parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Azi e Ziua Internationala a Indeplinirii Visurilor

on January 13, 2018

ID-100211234.jpgMi se pare foarte tare ca cineva s-a gandit la o astfel de zi. Sigur o fi un visator, asa ca mine.*:"> sfios V-am mai zis ca eu sunt asa si multa vreme am crezut ca e un defect acest lucru. Nici acum nu-s chiar convinsa de contrariu si cred ca e important sa fii si o persoana practica. Fara actiune, visurile raman fara viata.

Originile acestei zile internationale nu sunt cunoscute. Nici autorul ei nu este, ori anul de cand s-a inceput celebrarea ei. Dar cred ca asta e mai putin important. Ceea ce conteaza este ca avem pretextul sa vorbim despre visuri si indeplinirea lor.

Daca ati tot amanat indeplinirea visurilor pentru “intr-o zi cu soare….”, va anunt ca acea zi a venit!Poate fi vorba de visuri mai mici sau mai mari, nu conteaza. Important e sa va faca fericiti, sa va dea o bucurie, atat drumul spre ele, cat si atingerea lor.

Astazi e ziua in care aveti un motiv in plus pentru a incepe sa lucrati la visurile voastre.  E una din cele mai potrivite zile pentru a ne lasa inspirati de ele, pentru a incepe sa planuim cum sa le aducem mai aproape de indeplinire.

Cred ca se creeaza o energie faina in lume (fiind o sarbatoare internationala) atunci cand mai multe persoane se gandesc la ceva frumos, la ceva care le incarca cu entuziasm si bucurie, de aceea spun ca e un moment prielnic sa trecem la actiune.

Ce puteti face astazi concret?

  • Scrieti-va visul pe o agenda, pe-un carnetel sau pe o foaie pe care s-o lasati la vedere. Puteti pune foaia pe frigider sau undeva unde sa va sara in ochi ca sa va amintiti  ce va doriti si ca sa faceti pasi in directia visului. E important sa ne gandim la ceea ce vrem, chiar si atunci cand nu stim exact cum vom ajunge acolo sau chiar cand pare ceva prea mare pentru noi. Probabil stiti vorba aia: “If you can dream it, you can do it.”
  • Ganditi-va care ar fi primul pas pe care l-ati putea intreprinde acum ca sa fiti ceva mai aproape de realizarea lui. De exemplu, daca tot amanati mersul la sala de ceva vreme, azi poate va luati o pereche noua de pantofi de sport, ceea ce va va creste sansele ca luni dimineata sa sunati la sala ca sa va faceti programarea. Doar vreti sa va bucurati de noua incaltaminte, nu? Sau daca doriti sa plecati intr-o vacanta mai lunga intr-o tara exotica, luati-va timp pentru a calcula costurile vacantei si pentru a vedea cati bani puteti economisi in fiecare luna (poate sacrificand anumite obiceiuri care oricum nu va aduc chiar asa multa satisfactie). Si asa stiti cat timp va mai desparte de vacanta mult visata.
  •  Creati-va un panou care sa va inspire, cu poze, decupaje din reviste, citate,etc. Lasati-va imaginatia sa se joace; aici fiecare si-l faureste asa cum simte. Imaginile au un impact puternic asupra noastra, deci un astfel de panou va va tine conectați la dorintele noastre.
  • Creati-va un playlist cu melodii-stimul, pe care atunci cand le auziti, sa va determine sa actionati. E frumos sa visam, dar ne vom simti si mai bine cand vom actiona.
  • Vorbiti cu cineva despre visurile voastre, cineva care sa va ajute, sa va inspire sau, de ce nu, inspirati voi pe cei dragi sa se puna pe treaba pentru atingerea visurilor lor.
  • Pentru cei mai indrazneti, faceti-va cunoscuta intentia pe retelele de socializare!

Dar in loc de incheiere, vreau sa va reamintesc ca la fel de importanta ca si destinatia este calatoria in sine. Profitati ca mai e o zi de weekend pentru a va apuca de treaba! Fara alte scuze! Enjoy the ride!

 

“All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.” – Walt Disney

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: