parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#5 Campanii cu suflet

on February 1, 2018

heart-3117389_1920.jpgBun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, in care voi grupa saptamanal acele campanii initiate de parinti bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat si care mi-as dori sa ajunga la cat mai multa lume. Ma refer in special la campanii de constientizare pe un anumit subiect, campanii care indeamna la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta intr-o anumita masura prin oferirea de solutii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate sociala, care au legatura cu zona de parenting, educatia copiilor, gestionarea emotiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat sa initiez aceasta rubrica.

http://gangblog.ro/2018/01/30/nu-mai-cresteti-victime-si-abuzatori/ – Diana a scris despre violenţa domestică şi abuzurile în relaţii. Dar acest articol este unul care merge la rădăcina problemei, merge dincolo de ceea ce se vede la suprafaţă. Pentru a vedea unde începe abuzul relaţional şi cum se nasc victimele şi agresorii, suntem purtaţi până în copilăria noastră timpurie, unde începe de multe ori normalizarea abuzului, fără ca noi să ne dăm măcar seama! Citiţi neapărat articolul acesta! Veţi vedea cât de clar sunt explicate mecanismele creierului, consecinţele acţiunilor noastre asupra comportamentului copiilor, veţi afla despre cum normalizarea jignirilor, a umilinţelor sau a „pălmuţei” îl vor împinge fie spre un comportament de victima, fie spre unul de abuzator, şi veţi înţelege de ce e bine că ai noştri copii să spună „nu”. Un citat din articol care să vă pună pe gânduri: „Atunci când părinţii îşi lovesc copiii, transmit mai departe informaţia asta: este perfect normal ca cel ce te iubeşte să te lovească”

https://adndefemeie.com/2018/01/26/talent-caut-apreciere-campanie-marca-adn-de-femeie/ – Carmen a început o campanie tare frumoasă! Ea îşi propune să sprijine acei copii talentaţi, „despre care nu auzi la televizor, nu citeşti în ziare şi nu apar pe reţele de socializare”, oferindu-le un imbold financiar, dar mai ales dându-le motive de mândrie şi bucurie. În primul articol ea aduce în faţa noastră poveştile şi lucrările a 5 copii ai Liceului de Arte din Oradea. Veţi vedea ce lucruri minunate au ieşit din mâinile lor!
Carmen îşi doreşte ca aceasta campanie să ajungă şi în alte oraşe, de aceea vă lansez această provocare! Dacă ştiţi copii talentaţi, puteţi să-i scrieţi lui Carmen (sau mie). Ar fi interesant să ducem proiectul în fiecare oraş, nu?

https://zanascutecel.ro/2018/02/01/ce-este-campionatul-de-mamicie/ – Ana Maria a lansat astăzi Campionatul de Mamicie! Iată ce îşi doreşte Zâna Scutecel cu acest campionat: „Îmi doresc ca la sfârșitul acestui campionat să vă intre în rutină o bună parte din activitățile pe care le vom face împreună iar viața de familie să fie mai distractivă, dar și mai organizată.”

Ea ne propune 2 provocări săptămânale care vor fi despre activități cu copiii, timp liber pentru noi, timp pentru soț și multe altele… În fiecare săptămână va exista câte un premiu şi la final un super-premiu. Prima provocare a fost lansată şi mie-mi place tare cum sună. Citiţi şi voi articolul şi spuneţi „da” provocărilor.  Eu ştiu sigur că ne vor fi de folos, de asta v-am si scris acum despre acest proiect. Va voi mai povesti pe blog cum raspund provocarilor lansate.

http://www.sebababy.ro/stimulentul-de-insertie-si-luna-celuilalt-parinte/ – Acest articol este despre un subiect de interes pentru mamele care se întreabă când ar trebui să se întoarcă la serviciu după terminarea concediului de creştere a copilului pentru a beneficia de stimulentul de inserţie. Elena chiar aşa începe articolul său: „Nu cred că trece vreo zi în care să nu dau peste întrebări legate de stimulentul de inserție – în special, care ar fi dată la care părintele care a stat în concediul pentru creșterea copilului ar trebui să revină la serviciu pentru a beneficia de acesta.”
De asta l-am inclus în această rubrică, deşi nu face parte din vreo campanie. Sper să vă ofere mai multă claritate şi să vă fie de folos, să găsiţi răspunsurile de care aveţi nevoie.

 

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

 


2 responses to “#5 Campanii cu suflet

  1. adndefemeie says:

    Iti tare multumesc pentru sprijinul oferit! ❤

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: