parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#8 Campanii cu suflet

on February 22, 2018

heart-700141_1920Bun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

https://unicornulalbastrublog.wordpress.com/2018/02/20/asociatia-femeilor-din-sibiu/ – Laura continuă seria articolelor din campania #Ei fac România mai bună, prezentându-ne de această dată o asociaţie care e tocmai din Sibiul meu natal. Asociaţia Femeilor din Sibiu se adresează femeilor şi copiilor care sunt victime ale violenţei domestice, oferindu-le şansa la o nouă viaţă. Acest ONG funcţionează din 1996 (!) şi oferă găzduire, consiliere, îndrumare femeilor abuzate şi copiilor acestora. Ca şi în cazul altor asociaţii, provocarea cea mai mare este susţinerea financiară a acestui proiect, principala preocupare a asociaţiei fiind găsirea de noi surse de finanţare. În articolul Laurei veţi vedea care sunt modalităţile prin care acest ONG poate fi susţinut.

Iată care este miza pentru persoanele ce apelează la asociaţie: “Cel puţin un sfert din numărul de victime găzduite în cei 10 ani de la deschiderea adăpostului, dacă nu interveneam în sprijinul lor, acum ar fi fost cu leziuni grave sau chiar decedate.”

http://suntpitic.ro/interviu-cu-violeta-nedelcu-din-pasiune-pentru-educatie/ – O altă campanie pe care aţi mai întâlnit-o este cea e Elizei, #Oameni Frumoşi în Învăţământ, care ne prezintă care prezintă acele cadre didactice care fac lucrurile altfel, care mie îmi dau speranţă că lucrurile se vor schimba până la urmă în bine. Citind interviul acordat de profesorul de limba romana din Braşov, doamna Violeta Nedelcu am fost tare încântată să descopăr o persoană plină de energie, care mişca lucrurile în jurul ei, schimba mentalităţi şi oferă elevilor o experienţă de învăţare altfel, asigurându-se că aceştia se simt văzuţi, înţeleşi. Îmi e greu să surprind câte lucruri minunate face această persoană! Citiţi articolul să descoperiţi altfel de dascăli şi să vă schimbaţi opinia despre ce poate deveni sistemul de învăţământ cu astfel de oameni. Iată un citat al domniei sale: “Adevărul este că le insuflu elevilor o anumită stare favorabilă învățării. Râdem mult, ne cerem iertare când greșim, învățăm împreună. Cred că elevilor le place că nu las lucruri neterminate sau neexplicate. Au încredere în mine, pentru că le-am zis că sunt acolo pentru ei. Le simt dragostea și, la rândul meu, le transmit dragoste.”

http://recomandcudrag.ro/2018/02/fiecare-luna-o-fapta-buna-ii/ – O altă campanie care îmi place, #În Fiecare Lună o Faptă Bună, o regăsiţi pe blogul Corinei. Astăzi aflam despre programul Paine şi Maine, care oferă copiilor din familiile nevoiaşe o masă caldă, dar şi suport la teme şi alte activităţi educative, sub îndrumarea unui cadru didactic. Sunt foarte mulţi copii din mediul rural care trăiesc în pragul sărăciei şi drept urmare, abandonul şcolar este în creştere. Însă printr-un SMS la 8848 cu textul Paine, fiecare putem oferi măcar o masă caldă acestor copii. Atât de simplu este să ajutăm! Mulţumim, Corina, că ai făcut cunoscut acest proiect!

https://www.scrisulfacebine.ro/pagina-principala/ – Cu bucurie am aflat despre campania naţională “Scrisul face bine” care “provoacă 365 de personalități din lumea literară, artistică, politică sau financiară, profesori, jurnaliști, judecători, profesioniști în domeniile lor, să scrie pentru educație. Gândurile lor puse pe hârtie vor forma prima enciclopedie a valorilor atât de necesară societății românești.” Neapărat să intraţi să citiţi gândurile, ideile, sentimentele personalităţilor pe care le veţi descoperi în fiecare zi.

Am aflat de acest proiect de la un tătic blogger, printre altele, Christian Comsa, al cărui articol pentru campania “Scrisul face bine” îl găsiţi aici.

https://ralucabrezniceanu.ro/2018/02/copiii-nostri-au-nevoie-de-ajutorul-tau-azi-doneaza-pentru-peditel/- Raluca a scris un articol complet despre ce înseamnă Peditel şi cum putem dona pentru acest serviciu. Peditel este singurul call center pediatric gratuit medical din România. Dacă nu sunteţi familiarizaţi cu acest serviciu, veţi afla că la numărul 1791 va răspunde un medic specialist care cu calm şi blândeţe vă va ajuta să amelioraţi simptomele copilului până a doua zi când veţi putea ajunge la medicul de familie.

De multă vreme tot vreau şi eu să descriu experienţa mea pozitivă cu Peditel şi să-mi exprim dorinţa de a-i susţine pentru că apreciez profesionalismul lor. Ma bucur ca Raluca a conturat un tablou complet depre această organizaţie neguvernamentală. Citiţi, donaţi şi apelaţi la ei când aveţi nevoie!

 


3 responses to “#8 Campanii cu suflet

  1. Unicornul albastru says:

    Felicitari- imi place foarte mullt cum descrii fiecare poveste in parte si ma simt onorata cand cineva vorbeste asa de frumos despre proiectul meu de suflet 🙂

    Liked by 1 person

  2. […] https://www.scrisulfacebine.ro/2018/03/22/anca-banița-cum-mi-făcut-cunoștință-scrisul-cu-cine-sunt-cu-adevărat/ – Despre campania naţională “Scrisul face bine” care provoacă 365 de personalități să scrie pentru educație am mai scris aici.  […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: