parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Mărţişoarele făcute de noi – partea a II a – 5 modele de mărţişoare simple

on February 19, 2018

Martisoare de facut cu copiii 1.jpgDacă ieri vă povesteam cum ne-am pregătit pentru activitatea de mărţişorit, azi vă voi arăta modelele pe care le-am creat până acum şi veţi vedea cât de simplu le-am făcut. Materialele folosite le găsiţi aici . Probabil că vom mai confecţiona şi alte mărţişoare pentru că abia ne-am făcut încălzirea şi vrem să ne iasă suficient de multe modele cât să putem dărui tuturor celor din jur.  Nouă ne place ce ne-a ieşit şi vrem să credem că ale noastre concurează cu succes cu cele de la tarabe, ba chiar îndrăznim să spunem că sunt mai frumoase – hihihii.

Plus că am început să prindem gustul de mărţişoreală, mai ales că nu e ceva complicat, iar rezultatul final ne încântă privirile şi ne face să ne crească inimile când ştim că mânuţele noastre au făcut asta. Iar beneficiarii mărţişoarelor speram să aprecieze eforturile noastre de a crea un mărţişor unic, cu amprenta noastră pe el. Oricum ar fi, noi ne-am bucurat de procesul creativ. 

Până acum ne-au ieşit 5 modele ( cu ceva variaţiuni), cărora le-am dat nume şi pe care vi le prezint mai jos:

Martisor fluturasFluturaş de primăvară – Am folosit un fluturaş din punguţă cu “Aripi colorate” (în articolul de ieri vedeţi exact produsul în screenshot-ul făcut), pe care am lipit 4 perlute în cele 4 colţuri ale sale. Fluturaşul e autoadeziv, aşa că Darius a putut să se ocupe de partea asta, adică l-a lipit pe cartonaşul special. Împreună am lipit perlutele. Atât de simplu e. Şnurul l-am prins cu capsatorul.

Mărturisesc că mi-au dat ceva bătăi de cap şnururile astea pentru că fundiţa nu stă prea bine, se desprinde atunci când o pui în ambalaj. Dar până la urmă cu puţină răbdare mi-a ieşit 

Martisoare cu melciMelci veseli – Pe unul din melcii din punguţa cu autoadezive numită “După ploaie” l-am decorat cu o buburuză, tot autoadezivă şi ea. Am mai lipit un fluturaş verde pe care l-am făcut cu perforatorul. Aveam prin casă şi hârtie colorată asortata, aşa că am folosit-o pentru a face flori şi fluturi cu noile achiziţii, perforatoarele.

Celălalt melc e un pic diferit. Nu are buburuza, în schimb am lipit 2 fluturaşi şi 2 floricele. Pe una din ele a vrut Darius să lipim un stras.

Martisoare cu floriFloricele pe câmpii – Un mărţişor e cu o floare autoadeziva din fetru. Am adăugat si aici 2 fluturaşi făcuţi cu perforatorul. Celălalt model e simplu. Am lipit doar o perluta în mijlocul florii. Iar al treilea e făcut cu o floare din spuma colorată.

 

Trifoiul norocos – Am folosit un trifoi mare din fetru pe care am lipit o buburuză.

Umbreluţa colorată – Aşa am botezat-o pe ciupercuţa colorată pe care am accesorizat-o cu un buchet de floricele. Florile sunt făcute cu perforatorul.

Cam atât de simple sunt modelele noastre. No ziceţi dacă e ceva complicat în toată povestea! Ba mi se pare chiar că am muncit prea puţin. Poate la anu’ prindem curaj şi facem ceva mai complex.

Mai vreau să vă spun să fiţi atenţi la 2 aspecte:

– la dimensiunea modelelor de pe perforator – sunt foarte mici fluturaşii de la perforatorul cu 4 modele. Măsuraţi înainte de a comanda ca să vă daţi seama dacă vă mulţumeşte mărimea lor*:D big grin. Dacă nu, luaţi unul puţin mai scump, dar cu model mai mare.

– când puneţi adezivul pentru a lipi buburuze sau fluturaşi făcuţi cu perforatorul. Noi am pus prea mult direct pe cartonaş. Abia apoi ne-am dat seama că trebuia să avem o foaie pe care să-l punem şi de pe care să luăm câte puţin cu scobitoarea, ca să nu stricăm mărţişorul. Ştiu, chestii de începător, dar nah…eu vă spun tot ce mă gândesc că poate era bine dacă ştiam dinainte.

Ultimul lucru important de menţionat: modelele pe care le veţi face sigur vor fi unice şi reuşite, pentru că pe măsură ce le realizaţi, vă vor veni idei despre cum să le accesorizati mai frumos. Aşa că daţi-vă frâu liber imaginaţiei şi nu vă temeţi, creativitatea e ascunsă bine în fiecare din noi! Let it come out!

Acestea fiind zise, nu-mi rămâne decât să vă doresc spooor la martisorit! Şi să ne arătaţi şi nouă, dacă doriţi, ce v-a ieşit!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: