parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Padurea de brazi a copiilor- carte noua in biblioteca noastra

on November 26, 2017

Padurea de brazi a copiilorAstazi va povestesc cu drag despre o carte noua, foarte potrivita acum ca se apropie cu pasi repezi Craciunul. Insa subiectul ei inseamna mai mult decat o alta poveste de sezon. Autoarea Raluca Faloba, o sibianca faina de-a noastra*:) happy, cu initiative ecologice, ii inspira pe copii, prin povestile ei sa aiba grija de mediul inconjurator.

Cartea Padurea de brazi a copiilor il prezinta pe Tudor alaturi de familia sa, care incearca sa salveze bradutii ce urmeaza sa fie taiati pentru a fi impodobiti de Craciun. In prima carte scrisa de autoare, Tudor primeste niste obiecte magice de la niste animale din parc care il rasplatesc pe baietel pentru initiativa sa, aceea de a strange gunoaiele imprastiate pe alei, pe iarba, in apa raului. Aceste obiecte il vor ajuta pe Tudor in noua poveste, baiatul blond gasind solutii care sa schimbe lumea in mai bine si care sa lase planeta noastra mai verde. Va las sa descoperiti singuri in carte cum a reusit baietelul sa ajute bradutii.

Ideea de a-i invata pe copii inca de mici aspecte legate de ocrotirea naturii mi se pare binevenita, deoarece generatiei noastre ii cam lipseste educatia in aceasta privinta si cred ca avem tendinta sa nu acordam atentia ce se cuvine acestui subiect. Ori Raluca exact asta face, prin intermediul cartilor si nu numai, ne indeamna sa ne gandim ce mostenire lasam copiilor nostri, ne face sa devenim mai constienti de importanta protejarii mediului inconjurator.

Cele 2 carti sunt o continuare frumoasa a activitatii Ralucai, care a organizat ateliere pentru copii prin intermediul asociatiei Joaca de-a ecologia. Initiativele verzi sunt destul de rare, deci cu atat mai utile. Va spuneam ca autoarea a publicat 2 carti pe teme ecologice, prima fiind Prietenii naturii. Noua ne plac cartile care urmaresc acelasi personaj avand noi aventuri. Si prima face parte din biblioteca noastra si ne place amandurora, pentru ca Tudor ne arata prin joaca sa cum putem contribui fiecare la protejarea naturii. Iar copiilor sigur le vor placea obiectele magice si puterea data de acestea personajului principal.

Ah, inca 2 lucruri faine despre cartea de azi. Mama lui Tudor o poarta pe surioara lui intr-un sistem ergonomic<3. Si la finalul cartii gasim sfaturi pentru replantarea brazilor cu radacina.

Ambele carti incurajeaza joaca libera, in natura, ceea ce cred ca ne dorim toti pentru copiii nostri nascuti in epoca digitala si care prefera de multe ori ecranele in detrimentul jocului afara sau in detrimentul cartilor. De aceea le si recomand cu drag. Ele sunt scrise intr-o maniera accesibila, care te face sa te regasesti in poveste. Oricare copil se poate identifica cu Tudor, asa cum oricare din noi poate contribui la crearea unei lumi mai curate. E nevoie de putin din partea fiecaruia, dar este esential sa facem ceva fiecare, atat cat putem.

Lansarea cartii de ieri a fost un eveniment pe care am reusit sa nu-l ratam, desi am intarziat putin. Am ajuns la partea in care Teodora Pop a cantat un cantec cu versuri foarte frumoase, pe care il mai auzisem la radio Itsy Bitsy, Ce ti-ar spune un copac. Poate il stiti deja. Pe langa muzica, a fost si teatru de papusi de care s-au bucurat copiii. Chiar si Darius care nu prea avea stare pana acum la evenimente, a stat linistit si a urmarit spectacolul de teatru de papusi oferit de Fram Book Club*:) happyLa final, fiecare copil a primit un bradut cu radacina de care sa aiba grija.

Raluca, asteptam cu nerabdare urmatoarea aventura a baietelului blond! Intre timp, let’s get green! Ce ziceti, il ajutam si noi pe Tudor si pe Mama Pamant, cumparand braduti cu radacina pentru Craciun?

 

 


One response to “Padurea de brazi a copiilor- carte noua in biblioteca noastra

  1. […] aflat de carte de pe blogul Alexandrei, Parenting cu blandete, si am stiut de la inceput ca e nevoie de ea in casa noastra cu mici iubitori de […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: