parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Mărţişoarele făcute de noi – partea I – pregătirea pentru “mărţişoreală”

on February 18, 2018

IMG_20180217_011709.jpgAu mai rămas mai puţin de două săptămâni până vine primăvara. Iuhuuu!! Gândul ăsta mă face să mă bucur mai ceva ca un copil care îl aşteaptă pe Moş Crăciun:)), pentru că nu sunt fan iarna, frig, zăpada, nu practic sporturi de iarnă (doar patinaj, dar nu excelez) şi prefer soarele cu razele lui blânde. Daar, azi vreau să vă povestesc despre mărţişoarele pe care le-am confecţionat împreună cu Darius, în aşteptarea primăverii. Am profitat că săptămana asta a stat acasă din cauza unei răceli şi ne-am pus pe treabă.

Voi începe prin a vă spune că my other name is … două mâini stângi. Chestiile handmade nu sunt punctul meu forte, dar nu mă las:)) Am făcut şi anul trecut nişte mărtişoare şi mai simple, pe care le puteţi vedea aiciIdeea de la care am pornit e aceea că vreau să fac lucru manual cu Darius, pentru a petrece timp împreună, pentru a crea amintiri, dar şi pentru a-l ajuta să-şi dezvolte abilităţile motrice.

În acelaşi timp îmi doresc să-mi dovedesc mie că nu e aşa un bau-bau treaba asta cu lucrurile DIY şi poate să inspir alte persoane care, la fel ca mine, cred că nu pot face aşa ceva, pentru că e prea complicat. Chiar nu e! Dacă am putut eu, puteţi şi voi*:) fericit. E nevoie doar de puţină pregătire înainte, asta însemnând achiziţionarea materialelor necesare.

În continuare, vă voi spune exact ce paşi am urmat eu înainte să mă apuc de treabă, adică ce şi de unde am comandat, iar în articolul viitor vă arăt modelele realizate, cum le-am făcut si vă voi spune ce greşeli am făcut, ca să nu le faceţi şi voi. Nu vă imaginaţi că e ceva sofisticat ce necesită multe explicaţii, sunt chiar simple modelele, dar m-am gândit să împart în doua “povestea” asta pentru că sunt mai uşor de parcurs articolele ce nu sunt  chiar kilometrice (aşa cum scriam eu pe la începuturi – not healed yet :D).

 

Cred că mai mult decât confecționarea mărțișoarelor mi-a luat documentarea, să-i zicem aşa. Am căutat materialele pe mai multe site-uri, m-am tot uitat la modele de perforatoare (aveam un fix cu ele, pentru că m-am gândit că o să le folosesc şi la alte activități), mi-am imaginat modelele pe care o să le facem, am căutat modele simple şi, într-un final, am finalizat şi comenzile.

Ca să fie mai clar, am să pun aici screenshot-urile pe care le-am făcut la finalizarea lor. Am comandat de pe magazin birotica şi de pe art hobby creativ.

 

Screenshot_2018-02-05-13-29-51[1]

Screenshot_2018-02-05-13-40-08[1]

Screenshot_2018-02-05-13-40-23[1]

Preţul final al achizițiilor nu e poate cel mai mic, dar nici mare ţinând cont că am materiale pentru încă vreo 2 ani de martisorit -cel puţin cartonaşe, punguţe şi şnururi pentru mărțișoare. Apoi mai sunt perforatoarele care pot fi folosite şi la alte activități -si care nu sunt neapărat necesare, mai sunt niște flori din ipsos  care n-au nicio legătură cu mărțișoarele, însă le-am luat pentru pictat dacă tot am făcut comandă şi am plătit transport. Vă explic mai jos la ce aş fi putut renunţa din comandă. Preţul final nu o să mai pară mare dacă  privim lucrurile aşa.

Acum că aţi văzut ce-am comandat, să vă spun şi ce greşeli am făcut, adică la ce puteam renunţa. Dacă sunteţi novice ca mine într-ale mărțișoarelor, atunci vă va fi util să vedeţi greşelile mele, ca să nu le repetaţi.

Aş fi putut să nu comand:

1.Strasurile- nu le-am folosit. În schimb, mi-au fost utile perlutele.

2.Perforatorul în formă de trifoi -modelele sunt cam mici şi, având deja trifoiul din fetru, l-am folosit pe acela pentru că este mai mare şi arata mai bine.

3.Cartonaşele pentru mărţişor. Am comandat setul complet de ambalaje pentru mărţişor, care conţine şi cartonaşe, doar că mi-au plăcut mai mult cartonaşele din setul de 50. Deci dacă luaţi setul mare cu snururi si pungute, puteţi foarte bine să renunţaţi la cartonaşele luate separat.

4. Florile din spuma colorată autoadeziva. Având flori din fetru, nu mai sunt neapărat necesare şi alte flori. Pe cele din fetru le puteţi accesoriza cu perlute, însă florile din spuma sunt gata făcute.

Cam atât pentru astăzi. Data viitoare vă povestesc exact ce şi cum am meşterit. Până atunci spor la achiziţionat materiale.*:) fericit


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: