parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#10 Campanii cu suflet

on March 8, 2018

icon-3202635_1920.pngBun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică. 

https://unicornulalbastrublog.wordpress.com/2018/03/06/copil-adoptat/ – Campania #Ei Fac România Mai Bună inițiată de Laura continuă și în această săptămâna cu un articol cu adevărat special, dedicat unei Femei deosebite care așa cum spune foarte frumos Laura,  “înțelege valențele acestui cuvânt la un alt nivel: Adriana Zamfirescu- mamă și părinte adoptiv”. Cred că o astfel de persoană este un adevărat model pentru părinți, inspirându-ne prin curajul sau, prin determinare și mai ales prin mărinimia sufletului. Veți afla din articol despre pașii pe care trebuie să-i parcurgă părinții care decid să adopte un copil, despre schimbarea mentalităților, dar și despre grupul de suport “Născut din inima” inițiat de Adriana.

“Adopţia este miracolul care te resetează complet. Tot ceea ce trăieşți, simţi sau ţi se întâmplă din momentul în care decizi să adopţi îţi schimbă stilul de viaţă şi chiar modul de a gândi şi a vedea lumea.”

“Este foarte mult de muncă la schimbarea mentalităţii şi a modului de a percepe acest proces că fiind unul natural, dar sunt convinsă că primii care vor aduce un aport direct în această schimbare vor fi chiar copiii noştri.”

http://www.suntmama.com/2018/03/viață-noastră-cu-cancer.html – Anna a povestit în acest articol ce face parte din rubrica  “Învingem cancerul” despre cum odată cu aflarea diagnosticului de cancer viață familiei sale s-a schimbat în multe privințe. Deși trece prin această încercare, Anna a găsit puterea să implementeze schimbări mici, dar cu efecte mari în viața lor: “Am început să apreciem fiecare clipă și să trăim fiecare moment mai intens, am început să ne rugăm mai mult, am început să mâncăm sănătos, să citim cărți despre cancermărturii ale oamenilor care au învins, cărți motivaționale”. Un articol emoționant despre cum dragostea, fericirea, poftă de viață și unirea dintre membri familiei reușesc să le dea putere să meargă mai departe și să lupte cu această boală nemiloasă.

https://mamapetoc.ro/interviu-cu-gabriela-elena-blaga-fondatoarea-asociației-s-o-s-endometrioza-sau-lecție-de-viață-de-la-o-romancafrumoasa/ – O altă campanie frumoasă, #romancafrumoasa sau #romancadesucces a fost lansată de Nicoleta, care ne prezintă femei puternice, femei care fac ceva pentru comunitate, care schimbă mentalități și inspiră prin poveștile lor. În acest articol aflăm despre Asociația SOS Endometrioza și de persoana din spatele ei, Gabriela Elena Blaga. ” Îmi doresc să contribui la creșterea nivelului de conștientizare asupra endometriozei, în România, țara în care statistică vorbește de peste 450.000 de femei cu acest diagnostic.”

A fost o bucurie să citesc acest articol și să descopăr o româncă plină de poftă de viață, perseverentă și care pune pasiune în ceea ce face, realizând prin multă muncă  în cadrul asociației pe care a înființat-o, proiecte care să sprijine femeile ce suferă de această afecțiune. Iar citatul de la finalul articolului din cartea “Femei care aleargă cu lupii” cred că ar trebui să ni-l spunem fiecare din noi dimineața, la trezire, și cu acest gând să ne începem ziua. “Treaba noastră nu este să reparăm întreagă lume dintr-o dată, ci să întindem mâna și să ne îngrijim de lumea care este sub influență noastră”.

http://www.educabil.ro/de-ce-nu-ne-pasă-de-copiii-noștri/ – Campania  #CredVreauȘtiuTrăiesc sau Educație pentru sănătate continuă cu un articol despre echilibrul emoțional al copiilor și despre importanta consilierii psihologice în școli. O comparație cu sistemul britanic în această privința ne arată că în Marea Britanie, deși sunt probleme în acest sector, existe preocupare pentru schimbarea percepției publice privind importanța sănătății mintale a copiilor.

Ideea este aceea că e nevoie să conștientizăm faptul că trebuie să facem pași și în această direcție: “Trebuie construită o strategie coerentă privind educația pentru sănătate, pregățiți specialișți și trimiși în școli. Personal cred că acesta este începutul, care va avea că efect ulterior și o îmbunătățire a performanțele școlare.”

Advertisements

2 responses to “#10 Campanii cu suflet

  1. Multumsc mult pentru cuvintele frumoase cu care prezinti de fiecare data aceste campanii 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: