parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Somnul bebelusului si fratele cel mare

on December 28, 2017

child-sleepingSimt ca imi vine sa tusesc, dar incerc sa inabus reflexul acesta atat de greu de stapanit ca sa nu trezesc pruncul ce in sfarsit a adormit. Reusesc sa ma abtin de la tusea asta ce ma chinuie de 2 zile, pentru ca am dezvoltat un sistem de infranare a sunetului zgomotos ce risca sa trezeasca puiul si sa-l sperie. Am vazut ca daca nu respir prea adanc, reusesc sa stopez tusea, chiar daca mi-e greu si-mi vine sa ma catar pe pereti. Crazy mom, you’d say, right? Dar cred ca multi parinti stiu cat de pretios e somnul bebelusului si cum ai face aproape orice ca sa nu i-l deranjezi. Pana de curand nu eram prea stresata la capitolul asta, pentru ca Andrei dormea destul de bine (nu parea prea deranjat de zgomotele din jur, adormea repede, etc) dar acum lucrurile nu mai stau prea grozav. Si daca mai adaug prezenta fratelui cel mare acasa in timpul procesului de adormire, am toate sansele sa esuez ..cu brio  *:P scoate limba)

Ma uit atenta la bebelusul adorabil sa vad daca intr-adevar doarme si mi se pare ca respira regulat. Gandul imi zboara la timpul in plus pe care o sa-l am, daca reusesc sa-l adorm si pe al sau big brother destul de repede. Incep sa fac planuri, cand de pe hol se aude strigatul nazdravanului care se joaca ceva, nu deslusesc ce, de fapt, nici nu conteaza acum. Important e sa nu mai strige pentru ca imi strica tot feng-shui-ul, iar Andrei deja a inceput sa se foiasca. Ma dau jos din pat cu miscari de felina concentrata sa nu fie vazuta ori auzita cand se pregateste de atac, cand aud al doilea strigat. Deja sunt turata la maxim, pentru ca cel mic da semne ca se trezeste. Nu va spun ce e in gandul meu, intrebandu-ma de ce nu reuseste tatal minunatilor sa imblanzeasca strigatele micului luptator sau macar sa le duca mai departe de usa dormitorului *:P scoate limba.

Ma gandesc ca daca reusesc sa ies din camera la timp si sa-l opresc pe cavalerul neinfricat, inainte sa urmeze si cel de-al treilea strigat de lupta, poate salvez situatia, dar vai, nu! Prea tarziu! La al treilea zgomot mai puternic, Andrei deja deschide ochii si ma priveste senin, semn ca toata stradania mea a cam fost in zadar. Adio, timp in plus, pentru citit sau pur si simplu stat, lasa ca iti va veni tie vremea la batranete!

Mda, acestea fiind zise, am doua optiuni: fie reincerc sa adorm bebelusul (dupa ce in prealabil ii spun lui Darius sa dea volumul mai incet, ceea ce probabil n-o sa faca tocmai pentru ca vrea sa-mi atraga atentia), agitata ca mi-a esuat planul, fie renunt pe moment si reiau procesul mai tarziu, cand se calmeaza spiritele. Desigur, a doua varianta ramane in picioare pentru ca pe prima am mai incercat-o si n-a prea dat roade.

Asa ca, cine zice ca nu te distrezi cu 2 copii mici? Sau ca somnul bebelusilor e vreo chestie simpla, mai ales atunci cand ai un frate mai mare?

 

 

 

Sursa foto: David Castillo Dominici at freedigitalphotos.net


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: