cetățeni, integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități, consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor, etc.

Neapărat să citiți despre această fundație demnă de toată laudă și admirația noastră! Și să intrați pe site-ul lor să vedeți ce perne frumoase și tricouri haioase puteți comanda de la ei!

https://www.cristinaotel.ro/parenting-conștient-program-de-autocunoaștere-pentru-părinți/ – Cristina ne prezintă un program de parenting care nu este despre cum să ne creștem copiii, ci despre cine suntem noi în relația cu aceștia. Parenting conștient este un program gândit ca o călătorie de autocunoaștere, “conceput pentru părinți care sunt conștienți că trecutul lor, tiparele emoționale și de gândire le influențează relația cu partenerul de cuplu și pe cea cu copilul”. E genul de program la care mi-aș fi dorit să particip și de la care sunt convinsă că aș avea multe de învățat. V-am mai zis eu că uneori mi-ar plăcea să locuiesc în Bucureșți, nu? Cu așa evenimente e de înțeles, așa-i?

https://nataliadabija.ro/donează-pentru-biblioteca-emil-gârleanu/ – În acest articol veți citi despre o șezătoare de parenting, despre o idee minunată de a-ți dona ziua de naștere în scopul strângerii de fonduri pentru amenajarea unui spațiu în cadrul Bibliotecii Emil Gârleanu, despre oameni frumoși cu energii calde, pe scurt despre #PutereaComunitatii. Mi-a plăcut felul în care este scris articolul, îmi plac proiectele și ideile pe care le-am aflat din el și din nou, mi-aș dori să pot fi acolo unde se întâmplă lucruri…

http://www.crestemsicalatorim.com/index.php/2018/03/13/campania-călătorește-în-siguranță-cu-copiii-lansare/ – Din campania “Călătorește în siguranță cu copiii” inițiată de Ana-Maria vom afla cu siguranță o mulțime de informații utile. Eu abia aștept informații legate de asigurările de călătorie, zborul cu avionul, alergii, vaccinuri, etc. Cred că aceste articole ne vor răspunde multor întrebări.

https://mamicaactiva.com/emoțiile-decodificate/ – De la Oana aflăm despre o carte, despre emoții, din nou despre dedicarea zilei de naștere unei cauze caritabile. De data aceasta Dragoș, co-autor al cărții “Miracol în lumea emoțiilor” (on my list :), își dedică ziua de naștere celor “700 de copii cu dizabilități care participă la Festivalul Integrării Conil (17-18 martie).” Bineînțeles, dacă vreți să donați, o puteți face direct în contul sărbătoritului, banii urmând să ajungă cauzei menționate.

http://www.suntmama.com/2018/03/evelina-cea-care-mă-strigă-tanti-anna-are-nevoie-de-ajutor.html – Anna ne spune o poveste cutremurătoare a unei fetițe, Evelina, care își dorește măcar să poată merge ca și ceilalți copii, asta după ce și-a pierdut vederea din cauza unei tumori cerebrale. Este greu să citești despre astfel de cazuri, de asta mă gândesc ce o fi și în sufletul părinților…Suma pe care acestia au nevoie să o strângă nu e mare. Dacă ne-am mobiliza cât mai mulți, s-ar strânge ușor. Nu știu exact cum e la donațiile în conturi din afara țării, dar cred că doar comisioanele diferă. Citiți povestea și apoi faceți cum va lasă inima.

 

Sursa foto:Pixabay.com


2 responses to “#11 Campanii cu suflet

  1. Unicornul albastru says:

    Multumesc mult, ai scris minunat ca de obicei 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: