parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Reteta de humus

on January 19, 2018

NautCred ca este a doua oara cand postez o reteta pe blog, insa anul acesta mi-am propus sa gatesc mai mult si mai diversificat, asa ca voi mai povesti despre ce fac bun.

Mai mult, vreau sa adun la un loc retetele pe care le incerc, dar pe care poate nu le gatesc foarte des, astfel ca uit cantitatile, trebuie sa caut din nou mai multe surse, sa incerc sa-mi amintesc ce-am modificat la ele, etc. Da, oricat de tare suna a aroganta din partea unei persoane cam neinitiate in ale bucatariei, aproape de fiecare data eu adaptez usor reteta, in functie de ingredientele avute si chiar si la cantitati imi incerc norocul uneori.

Ceea ce mai toate retetele pe care le incerc vor avea in comun este simplitatea sau, altfel spus, gradul de dificultate va fi setat pe usor si/sau cat se poate de rapid. Nu-mi place sa stau mult in bucatarie, dimpotriva…asa ca prefer sa caut jumatate de ora pe net dupa o reteta simpla sau citind mai multe retete asemanatoare pentru a-mi da seama la ce pot renunta pentru a simplifica toata povestea.

Buunn… Azi e despre naut. De cand cu alaptarea, simt nevoia sa mananc ceva consistent si gustos, asa ca de data asta am ales acest aliment bogat in proteina ce poate inlocui carnea.

Ingrediente

  • 500 grame naut
  • 150 ml tahini (cumparat din magazin)
  • sucul unei jumatati de lamaie
  • 1 catel de usturoi (nici nu i-am simtit gustul, eu care nu sunt prietena cu usturioul)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Eu am folosit naut uscat, care trebuie fiert. Nautul se lasa la inmuiat de seara pana dimineata, apoi se fierbe timp de 2 ore.

Dupa ce il scurgeti, puneti toate ingredientele in blender. Nu uitati sa pastrati putin din apa in care a fiert nautul pentru a adauga in blender, altfel devine prea uscat.

Zeama de lamaie, sare si piper mai puteti adauga ulterior, daca vi se pare necesar. Mie mi-a iesit tare bun. Dar recomand sa fie mancat cat mai proaspat, pentru ca in urmatoarea zi nu mai are aceeasi aroma.

Simplu, nu? Din pacate nu am apucat sa-i fac poza, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant ca a fost delicios! De asta nici n-a rezistat pana mi-am amintit eu de poza.*:P scoate limba

V-am facut pofta?

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: