parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Campanii cu suflet

on January 3, 2018

ID-100181461Inceputul de an mi-a dat curajul sa scot la lumina o idee care imi tot da tarcoale de ceva vreme si care sper eu sa fie un proiect binevenit.

Cu multa emotie scriu despre dorinta mea de a initia pe blog o rubrica numita “Campanii cu suflet”, in care sa adun acele campanii initiate de parinti bloggeri, dar nu numai, cu care am rezonat si care mi-as dori sa ajunga la cat mai multa lume. Ma refer aici in special la campanii de constientizare pe un anumit subiect, campanii care indeamna la un anumit tip de comportament sau care  pot ajuta intr-o anumita masura prin oferirea de solutii la unele probleme, de crowdfunding, de responsabilitate sociala, care au legatura cu zona de parenting, educatia copiilor, gestionarea emotiilor, etc.

Rubrica va avea frecventa saptamanala, joia fiind ziua in care voi posta aceste articole. (joia e una din zilele mele preferate din saptamana… cam dintotdeauna pentru ca e ziua care precede weekend -ul:))

De ce imi doresc aceasta rubrica?

Pentru ca:

 • Cred ca toti cei care realizeaza campanii fac niste lucruri minunate! Mi se pare uimitor cum reusesc unii bloggeri sa puna lucrurile in miscare, cum aduc un suflu nou unor probleme vechi, cum au puterea de a se mobiliza si de a gasi resurse interne si externe pentru a-si realiza misiunea, pentru a aduce o schimbare. Eu nu am facut nicio campanie pana acum. Mi se pare something soo big, incat mi-e teama, mi-e teama ca eu nu as putea face asa ceva. (Urmarind cu atentie campaniile altora mai curajosi, mai experimentati poate o sa mai prind curaj. Am in minte o singura idee, care oricum ar parea ciudata/controversata si care nu cred ca e realizabila…deci nu stiu daca vreodata va prinde viata)
 • Mi se pare ca fac prea putin, ca nu reusesc sa ma implic, sa sustin actiunile altora sau campanii care ar produce o schimbare. Sa nu mai vorbim de initiat asa ceva. Cu aceasta rubrica sper ca imi aduc si eu o minima contributie la raspandirea unor astfel de campanii. Si putinul meu cu putinul altora va face mai mult decat daca stau cu bratele incrucisate.
 • Ma bantuie ideea asta de vreo 2 luni si nu-mi da pace. Ma trezeste uneori noaptea din somn si ma convinge ca trebuie s-o iau in seama, iar eu, entuziasmata ii promit ca o voi face. Asta pana dimineata, cand incep indoielile, gandurile sabotoare, etc. Dar ceva m-a pus in fata laptopului acum, in ajun de Anul Nou* si nu m-a lasat sa mai stau pasiva. Am decis intre timp ca acest text sa nu ramana un alt text inceput si nepublicat.
 • Cred ca poate fi utila cititorilor care stiu ca pot gasi mai multe campanii la un loc, atunci cand vor sa se implice in activitati …de suflet
 • Imi doresc sa fiu mai aproape de bloggerii din nisa de parenting, pe care ii apreciez, simt ca rezonez cu ei de cele mai multe ori, ma regasesc in multe articole si mi-ar placea sa transmit si altora lucrurile frumoase pe care le fac ei, ideile lor care schimba ceva in comunitatile pe care le-au creat in jurul blogurilor lor. Pe unii imi doresc sa-i descopar chiar eu mai bine, pentru ca fiecare are de spus o poveste atat de frumoasa! De multe ori mi-e asa ciuda ca nu reusesc sa gasesc destul timp pentru a citi ce a scris fiecare, pentru a le descoperi intamplarile, cugetarile. Si astfel mi-a venit ideea asta, gandindu-ma la o modalitate care sa ma ajute sa fiu sigura ca o data pe saptamana eu voi urmari campaniile pe care o parte din bloggeri le initiaza.
 • Magic of new begginingsDe cand am intrat in grupul Digital Parents Talks, am simtit o vibratie faina, puterea lui impreuna, cum bine se spune in acest grup, si am descoperit multi oameni deosebiti si bloguri interesante de care nu stiam, dar care fac lucruri frumoase. Stiam de acest grup de mai demult, dar pentru ca nu scriam constant pe blog, nici nu m-am gandit sa il accesez. Acum regret ca n-am facut-o mai devreme. Si nu vreau sa fie la fel si cu ideea asta. Simt ca trebuie sa-i dau curs.
 • Cred ca voi/vom creste cu fiecare campanie de care aflam. Pentru ca inspiratia si ideile bune vin de la/prin ceilalti de multe ori. Si nu se stie cand devenim noi insine mici spiridusi care contribuie la transformarea in bine a lumii din jurul nostru. Yeah, I know, you can say I’m a dreamer, but I’m not the only one*;) face cu ochiul
 • Unul din motivele egoiste: A-i arata fricii ca nu mai detine comanda (ea imi tot trimite semnale ca ideea asta nu e tocmai buna. Even if she’s right, poate am nevoie de experienta asta ca sa invat ceva…)

Inchei cu un citat: “And suddenly you know it’s time to start something new and trust the magic of beginnings”

Acestea fiind zise, va astept maine la primul numar din #Campaniicusuflet.

 

PS. Apreciez feedback-ul vostru despre aceasta idee. Multumesc!

 

* atunci am scris o parte din textul acesta

 

 

 

 

Sursa foto1:smarnad at FreeDigitalPhotos.net

Sursa foto 2: Pinterest

 


7 responses to “Campanii cu suflet

 1. Razvan says:

  iti mai dau si eu un citat, poate te inspira sa actionezi mai mult decat te tine frica pe loc: „noaptea e un sfetnic bun”. Si inca unul: „go with the flow”. Sau ceva cu impact mai mare pe plan motivational: „nu te-ai trezit azi ca sa fii mediocra”.

  Liked by 1 person

 2. […] au legatura cu zona de parenting, educatia copiilor, gestionarea emotiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat sa initiez aceasta […]

  Like

 3. […] au legatura cu zona de parenting, educatia copiilor, gestionarea emotiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat sa initiez aceasta […]

  Like

 4. […] cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această […]

  Like

 5. […] cu zona de parenting, educaţia copiilor, gestionarea emoţiilor, etc. Am scris mai multe aici despre ce m-a determinat să iniţiez această […]

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: