parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Cea mai trista zi din an si o surpriza pentru voi – Concurs

on January 22, 2018
Monday

Sursa foto: aechan at freedigitalphotos.net

Later edit: Castigatorii concursului sunt: Lia Ana – setul de bijou-uri, Flavia Radu cartile – Pachetul cu “Dezvoltarea emotionala a copiilor” si Anca Paraschiv – Pachetul “Povesti de noapte buna”. Multumesc tuturor pentru participare! Va mai astept si cu alte ocazii! Mai pregatesc un concurs pe final de februarie/inceput de martie. Stay tuned 😀
Pentru a intra in posesia premiului, va rog sa imi scrieti in privat si stabilim detaliile.

 

 

 

Incepand din anul 2005 cea de-a treia zi de luni din luna ianuarie a fost declarata cea mai trista zi din an. Blue Monday sau Lunea albastra a fost denumita astfel in cadrul unei campanii de publicitate. Pare-se ca ar exista si o formula matematica elaborata pentru a calcula cele mai triste zile ale anului. Aspectele luate in considerare sunt: timpul scurs de la Craciun, nivelul motivational scazut, necesitatea de a actiona, lipsa banilor. Desi totusi nu ar exista o baza stiintifica, oamenii se comporta adesea ca si cum ar fi o zi moharata.

Ca o fi asa sau nu, asta puteti decide fiecare. Vreau sa cred ca e mai mult vorba de marketing, dar un strop de adevar exista. Eu am suferit multa vreme de sindromul de duminica seara- probabil ati auzit de el sau l-ati trait, chiar daca n-ati stiut cum ii zice. Nici acum, de cand “stau” acasa mie nu mi-a chiar trecut. Asa ca tind sa cred ca oamenii pot fi mai tristi intr-o zi mohorata de luni din ianuarie, fie ca vorbim de a treia sau a patra zi de luni din Gerar. Pentru ca azi e patra zi de luni, stiu, insa eu am considerat-o asa si nu in 15 pentru ca am observat ca in majoritatea anilor ziua asta era dupa data de 20 ale lunii (depinde si in ce zi a saptamanii incepe luna ianuarie). Dar cred ca in 15 inca mai avem motoarele turate, inca mai avem energie pentru indeplinirea rezolutiilor de la inceputul anului. Cred ca e vorba de o perioada mai gri, de fapt, nu neaparat de o zi anume. Asa putem spune ca asta e saptamana cea mai trista, dar din nou spun cred ca depinde de cum alegem sa vedem lucrurile.

Perspectiva e totusi mai roz la noi de cand cu declararea zilei de 24 ianuarie zi libera. Altfel te apuci de treaba cand stii ca urmeaza o zi libera in mijlocul saptamanii*:D rânjet.

Oricum ar fi pentru voi, eu vreau sa va aduc azi un motiv in plus ca sa n-o considerati asa sau, daca sunteti happy anyway *:) fericit, va mai dau eu inca un motiv sa zambiti. In urma cu 2 luni scriam aici, la implinirea a 2 ani de cand am scris primul articol pe blog, ca as vrea sa va inveselesc putin, oferindu-va cateva surprize. Am amanat pentru luna ianuarie deoarece atunci era o perioada cam efervescenta pentru toata lumea si am preferat sa incep anul fiind generoasa si gandindu-ma la ce mi-am propus atunci, corelat in acelasi timp cu aceasta zi considerata trista.

Dar gata, n-o mai lungesc! Va spun doar ca acesta e primul concurs de pe blog. Sper sa mai fie si altele. Astazi am pentru voi 3 cadouri:

  1. Amintiri traditionale - greenUn set minunat de cercei cu pandantiv cu motive traditionale, din metal inoxidabil, cum este cel din imagine care sa ne aminteasca de vara, de zile cu mult verde realizat atat de frumos de catre Amintiri traditionale. Nu stiu voua cum vi se par, dar eu gasesc incantatoare combinatiile de bijou-uri cu motive romanesti. Sunt indragostita de ele!
  2. dezvoltarea_emotionala_a_copiilorPachetul “Dezvoltarea emotionala a copiilor” care contine 3 carti: “Eu si sentimentele mele”, “Toata lumea se cearta, chiar si mama cu tata” si “Gata, acum am destul”. Nu de mult am scris despre aceste carti aici. Noua ne plac. Pachetul se gaseste la editura Universul Enciclopedic.
  3. povesti_de_noapte_bunaPachetul “Povesti de noapte buna” care contine 4 carti: “Steaua de noapte buna”, “Somn usor, micutule soricel”, “Cand mergem seara la culcare” si “Ce se-aude soricelule”

Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu pe pagina de facebook a blogului in care sa spuneti care articol v-a placut cel mai mult sau despre ce v-ar placea sa cititi pe blog si sa dati tag unei alte (altor) persoane care s-ar putea bucura de unul dintre cadouri. Concursul incepe azi si se incheie miercuri seara, ora 23:59.  Castigatorii ii voi desemna joi dimineata, atunci cand se reia activitatea dupa ziua libera*;) face cu ochiul.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: