parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

#1 Campanii cu Suflet

on January 4, 2018

ID-100501580Bun venit la rubrica “Campanii cu suflet”, in care voi grupa saptamanal acele campanii initiate de parinti bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat si care mi-as dori sa ajunga la cat mai multa lume. Ma refer in special la campanii de constientizare pe un anumit subiect, campanii care indeamna la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta intr-o anumita masura prin oferirea de solutii la unele probleme, campanii de crowdfunding, de responsabilitate sociala, care au legatura cu zona de parenting, educatia copiilor, gestionarea emotiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat sa initiez aceasta rubrica.

Pentru primul numar al acestei rubrici am adunat cateva articole din prima saptamana a lui 2018, dar si unele articole de la sfarsitul anului trecut.

http://suntpitic.ro/campania-gradinite-si-scoli-fara-bullying-brasov/ – Daca ascultati Itsy Bitsy FM ca si mine, sigur ati auzit de campania “Gradinite si scoli fara bullying” initiata de Asociatia Parintilor Isteti in parteneriat cu Itsy Bitsy FM la inceputul anului scolar 2017-2018. O initiativa binevenita, deoarece fenomenul de bullying este tot mai prezent in viata copiilor nostri, statisticile aratand cifre ingrijoratoare. Campania s-a desfasurat initial in Sectorul 3 din Bucuresti, insa a ajuns si in Brasov, gratie Elizei, profesor si parinte implicat care a extins acest proiect atat de necesar in gradinite si scoli. In articolul de azi al Elizei puteti citi despre rezultatele campaniei din Brasov. Activitatile propuse pot fi un model de inspiratie si pentru altii, si uite asa, putin cate putin, se schimba lucrurile*:) fericit.

http://www.crestemsicalatorim.com/index.php/2018/01/02/campania-calatoreste-cu-copiii-2-familii-2-bebelusi-si-un-caine-cu-autorulota-prin-grecia-guest-post/  -Campania “Calatoreste cu copiii” mi se pare o initiativa foarte faina, pentru ca avem nevoie de oameni frumosi si curajosi care sa ne incurajeze sa pornim la drum cu puiutii nostri, sa ne dea idei despre cum sa calatorim mai usor atunci cand suntem insotiti de cei mici. Iar in articolul acesta veti descoperi o idee altfel de a face lucrurile! Puteti uita de rezervari, de impachetat si despachetat lucrurile, de surprize neplacute din hoteluri. Cititi si vedeti cum!

https://www.cristinaotel.ro/un-an-cu-intentii-in-loc-de-obiective/ – Un proiect cu care rezonez este cel al Cristinei, Pauza de Bine. Desi nu stiu sigur daca se incadreaza in categoria campanii, eu cred ca poate fi asimilat uneia, pentru ca articolele scrise in fiecare marti sunt despre o viata mai constienta, despre schimbarea noastra (singura posibila!), ne invita la introspectie, la descoperirea resurselor noastre interioare. In articolele Cristinei din Pauza de Bine eu mereu gasesc inspiratie. Iar la inceput de an avem o propunere diferita de a face rezolutiile pentru 2018 – in loc de obiective sa ne stabilim intentii. Challenge accepted!

https://mamicaactiva.com/cine-e-de-vina/ – Din nou vorbim de constientizare, de aceea am inclus acest articol. Si la Oana am gasit o propunere de exercitiu, sa-i spunem, de constientizare a faptului ca e in zadar sa ne gasim scuze. Oana ne indeamna sa profitam de inceputul de an pentru a ne debarasa de judecatile inutile, de gandirea de tip “cautarea tapului ispasitor”, explicandu-ne ca asumarea responsabilitatii ne va duce mai aproape de ceea ce ne dorim. La mine chestia asta este work in progress. E nevoie sa ne reamintim cat mai des aceste lucruri.

https://www.alexisme.ro/single-post/2017/12/18/Împreună-mutăm-munții-și-ridicăm-un-spital-pentru-că-ei-nu-o-fac – Desi acest articol a fost scris in decembrie, este inca de actualitate, deoarece putem dona in fiecare luna 2 euro prin sms lunar pentru a contribui la constructia primului spital pediatric oncologic. Noi mai putem face asta, firmele se pare ca nu mai pot redirectiona 20% din impozitul pe profit.

Lectura placuta! Pe data viitoare!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: