parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Despre bloguri, carti si ..timp

on January 30, 2018

ID-100235406Stau si citesc. Momentan bloguri. Zbor  din floare-n floare, adica din articol in articol si ma bucur cand mai descopar vreun blog de care habar n-aveam, desi e urmarit de multa lume (nu din nisa de parenting). Imi spun ca numai un articol o sa mai citesc, dar nu pot sa nu -l deschid si pe urmatorul, pe care macar sa-l citesc in zig-zag.

In cele scrise de alti parinti ma regasesc de multe ori, de parca ar fi fost scrise de mine. Uneori las si comentarii, dar de multe ori le las deschise in tab-uri in ideea ca o sa revin asupra lor, sa le citesc mai atent eventual sau sa scriu  macar 2 vorbe despre impresia pe care mi-a lasat-o articolul respectiv. Stiu cat de mult conteaza feedback-ul si totusi nu-l ofer atat de des pe cat mi-as dori. 😦

Vreau timp. Vreau sa termin de citit si multele carti incepute cu entuziasm si puse in stand-by. Ai zice ca nu sunt prioritare de nu le continui. Dar nu e asa. Sau o fi. Stiu ca putem inghesui in programul nostru ceea ce e cu adevarat important pentru noi. De aceea tot caut modalitati de eficientizare a modului de organizare, pentru ca stiu ca ziua are 24 de ore pentru toata lumea si ceea ce face diferenta e modul in care ne organizam si prioritizam.

Am cochetat si inca o fac cu trezitul la 5am, dar cu copii (atat de) mici e un pic mai greu de pus in aplicare ideea asta, desi cred in ea si o recomand cu drag celor care vor sa-si faca timp pentru ei, orice ar insemna asta – timp pentru sport, citit, scris, meditat, mancat sanatos, etc. Foarte probabil ca stiti de 5am club al lui Dan Luca, sibian de-al nostru, caci de la el am auzit eu de ideea asta inedita, pe care am pus-o in aplicare o vreme si a fost tare bine.

Revenind la carti, de la acelasi Dan Luca, am ramas, printre altele, cu ideea de a citi o carte pe zi (nu beletristica), idee nerezonabila cum o numeste chiar el. Provocarea asta a lansat-o acum aproape un an si eu n-am pus-o in aplicare so far. Trebuie vreau sa aprofundez subiectul sa vad ce ma retine…Pentru ca multa lumina cred ca s-ar face in mintea mea si cam a oricui ar reusi sa faca asta, sa citeasca 1 carte pe zi. Just imagine that! Cata stiinta, cata cunoastere! Bineinteles, discutia e una mai lunga si daca va atrage provocarea puteti afla mai multe din articolul in care ne explica si cum putem asimila o carte.

Ce-mi veni acum? Pai ma intreb ce-am facut in toti anii dinainte de a avea copii, cand nu paream atat de preocupata sa citesc sau sa ma dezvolt ca acum. Stiu, eram foarte prinsa cu jobul, cu rutina si alergatul pe roata de hamster. Odata cu venirea copiilor, dorinta mea de a citi, de a creste a devenit tot mai puternica. Si parca regret ca am pierdut timpul cu alte activitati mai putin aducatoare de multumire sau rezultate, ca sa nu le spun frivole. Erau vremuri cand imi placea sa imi “clatesc” ochii prin magazine, doar de dragul de a vedea ceva dragut sau pentru a cauta oferte, reduceri. Desi nu sunt vreo fashion victim.

Oricum ar fi fost, timpul nu-l mai aduc inapoi. Asta mi-e clar. Asa ca trebuie sa fac cumva sa produc timp :)), adica sa-mi eficientizez timpul  ca sa-mi ramana cat mai mult pentru ceea ce e cu adevarat important pentru mine.

Voi cum faceti ca s-aveti timp?

 

Sursa foto:jesadaphorn at FreeDigitalPhotos.net


4 responses to “Despre bloguri, carti si ..timp

  1. marimaria88 says:

    Eu trebuie să renunț la facebook și la.pierdut timpul aiurea pe telefon când.în schimb aș putea să fac altceva. Am început de câteva zile pe treaba asta. Plus uneori când nu am somn noaptea mă mai trezesc să citesc sau să scriu pe blog. Uneori mă trezesc mai devreme. Dar cred că asta este cheia trezitul cât de devreme.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: