parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#7 Campanii cu suflet

on February 15, 2018

ID-10011145

Bun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, în care voi grupa săptămânal acele campanii iniţiate de părinţi bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat şi care mi-aş dori să ajungă la cât mai multă lume. Mă refer în special la campanii de conştientizare pe un anumit subiect, campanii care îndeamnă la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta într-o anumită măsură prin oferirea de soluţii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate socială, care au legătură cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această rubrică.

Săptămâna aceasta veţi descoperi în “Campanii cu suflet” despre cum un ONG sprijină persoanele vârstnice, făcând în acest fel Romania mai bună, despre oamenii frumoşi din învăţământ care sunt o sursă de inspiraţie pentru toţi, veţi găsi informaţii utile despre cum să găsiţi o învăţătoare bună pentru copiii voştri, despre cât de uşor puteţi ajuta o mamă care doreşte să-şi vândă apartamentul, cu scopul de a o sprijini pe fiica sa ale cărei fetiţe gemene s-au născut prematur având probleme de sănătate şi despre o carte având ca subiect alimentaţia şi importanţa ei în prevenirea cancerului.  Sper să rezonaţi cu aceste campanii şi, dacă vi se par interesante informaţiile, nu ezitaţi să daţi share articolului.

https://unicornulalbastrublog.wordpress.com/2018/02/13/telefonul-varstnicului-locul-in-care-apelurile-au-suflet/ – V-am povestit săptămâna trecută de campania iniţiată de Laura, #EiFacRomaniaMaiBuna, care prezintă povestea unor ONG-uri care schimbă lumea din jurul lor. Săptămâna aceasta aflăm despre un proiect unic în ţara noastră, despre un ONG care se adresează unei categorii de vârsta la care nu se mai gândeşte prea mult lumea, şi anume persoanelor vârstnice, peste 65 de ani. Prin proiectul “Telefonul Vârstnicului” se acorda consiliere persoanelor aflate la varsta a III a, se oferă informaţii şi răspunsuri la întrebările pe care aceştia le au (cărei instituţii sa se adreseze pentru o anumită problemă, etc), dar totodată aceştia primesc sprijin moral şi emoţional din partea operatorilor, putând fi reapelaţi periodic, dacă asta e dorinţa lor. În articolul Laurei veţi afla care sunt realizările, dar şi provocările acestui ONG.

Cred că e important să existe preocupare şi pentru cei mai în vârstă, să există asociatii care se le vină în ajutor şi mă bucur că am aflat de acest proiect. Mi-aş dori ca informaţia asta să ajungă acolo unde trebuie, adică la cei ce au nevoie. Mă gândesc că aceşti oameni nu stau pe facebook, dar poate prin distribuirea articolului află de proiect persoane care apoi transmit prin viu grai şi altora despre ce e vorba. Şi nu se ştie cui facem un bine fără vreun efort deosebit. Aşa că, daţi de veste şi altora că în ţara noastră se întâmplă şi lucruri bune 🙂

http://suntpitic.ro/de-vorba-cu-andrada-sorca-despre-dragostea-pentru-educatie/ – Şi de proiectul Elizei v-am mai povestit. Este vorba de campania “Oameni frumoşi în învăţământ” dedicată cadrelor didactice care schimba mentalităţi şi fac lucrurile altfel, pedagogilor care inspiră. De data aceasta Eliza o prezintă pe Andrada Sorca, o persoană dedicată, cu viziune, care pune accent pe relaţia cu elevul şi climatul socio-emotional. Am citit cu multă bucurie articolul şi mi-am imaginat un astfel de dascăl pentru copiii mei. Sper să se alinieze astrele şi să găsim, când va veni vremea să meargă băieţii la şcoală, o persoană deschisă spre nou, empatica şi echilibrată cum este Andrada Sorca. Iată ce frumos se exprima acest om minunat: “trebuie să spun cu sinceritate că avem uneori aceleași discuții, că am lucruri pe care le repet zilnic, că nu e vorbă bună o baghetă magică care rezolvă instant problemele, că nu e de ajuns să spun o dată “nu bateți mingea în clasă, jucați-vă afară” și toți elevii respectă cu strictețe ce spun. Dar aleg să am zece discuții despre reguli şi motivele pentru care le solicit anumite lucruri decât să țip la ei și să îi pedepsesc pauza următoare.”

Citiţi şi descoperiţi că se poate şi altfel.

http://iulianaroca.ro/pregatiti-de-pregatitoare-episodul-3-cum-gasesti-o-invatatoare-buna/ – Tot despre şcoală şi aici. De campania de informare privitor la înscrierea la clasa pregătitoare iniţiată de Iuliana v-am mai povestit. Am citit atentă recomandările din ultimele 2 articole pe această temă. Din episodul 2 al acestei serii aflam care este calendarul înscrierilor pentru anul 2018-2019, iar episodul 3 este despre cum putem găsi o învăţătoare bună. Am descoperit nişte lucruri utile şi mi-a plăcut să aflu părerea Iulianei care înţelege lucrurile altfel prin prisma faptului că a terminat Liceul Pedagogic.

“Exista o vorbă la noi: “omul sfinţeşte locul”. Şi eu chiar cred că aşa este. Oricât de poleita sau, dimpotrivă, dărâmata ar fi scoala, omul din faţa clasei poate schimba cu totul universul respectiv. Omul din faţa clasei este cel care îi sprijină pe copii în procesul de adaptare la noul mediu de învăţare; îi îndrumă primii paşi spre dorinţa de cunoaştere; îi insufla bucuria de a merge la şcoală, de a descoperi şi învaţă lucruri noi, de a căuta şi a munci să devină mai bun.”

Dacă vă pregătiţi de clasa pregătitoare, sigur va sunt necesare aceste articole.

http://www.suntmama.com/2018/02/spune-nu-cancerului-de-patrick-holford.html?m=1 Iată ce spune Anna despre cartea “Spune nu cancerului“: Mi se pare un ghid foarte bun și necesar în fiecare secție a spitalului, pentru că, din păcate, puțini pacienți înțeleg că lupta cu această boală se face în primul rând prin schimbarea modului de alimentație, subiect dezbătut pe larg în acest manual de nutriție optimă.”

https://codrutaromanta.ro/2018/02/13/jurnalista-cora-muntean-are-nevoie-de-ajutorul-nostru/ – Un articol cu mesajul emoţionant al jurnalistei Cora Muntean, despre modul în care şi-a propus să-şi ajute fiica, care este, la randul ei, mama a două gemene născute prematur. Jurnalista doreşte să-şi vândă apartamentul din Târgu Mureş pentru a putea să-i fie de ajutor din punct de vedere financiar fiicei sale, însă nu reuşeşte să facă vânzarea nicicum. De aceea, s-a hotărât să recurgă la o modalitate inedită de o obţine banii pe apartament, şi anume prin donaţii. Mărturisesc că e prima dată când am auzit de varianta asta, dar mi se pare o idee foarte bună. Concret, puteţi dona 50 de lei sau mai mult. La finalul campaniei, se va trage la sorţi o persoană care va intra în posesia apartamentului. Totul se va face transparent, desigur. E ca un fel de loterie, dacă vreţi, la finalul căreia puteţi câştiga imobilul. Dar banii pe “biletul” de loterie (cei 50 de lei) vor merge spre sprijinirea fiicei sale, care are multe cheltuieli cu intervenţii chirurgicale, controale, îngrijiri cu fetiţele gemene.

Mi se pare o modalitate ingenioasă de a rezolva problema vânzării apartamentului şi cred că jurnalista merita sprijinită în demersul ei, scopul său fiind acela de a-şi ajuta familia. Eu cred că e o iniţiativă ce merită cunoscută.

Sursa foto:pixabay.com

 

Advertisements

4 responses to “#7 Campanii cu suflet

  1. O lista faina tare si nu pot decat sa ma bucur ca si Unicornul Albastru se regaseste in ea 🙂

    Liked by 1 person

  2. Ana says:

    Faină lista! Foarte faină! 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: